X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne rocznik 88 w pierwszej ciąży
Odpowiedz

rocznik 88 w pierwszej ciąży

Oceń ten wątek:
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michał niby tez za mało przybierał. Wg położnej dziecko powinno przybierać min 30g na dobę, a on przybierał ok 20. Mi w uwierzeniu we własny pokarm i ze Michał nie jest głodny pomogły artykuły na stronie mlecznegowsparcia np http://www.mlecznewsparcie.pl/2015/01/male-przyrosty/
    A zdarzyło sie, ale to juz pozniej ze przybrał 100g w ciagu 2 tyg

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 04:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi sie jeszcze przypomniało ze wg Michała pediatry to min jest 500g na miesiąc. Co lekarz to inna opinia

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, każde dziecko przecież jest inne, nie przejmuj się. I chyba jest tak jak mowisz- to widać czy dziecko jest głodne czy najedzone. U nas np to jest kolosalne różnica w zachowaniu małego. Wcześniej ciągle wystawiał język, mlaskal i przyssysal sie do czego sie da. No i płakał. Teraz jak najedzony jest spokojny i właściwie tylko je i śpi.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • madziarella88 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny. Wrocilosmy wczoraj do domku. Widze ze temat karmienia sie rozwija. Moja mala wazyla przy porodzie 3930 a przy wipisie 3750. Zobaczymy jak dzisiaj. O 12 przychodzi polozna wiec napewno ja zwazy.
    Jestem mega zmeczona. Ta biurokracja tu mnie dobija.. ledwo wyszlismy ze spitala a juz musze latac z papierami bo daja ma to tylko tydzien po porodzie.. a kiedy taka kobieta ma dojsc do siebie? eh...

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia a nie moze jedna osoba załatwiać spraw papierkowych? W Polsce wystarczy ze maz poszedł i wziął moj dowód osobisty

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest chyba 42 dni. I tez może jedna osoba pójść, jeśli jesteśmy małżeństwem.
    Jak pierwsza noc w domu Madziarella?

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana, mój doktor też mówi, że mały powinien przybrać 30 g dziennie. Czyli faktycznie aż połowę mniej przybrał :( Teraz mu daje przy karmieniu pierś i jak już nie chce ciągnąć to ściągam to, co zostaje laktatorem i mu podaję. Może mam mało wartościowy pokarm. Chociaż staram się odżywiać zdrowo. Nie wiem co myśleć.
    madziarella, do mnie dzień po porodzie dzwonili z pracy, że muszę przynieść wnioski i dokumenty różne...w szpitalu wypisałam co trzeba i mąż zawiózł do pracy co trzeba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 12:21

pigułka, madziarella88, Naditta lubią tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, w dwupaku na porodowce jestem ;) trzymajcie kciuki, skurcze bolesniejsze ale do wytrzymania, na razie ktg... rozwarcie bylo 4 cm, szyjka zgladzona i cieniutka, maly w kanale :) chociaz brxuch mam wysoko

Cala noc nie spalam, chodzilam i skakalam, zebym poszla na porodowke. Nie bylo problemu przy przyjeciu, bo z wrazenia skurczy dostalam...

teraz sie ttoche regeneruje, ale nie moge spac z wrazenia. Nie czuje zeby to bylo dzisiaj, a polozna mowi ze o 13 urodzimy ;) jest b. mila :)

Moze dzisiaj synka przytule :)

Karola1988, pigułka, dana222, Naditta lubią tę wiadomość

<3 22.07.2016 <3 to był nasz WIELKI DZIEN :)

"wyluzować to można dopiero po śmierci ;)"
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie!! No i czekamy na informacje żeby być na bieżąco ;)

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna trzymam k iuki zeby poszlo szybko i jak najmniej bolesnie. Melduj sie ;) wreszcie u ciebie ruszylo!

z papierkami do pracy nie ma problemu. Moj zaniosl.dzisiaj wszystko. Gorzej z urzedami bo nie jestesmy malzenstwem. Probowal sam.wszystko zalatwic ale nie da sie bo potrzebuja moj podpis... i specjalnie jechalam.dzis do urzedu z popuchnodtymi jak bania stopami i chodem niczym kaczka :p brak mi slpw..

pierwsza nocka w miare spokojnie. Iza marudzila.cos pod wieczor, nie moglam jej uspokoic ale dzis juz lepiej ;)
    tyle ze odespac nie moge.. od porodu ani jedna nocka nie przespana, mimo ze sie z moim zmieniamy..
    no i podziwiam was dziewczyny ze karmicie piersia! Naprawde respekt! ja probowalam ale to nic dla mnie. Wg poloznychw szpitalu i tak musialabym tylko odpompowywac

5b09mg7y1fm9q2ki.png

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to moja kochana maruda :
    2016-07-2_aprqpxp.jpg

dana222, Karola1988, pigułka, Naditta lubią tę wiadomość

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Was dziewczyny w ogole podziwiam ze jesteście w stanie pisać na forum, ja pamietam ze jakos późno Was poinformowałam, ja byłam w takim stresie ze nie miałam na nic czasu, net w szpitalu był tak słaby ze chyba raz udało sie cos napisac.

Słodkie te Wasze dzieciaki. I patrzcie 3 tyg miedzy Isabella a Olkiem a jaka juz różnica. Te dzieciaki tak szybko sie rozwiajają ze mozna nie nadążyć.

Czarna powodzenia. Zazwyczaj podobno w szpitalu skurcze przechodzą z stresu a u Ciebie sie pojawiły. W piątki radzą sie mądre dzieci, jestem tego przykładem, tylko moj brat jest jakimś wyjątkiem

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola wiem ze sie martwisz, ale musisz w siebie uwierzyć, podobno nie ma czegoś takiego jak mało wartościowy pokarm. Dla mojej psychiki pomogło branie tych wszystkich specyfików na laktację, jakos uspokajałam sie tym ze cos robię aby mieć ten pokarm

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna powodzenia :) ja dzis bylam na ktg i badaniu i nic nie wskazuje na porod w najblizszym tygodniu. W przyszly piatek nastepne badanie

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzarnaKawa kciuki zaciśnięte!
    Daj znać jak już będzie po wszystkim :)

Dana, mój maluszek dużo spi i mąż pomaga, więc ja sobie co jakiś czas zerkam na forum z telefonu. Chciałabym sprzątac, prac, gotować itd bo dom wygląda jak wygląda przez ostatnie dni, ale daje sobie jeszcze trochę czasu, bo jednak siły jeszcze nie te ;)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziarella, cudowną masz córeczkę <3

Pigułka- teraz to nie znasz dnia ani godziny. Może weźmie Cię z zaskoczenia i kolejna wizyta się nie odbędzie, choć masz jeszcze spokojnie trochę czasu do terminu.

Dana, staram się wierzyć we własne siły ale niestety moja wiara zmalała poniżej zera po urodzeniu Olka. A co do odwiedzania forum to mój mąż był ze mną 2 tygodnie, później pojechałam do rodziców, więc cały czas miałam jakąś pomoc, a przez to trochę czasu dla siebie (i na forum ;) ). Dziś właściwie jest pierwszy dzień kiedy jestem sama z Olkiem przez cały dzień ale jak widać mimo to znalazłam czas dla Was :) Olek zasnął, to teraz trochę odpoczywam, bo plecy mnie bolą. Czasem w nocy budzi mnie ten ból, czasem w ciągu dnia mnie złapie. Jestem ciekawa czy to przez dźwiganie Olka i częste pochylanie, czy to pozostałości po cc...spytam doktora, bo planuje umówić sie na wizytę w pierwszej połowie sierpnia.

madziarella88 lubi tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam 7 tyg po porodzie u gina. Jak mnie badała to myślałam ze jej tam zejdę z bólu. Pierwsza moja myśl - oj mężu z seksem jeszcze poczekamy

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, mi mówiła położna, że bóle pleców po porodzie są bardzo częste. Stąd podobno mit o epiduralu, że potem plecy bolą nawet przez kilka mcy. Ona mówiła, że tego nie da się jednoznacznie stwierdzić, bo może to być po prostu ból pleców jak znika obciążenie. Jednak nosimy malucha ładnych kilka mcy, ucisk na nerwy itp. Mnie też dokuczają plecy, szczególnie jak karmię na siedząco.
    Swoją drogą to niesamowite, że nosimy dzieci w brzuchu, chodzimy bez problemu, a potem na rękach one są takie ciężkie, że trudno wytrzymać więcej niż pół godziny :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2016, 00:22

Karola1988, pigułka, dana222 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnosnie karmienia piersia to moge tylko powiedziec to co nam mowila doradca laktacyjny ze nie ma czegos takiego jak malo wartosciowy pokarm i ze dla dzieci karmionych piersia sa inne siatki centylowe tylko nie wszyscy pediatrzy jemaja i na nie patrza. Znajomej synek jak mial problemy ze ssaniem to mial jakis wezyk kolo piersi puszczony z mlekiem i jakos tak go uczyli ssac, ale jak to dokladnie wygladalao to ciezko mi powiedziec.
    Naditta ja mam wrazenie ze to moje dziecko jest juz takie ciezkie w brzuchu...
    Strasznie ladne te wasze dzieciaczki, ja tez juz chce swoja...

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UF, masakra bol, jak sie ruszylo to ekspresem, moj Jan Tadeusz urodzil sie sn, 10/10 55cm, 3420 gramy o 14,59 Jakie to niesamowite a zarazem tortura... nagle wody poszly, a przed wodami 8cm rozwarcia, jak zaczelam plakac z bolu... poznij godzina, moze poltorej a teraz synek grzeczniutko przy mnie spi :) p

Karola1988, Naditta, dana222, madziarella88, elmalia lubią tę wiadomość

<3 22.07.2016 <3 to był nasz WIELKI DZIEN :)

"wyluzować to można dopiero po śmierci ;)"
‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ