X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne rocznik 88 w pierwszej ciąży
Odpowiedz

rocznik 88 w pierwszej ciąży

Oceń ten wątek:
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziarella, widze podobieństwo w naszych porodach. Też miałam kryzys, pękłam, jestem pozszywana, a bez mojego męża i zzo bym umarła na tej porodówce!

A jeszcze teraz mój mąż całkowicie przejął dziecko. Zwariował, mówię Wam! Muszę go prosić jak chce wziąć małego bo on najchętniej siedziałby z nim 24h.
    Nawet pampersy tylko on zmienia...

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide na dlugi spacer... okolo poludnia sie zdrzemne bo jestem bardzo zmeczona i spiaca... nawet sniadanie mi nie wchodzi...

Naditta, fajnie ;) pozniej pojdzie do pracy to bedziesz jeszcze chciala aby maz tak skakal przy maluszku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 09:14

<3 22.07.2016 <3 to był nasz WIELKI DZIEN :)

"wyluzować to można dopiero po śmierci ;)"
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziarella podziwiam Cie ze tak długo wytrzymywalas bóle.

Naditta pozazdrościć ze maz tak chętnie opiekuje sie dzieckiem, moj sie bal takiego maluszka

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana, u nas to odwrotnie, bardziej ja się obawiam, mąż wszystko robi pewniej.
    Mam dużo szczęścia, nie wiem co bym bez niego zrobiła.

Dzisiaj była u nas położna od laktacji. Mój synek nie potrafi jeszcze dobrze ssać piersi, wczoraj by bardzo niespokojny, dzisiaj płakał od rana. Okazało się, że był głodny! Mamy zalecenie dokarmiania mm, a dzisiaj już pierwszy raz musiałam ściagać pokarm laktatorem, żeby go potem nakarmić. I teraz mam szczęśliwe dziecko!
    Tylko je, kupa i śpi. I ja jestem o niebo spokojniejsza! ogromna ulga.

Dziewczyny, jak tam, rodzicie? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 21:24

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rodzimy....

• pigułka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety też nie :/

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigułka, masz jeszcze czas ;)
    CzarnaKawa, Ty masz termin wywoływania czy masz czekać póki co?

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świadomość ze dziecko jest nakarmione jest bezcenne. Ja tez musiałam dokarmiać, tylko ze znowu przez to martwiłam sie ze nauczy sie butelki i odrzuci cyc, wiec kupiłam taka butelkę gdzie musiał sie troche namęczyć zeby leciało, miał chyba wtedy ok 2 tyg, to wypróbowaliśmy chyba raz ta butelkę, bo sie okazało ze zaczął cyc wystarczać, a zapłaciłam za nią ok 60pln.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana, ja mam butle od laktatora i ta póki co używam. Nie wiem ile w tym prawdy, ale napisane jest, że specjalnie tak zaprojektowana, żeby dziecko nie oduczało się cyca. Bardzo bym chciała karmić cyckiem, ale jak tak dalej pójdzie to nic z tego nie będzie. Staram się tym nie przejmować,ważne żeby mały jadł. No i póki co je moje mleko, bo za każdym razem udaje mi się odciągnąć te 30 ml na następne Karmienie. Do tego mm i śpi kilka godzin.

Dziewczyny, dzisiaj troszkę później wrzucę fotkę mojego maluszka.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta trzymam kciuki aby sie udalo!

Nie wiem co robic... na wywolywanie nie chce isc, ale z drugiej strony dobrze bedzie byc pod kontrola lekarza... eh, tak chcialam zeby naturalnie w domu sie zaczelo, a teraz sama nie wiem co robic...
    Jakby cos bylo nie tak, mam leciec do szpitala, a tak to mialam czekac do piatku... ale nie wiem czy nie zrobic po swojemu... dzisiaj sie przejde i moze sie zapisze na kolejna wizyte u gina i bede czekac...
    4 dni po terminie to nie jest duzo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 09:12

• pigułka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta mam jeszcze czas, ale mam tez SDM i mialam nadzieje, ze zacznie sie wczesniej jednak. Jak widac moje.dziecko jednak nieposluszne. Jutro mam ktg w szpitalu to zobaczymy co tam w trawie piszczy...

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to jest SDM?

Dziewczyny, ja ciągle wierzyłam w to, ze ciążę i poród będę miała jak moja mama i się sprawdziło. Poza tym wiecie co? Ja miałam urodzic się we wtorek, a przyszłam na świat w niedzielę rano. Tak samo jak mój synek :) przypadek?

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swiatowe Dni Młodzieży, ktore paraliżuja pol miasta :/ ja mam zupelnie inna ciaze niz moja mama i liczę na to, ze porod tez bede miala inny :)

Naditta lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez licze na to, jak Pigulka, moja mama zupelnia inna ciaza, porod b.ciezki, licze na odwrotnosc.

Niedawno wrocilam z ktg, na pol godziny tylko jeden skurcz... i to taki sredni. Ale tetno malucha ksiazkowe, na skurczu nie spadlo, nawet nie bylo zmian w tetnie. Jakby spadalo podczas skurczu wtedy swiadczyloby ze lozysko juz bardzo niedomaga i kiepskie sa przeplywy. Ale ja mam wszystko ok. Poradzila ze mam stawic sie na weekend do szpitala, bo musze juz byc pod stala kontrola. Eh, no to weekend mam w szpitalu...

Mam rodzine w krakowie, i podczas tych dni to bedzie tragedia z przejazdem... wspolczuje... ledow ledwo a moj maz zostalby oddelegowany na sdm, ale na szczescie inny przydzial dostal.. uf

Pozdrawiamy ja i moj spoznialski synek w brzuchu...

• pigułka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio mialam juz wrazenie, ze miasto staje sie opustoszale. Kto moze, to wyjezdza. Mala ma ostateczny czas wyjscia do poniedzialku, bo od wtorku utrudnienia w ruchu :) a jak sie nie poslucha to lepiej niech w nocy sie zaczyna, bo najgorszy to sam dojazd. Porodowki beda dzialac normalnie :) kurcze dziwne, ze Ci kaza przyjechac w weekend jak zazwyczaj wtedy żadnych decyzji nie podejmuja...

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, nie wpadłam na to, mój mózg wciąż jest na trybie "baby brain".

Co do zmian w tętnie to nie wiem jak to jest, ale u mnie podczas całego porodu małe miał ciągle tętno między 140-150. nawet podczas skurczów. Zdarzył się jednorazowy spadek do 70 na chwilkę, ale to już jak był bardzo nisko w kanale i główka była widoczna. Mocno się wystraszylam, położna skomentowała tylko tyle, że małemu się zaczyna coś nie podobać. Nie wiem nawet co robią w sytuacji gdyby takie tętno sie dłużej utrzymywało.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez weekend bede monitorowana, ktg i tetno dodatkowo pomiedzy ktg. Najlepiej bedzie jak w piatek najpozniej od rana pojade zeby lekarze byli i wrazie czego cos juz podzialac...

To musze sobie jakas ksiazke zabrac ze soba, albo kredki i te wzorki odstresowujace do kolorowania ;) eh...

Dobrze ze mam taka polozna, ze chce jak najlepiej i mi doradzila co robic. Bo ja to skolowana jestem juz.

• Karola1988 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Nie wiem nawet co robią w sytuacji gdyby takie tętno sie dłużej utrzymywało.
    Wtedy decydują o cc- tak jak u mnie :(

My dzisiaj byliśmy na pierwszej wizycie u pediatry i niestety Olek mało przybrał :( Lekarz jeszcze nie zalecił dokarmiania mm, póki co mam dawać Olkowi dwa cycki na jedno karmienie, a to czego nie zje, odciągać laktatorem i też mu podawać. Jak tylko wróciliśmy od lekarza to odciągnęłam ok. 120 ml i podałam mojemu dziecku (trochę z duszą na ramieniu) no ale zjadł, a teraz śpi...teraz chyba cały czas będę odciągać pokarm, bo na pewno sam nie wydoi tyle, ile mu dam z butli. Za 2 tygodnie mamy sie zgłosić do przychodni na samo ważenie.

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, a ile Oluś waży teraz?
    Mój od porodu stracił prawie 400 g i to jest za dużo, więc kazali podawać mm. W sobotę ponowne ważenie.
    Póki co u mnie wygląda to tak: cyc, butla z moim odciągniętym mlekiem uzupełniona mm. Wcześniej podawałam osobno, teraz miksuję. Od wczoraj się sprawdza, synek jest innym dzieckiem, właściwie tylko je i śpi, a dzisiaj po raz pierwszy udało mu się dossać do cyca na 20 minut i już nie chciał butli. Mam nadzieje, że przyniesie to efekty w postaci przyrostu wagi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 22:38

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olek przy porodzie ważył 3070 g. Przy wypisie ze szpitala- 2998 g. Teraz waży 3310 g. Doktor mówi,że powinien dwa razy tyle przybrać w takim czasie. Ja mam wrażenie, że mały najada się z cyca. Wydaje mi się, że gdyby był głodny, to by więcej płakał czy był marudny...

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ