X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne rocznik 88 w pierwszej ciąży
Odpowiedz

rocznik 88 w pierwszej ciąży

Oceń ten wątek:
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej gdzie się wszystkie podziały? :)

Ja jestem odcięta od neta, bo laptop mi się popsuł i muszę oddać na gwarancji do naprawy, więc nadrobię jak wróci, bo na razie tylko z tel mogę pisać, a to jest bardzo niewygodne...

Dziewczyny pytanie odnośnie magnezu kupiłam tak jak radziłyście maglek b6, ale w ulotce jest napisane, żeby nie stosować w ciąży, chyba że po konsultacji z lekarzem i w razie wyższej konieczności..? To można go brać, czy nie? Wizytę u lekarza mam dopiero po świętach, więc nie mam jak zapytać.

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj kochana to życzę ci żeby odpuściły, bo wiem co czujesz, a chodzisz cały czas do pracy? Na mdłości pomaga ponoć picie wody z plastrem imbiru i limonki, mi to nie pomogło, ale może na ciebie podziała ;)

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miskolorowy, praktycznie na każdym leku jest napisane żeby nie stosować w ciąży i podczas karmienia piersią, chyba , że po konsultacji z lekarzem. Ja bym poczekała do wizyty u lekarza, a jak nie to może można skonsultować się telefonicznie? ja w ciąży brałam tylko leki zlecone przez lekarza, nic na własna rękę, nawet jeśli ktoś mi coś polecił.

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Ja od poloznej wdrazalam rady. Wiecej magnezu bralam bo bym sie wykonczyla. Lekarz pozniej potwierdzil i wpisal w karte ciazy wieksze dawki magnezu. Chociaz mnie jakis magcos tam co mnie nie sluzyl i bralam asparginian.

Moj jasko i ja mamy przeziebienie. Mnie lamie w kosciach i czuje stan podgoraczkowy, a jasiek ma chrypke kaszel i rowniez stan podgoraczkowy... Nie moze usnac, pozwalam mu mymlac cycucha az zasnie. Eh godzine zasypial i do tego mega sie spocil...

Mamy zwiekszona dawke wit d do 600. Czytam w necie i ta potliwosc tyle moze miec przyczyn. Nie czytam juz. Jutro do lekarza z nim ide.

Ide spac bo wykonczona jestem...

Spokojnych ciazowych dni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 22:30

<3 22.07.2016 <3 to był nasz WIELKI DZIEN :)

"wyluzować to można dopiero po śmierci ;)"
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki! Podbijam wątek, bo niedługo spadniemy na trzecią stronę! (tego chyba jeszcze nie było :P). Zgodnie z obietnicą chwalę się zdjęciami z Olkowej sesji :D
    418b674365c2f976m.jpg
    07162bbf72642f52m.jpg
    e1b6f7482d606513m.jpg
    25063998947969f0m.jpg

A jak tam samopoczucie mamusiek w dwupaku? :>

misKolorowy lubi tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola. Super :)

My z Jaskiem walczymi o zdrowie. Przeziebienie nas dopadlo.... Jaska katar meczy. Ostatnie dwie noce okropne byly... Dzisiaj juz lepiej. Caly arsenal wytoczylismy smarka ;) lacznie z zakupem inhalatora... Tak odkladalam zakup na pozniej, az to pozniej przyszlo dzisiaj o 9 rano... Wzielismy taki jaki w sklepie nam polecono bez mojego wstepnego wywiadu :( takze nie wiem czy dobry kupilismy ale dziala. Dzisiejszy wieczor spokojniejszy i moj smok (wazy juz 8kg) dzisiaj poszedl spac bez awantury :)
    Dwie nieprzepane noce pod rzad to za duzo dla niedospanej osoby. Dolaczam sie do synka i ide spac.

Dobranoc :)
    Zdrowia!

• misKolorowy Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola piękne zdjęcia, a Olek jaki duży już :) ♥♥♥

CzarnaKawwa dużo zdrówka dla Jaśka i dla ciebie :*

Ja miałam trochę zamieszania przez ostatni tydzień, sporo spraw na głowie i jestem starsza o roczek, bo w piątek urodziny obchodziłam, a wczoraj byli goście, więc miałam mniej czasu na forum ;) byłam w poniedziałek na badaniach krwi i moczu i okazuje się, że połowy mi nie zrobili mimo pobranych próbek, bo ktoś nie wprowadził ich do systemu, więc jutro jadę jeszcze raz je zrobić, a później już zaczynam przygotowania do świąt, choinka już na balkonie czeka ;)) a jak u was dziewczyny?

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
  • CzarnaKawa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisKolorowy. Juz jest lepiej. Noc cala przespalismy i tylko 3 podbudki na karmienie. Do tego dzien zaczelismy nie jak zwykle o 7 rano tylko o 10 :) takze nawet czuje sie wyspana ;) chociaz chcialabym juz pojsc spac.

U nas mala na zloto ubrana choinka stoi juz prawie tydzien ;)

Tylko jeszcze spakowac prezenty i zrobic zakupy zywieniowe na swieta i mozna gotowac bigos <3 i zrobie i zamrozone pierogi dla siebie ;) bez glutenu abym mogla troche maminego sernika glutenowego dziabnac aby nie cierpiec ;) i piernikow <3 zawsze z mama robilysmy tyle piernikow ze przez miesiac je jadlam jeszcze:) wielkanocny mazurek i pierniki to sa moje dwie najulubiensze swiateczne potrawy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2016, 18:43

• misKolorowy Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też uwielbiam piernik i nikt nie robi takiego jak babcia, więc to jej stałe zadanie na święta :D współczuję ci diety bezglutenowej, bo tyle pyszności na święta, a ty musisz się oszczędzać.
    U nas podstawowa potrawa to uszka z barszczem, dlatego produkcję uszek zaczynamy już dzień przed wigilią, zjeżdżamy się wszyscy do mamy i razem kleimy, robimy ich około 700 szt i przez 3 dni świąt je zjadamy :D :D kocham tą potrawę i cały rok na nią czekam ♥
    Ja muszę jeszcze kupić prezenty dla dwóch bratankow, ale we wtorek i środę mąż ma wolne to mam nadzieję że to ogarniemy :)

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak samemu to tak się dłuży to klejenie u nas w czwórkę z moją mamą, bratową i bratem robimy i też później całe święta jemy tylko uszka :) ale będziemy w tym samym czasie je kleić, więc można uznać, że prawie razem żeby było ci raźniej :D :D

Czarna kawa to Jasiek chyba był tak samo zmęczony tą chorobą jak ty, że dał tak pospac, dobrze że już wam lepiej, do świąt musicie być już w pełni sił :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2016, 22:05

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak ja badalam progesteron na samym początku ciąży i lekarz mi mówił że mam nie badać bo to badanie nic nie wnosi a może powodować tylko stres u pacjentki. Są ciążę które się utrzymują z niskim progesteronem a są takie co się nie utrzymują mimo wysokiego.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak, cudownie móc po raz pierwszy posłuchać serduszka <3 Piękny prezent przedświęteczny :)
    Ja wczoraj uszka ulepiłam, poporcjowałam i zamroziłam. Święta spędzamy u teściów i wszystko praktycznie zrobi teściowa. Ja żeby tak totalnie z pustymi rękami nie przychodzić to przyniosę uszka, sałatkę jarzynową, jakieś wędliny i napoje. Mam lekkie wyrzuty sumienia, że tak "na krzywy ryj" przychodzę na święta ale moje rodzinka doskonale rozumie, że przy Olku niewiele zrobię.

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola tyle rzeczy ze sobą bierzesz i mówisz, że na "krzywy ryj" idziesz? Wiadomo, że przy takim maluchu ciężej się ogarnąć ze wszystkim, ja to jestem za tym, żeby właśnie każdy po troszkę zrobił na wigilię ;) Wasze pierwsze święta z Olkiem :)
    Nasze też pierwsze z Michalkiem, ale jego jeszcze po tamtej stronie ;)

Alimak super, że mogłaś posłuchać serduszka, to taki piękny dźwięk to małe bijące serducho ♥♥♥ a co do badań progesteronu to są nie miarodajne, więc nie myśl o nich, tylko ciesz się zdrowym bobasem pod sercem :)

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak super lakerka, ja płytki do tej pory nie dostałam, zdjęcia tez takienie najlepszej jakości, ale ja korzystam z luxmedu to pewnie dlatego... Ale nie to jest najwazniejsze, nie mogę się pozbierać emocjonalnie siedzę i płyną mi łzy, wczoraj jedna z naszych kwietniowej urodziła córeczkę 600g, kruszynka jest w bardzo złym stanie walczą o jej życie, a dziś druga, która miała konflikt serilogiczny miała mieć transfuzje, tzn jej synek miał mieć i dziś przestało bic serduszko :( ;( dziewczyny proszę po módlcie się za kruszynkę i aniołka oraz ich mamy, które zamiast cieszyć się świętami przechodzą najgorsze chwilę.

Przepraszam, że wam tu smuce, ale potrzebowałam tego...

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana nie chciałam cię przestraszyć, po prostu badaj regularnie przeciw ciała, u tej dziewczyny wyszły one bardzo wysokie tydzień temu, a kazali jej czekać do środy na wizytę (dojeżdżała 250km do Warszawy na te wizyty ponoć przyjmują tylko w środy) może gdyby podjęli kroki wcześniej to synek by żył, więc jak tylko coś się dzieje to trzeba wymuszać na lekarzach podjęcie kroków natychmiast... Nie bój się z konfliktem też można odnosić ciążę, moja sąsiadka też go ma i jest w 8 miesiącu, a jej synkowi w tej chwili nic nie zagraża :) u ciebie też na pewno będzie dobrze, ważne że znalazłaś zaufanego lekarza, który odpowiednio poprowadzi ciążę :)

A kruszynka Jastin niestety dołączyła dziś do grona aniołków, serce pęka :(

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałam Wam życzyć wszystkiego najlepszego na te święta przede wszystkim zdrowia uśmiechu i rodzinnej atmosfery, niech te pierwsze święta w trójkę lub dwupaku będą piękne i niezapomniane :* ♥

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e3c061f3c100.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2016, 23:37

Karola1988 lubi tę wiadomość

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że (przyszłe) mamuśki tak się objadły po świętach, że nie mają nawet siły naskrobać coś na forum ;)
    U nas święta szybko minęły i nie do końca tak, jak sobie zaplanowaliśmy. Moi rodzice mieli nas odwiedzić w drugi dzień świąt ale mama złapała półpaśca :( mój mąż miał mieć nocki, a jednak mu zmienili na dniówki, więc praktycznie I i II dzień świąt go nie było :( Olek znowu pobudki w nocy co 2 godziny ma...także te święta zaliczam do średnio udanych. Ale w przyszłym roku mam nadzieję, że szczęście nam bardziej dopisze. A jak u Was?
    Mój Aleksander wczoraj skończył pół roczku! nie wiem kiedy to zleciało...i z tej okazji postanowiliśmy pierwszy raz pójść na basen we trójkę. Było super.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 13:49

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swoje święta uznaję za bardzo udane, ponieważ okazało się że jestem w ciąży! :)Myślę, że to nie przypadek że Bozia podarowała mi Dzidziusia w święta Bożego Narodzenia :) Wierzę, że doczekamy szczęśliwego rozwiązania we wrześniu :) Jestem taka heppy że hej! Postanowiliśmy jednak z mężem nikomu nie mówić w rodzinie...może dopiero kwiecień/maj chyba że wcześniej zacznie widać brzuszek :) No właśnie...w którym miesiącu widać ciążowy brzuszek?

bf6b47d663.png
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola świetne zdjęcie, a Oluś jaki zdziwiony na nim ;) Szkoda, że te pierwsze wspólne święta tak się po komplikowały, ale najważniejsze, że macie przy sobie swój mały skarb :)
    U nas święta udane choć mąż też był w pracy, ale spędziliśmy je rodzinnie i spokojnie, maluchy braci szalały, a Michałek razem z nimi w brzuszku jak mama ścigała się autkami po podłodze z chłopcami :D było wesoło :)

Azorczynka ogromne gratulacje w takim razie! Niech fasolka zdrowo rośnie pod twoim sercem ♥ pochwal się na kiedy dokładnie macie termin? Długo się staraliście?
    Co do brzuszka mi tak intensywnie zaczął rosnąć miesiąc temu, czyli około 5 miesiąca, bo wcześniej było tylko delikatnie widać i jak ubralam luźniejsze rzeczy to znajomi nie zauważyli, że jestem w ciazy, ale to zależy, bo u każdej kobiety jest inaczej, ja np dużo wymiotowalam na początku, więc straciłam na wadze, a nie przybierałam.
    A czemu chcecie ukrywać maleństwo przed rodziną tak długo?

Alimak, Another, melmarmis gdzie się podziewacie?

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak dopiero doczytałam twojego posta, kochana przytulam mocno, odpoczywaj dużo, a mała fasolka jest silna i na pewno z wami zostanie ♥ a lekarze coś ci powiedzieli skąd wzięło się to krwawienie?

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ