Rodzę w grudniu 2026🩷🩵
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak tak w ciąży z synem tez odstawiałam ja biorę na tetniaka w sercuMama Antosia wrote:Hej zobaczyłam w opisie że bierzesz nebilet na nadciśnienie tętnicze ja właśnie jak się dowiedziałam o ciąży to dzwoniłam do kardiolog i mówiła że trzeba w ciąży zamienić bo niekorzystnie wpływa na tętno płodu. Tyle leków brałam a teraz na wszystko trzeba uważać 😅 Ps. Gratulacje do mnie też jeszcze nie dociera dopóki nie zobaczę że bije serduszko na USG. Trzymaj się!
-
Tak dopóki sie serduszka nie zobaczy ciężko uwierzyć mam nadzieję ze 27.04 juz cos zobaczę.Mama Antosia wrote:Hej zobaczyłam w opisie że bierzesz nebilet na nadciśnienie tętnicze ja właśnie jak się dowiedziałam o ciąży to dzwoniłam do kardiolog i mówiła że trzeba w ciąży zamienić bo niekorzystnie wpływa na tętno płodu. Tyle leków brałam a teraz na wszystko trzeba uważać 😅 Ps. Gratulacje do mnie też jeszcze nie dociera dopóki nie zobaczę że bije serduszko na USG. Trzymaj się!
Mama Antosia lubi tę wiadomość
-
Ja mam wizytę jutro w południe, będzie 5+4. Mam nadzieję, że będzie mały zarodek w macicy ❤️ we wtorek miałam betę ponad 5tys, więc myślę, że powinno już coś być widać. Chociaż oczywiście głowa świruje, bo nie mam objawów ciąży 🙈Akacjowa_ wrote:Hej Dziewczyny 😊 i jak tam samopoczucie dzisiaj? jakieś wizyty na usg nam sie szykują na grupie niebawem? 🙂
-
Ja po za tym ze piersi mnie bolą i brzuch chwilami jakby miało mnie zaraz zalac tez nie mam dlatego tak z testem czekałam bo mowie a ten brzuch mnie tak kręci pewnie zaraz bedziewera1211 wrote:Ja mam wizytę jutro w południe, będzie 5+4. Mam nadzieję, że będzie mały zarodek w macicy ❤️ we wtorek miałam betę ponad 5tys, więc myślę, że powinno już coś być widać. Chociaż oczywiście głowa świruje, bo nie mam objawów ciąży 🙈
-
U mnie USG w czw, potem 30 kwietnia i 18maja T1 💗 wzięłam 2 dodatkowe żeby być spokojniejsza na prenatalnych. Dziś jak zwykle trochę mdłości, zmęczenie, brzuch już nie kłuje jak wczoraj czy wcześniej więc się zastanawiam czy wszystko ok.
-
Beta rośnie, ale za wolno wg statystyk prawidłowych ciąż… byłam monitorowana, więc owulację mogłam mieć w przedziale jakichś 3 dni, 15-17 marca. Nie mam za dużo przestrzeni na opóźnienia.Doriibzh wrote:Beta rośnie 💗 a kiedy miałaś ostatni okres? Może po prostu później była owulacja. Trzymam kciuki 💪
Podziwiam wasz optymizm, ja się go za bardzo boję 🙈 Już mam torbę do szpitala spakowaną w razie jakby mi jednak miał pęknąć jajowód 🤣 I to jest mój sposób na spokój 😂👩 PCOS fenotyp D + endometrioza I st. + adenomioza
MTHFR c.665C>T Układ homozygotyczny
SERPINE1 c.-820_-817G(4_5) Układ homozygotyczny
👨 morfologia 0-3%
kariotypy 🆗
2025.08 - stymulacja letrozolem + ovitrelle
2025.09 - beta 129,40 → 3169,22
cp 6 tyg, laparo, zachowany jajowód
2026 - stymulacja letrozolem
2026.03/04 - beta 24,75 → 7783.89
6+3 💔 puste jajo, farmakologia -
Ja wierzę ze będzie dobrze początki sa ciężkie bo mało właśnie widać nieraz maluszek lubi sie tak schować. Ważne ze beta rośnie mam nadzieję ze mimo wszystko maluszek pozytywnie cie zaskoczyPeachy wrote:Beta rośnie, ale za wolno wg statystyk prawidłowych ciąż… byłam monitorowana, więc owulację mogłam mieć w przedziale jakichś 3 dni, 15-17 marca. Nie mam za dużo przestrzeni na opóźnienia.
Podziwiam wasz optymizm, ja się go za bardzo boję 🙈 Już mam torbę do szpitala spakowaną w razie jakby mi jednak miał pęknąć jajowód 🤣 I to jest mój sposób na spokój 😂 -
Angela1108 wrote:No w tym roku wskoczy 37 🫣
Pocieszę Cię - ja mam w tym roku 40.
W wieku 39 urodziłam trzeciego malucha. Także olej ten wiek, nie ma co się tym przejmować. 
Czekam już na betę bo mam zajęcia na studiach od 8 rano i musiałam zrobić wcześniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia, 06:58
Angela1108 lubi tę wiadomość
-
Angela1108 wrote:Mówią ze wiek to tylko liczba ale jest jeszcze szok 😂
Haha, no ja sie chciałam bardzo wyrobić do 40ki i jak dobrze pójdzie to urodzę kilka dni przed rokiem w którym będę miała 41
W sumie nie martwię się o nic, tylko o zdrowie tego malucha i czy ciąża się utrzyma.
Będziesz robić betę @Angela1108?
-
No ja hak urodziłam małego to mowilam do męża ze jak do konca 35 nam sie nie uda to koniec a tu niespodzianka 😂Fermina wrote:Haha, no ja sie chciałam bardzo wyrobić do 40ki i jak dobrze pójdzie to urodzę kilka dni przed rokiem w którym będę miała 41
W sumie nie martwię się o nic, tylko o zdrowie tego malucha i czy ciąża się utrzyma.
Będziesz robić betę @Angela1108?
Bety nie chyba ze mnie lekarz skieruje mnie zabardzo to stresuje cierpliwie poczekam do wizyty bo po za stresem to beta mi nic nie da wolę zaczekać ja z tych co zaraz mysla panikują itd. Wolę nieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia, 09:36
-
Jak tam samopoczucie u was w ten weekend?
5 tydzień ciąży a ja mam wrażenie że już mi brzuch rośnie tak spuchłam że nie mogę wcisnąć się w swój rozmiar i partner nawet dziś zauważył że jakaś zaokrąglona na podbrzuszu jestem i zastanawiam się jak to możliwe. Co prawda 8 miesięcy temu byłam w ciąży więc może ciało pamięta i skóra już rozluźniona dlatego takie wrażenie 😅 -
Ja sie zbieram do pracy na 11 mam klientkę pierwsza i dzisiaj do 19 🙄 a jadę z młodym bo mąż do pracy tez musiał później ma go wziasc z salonu ale to będzie ciężki dzień.Mama Antosia wrote:Jak tam samopoczucie u was w ten weekend?
5 tydzień ciąży a ja mam wrażenie że już mi brzuch rośnie tak spuchłam że nie mogę wcisnąć się w swój rozmiar i partner nawet dziś zauważył że jakaś zaokrąglona na podbrzuszu jestem i zastanawiam się jak to możliwe. Co prawda 8 miesięcy temu byłam w ciąży więc może ciało pamięta i skóra już rozluźniona dlatego takie wrażenie 😅
A bierzecie jakieś witaminy juz ?
-
Ja od przedwczoraj juz sobie kupiłam na 1 trymestr z pueri one są do 12 tyg. Mają witaminę D, B6, B12, Jod, Cholina no i DHA + EPA. Więc w miarę są dobre. Zastanawiam się czy nie dokupić sobie wapna 🤔Angela1108 wrote:Ja sie zbieram do pracy na 11 mam klientkę pierwsza i dzisiaj do 19 🙄 a jadę z młodym bo mąż do pracy tez musiał później ma go wziasc z salonu ale to będzie ciężki dzień.
Angela1108 lubi tę wiadomość
-
Angela1108 wrote:(…)
Ja już przez ostatni rok starań cały czas brałam kwas foliowy i omega/DHA ale jak zobaczyłam pozytywny test to wykupiłam też typowo ciążowe suplementy.
01.2024 - 👶🏼
10.04.2026 - ⏸️
BETA 13.04 - 132 | 15.04 - 397 | 20.04 - 3 536 -
wera1211 wrote:Ja mam wizytę jutro w południe, będzie 5+4. Mam nadzieję, że będzie mały zarodek w macicy ❤️ we wtorek miałam betę ponad 5tys, więc myślę, że powinno już coś być widać. Chociaż oczywiście głowa świruje, bo nie mam objawów ciąży 🙈
Zarodek widać od 10 tys. więc powinien być, trzymam kciuki!
-
Mama Antosia wrote:Jak tam samopoczucie u was w ten weekend?
5 tydzień ciąży a ja mam wrażenie że już mi brzuch rośnie tak spuchłam że nie mogę wcisnąć się w swój rozmiar i partner nawet dziś zauważył że jakaś zaokrąglona na podbrzuszu jestem i zastanawiam się jak to możliwe. Co prawda 8 miesięcy temu byłam w ciąży więc może ciało pamięta i skóra już rozluźniona dlatego takie wrażenie 😅
Ja zaszłam w 2 ciaże jak młodszy miał 9 mcy i tak wtedy brzuch wygląda.
Jeszcze mięśnie się nie zdążyły zregenerować - są osłabione
-
Mama Antosia wrote:Jak tam samopoczucie u was w ten weekend?
Sorki za posty pod postami, jakoś nie moge sie doczekać wyników bety i tak odpowiadam kompulsywnie
Mnie boli podbrzusze dość mocno - falami, mam ewidentne skurcze i mam nadzieję, że to dobry znak i macica się przygotowuje na kolejne 9 mcy
Kreska na teście dziś ściemniała, więc liczę na to, że dam radę i z tą 4tą ciążą.