X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzę w grudniu 2026🩷🩵
Odpowiedz

Rodzę w grudniu 2026🩷🩵

Oceń ten wątek:
  • Akacjowa_ Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekipa zbiera się coraz liczniejsza 😊🧡

Mama Antosia lubi tę wiadomość

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    02.2026 - powrót do starań 🧡
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png
  • Helenka22 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bardzo szybko się męczę. Byle spacer i sapie- a przed zajściem trenowałam 3- 4 razy w tygodniu.
    Dzis mam wizyte u gina i będę prosić o l4, bo w pracy zasypiam, a ja pracuje w przedszkolu i nie mogę sobie pozwolić na chwilę nieuwagi

25.03 ⏸️ 66.9 B-hcg, prog. 44.5
    27.03 - 212 B-hcg
    03.04 B-hcg 3727

Starania od 06.25
    28🤵‍♀️
    29🤵‍♂️
    HBA 47 % ❗️
    Fragmentacja DNA 15%
    Liczba plemników 27,26 ➡️ 6.3 🔻
    Morfologia 0% ➡️1%
    Ruch postępowy szybki (typ a) 2.43% ➡️ 29% ✅️
    Ruch postępowy (a+b) 22.22% ➡️ 45% ✅️
    Ruch całkowity 37.85 ➡️ 64% ✅️
  • Akacjowa_ Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenka22 wrote:
    Ja też bardzo szybko się męczę. Byle spacer i sapie- a przed zajściem trenowałam 3- 4 razy w tygodniu.
    Dzis mam wizyte u gina i będę prosić o l4, bo w pracy zasypiam, a ja pracuje w przedszkolu i nie mogę sobie pozwolić na chwilę nieuwagi
    Powodzenia na wizycie 🍀

U mnie zmęczenie okrutne, mdłości delikatnie mniejsze, głównie jak jestem głodna, piersi bolą i czasami kłucie i ciągnięcie w podbrzuszu 😊

Helenka22 lubi tę wiadomość

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png
  • Helenka22 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akacjowa_ wrote:
    Powodzenia na wizycie 🍀

U mnie zmęczenie okrutne, mdłości delikatnie mniejsze, głównie jak jestem głodna, piersi bolą i czasami kłucie i ciągnięcie w podbrzuszu 😊

To ja mam bardzo podobnie, zasnąć mogłabym wszędzie i o każdej porze. Mdłości głównie jak się w nocy obudze i rano zanim zjem, w ciągu dnia tylko jak jakis zapach mi się nie spodoba ( smażone najgorzej). Piersi też mnie bolą, a w podbrzuszu mnie bolało głównie kilka dni po teście, teraz sporadycznie

27.03 - 212 B-hcg
    03.04 B-hcg 3727

Starania od 06.25
    28🤵‍♀️
    29🤵‍♂️
    HBA 47 % ❗️
    Fragmentacja DNA 15%
    Morfologia 0% ➡️1%
  • Akacjowa_ Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenka22 wrote:
    To ja mam bardzo podobnie, zasnąć mogłabym wszędzie i o każdej porze. Mdłości głównie jak się w nocy obudze i rano zanim zjem, w ciągu dnia tylko jak jakis zapach mi się nie spodoba ( smażone najgorzej). Piersi też mnie bolą, a w podbrzuszu mnie bolało głównie kilka dni po teście, teraz sporadycznie
    Tak mnie też mnie mniej boli teraz 😊 u mnie jeszcze nocne pobudki 🫣 przeważnie budze sie 1-3 i nie wiem co ze sobą zrobić 🤪

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png
  • Helenka22 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akacjowa_ wrote:
    Tak mnie też mnie mniej boli teraz 😊 u mnie jeszcze nocne pobudki 🫣 przeważnie budze sie 1-3 i nie wiem co ze sobą zrobić 🤪

Miałam tak przez pierwszy tydzień, nie spałam od 2 do 4 zazwyczaj. A teraz śpie i w nocy i w dzień 😅

27.03 - 212 B-hcg
    03.04 B-hcg 3727

Starania od 06.25
    28🤵‍♀️
    29🤵‍♂️
    HBA 47 % ❗️
    Fragmentacja DNA 15%
    Morfologia 0% ➡️1%
  • Mama Antosia Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akacjowa_ wrote:
    hej 😊 gratulacje 🧡 lecisz na bete?
    Raczej nie mam wizytę na USG 30.04 także nie mogę się doczekać co tam zobaczymy póki co zaczęły się delikatne bóle podbrzusza. To już 2 ciąża może tym razem przejdę ja lepiej 😅

• Debris Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Czy mogę dołączyć? Zrobiłam 3 testy, wszystkie pozytywne. Przypuszczam, że może to być 4/5 tydzień. Jeszcze nie była u ginekologa. Mam na pokładzie już rocznego malucha.

Mama Antosia lubi tę wiadomość

• Mama Antosia Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Debris wrote:
    Cześć. Czy mogę dołączyć? Zrobiłam 3 testy, wszystkie pozytywne. Przypuszczam, że może to być 4/5 tydzień. Jeszcze nie była u ginekologa. Mam na pokładzie już rocznego malucha.
    Podobnie jak u mnie mój ma 8 miesięcy i taka niespodzianka teraz 😄

• Helenka22 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś u tego swojego ginekologa na nfz do którego chodze od 7 lat, a on mi powoedział, ze jak ciąża to mnie nie przyjmie, bo on sie tym nie zajmuje i nie będzie potwierdzał... normalnie się poryczałam, bo ledwo już daje rade w pracy z sennoscią.
    Całe szczęście przypomniało mi sie, że 10 lat temu chodziłam prywatnie do babeczki w środy i się okazało, ze przyjmuje dalej tak samo. Na usg widac zarodek, serduszka jeszcze nie ma, ciąża wedlug usg młodsza o 3-4 dni, ale ja tez wiedziałam, że wedlug owulacji będzie młodsza o kilka dni. Mam na ten moment się nie stresować i przyjść za 2 tygodnie

27.03 - 212 B-hcg
    03.04 B-hcg 3727

Starania od 06.25
    28🤵‍♀️
    29🤵‍♂️
    HBA 47 % ❗️
    Fragmentacja DNA 15%
    Morfologia 0% ➡️1%
  • Doriibzh Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peachy wrote:
    Dzisiaj dalej brak potwierdzenia, że to prawidłowa ciąża wewnątrzmaciczna. Na początku lekarz nie widział odczynu doczesnowego (pierwszy raz słyszałam ten termin), potem stwierdził że cośtam widać, ale nie był w stanie mi na 100% powiedzieć, że jest ok. Mam już wynik bety z dzisiaj i widzę że sporo zwolniła, bo czas podwojenia wzrósł mi do 69.3h... Jestem załamana. Naprawdę już zaczynałam myśleć, że jest dobrze.

Jak tam sytuacja? Jak teleporada? Dalej wierzę że ciulowy sprzęt mieli, jest dobrze, musi być! Ja nie robiłam 4tej bety bo mi odradzano, miałam już 1800ui niecale, jeśli 3 są ok to najważniejsze jest usg jedno, drugie zależy od ginekologa i sprzętu. Osobiście mam robić za 3tyg betę kolejna już do badań innych z krwi i się stresuje, a przecież za tydzień i przed krwią będę mieć USG więc zobaczymy czy wszystko ok. Ale no psychika robi swoje.

Ja mam termin końcówka listopada początek grudnia więc jestem na dwóch grupach chociaż na listopadowej tyle osób, że ciężko cokolwiek.
    Witam nowe dziewczyny!

Co do zmęczenia to u mnie też spore, remontujemy dom i jak wcześniej potrafiłam cały dzień malować, szlifować ściany tak teraz maluje chwile i odpoczywam pół dnia 🤣 dziś mam mdłości spore, wczoraj zrobiła brokuły, szpinak i kurczaka a la zupę, zjadłam ze smakiem, dziś próbuje i mnie cofa 😅

16/02 🩸
    21/03 ⏸️
    23/03 beta 461 😍
    25/03 beta 979
    27/03 beta 1783
    02/04 pierwsze usg 3,22mm i ♥️
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ