Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzę w grudniu 2026🩷🩵
Odpowiedz

Rodzę w grudniu 2026🩷🩵

Oceń ten wątek:
  • Mama Antosia Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja 🧚🏼‍♀️ wrote:
    Hej. , narazie nieśmiało się przyglądam , pozytywny test 15.04 i beta 140, po długich staraniach jest strach , lekarz za jakiejś półtora tyg 🤞🏻
    Gratuluję oby tak dalej ❤️

Nadzieja 🧚🏼‍♀️ lubi tę wiadomość

👶🏽 𝓐𝓷𝓽𝓸𝓼 21.07.2025
    ⏸️ 07.04.2026

age.png
    preg.png
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a pamiętacie bylo takie forum fajnamama może któraś z was korzystała napewno z synem w ciąży tam bylam i nigdzie nie moge go znaleźć jest ono jeszcze moze cos wiecie ?

preg.png

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
  • Akacjowa_ Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela1108 wrote:
    Dziewczyny a pamiętacie bylo takie forum fajnamama może któraś z was korzystała napewno z synem w ciąży tam bylam i nigdzie nie moge go znaleźć jest ono jeszcze moze cos wiecie ?
    ja nie kojarze czegoś takiego 🤔

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    02.2026 - powrót do starań 🧡
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png
  • Doriibzh Koleżanka

Wysłany: 17 kwietnia, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Antosia wrote:
    Gratuluję oby tak dalej ❤️
    O kurde skrzep krwi?
    Jak sytuacja?

Ja mam wizytę o 11h 😅 za miesiąc mamy ślub cywilny, mam nadzieję że już energia wróci i, że obejdzie się bez żadnych komplikacje i maluch dalej będzie się rozwijać 💗 staram się nie wybiegać na przód za mocno.

16/02 🩸
    21/03 ⏸️
    23/03 beta 461 😍
    25/03 beta 979
    27/03 beta 1783
    02/04 pierwsze usg 3,22mm i ♥️
    30/04 3,2cm
    21/05 USG 1trym
    04/12 🙊👶🙏

preg.png
  • boys' mum Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela1108 wrote:
    Tak, ja pamiętam 🙂 przez moje poprzednie dwie ciąże wlasnie tam pisałam ❤️ niestety strona została już usunięta... A szkoda ... Czasem chciałabym wrócić do tego co się pisało 13 lat temu jak dowiedziałam się o pierwszym maleństwie 😀

Angela1108 lubi tę wiadomość

M🩵12
    A🩵8
    ⏸️ 3.04.2026
    preg.png
  • boys' mum Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Antosia wrote:
    Też mam 30 kwietnia moje 1 USG 🥹 Na 10:30 🕥 Nie mogę się doczekać ale z jednej strony się martwię i cały czas obserwuję bo dzis taki malutki skrzep krwi ciemnej znalazłam na podpasce oby to nie było nic niepokojącego bo te plamienia już mnie tak straszą 😫 Jak się pojawi więcej to pojadę do szpitala pilnie 😓
    O kurcze , skrzep? Może w razie powtórki warto byłoby pojechać na IP. Może to nic takiego jak np. mały krwiaczek ale dla świętego spokoju chyba bym pojechała . Daj znać jaką decyzję podejmiesz 🙂

M🩵12
    A🩵8
    ⏸️ 3.04.2026
    preg.png
  • boys' mum Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy też jesteście takie bez energii? Śpię 8-9 h ale jak rano wstaje to czuję się tak jakbym nockę miała zarwaną 😅 jadę do pracy i już oko mi leci. W dodatku mam mdłości... Nie wiem co jeść bo na samą myśl o jakimś jedzeniu to aż mną telepie. Jedynie co mi wchodziło dzisiaj to kiwi i truskawki 🫣 i pączek bez nadzienia 😅 całe moje jedzenie dzisiejsze... Ale jak np. Jadłam coś wczoraj ze smakiem to jak dziś o tym pomyśle to 🥴🤢 masakra.... I każdy dzień inny... Każdego dnia coś innego mi podchodzi albo nie i wtedy mam problem bo jak jestem głodna to mdłości mi potęgują 😞 nie miałam czegoś takiego w poprzednich ciążach.... W dodatku tak mnie wysypało na plecach i twarzy, że to jakaś masakra.... Strach w lustro patrzeć...

M🩵12
    A🩵8
    ⏸️ 3.04.2026
    preg.png
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boys' mum wrote:
    Tak, ja pamiętam 🙂 przez moje poprzednie dwie ciąże wlasnie tam pisałam ❤️ niestety strona została już usunięta... A szkoda ... Czasem chciałabym wrócić do tego co się pisało 13 lat temu jak dowiedziałam się o pierwszym maleństwie 😀
    Kurde szkoda bo fajnie wspominam tamto forum i dziewczyny mozna bylo sie cofnąć do początku i zobaczyć kiedy co i jak bylo

preg.png

12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boys' mum wrote:
    Dziewczyny czy Wy też jesteście takie bez energii? Śpię 8-9 h ale jak rano wstaje to czuję się tak jakbym nockę miała zarwaną 😅 jadę do pracy i już oko mi leci. W dodatku mam mdłości... Nie wiem co jeść bo na samą myśl o jakimś jedzeniu to aż mną telepie. Jedynie co mi wchodziło dzisiaj to kiwi i truskawki 🫣 i pączek bez nadzienia 😅 całe moje jedzenie dzisiejsze... Ale jak np. Jadłam coś wczoraj ze smakiem to jak dziś o tym pomyśle to 🥴🤢 masakra.... I każdy dzień inny... Każdego dnia coś innego mi podchodzi albo nie i wtedy mam problem bo jak jestem głodna to mdłości mi potęgują 😞 nie miałam czegoś takiego w poprzednich ciążach.... W dodatku tak mnie wysypało na plecach i twarzy, że to jakaś masakra.... Strach w lustro patrzeć...
    Tak ja tez bym mogła caly czas spać. Miłości tez mam ale to tak chwilami nachodzą takie intensywne dość jak sie napije lub cos zjem przechodzi i tak caly czas. Ja dzisiaj wolne małego tez nie dałam do przedszkola bo musiałabym jechac rano ponad 20km i później znowu zeby go odebrać to jak i tak miałam wolne to mowie dzisiaj dzien lenia

preg.png

12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
  • Debris Debiutantka

Wysłany: 17 kwietnia, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowym dziewczynom. Mam nadzieję, że dzieciątka będą się dobrze rozwijać.

Mama Antosia - może skontaktuj się ze swoim lekarzem. Raczej nie powinno być skrzepów. Byłaś chora, jesteś osłabiona. Masz małe dziecko ale może spróbuj wypocząć teraz i się pooszczędzać
    Wszystkie dziewczyny dbajcie o siebie, starajcie się nie dźwigać, wysypiać i dobrze odżywiać. Witaminy są pomocne ale zdrowe jedzonko przede wszystkim.
    Praca nocna w ciąży to prawnie jest zabroniona. Może nawet jak nie jest ciężko to rytm dobowy jest rozregulowany. Są wahania hormonów. Ogólnie nie polecam, są priorytety.

• Debris Debiutantka

Wysłany: 17 kwietnia, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doriibzh - USG po 2 tygodniach to faktycznie szybko 🙂 stęskniłaś się za widokiem dzidziusia. A chodzisz na NFZ czy prywatnie? Podziwiam teraz organizowanie ślubu. To i stresujące i męczące. Przynajmniej dla mnie takie było.

• Debris Debiutantka

Wysłany: 17 kwietnia, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była wczoraj na USG. Ciąża żywa, prawidłowo umiejscowiona. Malutki pęcherzyk nic więcej nie widać, 6 tydzień.

• Doriibzh Koleżanka

Wysłany: 17 kwietnia, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Debris wrote:
    Doriibzh - USG po 2 tygodniach to faktycznie szybko 🙂 stęskniłaś się za widokiem dzidziusia. A chodzisz na NFZ czy prywatnie? Podziwiam teraz organizowanie ślubu. To i stresujące i męczące. Przynajmniej dla mnie takie było.

A to robimy tylko dla najbliższych małe przyjęcie w domu i powiedzenie o ciąży jeśli będzie ok 💗
    Ja trochę inaczej bo mieszkam we Francji. No niestety muszę poczekać do 30 kwietnia, nie będę jeździć po kolejnych bo nie wiadomo czy zrobia.

@MamaAntosia jak sytuacja?

16/02 🩸
    21/03 ⏸️
    23/03 beta 461 😍
    25/03 beta 979
    27/03 beta 1783
    02/04 pierwsze usg 3,22mm i ♥️
    30/04 3,2cm
    21/05 USG 1trym
    04/12 🙊👶🙏

preg.png
  • Nataleńka Znajoma

Wysłany: 18 kwietnia, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam na USG i niestety nic jeszcze nie było widać (a miałam nadzieję że zobaczę pęcherzyk). Mam powtórzyć betę w poniedziałek i przyjść na kontrolę za tydzień.

01.2024 - 👶🏼

10.04.2026 - ⏸️
    BETA 13.04 - 132 | 15.04 - 397 | 20.04 - 3 536
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataleńka wrote:
    Ja dziś byłam na USG i niestety nic jeszcze nie było widać (a miałam nadzieję że zobaczę pęcherzyk). Mam powtórzyć betę w poniedziałek i przyjść na kontrolę za tydzień.
    A który Ci wychodzi tydzień według @ ? Moze sie owu przesunęła?

preg.png

12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️

Wysłany: 18 kwietnia, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doriibzh wrote:
    A to robimy tylko dla najbliższych małe przyjęcie w domu i powiedzenie o ciąży jeśli będzie ok 💗
    Ja trochę inaczej bo mieszkam we Francji. No niestety muszę poczekać do 30 kwietnia, nie będę jeździć po kolejnych bo nie wiadomo czy zrobia.

@MamaAntosia jak sytuacja?
    Narazie odpoczywam może przez chorobę jest to osłabienie i organizm i podtrzymuję ciążę i zwalcza te bakterie ja narazie nie chce panikować i cały czas obserwuję czy to plamienie nie zamienia się w czerwoną krew. Ten skrzep jest taki jak galaretka zbita i jest ciemno brązowy. Żadnych bólów podbrzusza nie mam oprócz tego że osłabienie ale to wiadomo od czego jak prawie tydzień się męczyłam z katarem bólem gardła i kaszlem a potem aż płuca bolą. W poniedziałek dzwonie do lekarza i umówię się na wizytę i tak. Teraz przez weekend będę po prostu dużo odpoczywać a jak cokolwiek mnie zaniepokoi i zobaczę że plamienia jest coraz więcej to jedziemy na SOR. Partner mnie uspokaja że w poprzedniej ciąży też tak miałam ale ja oczywiście przewrażliwiona. To plamienie utrzymuje się jakoś 5 dni według obliczeń z ostatniej miesiączki mam jakiś 6 tydzień dokładnie 5 + 4 i niby też to plamienie może występować. Do poniedziałku wszystko się rozwiąże dla świętego spokoju i tak pójdę na USG bo jak to widzę to się boję i mam same czarne scenariusze 😟

👶🏽 𝓐𝓷𝓽𝓸𝓼 21.07.2025
    ⏸️ 07.04.2026

age.png
    preg.png

Wysłany: 18 kwietnia, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak jadę teraz na USG mam na 10:40 udało mi się znaleźć chyba będę w końcu spokojniejsza trzymajcie kciuki 🤞🏽

Nataleńka, Angela1108 lubią tę wiadomość

👶🏽 𝓐𝓷𝓽𝓸𝓼 21.07.2025
    ⏸️ 07.04.2026

age.png
    preg.png
  • Nataleńka Znajoma

Wysłany: 18 kwietnia, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela1108 wrote:
    A który Ci wychodzi tydzień według @ ? Moze sie owu przesunęła?

Wg @ u mnie nie da się wyliczyć bo cykle mam 40+ dni nieregularne. Ale ostatnia była 2.03, 26.03 był jeszcze cały duży pęcherzyk na USG. Zakładałam owulację 27/28 ale mogło być troszkę później więc ciąża jest młodsza niż wyliczyłam. No nic, trzymajcie kciuki 🙌

01.2024 - 👶🏼

10.04.2026 - ⏸️
  • Nataleńka Znajoma

Wysłany: 18 kwietnia, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Antosia wrote:
    Jednak jadę teraz na USG mam na 10:40 udało mi się znaleźć chyba będę w końcu spokojniejsza trzymajcie kciuki 🤞🏽

Trzymamy! Daj znać po 😊

01.2024 - 👶🏼

10.04.2026 - ⏸️
  • tęczynka Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja też z zeszłorocznych grudniowych synek 29.12.
    Mocno trzymam za was kciuki 🩷🩵

Nataleńka, Malinka18 lubią tę wiadomość

‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ