#rodzew2026 LUTY❤️🍓
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas jak zawsze po wizycie bez ładnego zdjęcia 🫣
Maluszek odwrócił się pupcią do nas 🫣
Wstępnie cesarkę mam umówiona na 2.02 ale jeśli będzie dobrze przybierał to się na końcówkę stycznia mamy umówić
Narazie mamy 1600gram
i wszystko jest w najlepszym porządku. Jutro będę się szczepić na krztusiec a za 2-3 tygodnie na rsv ale mam receptę ważna do 27.12 i muszę zapytać jutro co teraz zrobić
następna wizytę mam 27.12
Bezowata, assialbnn, MroziaMM lubią tę wiadomość
👱93
🧑🦱94
09.24 5tc 💔
01.25 8tc 💔
Mutacja MTHFR C677T hetero
Mutacja MTHFR A1298C hetero
Kariotypy u obydwojga ✅
11.06⏸️🙏 zostań z nami 🥰
12.06-beta1256.3
14.06-beta 2405.4
20.06 wizyta- pierwsze spotkanie ❤️dziadzio w macicy ❤️ ciąża rozwija się dobrze
05.07-mamy ❤️ całe 1.38 cm człowieka ❤️
20.07-3.44cm perełki ❤️
02.08 5.6cm ❤️
11.08-prenatalne 7.5 cm ❤️ niskie ryzyka 🥰
20.08- 9cm chłopczyk 🩵
26 08-01.09 szpital (krwawienie )z Krzysiem wszystko dobrze ❤️
7.09 - chłopczyk 188g❤️
21.09- 244g ❤️
3.10 - połówkowe 344g wszystko bardzo dobrze ❤️
18.10-532g monitorujemy prawą nerkę maluszka
09.11 860 gram 🩵
30.11 1360gram misia ❤️nerki czyste ❤️
14.12 1600gram słoneczka ❤️
27.12 wizyta
2.02 planowane CC
Luteina 2×2❌ od 29.09 luteina 2×2
Duphaston 3×1❌. Powrót od 26.08❌
Heparyna 1×1
Acard 1×1
Accofil 0.5 co 3 dni❌
Magnez 3×1❌od 14.12 3×2 -
Ja też się nie szczepie 🙂 nie szczepiłam się w pierwszej ciąży i w tej też nie planuje .Bergamotka94 wrote:Jejku, czy tylko ja się na nic nie szczepiłam? 🙈🙈🙈
-
Dziewczyny pakujecie juz powoli swoje torby do porodu ?? Ja juz chyba nie długo zacznę.. w środę będzie 32 tydzien i ciągle tak myślę o tym, ze chyba wole być gotowa.. ale na dniach czeka mnie juz chyba w koncu wymarzona przeprowadzka więc poczekam chwile i w nowym domu chyba już się za to wezmę a pozniej będę się brała za rozpakowywanie reszty. 😄
Częściej śni mi się poród, karmienie piersią i różne takie w podobie rzeczy, że np czegoś zapomniałam. Ale z reguły porody i karmienie w moich snach jest takie, że tak łatwo to przyszło.. wiec aby tak było w rzeczywistości.
Maluch mój ostatnio niezle mnie kopie i układa mi się tak czasami że mam brzuch zdeformowany. 😁
Nie wzięłam się jeszcze za rzeczy pielęgnacyjne i apteczne dla dziecka.. co Wy tam takiego kupujecie badz juz zakupiłyście ?? -
Ola8999 wrote:Ja się wolałam zaszczepić koleżanka rok temu w ciąży wylądowała z krztusccem w szpitalu i no było ciężko. A rsv to ważne dla maluszka.
Tak RSV jest paskudne. Moja córka je miała, była biedna, ale dało radę, za to znajomych Bobas to szpitala trafił i dopiero tam go wyprowadzili 🫣... W mojej poprzedniej ciąży, nie było jeszcze jej dostępnej dla ciężarnych szczepionki,a teraz jest i to za darmo - 800PLN do przodu 😉 mówicie, że krztusiec też refundowany? Ponad 2 lata temu musiałam płacić, miło, że ktoś ogarnął 🙃 -
Myślę o tym pakowaniu ale ciągle brakuje czegoś żeby się spakować, więc domawiam i poczekam aż będę miała wszystko 😊 z produktów do pielęgnacji postawiłam na firmę Mustela, żel do mycia, mleczko do ciała, krem do twarzy i krem do przewijania 🙂 oprócz tego kupiłam jeszcze Sudokrem i bephanten. Muszę jeszcze kupić rzeczy "apteczne" typu czopki na gorączkę, sól w ampułkach, witaminy 😊MroziaMM wrote:Dziewczyny pakujecie juz powoli swoje torby do porodu ?? Ja juz chyba nie długo zacznę.. w środę będzie 32 tydzien i ciągle tak myślę o tym, ze chyba wole być gotowa.. ale na dniach czeka mnie juz chyba w koncu wymarzona przeprowadzka więc poczekam chwile i w nowym domu chyba już się za to wezmę a pozniej będę się brała za rozpakowywanie reszty. 😄
Częściej śni mi się poród, karmienie piersią i różne takie w podobie rzeczy, że np czegoś zapomniałam. Ale z reguły porody i karmienie w moich snach jest takie, że tak łatwo to przyszło.. wiec aby tak było w rzeczywistości.
Maluch mój ostatnio niezle mnie kopie i układa mi się tak czasami że mam brzuch zdeformowany. 😁
Nie wzięłam się jeszcze za rzeczy pielęgnacyjne i apteczne dla dziecka.. co Wy tam takiego kupujecie badz juz zakupiłyście ??
Dla siebie do torby już chyba czekam na ostatnią paczkę z produktami typu wkładki, podpaski, podkłady, maść na sutki .
Zapewnie jeszcze coś wpadnie do głowy i trzeba będzie na szybko ogarniać 🙈
Zamówiłam też laktator ręczny z Akuku na smyku w promocji na całe 28 zł bo kupywanie narazie droższego jest bez sensu nie mając wiedzy czy wogole będę mogła karmić piersią i czy ostatecznie pokarmu będzie tyle że będę musiała go odciągać.. -
Nie mam jeszcze wyprawki aptecznej, czyli podkładów itd. Bede zamawiała początkiem stycznia. Końcem grudnia wypiorę rzeczy (wtedy będę w 32tc) a w połowie bede sie pakować do szpitala.MroziaMM wrote:Dziewczyny pakujecie juz powoli swoje torby do porodu ?? Ja juz chyba nie długo zacznę.. w środę będzie 32 tydzien i ciągle tak myślę o tym, ze chyba wole być gotowa.. ale na dniach czeka mnie juz chyba w koncu wymarzona przeprowadzka więc poczekam chwile i w nowym domu chyba już się za to wezmę a pozniej będę się brała za rozpakowywanie reszty. 😄
Nie wzięłam się jeszcze za rzeczy pielęgnacyjne i apteczne dla dziecka.. co Wy tam takiego kupujecie badz juz zakupiłyście ??
Na liscie mam :
Kolektor pokarmu
Kapturki do karmienia (poprzednio musiałam ich używać wiec teraz juz wolę mieć od razu w szpitalu)
Sól fizjologiczna
Podklady poporodowe
Femaltiker
Gaziki jalowe I niejalowe
Smoczek
Waciki i mokre chusteczki
Wit d
Olejek ze słodkich migdałów
Na razie mam podklady na lozko, butelkę, termofor z pestek wisni, termometr do wody, kompresy multi mam -
Zapomniałam jeszcze ze musze dokupić Linomag. W sumie w domu mam nowy alantan plus ale nie wiem czy on się nada?Mamatrzechaniołków wrote:Nie mam jeszcze wyprawki aptecznej, czyli podkładów itd. Bede zamawiała początkiem stycznia. Końcem grudnia wypiorę rzeczy (wtedy będę w 32tc) a w połowie bede sie pakować do szpitala.
Na liscie mam :
Kolektor pokarmu
Kapturki do karmienia (poprzednio musiałam ich używać wiec teraz juz wolę mieć od razu w szpitalu)
Sól fizjologiczna
Podklady poporodowe
Femaltiker
Gaziki jalowe I niejalowe
Smoczek
Waciki i mokre chusteczki
Wit d
Olejek ze słodkich migdałów
Na razie mam podklady na lozko, butelkę, termofor z pestek wisni, termometr do wody, kompresy multi mam
A do kąpieli dla Malucha bede uzywac albo swojego mleka (jak będzie duzo) albo żelu z hipp. To samo co przy starszaku. Do ewentualnego nawilżania Olejek ze słodkich migdalow -
Ja to będę pakować awaryjną torbę do szpitala raczej bliżej 35-36 tygodnia. Na razie nic nie wskazuje na jakiś nagły niespodziewany poród, poprzednie ciąże też trwały jeszcze po terminie więc nie pali mi się żeby ta torba stała 😁 Do porodu domowego tez w tej okolicy dopiero będę pakować pudło. Ale wszystko mam już skompletowane, to najważniejsze 🙂Córeczka 08.2019 🩷
Synek 10.2022 💙
Synek 02.2026 🩵 -
Nooo właśnie a jeśli chodzi o kapturki do karmienia to faktycznie to zależy od sutków ?? Bo tak mi powiedziała jedna znajoma. Bo ja się nie zaopatrzyłam w to jeszcze i się zastanawiam czy warto. Bo jeśli sugerować się tym co ona mowi, że bardziej jest to potrzebne dla kobiet które poprostu maja małe sutki to wydaje mi się, ze u mnie one są ok.
-
Kapturki to tylko z zalecenia CDL i najlepiej z planem zejścia z nich. Nie ma potrzeby kupować ich profilaktycznie a małe sutki nie są wskazaniem. Dziecko przecież nie ma porównania, że mogą być inne 🙂 Ja przy pierwszym dziecku też miałam małe sutki w dodatku wklęsłe a z karmieniem nie miałam problemów tak że nie jest to jakiś must have a jednak przez silikon pierś jest mniej stymulowana niż normalnie.MroziaMM wrote:Nooo właśnie a jeśli chodzi o kapturki do karmienia to faktycznie to zależy od sutków ?? Bo tak mi powiedziała jedna znajoma. Bo ja się nie zaopatrzyłam w to jeszcze i się zastanawiam czy warto. Bo jeśli sugerować się tym co ona mowi, że bardziej jest to potrzebne dla kobiet które poprostu maja małe sutki to wydaje mi się, ze u mnie one są ok.Córeczka 08.2019 🩷
Synek 10.2022 💙
Synek 02.2026 🩵 -
W ciazy refundowane sa: grypa, covid, rsv i krztusiec.
Ja po 27 tygodniu szczepilam sie na grype i krztusiec a w tym tygodniu na rsv.
A torby jeszcze nie pakuje, chociaz w domu wszystko już jest. Koszule tez poprane. Mysle ze do końca roku spakuje. Mi pokazuje ze od 14 stycznia cisza donoszona bedzie.
Gauss lubi tę wiadomość
🙎♀️🙎♂️'95 rok
Starania na poważnie od 01.2023 r.
08.24 💔 8tc poronienie samoistne
AMH - 2,0💪
Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
Kariotypy prawidłowe 💪
Jajowody drożne 💪
On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪
03.25 kwalifikacja in vitro 💪
04.25- stymulacja
16.04.25 - punkcja 6, mamy jednego ❄️ 6BB
19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀
25.05.25 - ⏸️
NIFTY pro, ryzyka niskie, czekamy na coreczke 🥰
38+4 tc - nasz cud na świecie❤️ -
Ja po świętach dopiero wszystko zacznę prać (rzeczy dla malucha i swoje) I jak to ogarnę tez się będę pakować
potem zrobie tylko listę co dołożyć i tu mam na myśli szczoteczkę do zębów czy kosmetyki
♀️ 36 lat
♂️ 39 lat
✅️ 2019 -> 2 x IUI ❌️
✅️ 2020 -> laparo+ histero
✅️ 2020 -> ⏸️
✅️ 2021 -> 3750g i 56 cm szczęścia♀️
✅️ 2025 -> ⏸️ -
Wyprawkę apteczną mam zrobioną bo musialam zamówić sobie rzeczy żeby teściowie mi przywieźli. Te podklady itp to będę zamawiała ze swojej ubezpieczalni bo mam droższy pakiet i powinnam miec za darmo więc wszystko przychodzi już naszykowane w pudełku. Pampersy dla bejbika mam w koszyku w drogerii i czekam na środę bo ma być jakas promocja.
Prać, rozkładać etc będę po Nowym Roku jak już choinkę złożę. Wtedy też bedę zamawiać wanienkę, przewijak i fotelik do samochodu.
Wyznaczony termin cesarki mam na 12 lutego. -
U mnie nie zdały egzaminu 🤷♀️ moje piersi w pierwszej ciąży wogole się nie zmieniły podczas ciąży jak i po porodzie, miałam pokarm ale moje brodawki nie nadawaly się do karmienia, sutki były malutkie i na dodatek wklęsłe 😐 za wszelką cenę każdy pracownik oddziału próbował mi udowodnić że się da po czym kolejno rozkładali ręce 🙄 polecili kupić kapturki, po godzinie tata mi je przywiózł ale przez małe brodawki nie chciały się "przyssac" i poszły do śmieci. Ileż ja przepłakałam że nie mogę karmić własnego dziecka 🥺 W tej ciąży na szczęście moje brodawki zaczęły się zmieniać wraz z początkiem ciąży, powiększyły się i ściemniały aczkolwiek sam sutek niby też jest większy i podejrzewam/mam nadzieje ze będę mogła karmić dzidziusia ale lekarka mówiła że mogę zacząć używać laktatora po 38tc po kilka sekund dziennie aby "wyciągnąć" brodawki i lepiej się przygotować do kamienia piersią.MroziaMM wrote:Nooo właśnie a jeśli chodzi o kapturki do karmienia to faktycznie to zależy od sutków ?? Bo tak mi powiedziała jedna znajoma. Bo ja się nie zaopatrzyłam w to jeszcze i się zastanawiam czy warto. Bo jeśli sugerować się tym co ona mowi, że bardziej jest to potrzebne dla kobiet które poprostu maja małe sutki to wydaje mi się, ze u mnie one są ok.
-
Nie mam pojęcia co to może być ale faktycznie wygląda jak typowa pokrzywka więc może internet się nie myli 🙂 pij wapno aby załagodzić swędzenie.
Joanne lubi tę wiadomość
-
Co do walizki to planuje ją chyba spakować po nowym roku 🙂 wtedy już będę miała wszystko co potrzebne. Zastanawiam się aby czy mała walizka wystraszy czy może do tego jeszcze jakaś mała torba ? 🤔 Wy w co planujecie się spakować?
-
Dziewczyny, ja właśnie wczoraj oglądałam te nakładki na piersi. Mnie już teraz sutki bolą więc aż się boję, co będzie przy karmieniu. Może któraś poleca jakieś konkretne nakładki na małe piersi i małe sutki? Kompletnie nie wiem jak to dobrać…🏃🏻♀️ 35
AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
Sono HSG 🆗
Cykle regularne, owulacje potwierdzone
Badania w 3 d.c. i 9 d.p.o 🆗
Cytologia - NILM 🆗
Wymazy MUCHa & biocenoza & wirusy 🆗
🏋🏼 36
Badanie nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%
15 cs - 0 ⏸️
01-03.2025 3 x IUI ❌
04-05.2025 IMSI (protokol dlugi): Marvelon ➡️ Gonapeptyl Daily ➡️ 💉75j Menopur + 150j Gonal f ➡️ 🔬 punkcja - pobranych 10 🥚mamy 5❄️❄️❄️❄️❄️ (8A, EB2, 3BA, 4BA, 5BB)
1️⃣FET 13.06.2025 (EB2) 6dpt ⏸️ bHCG 7dpt 76,4 ➡️ 10dpt 402 ➡️ 12 dpt 1518 ➡️ 16 dpt bHCG 23 688 ➡️ 21dpt 46 825 ➡️ 25dpt 84 153
09.07 CRL 6,9mm i ♥️
18-19.08.2025 prenatalne & NIFTY PRO - niskie ryzyka, bedzie 💙
17.02.2026 witamy na świecie 🥳 38+6, 3,5 kg, 58cm 👶