Rodzę w grudniu 2026🩷🩵
-
WIADOMOŚĆ
-
Chwile mnie nie bylo a tu kolejne Grudniowe mamusie 🤗 Angela1108 wstepnie termin na 11 grunia mozesz mi tam wpisac. Kolejna wizyta 7 maja. Jak sie czujecie dziewczyny?
Ja ogolnie dobrze,juz sie tak szybko nie mecze, za to jem mniej wiecej co 2 godz bo inaczej mnie mdli. -
Marti126 wrote:Witam wszystkie grudnioweczki 🌸
Mam termin na 31.12.2026. Postanowiliśmy spróbować na zasadzie "jak sie uda to fajnie" ale nie sądziłam ze w moim wieku (w tym roku kończę 40-tke) i z jednym jajnikiem (drugi usunięty z powodu torbieli 17lat temu) uda się zajść w ciążę już w pierwszym cyklu- a jednak😄
Troche o mnie- mam troje dzieci (17,15,10) jestem pielęgniarka dziecięcą, mieszkam w UK.
Usg umówiłam sobie w sobotę za 2tyg i mam nadzieję ze już bedzie widac serduszko. Tak właściwie termin okresu wypada mi w czwartek ale test zrobilam juz wczoraj bo okropnie bolą mnie piersi no I wyszły mocne krechy, elektroniczny test również potwierdzil ciążę wiec myślę ze to już pewne.
Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie❤️
Cześć! Chyba czterdziestki mają moc bo też mam w tym roku i tez 1cs zaowocował ciążą. Usg też mam ,a 2 tygodnie.
Witaj u nas, niech bobas zdrowo rośnie!
Edit: proszę o wpisanie terminu na 23.12
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:54
Marti126 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny jak tam samopoczucie dzisiaj? Patrzę że tyle wpisów a chwilę tylko mnie nie było i nadrabiam 😁 Może faktycznie załóżmy sobie nowy wątek i tam wrzucimy te terminy tylko jakoś go musimy nazwać żeby było wiadome że to nasza 2 grupa. Ciesze się że tych nudności nie mam (jeszcze) ale dzisiaj jak kichnęłam to tak mnie szarpnęło w podbrzuszu że masakra 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:28
👶🏽 𝓐𝓷𝓽𝓸𝓼 21.07.2025
⏸️ 07.04.2026

-
Gratulacje kobitki, oby dzidzie zdrowo rosły 🥰 Ja kończę w tym roku 36 lat, miło zobaczyć że są tutaj mamy w różnym wieku.
Marti, ja też mieszkam w UK. Dzięki za inspirację- poszukam miejscówki na pierwsze USG w okolicy 6 tygodnia. Opieka nad ciężarnymi w UK chyba wciąż jest nieco bardziej „na luzie” w porównaniu do Polski.
Fermina, Nataleńka, Marti126 lubią tę wiadomość
👦🏼 2014
🤰🏻29.12 -
Czytam Was od samego początku wątku, ale bałam się pisać za wcześnie, ze względu na historię (w stopce), gratuluję wszystkim przyszłym grudniowym mamom

Pisze z pytaniem : czy decydujecie się na jakies dodatkowe badania genetyczne typu panorama/NIFTY ? Czy może dopiero po wynikach badania USG 1 trymestru? Jeśli decydujecie się to na jakie?Ja: '90 Mąż: '87
IO | PAI-1 homo| AMH 2,5 (2.2025)| drożność| Hashimoto| Kariotyp Ok | homocysteina 5,5 | witamina D3 50| miesiączki regularne| zawsze grube endometrium| KIR Bx mąż C1C2 | nasienie 2% reszta ok
4-6.2025. 2 IUI ❌
07.25 IVF Menopur Rekovelle 16🥚 -> 15 zapłodnionych -> 11 ❄️ -> PGT-a 4AA, 5BA, 4AA
09.2025 cykl naturalny 4AA cyclogest, neoparin 0,6, accard, luteina, progersterone besins
10 dpt beta 0,2
Immunolog : metronidazol i tarivid, equoral 25 dni -> encotron, cross match 30%
2.2026 cykl sztuczny estromef Accofil, encorton, cyclogest, neoparin 0,8, accard, luteina, progersterone besins
5dpt ⏸️ 8dpt 36 biochem
Marzec naturals czekając na transfer
10dpo 21, 11dpo 45, 14dpo 218, 16dpo 601, 18dpo 987, 19dpo 1367 -
Mira.huntrix wrote:Czytam Was od samego początku wątku, ale bałam się pisać za wcześnie, ze względu na historię (w stopce), gratuluję wszystkim przyszłym grudniowym mamom

Pisze z pytaniem : czy decydujecie się na jakies dodatkowe badania genetyczne typu panorama/NIFTY ? Czy może dopiero po wynikach badania USG 1 trymestru? Jeśli decydujecie się to na jakie?
Witaj 🙂 My zrobimy po 10 tc chociaż mój lekarz polecił Sanco zrobimy panorama jako jedyny test potrafi odróżnić DNA płodu od mamy sporo osób poleca Felia Test -
Ja będę robić Sanco, w pierwszej ciąży też robiłam i nie żałuje 😊 planuje robić w ten sam dzień co prenatalne.Mira.huntrix wrote:Czytam Was od samego początku wątku, ale bałam się pisać za wcześnie, ze względu na historię (w stopce), gratuluję wszystkim przyszłym grudniowym mamom

Pisze z pytaniem : czy decydujecie się na jakies dodatkowe badania genetyczne typu panorama/NIFTY ? Czy może dopiero po wynikach badania USG 1 trymestru? Jeśli decydujecie się to na jakie?
Co do nowego wątku, jestem jak najbardziej za, ale aby założył go ktoś kto będzie aktualizował w miarę na bieżąco 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:41
-
Hej hej! Jejku jak mi się chce spać 🙈
Wróciłam właśnie z laboratorium, zobaczymy wieczorem jak tam przyrost bety 😁
Co do badań genetycznych to poważnie się nad nimi zastanawiam. U mnie w laboratorium robią Nifty bodajże.Mama dwóch chłopców 🥰
🩵 2019 (3cs)
🩵 2024 (9cs)
Czekamy na trzecie dziecko 🥰
Termin porodu na grudzień 🎄
Nasz mały Aniołek 👼
💔 05.2023 (ciąża biochemiczna) -
Rodziłam dwa razy naturalnie i mam nadzieję, że trzeci raz też tak będzie 🙂 Waga ma wpływ, nie wiem od jakiej wielkości jest cesarka, ale na porodówce leżała ze mną dziewczyna, która urodziła dziecko 4600 g naturalnie - to był jej trzeci poród i mówiła że co jedno dziecko to cięższe i każde powyżej 4 kg 😅 U mnie starszy 3770 g, młodszy 3530 g 🙂Doriibzh wrote:Co do wpisania mnie to poczekam na wizytę 30 kwietnia żeby wiedzieć dokładniej, bo aplikacje mówią różnie, a na ost usg nie powiedziano mi dokładnie tylko końcówka listopada lub pocz grudnia 😅 jejku jak fajnie zobaczyć nowe osoby z cyklu kwietniowego, zaraz utworzy się grupka na styczeń 🥹🥹🥹
Ja mam mdłości prawie cały czas, jeszcze nie wymiotowałam. Zmęczenie jakbym 3dni nie spała. Głodu nie czuje wcale, jedynie wzmożone mdłości mnie informują 😅 ale próbuje unikać dłuższych przerw żeby jednak kontrolować mdłości.
Jak planujecie rodzic? Do dziewczyn bardziej doświadczonych czy waga wpływa na decyzję o typie porodu?Mama dwóch chłopców 🥰
🩵 2019 (3cs)
🩵 2024 (9cs)
Nasz mały Aniołek 👼
Ja planuję rodzić naturalnie w domu ( poród domowy tak jak poprzednie 3 ciąże ) o ile wszytko pójdzie zgodnie z planem
Właśnie wróciłam z laboratorium oddałam krew a wizyta za tydzień w środę. Potem dopiero pod koniec maja bo mam wyjazd.
Co do pierwszej strony to można usunąć własne posty tak żeby osoba która będzie prowadzić stronę była pierwsza albo założyć nowy wątek. My z poprzedniej ciąży z lipca mamy grupę na watshapie ale to można w późniejszym etapie jak już bardziej się zgramy i będzie już pewne grona
Mama Antosia lubi tę wiadomość
-
Co do porodu to mam nadzięję na 4ty naturalny ale to zalezy od wagi dziecka. Rodzę raczej duże bobasy, każdy kolejny większy a ostatni 4280. Udało się nawet bez otarć także nie boję się tak rodzić za to panicznie boję się cesarki🙃
@Rosalinda, kciuki za wyniki! Mnie kusi jeszcze jedna beta ale chyba poczekam do wizyty.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:15
Rosalinda lubi tę wiadomość
-
Fermina wrote:Co do porodu to mam nadzięję na 4ty naturalny ale to zalezy od wagi dziecka. Rodzę raczej duże bobasy, każdy kolejny większy a ostatni 4280. Udało się nawet bez otarć także nie boję się tak rodzić za to panicznie boję się cesarki🙃
@Rosalinda, kciuki za wyniki! Mnie kusi jeszcze jedna beta ale chyba poczekam do wizyty.
Ja mam to samo boję się szpitala i cesarki ale wiadomo jakby trzeba było to trudność. Ja rodzę stosunkowo małe dzieci ostani miał 3200 -
Rosalinda wrote:Hej hej! Jejku jak mi się chce spać 🙈
Wróciłam właśnie z laboratorium, zobaczymy wieczorem jak tam przyrost bety 😁
Co do badań genetycznych to poważnie się nad nimi zastanawiam. U mnie w laboratorium robią Nifty bodajże.
Kciuki ✊✊✊
Też robiłam w poniedziałek i dzisiaj powtórka, też proszę o kciuki✊✊✊
Ja dwa naturalne porody mam za sobą, mam nadzieję, że trzeci też tak będzie, ale wiadomo niektórych rzeczy się nie przewidzi
-
blancaa12 wrote:Ja mam to samo boję się szpitala i cesarki ale wiadomo jakby trzeba było to trudność. Ja rodzę stosunkowo małe dzieci ostani miał 3200
Myślę, ze to kwestia doświadczenia.
Ja się nie boję szpitala bo wiem jak tam jest i wiem, że to też mogą być naprawdę wspaniałe porody.
Może gdybym miała cc też bym się nie bała ale wolę tego nie sprawdzać.
-
Hej
Ja też zdecydowanie chciałabym sn jeśli będzie mi dane.
Co do nowego wątku to jak się nie znajdzie inna chętna to mogłabym założyć, ale odważę się na to dopiero po wizycie. 🥺 teraz się boję
Mama Antosia lubi tę wiadomość
33 🙋🏼♀️
👶🏼 08.2024
01.2026 💔 poronienie zatrzymane
03.2026 wznowienie starań 🌈
08.04 ⏸️ Fasolko zostań. 🙏
13.04 14 dpo - 263,11
15.04 16 dpo - 830,05
21.04 22 dpo - 8865,74 🍀 -
Ja nie mamy nastawienia co do porodu, pierwsze dziecko urodziłam naturalnie z wagą 3 kg i mimo, że mały to skurcze na początku mnie zmiotły 🫣 teraz też pewnie trochę inaczej, bo bardziej człowiek świadomy 😊 przy naturalnym zazwyczaj lepsza regeneracja też jest przekonująca, ale wiadomo, trudno przewidzieć jak to teraz będzie 🤔
Rosalinda, kciuki 🍀
-
Dzięki za kciuki, Lunaaa trzymam też za Ciebie! 😁
Ja się nie boję szpitala, na pewno będę chciała urodzić w tym samym co rodziłam chłopców, bo trafiłam na tak cudowne położne i lekarzy, że wszędzie powinni tacy być 🥰
Akacjowa_, drugi poród jest bardziej świadomy, to prawda. Przy pierwszym myślałam o tym, że boli, przy drugim wizualizowałam sobie, że te skurcze są potrzebne i "torują drogę" maluchowi i jakoś łatwiej było mi je znieść 😁
Po pierwszym porodzie bałam się drugiego, po drugim nie boję się trzeciego 😄
Cerva, Lunaaa12 lubią tę wiadomość
Mama dwóch chłopców 🥰
🩵 2019 (3cs)
🩵 2024 (9cs)
Nasz mały Aniołek 👼
Oj tak, ja też jestem w tym teamie, ale u mnie akurat tak wygląda każda ciąża, więc psychicznie byłam na to gotowa 🙈 mdłości to codzienność, wymioty nie codziennie na szczęście. Stawiam na przetrwanie, chociaż mój 3-latek mi tego nie ułatwia. Ten kwas w buzi jest straszny, mi pomaga na to picie małych łyczków mleka, ale musi być ciepłe 😂boys' mum wrote:Dziewczyny czy Wy też się tak tragicznie czujecie? Jestem głodna mam mdłości, zjem cokolwiek to mam taki kwas w buzi i w przełyku, że aż niedobrze się robi 😞 jem już małe ilości co chwilę i też to samo. Już biorę Rennie i Gaviscon na zmianę. Jest lekka poprawa ale szału nie ma 😞 lodówkę otwieram na wdechu, zapachy mi przeszkadzają. .. jest masakra 🫣😅 poprzednie ciążę przechodziłam tak dobrze, że zawsze śmiałam się że ja mogę chodzić w ciąży ale ktoś niech za mnie rodzi 😂🫣
Mam za dwa dni drugą wizytę, będzie 7+3 wtedy, mam nadzieję, że Okruszek rośnie dobrze i nie będzie żadnego niemiłego zaskoczenia. Trzymajcie kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:19
-
Mira.huntrix wrote:Czytam Was od samego początku wątku, ale bałam się pisać za wcześnie, ze względu na historię (w stopce), gratuluję wszystkim przyszłym grudniowym mamom

Przepraszam ,że wejde w słowo. SANCO,NiFTY ,PANORAMA ,HARMONY - panorama najdokładniejszy jesli chodzi o izolowanie DNA płodu osobiście robiłam. NIFTY coraz czesciej wychodzą wyniki fałszywe .Największa ilość wad Felia Test