Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzę w grudniu 2026🩷🩵
Odpowiedz

Rodzę w grudniu 2026🩷🩵

Oceń ten wątek:
  • Akacjowa_ Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dr. polecał Sanco i w pierwszej ciąży i teraz też dopytywałam to mówi, że wg niego nadal najlepiej Sanco 😊 rozglądam się powoli za jakimś kodem zniżkowym i jak po złości nic nie ma 🤪

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    02.2026 - powrót do starań 🧡
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png
  • Mama_Hani Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akacjowa_ wrote:
    U mnie dr. polecał Sanco i w pierwszej ciąży i teraz też dopytywałam to mówi, że wg niego nadal najlepiej Sanco 😊 rozglądam się powoli za jakimś kodem zniżkowym i jak po złości nic nie ma 🤪

Przepraszam ale z medycznego punktu widzenia się nie zgodzę tak mówią publikacje naukowe oczywiście masz prawo do swojego zdania 🙂Z resztą mamy tego samego prowadzącego 😉 i tutaj mamy odmienne poglądy. Oczywiście każdy zrobi to co uważa za stosowane ja tylko przedstawiłam od strony medycznej 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:50

Hania🧑 6 lat ivf
    14.10.2025 7+3 jest ♥️
    18.11.2025 pierwsze badanie prenatalne test panorama 💙 Staś
    Zostały ❄️❄️

preg.png

Zawsze jest miejsce na cud 🌺
  • Akacjowa_ Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Hani wrote:
    Przepraszam ale z medycznego punktu widzenia się nie zgodzę tak mówią publikacje naukowe oczywiście masz prawo do swojego zdania 🙂Z resztą mamy tego samego prowadzącego 😉 i tutaj mamy odmienne poglądy.
    Jasne, ja nie wnikam w badania, poprostu zdaje się na opinię osoby, która się na tym zna i to mi wystarczy 😊

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png
  • Mama_Hani Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akacjowa_ wrote:
    Jasne, ja nie wnikam w badania, poprostu zdaje się na opinię osoby, która się na tym zna i to mi wystarczy 😊

Pozwoliłam sobie odpowiedzieć akurat mam wiedzę w tym temacie może komuś się przyda 🙂 Wszystkiego dobrego .

Hania🧑 6 lat ivf
    14.10.2025 7+3 jest ♥️
    Zostały ❄️❄️

preg.png

• Akacjowa_ Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Hani wrote:
    Pozwoliłam sobie odpowiedzieć akurat mam wiedzę w tym temacie może komuś się przyda 🙂 Wszystkiego dobrego .
    Jasne, każdy ma swoje zdanie i spostrzeżenia. 🙂

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png
  • bluebell Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, nieśmiało się witam 🙋
    Wczoraj zrobiłam test, jeszcze sporo przed terminem miesiączki bo jakieś 9-10 dpo i pozytywny, beta 37 :) termin mi pokazuje na 03.01 ale będę mieć cc więc pewnie końcówka grudnia :)

Na pokładzie mam synka 14 mcy także będzie armagedon:D

Rosalinda, Fermina, Nataleńka, Angela1108, Cerva, Mama Antosia , Myszkaaa20 lubią tę wiadomość

Starania od 06.2022

👩🏼 33

Kwiecien 2024 1 IUI 😭
    Maj 2024 2 IUI 🥳🙏🏻
    Luty 2025 🍼👶❤️
  • Rosalinda Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluebell wrote:
    Wczoraj zrobiłam test, jeszcze sporo przed terminem miesiączki bo jakieś 9-10 dpo i pozytywny, beta 37 :) termin mi pokazuje na 03.01 ale będę mieć cc więc pewnie końcówka grudnia :)

Super, że jest nas co raz więcej 😁

Mama dwóch chłopców 🥰
    🩵 2019 (3cs)
    🩵 2024 (9cs)

Czekamy na trzecie dziecko 🥰
    Termin porodu na grudzień 🎄

Nasz mały Aniołek 👼
    💔 05.2023 (ciąża biochemiczna)
  • Marti126 Nowa

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukwiecona wrote:
    Gratulacje kobitki, oby dzidzie zdrowo rosły 🥰 Ja kończę w tym roku 36 lat, miło zobaczyć że są tutaj mamy w różnym wieku.
    Marti, ja też mieszkam w UK. Dzięki za inspirację- poszukam miejscówki na pierwsze USG w okolicy 6 tygodnia. Opieka nad ciężarnymi w UK chyba wciąż jest nieco bardziej „na luzie” w porównaniu do Polski.
    Jesli wszystko jest w porządku to faktycznie opieka jest bardzo na luzie i ogranicza sie do 2 usg i wizyt u położnej, natomiast jeśli sa jakies komplikacje to jest opieka ginekologa i więcej usg- w drugiej ciazy miałam plamienia i miałam usg co 4tyg i ginekologa.
    W jakich okolicach mieszkasz? Ja East Midlands i bede chodzić prywatnie na usg do tummy2mummy- za usg potwierdzające zapłaciłam £70 czyli bardzo przystępnie cenowo. Chodziłam do nich tez w 3 ciazy i bylam bardzo zadowolona- potwierdzili mi plec w 13tc i nie pomylili się 😊

• Akacjowa_ Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluebell wrote:

gratulacje 😊 armagedon, ale później fajnie kompani do zabawy 😍

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png
  • Rosalinda Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Hani wrote:
    Przepraszam ,że wejde w słowo. SANCO,NiFTY ,PANORAMA ,HARMONY - panorama najdokładniejszy jesli chodzi o izolowanie DNA płodu osobiście robiłam. NIFTY coraz czesciej wychodzą wyniki fałszywe .Największa ilość wad Felia Test
    W Nifty fałszywie dodatnie czy nie wykrywają wad?

Mama dwóch chłopców 🥰
    🩵 2019 (3cs)
    🩵 2024 (9cs)

Nasz mały Aniołek 👼
  • Słoneczko🌼 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każde testy prenatalne wykrywają te same wady i są dobre aczkolwiek NIFTy również słyszałam o zakłamanych wynikach mojej koleżanki Pani dr jak była w ciąży sama robiła panoramę czytała dużo na ten temat ( jest ginekologiem )

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:37

Rosalinda lubi tę wiadomość

preg.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluebell wrote:

Witaj! Ja mam synka ze stycznia 2025. :D

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 - 👶🏼

1cs o 4 bobasa.
    09.04 ⏸️ beta: 11.28
    11.04 beta: 39.47 prog: 23.9
    15.04 beta: 418,41 prog: 27,5 😍
    05.05 - wizyta.

preg.png
  • Mama_Hani Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda wrote:
    W Nifty fałszywie dodatnie czy nie wykrywają wad?

Mamy przypadki kliniczne porodu np z chorobą Edwardsa wyniki wolnego DNA były prawidłowe i pytania jak to możliwe oczywiście wychodziło na późniejszym etapie ciąży .Jeśli można warto robić inne testy dla większego bezpieczeństwa i też zdrowia psychicznego 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:00

Hania🧑 6 lat ivf
    14.10.2025 7+3 jest ♥️
    Zostały ❄️❄️

preg.png

• Angela1108 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f5ba562fe4071.pnghttps://zapodaj.net/plik-xQnGM7b9e
    6c504733d0674.pnghttps://zapodaj.net/plik-Dq9m1Zj2GL

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:08

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    05.2023 zabieg cholecystostomi
    Dieta lekkostrawna do dziś
    2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
    Acard 💊
    10.04.2026 ⏸️
  • Rosalinda Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Hani wrote:
    Mamy przypadki kliniczne porodu np z chorobą Edwardsa wyniki wolnego DNA były prawidłowe i pytania jak to możliwe oczywiście wychodziło na późniejszym etapie ciąży .Jeśli można warto robić inne testy dla większego bezpieczeństwa i też zdrowia psychicznego 🙂
    O widzisz, w takim razie nie ma co patrzeć, że mają w moim laboratorium Nifty, lepiej wybrać coś bardziej dokładnego. Rozejrzę się za Panoramą w takim razie. Dzięki! 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:20

Mama dwóch chłopców 🥰
    🩵 2019 (3cs)
    🩵 2024 (9cs)

Nasz mały Aniołek 👼
  • Lunaaa12 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluebell wrote:

Hej witaj na pokładzie, gratulacje i powodzenia ✊✊✊
    Super beta💪

Dziewczyny trochę się załamałam, w poniedziałek jakos 16dpo i beta 261, dzisiaj po dwóch dniach 1280, przyrost 400%, zaczęłam się stresować, że coś jest nie tak😢😢😢

• Rosalinda Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaaa12 wrote:
    Super beta💪

Dziewczyny trochę się załamałam, w poniedziałek jakos 16dpo i beta 261, dzisiaj po dwóch dniach 1280, przyrost 400%, zaczęłam się stresować, że coś jest nie tak😢😢😢
    Faktycznie duży przyrost, ale powiem Ci, że ze starszym synem miałam betę 1060 w dzień spodziewanej miesiączki - już zdążyłam wtedy naczytać się w internecie straszących artykułów o ciąży zaśniadowej i innych problemach, a wszystko elegancko, zdrowy chłopak 🙂

Mama dwóch chłopców 🥰
    🩵 2019 (3cs)
    🩵 2024 (9cs)

Nasz mały Aniołek 👼
  • Panikara97 Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaaa12 wrote:
    Super beta💪

Jak beta ponad 1000 to już się możesz umawiać do lekarza. Powinno być widać pęcherzyk. A co do zaśniadu to czytałam, że beta wtedy rośnie o 500% i więcej

• Lunaaa12 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda wrote:
    Faktycznie duży przyrost, ale powiem Ci, że ze starszym synem miałam betę 1060 w dzień spodziewanej miesiączki - już zdążyłam wtedy naczytać się w internecie straszących artykułów o ciąży zaśniadowej i innych problemach, a wszystko elegancko, zdrowy chłopak 🙂

Wartości są ok dla danego tygodnia, tylko martwi mnie tak duży przyrost 😢

• Lunaaa12 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panikara97 wrote:
    Jak beta ponad 1000 to już się możesz umawiać do lekarza. Powinno być widać pęcherzyk. A co do zaśniadu to czytałam, że beta wtedy rośnie o 500% i więcej
    Juz zdążyłam się naczytać😢

‹‹ 19 20 21 22 23
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ