X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne #rodzew2026 LUTY❤️🍓
Odpowiedz

#rodzew2026 LUTY❤️🍓

Oceń ten wątek:
  • Nickki Autorytet

Wysłany: 11 grudnia, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezowata wrote:
    A z miłych rzeczy, to dostaliśmy zdjęcia z sesji świątecznej, więc w końcu mam jakieś brzuszkowe zdjęcie🩵 Nickki, dzięki za polecajkę sukienki, idealnie się sprawdziła 😊😊

E85320-C7-4-B87-4-D89-A922-C024104-A20-B0.jpg
    Pięknie wyglądasz 🥰 Cieszę się, że sukienka pasuje 😊

Amh: 0,7
    Niedoczynność tarczycy
    Trombofilia
    Kariotypy:✔️
    Drożność jajowodów: ✔️

Starania od 2022 roku.
    💔01.2024 Ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.

1️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
    💉11.24 Punkcja. Pobranych 10 komórek, 6 zapłodnionych, 2 zarodki.
    11.24 Transfer ❌️
    12.24 FET ✅️
    💔01.25 8tc puste jajo..

2️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
    💉17.03 Punkcja. Pobranych 8 komórek,5
    zapłodnionych, 4 zarodki.
    ❄️❄️❄️ 3 zdrowe zarodki
    28.05 FET
    7dpt 30 🥰
    16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
    23dpt serduszko 🩷

preg.png
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezowata,
    "Skoro lekarz zalecił więcej leżeć i wypoczywać, to najbezpieczniej jest zrezygnować z jogi i ćwiczeń na piłce — przynajmniej do kolejnej kontroli za 2 tygodnie.

Dlaczego?

Zalecenie ograniczenia aktywności zwykle oznacza, że lekarz chce zmniejszyć nacisk na szyjkę, żeby się nie skracała dalej.

Nawet delikatna joga czy ćwiczenia na piłce mogą zwiększać ciśnienie w jamie brzusznej, a więc także obciążenie szyjki.

Kiedy wrócić do aktywności?

Jeśli na kontroli szyjka będzie stabilna lub dłuższa, a lekarz powie, że wszystko wygląda dobrze."

A jak rozpoczęłam nowy temat to

"Tak, w 30. tygodniu ciąży można ćwiczyć na piłce do ćwiczeń (fitball), ale trzeba zachować kilka ważnych zasad bezpieczeństwa, żeby nie zwiększyć nacisku dziecka na szyjkę macicy.
    Czego unikać

Skakania lub podskoków na piłce.

Nagłych, dynamicznych ruchów lub odchyleń tułowia do tyłu.

Ćwiczeń wymagających dużego obciążenia brzucha.

Podsumowując: piłka jest świetna w ciąży do siedzenia, delikatnych ruchów biodrami i oddechu, bo daje dziecku przestrzeń i odciąża szyjkę macicy."
    🤣

Piękne zdjęcia, ja na moje z sesji świątecznej jeszcze czekam.

Ze szczepieniem też mam problem, dzwoniłam do poz to pani kazała dzwonić w konkretny dzień bo wtedy jest pani od szczepień. Zadzwoniłam to jej nie było ale dopytala lekarza jak to wygląda i już się praktycznie umówiłam na drugi dzień po czym sprawdziła, że jednak nie mają tej szczepionki i miała oddzwonić co dalej. Od wczoraj nie oddzwoniła. Nie wiem czy taki problem jest ze sprowadzeniem szczepionki. W przychodni u ginekologa pytałam ale nie maja tam w ogóle szczepien. Położna mówiła żeby próbować w innych przychodniach 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia, 22:09

♀️'89 ♂️'87
    starania od 06.2023
    AMH 1.0 🙄 drożność ✅ cykle stymulowane ❌ stan zapalny endometrium 💊 mini polipy ✂️ KIR&kariotyp✅
    7.05 IUI ❌
    13.06 kwalifikacja in vitro ✅
    16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
    beta 132,58/544,35/1849,89 🎉
    8.07 6+4 CRL 6mm i bijące ♥️
    18.08 12+4 USG prenatalne prawidłowe, NT 1,7 🥳 CRL 6,8cm, pappa wszystkie ryzyka niskie 🍀
    Cukrzyca ciążowa 🤷🍭
    9.10 20+0 połówkowe wszystko w porządku 🩵 333g
    3.11 23+4 620g 🌶️
    TP 23/27.02.2026

preg.png
  • Mamatrzechaniołków Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odpuściłam ćwiczenia z zalecenia lekarza po tym jak twardniał mi brzuch I mialam ciagniecie w dole brzucha.
    Co prawda szyjka długą i zamknięta ale juz wolę dmuchać na zimne.
    Ja właśnie wracam z izby przyjęć. Dzisiaj zauważyłam bardziej mokrą bieliznę niż zazwyczaj ale doszły od rana takie infekcyjne objawy. Kupiłam w aptece wkładki na wykrycie wod i zabarwiła sie lekko na niebiesko. Spanikowałam i pojechałam do szpitala.
    Na szczęście z szyjka okej, z dzidzią tez, ktg I usg prawidłowe. Ilość wod plodowych tez. Wynik na wyciek wod w szpitalu ujemny, wiec mnie odeslali do domu ale mam sobie zrobic wymazy i badania moczu. I przyspieszyć wizyte u prowadzącego.
    Dobrze ze skończyło sie tylko na strachu.

‹‹ 216 217 218 219 220
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ