Rodzę w grudniu 2026🩷🩵
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie dr. polecał Sanco i w pierwszej ciąży i teraz też dopytywałam to mówi, że wg niego nadal najlepiej Sanco 😊 rozglądam się powoli za jakimś kodem zniżkowym i jak po złości nic nie ma 🤪
-
Akacjowa_ wrote:U mnie dr. polecał Sanco i w pierwszej ciąży i teraz też dopytywałam to mówi, że wg niego nadal najlepiej Sanco 😊 rozglądam się powoli za jakimś kodem zniżkowym i jak po złości nic nie ma 🤪
Przepraszam ale z medycznego punktu widzenia się nie zgodzę tak mówią publikacje naukowe oczywiście masz prawo do swojego zdania 🙂Z resztą mamy tego samego prowadzącego 😉 i tutaj mamy odmienne poglądy. Oczywiście każdy zrobi to co uważa za stosowane ja tylko przedstawiłam od strony medycznej 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:50
-
Jasne, ja nie wnikam w badania, poprostu zdaje się na opinię osoby, która się na tym zna i to mi wystarczy 😊Mama_Hani wrote:Przepraszam ale z medycznego punktu widzenia się nie zgodzę tak mówią publikacje naukowe oczywiście masz prawo do swojego zdania 🙂Z resztą mamy tego samego prowadzącego 😉 i tutaj mamy odmienne poglądy.
-
Akacjowa_ wrote:Jasne, ja nie wnikam w badania, poprostu zdaje się na opinię osoby, która się na tym zna i to mi wystarczy 😊
Pozwoliłam sobie odpowiedzieć akurat mam wiedzę w tym temacie może komuś się przyda 🙂 Wszystkiego dobrego . -
Cześć, nieśmiało się witam 🙋
Wczoraj zrobiłam test, jeszcze sporo przed terminem miesiączki bo jakieś 9-10 dpo i pozytywny, beta 37
termin mi pokazuje na 03.01 ale będę mieć cc więc pewnie końcówka grudnia 
Na pokładzie mam synka 14 mcy także będzie armagedon:D
Rosalinda, Fermina, Nataleńka, Angela1108, Cerva, Mama Antosia , Myszkaaa20 lubią tę wiadomość
Starania od 06.2022
👩🏼 33
Kwiecien 2024 1 IUI 😭
Maj 2024 2 IUI 🥳🙏🏻
Luty 2025 🍼👶❤️ -
Super, że jest nas co raz więcej 😁bluebell wrote:Cześć, nieśmiało się witam 🙋
Wczoraj zrobiłam test, jeszcze sporo przed terminem miesiączki bo jakieś 9-10 dpo i pozytywny, beta 37
Na pokładzie mam synka 14 mcy także będzie armagedon:DMama dwóch chłopców 🥰
🩵 2019 (3cs)
🩵 2024 (9cs)
Czekamy na trzecie dziecko 🥰
Termin porodu na grudzień 🎄
Nasz mały Aniołek 👼
💔 05.2023 (ciąża biochemiczna) -
Jesli wszystko jest w porządku to faktycznie opieka jest bardzo na luzie i ogranicza sie do 2 usg i wizyt u położnej, natomiast jeśli sa jakies komplikacje to jest opieka ginekologa i więcej usg- w drugiej ciazy miałam plamienia i miałam usg co 4tyg i ginekologa.Ukwiecona wrote:Gratulacje kobitki, oby dzidzie zdrowo rosły 🥰 Ja kończę w tym roku 36 lat, miło zobaczyć że są tutaj mamy w różnym wieku.
Marti, ja też mieszkam w UK. Dzięki za inspirację- poszukam miejscówki na pierwsze USG w okolicy 6 tygodnia. Opieka nad ciężarnymi w UK chyba wciąż jest nieco bardziej „na luzie” w porównaniu do Polski.
W jakich okolicach mieszkasz? Ja East Midlands i bede chodzić prywatnie na usg do tummy2mummy- za usg potwierdzające zapłaciłam £70 czyli bardzo przystępnie cenowo. Chodziłam do nich tez w 3 ciazy i bylam bardzo zadowolona- potwierdzili mi plec w 13tc i nie pomylili się 😊 -
gratulacje 😊 armagedon, ale później fajnie kompani do zabawy 😍bluebell wrote:Cześć, nieśmiało się witam 🙋
Na pokładzie mam synka 14 mcy także będzie armagedon:D -
W Nifty fałszywie dodatnie czy nie wykrywają wad?Mama_Hani wrote:Przepraszam ,że wejde w słowo. SANCO,NiFTY ,PANORAMA ,HARMONY - panorama najdokładniejszy jesli chodzi o izolowanie DNA płodu osobiście robiłam. NIFTY coraz czesciej wychodzą wyniki fałszywe .Największa ilość wad Felia TestMama dwóch chłopców 🥰
🩵 2019 (3cs)
🩵 2024 (9cs)
Nasz mały Aniołek 👼
Każde testy prenatalne wykrywają te same wady i są dobre aczkolwiek NIFTy również słyszałam o zakłamanych wynikach mojej koleżanki Pani dr jak była w ciąży sama robiła panoramę czytała dużo na ten temat ( jest ginekologiem )
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:37
Rosalinda lubi tę wiadomość
-
bluebell wrote:Cześć, nieśmiało się witam 🙋
Witaj! Ja mam synka ze stycznia 2025.
-
Rosalinda wrote:W Nifty fałszywie dodatnie czy nie wykrywają wad?
Mamy przypadki kliniczne porodu np z chorobą Edwardsa wyniki wolnego DNA były prawidłowe i pytania jak to możliwe oczywiście wychodziło na późniejszym etapie ciąży .Jeśli można warto robić inne testy dla większego bezpieczeństwa i też zdrowia psychicznego 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:00
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:08
01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
Acard 💊
10.04.2026 ⏸️ -
O widzisz, w takim razie nie ma co patrzeć, że mają w moim laboratorium Nifty, lepiej wybrać coś bardziej dokładnego. Rozejrzę się za Panoramą w takim razie. Dzięki! 🙂Mama_Hani wrote:Mamy przypadki kliniczne porodu np z chorobą Edwardsa wyniki wolnego DNA były prawidłowe i pytania jak to możliwe oczywiście wychodziło na późniejszym etapie ciąży .Jeśli można warto robić inne testy dla większego bezpieczeństwa i też zdrowia psychicznego 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:20
Mama dwóch chłopców 🥰
🩵 2019 (3cs)
🩵 2024 (9cs)
Nasz mały Aniołek 👼
bluebell wrote:Cześć, nieśmiało się witam 🙋
Hej witaj na pokładzie, gratulacje i powodzenia ✊✊✊
Super beta💪
Dziewczyny trochę się załamałam, w poniedziałek jakos 16dpo i beta 261, dzisiaj po dwóch dniach 1280, przyrost 400%, zaczęłam się stresować, że coś jest nie tak😢😢😢 -
Faktycznie duży przyrost, ale powiem Ci, że ze starszym synem miałam betę 1060 w dzień spodziewanej miesiączki - już zdążyłam wtedy naczytać się w internecie straszących artykułów o ciąży zaśniadowej i innych problemach, a wszystko elegancko, zdrowy chłopak 🙂Lunaaa12 wrote:Hej witaj na pokładzie, gratulacje i powodzenia ✊✊✊
Super beta💪
Dziewczyny trochę się załamałam, w poniedziałek jakos 16dpo i beta 261, dzisiaj po dwóch dniach 1280, przyrost 400%, zaczęłam się stresować, że coś jest nie tak😢😢😢Mama dwóch chłopców 🥰
🩵 2019 (3cs)
🩵 2024 (9cs)
Nasz mały Aniołek 👼
Lunaaa12 wrote:Hej witaj na pokładzie, gratulacje i powodzenia ✊✊✊
Super beta💪
Dziewczyny trochę się załamałam, w poniedziałek jakos 16dpo i beta 261, dzisiaj po dwóch dniach 1280, przyrost 400%, zaczęłam się stresować, że coś jest nie tak😢😢😢
Jak beta ponad 1000 to już się możesz umawiać do lekarza. Powinno być widać pęcherzyk. A co do zaśniadu to czytałam, że beta wtedy rośnie o 500% i więcej -
Rosalinda wrote:Faktycznie duży przyrost, ale powiem Ci, że ze starszym synem miałam betę 1060 w dzień spodziewanej miesiączki - już zdążyłam wtedy naczytać się w internecie straszących artykułów o ciąży zaśniadowej i innych problemach, a wszystko elegancko, zdrowy chłopak 🙂
Wartości są ok dla danego tygodnia, tylko martwi mnie tak duży przyrost 😢

https://zapodaj.net/plik-xQnGM7b9e
https://zapodaj.net/plik-Dq9m1Zj2GL