Rodzę w grudniu 2026🩷🩵
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej nie wiem czy tylko ja tak mam ale pocę się przy byle czym jakbym na tropikalnej wyspie była i takie wybuchy gorąca że masakra a na dodatek dziecko mi się rozchorowało jest ciągły płacz i ma gorączkę 😫 Siedzę na telefonie żeby umówić się do poradni ale jestem 26 w kolejce 😅 USG 30.04 nie mogę się doczekać co tam zobaczmy 🥰Akacjowa_ wrote:Hej Dziewczyny 😊 i jak tam samopoczucie dzisiaj? jakieś wizyty na usg nam sie szykują na grupie niebawem? 🙂
-
Cześć! Po rocznych staraniach udało się dziś zobaczyć dwie kreski
Wg obliczeń to dopiero 4 tydzień, więc witam się nieśmiało z nadzieją by na stałe tu zagościć
Mama Antosia , Fermina, Iskierka2006 lubią tę wiadomość
01.2024 - 👶🏼
10.04.2026 - ⏸️
BETA 13.04 - 132 | 15.04 - 397 | 20.04 - 3 536 -
Udało mi się złapać wcześniejszą wizytę i właśnie czekamAkacjowa_ wrote:Hej Dziewczyny 😊 i jak tam samopoczucie dzisiaj? jakieś wizyty na usg nam sie szykują na grupie niebawem? 🙂
Jak nadal nic konkretnego nie będzie widać to wyjdę z siebie.
Nataleńka - gratulacje!
Mama Antosia , Fermina, Nataleńka lubią tę wiadomość
👩 PCOS fenotyp D + endometrioza I st. + adenomioza
MTHFR c.665C>T Układ homozygotyczny
SERPINE1 c.-820_-817G(4_5) Układ homozygotyczny
👨 morfologia 0-3%
kariotypy 🆗
2025.08 - stymulacja letrozolem + ovitrelle
2025.09 - beta 129,40 → 3169,22
cp 6 tyg, laparo, zachowany jajowód
2026 - stymulacja letrozolem
2026.03/04 - beta 24,75 → 7783.89
6+3 💔 puste jajo, farmakologia -
Ja mam lekkie mdłości, i szybko się męczę, ciężko oddycham jak coś porobię. Na szczęście jeszcze nie ma wymiotów, bo to strasznie męczy.
Nataleńka gratuluję. W swojej poprzedniej ciąży też czekałam prawie rok na dwie kreski. Już prawie straciłam nadzieję i się udało.
Nataleńka lubi tę wiadomość
-
Akacjowa_ wrote:Hej Dziewczyny 😊 i jak tam samopoczucie dzisiaj? jakieś wizyty na usg nam sie szykują na grupie niebawem? 🙂
Ja czekam na drugą betę jutro dopiero ale dzisiejszy test mimo ze robiony po godzinie od poprzedniego oddawania moczu jest dużo ciemniejszy od wczorajszego porannego.
Do tego bardzo wyraźnie czuje rozpieranie w podbrzuszu. Jakąś wyjątkowo aktywna tą ciąża.
Gratulacje Nataleńka!
Nataleńka lubi tę wiadomość
-
Mama Antosia, to ja łapie zadyszke, jak lece po syna do żłobka, a mam jakieś 250 m 😅
Zdrówka dla Was 🍀
Nataleńka, gratulacje 🧡
Peachy, powodzenia na wizycie, daj znać po 🤞
Debris, to mamy podobnie, oby obyło się bez wymiotów, w pierwszej ciąży nawet mdłosci nie miałam, a teraz jednak od początku się pojawiają, na szczęście nie jakieś skrajne 😊
Fermina, super, to jestesmy pozytywnej myśli i jutro razem z Tobą czekamy na wyniki 😁
Nataleńka, Fermina, Mama Antosia lubią tę wiadomość
-
Na USG widać tylko 9mm pęcherzyk, lekarz twierdzi że to prawdziwy a nie pseudopęcherzyk (który miałam np. przy poprzedniej ciąży pozamacicznej), bo jest za duży. Wg internetu niekoniecznie... Jakoś nie mam w 100% zaufania. Tak czy siak pęcherzyka żółtkowego nie widać, zobaczymy we wtorek. Słabo to wygląda wg mnie.👩 PCOS fenotyp D + endometrioza I st. + adenomioza
MTHFR c.665C>T Układ homozygotyczny
SERPINE1 c.-820_-817G(4_5) Układ homozygotyczny
👨 morfologia 0-3%
kariotypy 🆗
2025.08 - stymulacja letrozolem + ovitrelle
2025.09 - beta 129,40 → 3169,22
cp 6 tyg, laparo, zachowany jajowód
2026 - stymulacja letrozolem
2026.03/04 - beta 24,75 → 7783.89
6+3 💔 puste jajo, farmakologia -
Peachy wrote:Na USG widać tylko 9mm pęcherzyk, lekarz twierdzi że to prawdziwy a nie pseudopęcherzyk (który miałam np. przy poprzedniej ciąży pozamacicznej), bo jest za duży. Wg internetu niekoniecznie... Jakoś nie mam w 100% zaufania. Tak czy siak pęcherzyka żółtkowego nie widać, zobaczymy we wtorek. Słabo to wygląda wg mnie.
Miałam w 2 ciąży 16mm pęcherzyk- pusty. Byłam przerażona. Dziś jest z tego bardzo rezolutna 7 latka. Nie trać nadziei!
Peachy lubi tę wiadomość
-
Hej.
Zastanawiałam się czy dołączyć, bo trochę się boję… Mam 1,5 rocznego Synka i czekamy na rodzeństwo. W ciążę udało się zajść szybko, niestety nie rozwijała się prawidłowo. Zakończyła się w styczniu. 🥺
W pierwszym cyklu powrotu do starań zobaczyłam dwie kreski. Na betę idę dopiero w poniedziałek, ale testy ciemnieją. Na ten moment to i tak nie ma większego znaczenia, kluczowe będzie USG.
Trzymam kciuki za Was wszystkie. Obyśmy były tu razem aż do szczęśliwych rozwiązań. 🥹
Jeśli chodzi o objawy to coś mnie zakłuje czasem i tyle. Piersi są pełne, apetyt średni. W drugiej ciąży praktycznie nie miałam objawów, ale w pierwszej też ich nie było zbyt dużo, poza bolącymi piersiami ale to już później. Także tutaj myślę, że samopoczucie będzie raczej ok, a w sumie chyba wolałabym mieć nawet bardzo niekomfortowe objawy, byle tylko ciąża rozwijała się prawidłowo. 🥺Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia, 13:41
Fermina lubi tę wiadomość
33 🙋🏼♀️
👶🏼 08.2024
01.2026 💔 poronienie zatrzymane
03.2026 wznowienie starań 🌈
08.04 ⏸️ Fasolko zostań. 🙏
13.04 14 dpo - 263,11
15.04 16 dpo - 830,05
21.04 22 dpo - 8865,74 🍀
27.04 jest Maluszek z ❤️ -
Beta rośnie 💗 a kiedy miałaś ostatni okres? Może po prostu później była owulacja. Trzymam kciuki 💪Peachy wrote:Na USG widać tylko 9mm pęcherzyk, lekarz twierdzi że to prawdziwy a nie pseudopęcherzyk (który miałam np. przy poprzedniej ciąży pozamacicznej), bo jest za duży. Wg internetu niekoniecznie... Jakoś nie mam w 100% zaufania. Tak czy siak pęcherzyka żółtkowego nie widać, zobaczymy we wtorek. Słabo to wygląda wg mnie.
-
Cerva wrote:Hej.
Zastanawiałam się czy dołączyć, bo trochę się boję… Mam 1,5 rocznego Synka i czekamy na rodzeństwo. W ciążę udało się zajść szybko, niestety nie rozwijała się prawidłowo. Zakończyła się w styczniu. 🥺
W pierwszym cyklu powrotu do starań zobaczyłam dwie kreski. Na betę idę dopiero w poniedziałek, ale testy ciemnieją. Na ten moment to i tak nie ma większego znaczenia, kluczowe będzie USG. (…)
U mnie pierwsza ciąża biochemiczna więc też mam tak że dopóki nie zobaczę na USG bijącego serduszka to nie będę w pełni myśleć że jestem w ciąży. A i tak zawsze gdzieś z tyłu głowy nerwy będą 😅 Więc staram się na chłodno podejść - na betę pójdę w poniedziałek a na USG poczekam jeszcze tak z dwa tyg.01.2024 - 👶🏼
10.04.2026 - ⏸️
BETA 13.04 - 132 | 15.04 - 397 | 20.04 - 3 536 -
Ja mam umówioną wizytę na 27.04 bo już wcześniej miałam ten termin na kontrolę u prowadzącego. To będzie 6+4 z OM, ale owulacja mi się przesunęła więc może być tak na styk albo za wcześnie na serduszko. Po betach napisze do niego i zapytam czy tak przyjść czy coś przesunąć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia, 21:41
33 🙋🏼♀️
👶🏼 08.2024
13.04 14 dpo - 263,11
15.04 16 dpo - 830,05
21.04 22 dpo - 8865,74 🍀
27.04 jest Maluszek z ❤️ -
Witam chyba do was dołącze jesli mozna u mnie dzisiaj pozytywny test przyznam że juz nie planowałam na pokładzie 3 latek po 14 latach starań mam tez dorosłą córkę. Dzisiaj 6 dzień po terminie @ lekarza mam dopiero 27.04. Chyba jeszcze do mnie nie dociera co sie stało.
Nataleńka, Fermina, Mama Antosia lubią tę wiadomość
-
Gratuluje i jestem pod wrażeniem tych 14 lat starań. Widzę, że dużo przeszłaś. Tu nagle takie odblokowanie i kolejny dzidziuś. Trzymam kciuki.Angela1108 wrote:Witam chyba do was dołącze jesli mozna u mnie dzisiaj pozytywny test przyznam że juz nie planowałam na pokładzie 3 latek po 14 latach starań mam tez dorosłą córkę. Dzisiaj 6 dzień po terminie @ lekarza mam dopiero 27.04. Chyba jeszcze do mnie nie dociera co sie stało.
-
No tego sie nie spodziewałam troche sie boje bo juz wiadomo i wiek tez nie ten. Ale będą gadać w rodzinie 🙄Debris wrote:Gratuluje i jestem pod wrażeniem tych 14 lat starań. Widzę, że dużo przeszłaś. Tu nagle takie odblokowanie i kolejny dzidziuś. Trzymam kciuki.
-
Angela1108 wrote:No tego sie nie spodziewałam troche sie boje bo juz wiadomo i wiek tez nie ten. Ale będą gadać w rodzinie 🙄
Nie przejmuj się gadaniem! To Twoje życie. A jaki dokładnie ten "nie ten" wiek?
Mama Antosia lubi tę wiadomość
-
Hej zobaczyłam w opisie że bierzesz nebilet na nadciśnienie tętnicze ja właśnie jak się dowiedziałam o ciąży to dzwoniłam do kardiolog i mówiła że trzeba w ciąży zamienić bo niekorzystnie wpływa na tętno płodu. Tyle leków brałam a teraz na wszystko trzeba uważać 😅 Ps. Gratulacje do mnie też jeszcze nie dociera dopóki nie zobaczę że bije serduszko na USG. Trzymaj się!Angela1108 wrote:Witam chyba do was dołącze jesli mozna u mnie dzisiaj pozytywny test przyznam że juz nie planowałam na pokładzie 3 latek po 14 latach starań mam tez dorosłą córkę. Dzisiaj 6 dzień po terminie @ lekarza mam dopiero 27.04. Chyba jeszcze do mnie nie dociera co sie stało.
-
Mama Antosia wrote:A u mnie na cytologii wykryto wirusa HPV typ 33/58 ryzyko onkogenne wysokie i lekarz prowadzący zalecił kolposkopie ale jeszcze nie wie że wybieram się do niego na potwierdzenie ciąży także zaczyna się komplikować. Chyba lepiej jak poczekam do wizyty i będę wiedziała co dalej 😟
Hej, zwróciłam uwagę na Twój post, bo sama robiłam niedawno test i w tym tygodniu odebrałam wynik - u mnie na szczęście ujemny.
Ale z tego co czytałam to jak jest wykryty w ciąży i cytologia nieprawidłowa to kolposkopię można niby wykonać i jest to bezpieczne badanie diagnostyczne. Tylko zazwyczaj po 1 trymestrze. Będzie dobrze. Na pewno lekarze już miewali takie sytuacje. 😗33 🙋🏼♀️
👶🏼 08.2024
13.04 14 dpo - 263,11
15.04 16 dpo - 830,05
21.04 22 dpo - 8865,74 🍀
27.04 jest Maluszek z ❤️