Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne #rodzew2026 LUTY❤️🍓
Odpowiedz

#rodzew2026 LUTY❤️🍓

Oceń ten wątek:
  • MroziaMM Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2025, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergamotka94 wrote:
    Jejku, czy tylko ja się na nic nie szczepiłam? 🙈🙈🙈
    Ja też się nie szczepiłam 😉

assialbnn lubi tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2025, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergamotka94 wrote:
    Ja też nie 🙂

Córeczka 08.2019 🩷
    Synek 10.2022 💙
    Synek 02.2026 🩵
  • Natalia13245 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2025, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jak zawsze po wizycie bez ładnego zdjęcia 🫣
    Maluszek odwrócił się pupcią do nas 🫣
    Wstępnie cesarkę mam umówiona na 2.02 ale jeśli będzie dobrze przybierał to się na końcówkę stycznia mamy umówić ;)
    Narazie mamy 1600gram :) i wszystko jest w najlepszym porządku. Jutro będę się szczepić na krztusiec a za 2-3 tygodnie na rsv ale mam receptę ważna do 27.12 i muszę zapytać jutro co teraz zrobić :) następna wizytę mam 27.12 :)

Bezowata, assialbnn, MroziaMM lubią tę wiadomość

👱93
    🧑‍🦱94

09.24 5tc 💔
    01.25 8tc 💔

Mutacja MTHFR C677T hetero
    Mutacja MTHFR A1298C hetero
    Kariotypy u obydwojga ✅

11.06⏸️🙏 zostań z nami 🥰
    12.06-beta1256.3
    14.06-beta 2405.4
    20.06 wizyta- pierwsze spotkanie ❤️dziadzio w macicy ❤️ ciąża rozwija się dobrze
    05.07-mamy ❤️ całe 1.38 cm człowieka ❤️
    20.07-3.44cm perełki ❤️
    02.08 5.6cm ❤️
    11.08-prenatalne 7.5 cm ❤️ niskie ryzyka 🥰
    20.08- 9cm chłopczyk 🩵
    26 08-01.09 szpital (krwawienie )z Krzysiem wszystko dobrze ❤️
    7.09 - chłopczyk 188g❤️
    21.09- 244g ❤️
    3.10 - połówkowe 344g wszystko bardzo dobrze ❤️
    18.10-532g monitorujemy prawą nerkę maluszka
    09.11 860 gram 🩵
    30.11 1360gram misia ❤️nerki czyste ❤️
    14.12 1600gram słoneczka ❤️
    27.12 wizyta
    2.02 planowane CC
    Luteina 2×2❌ od 29.09 luteina 2×2
    Duphaston 3×1❌. Powrót od 26.08❌
    Heparyna 1×1
    Acard 1×1
    Accofil 0.5 co 3 dni❌
    Magnez 3×1❌od 14.12 3×2
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2025, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergamotka94 wrote:
    Ja też się nie szczepie 🙂 nie szczepiłam się w pierwszej ciąży i w tej też nie planuje .

👩 33
    👱‍♂️ 36
    👸 córka 2015

28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    16.06- 0.53cm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️🩵🩷
    6.07- 2,51 cm Ktosia z silnym serduszkiem ❤️
    15.07- 3,81cm 👶
    26.07- prenatalne 👍❤️ 6 cm Ktosia 🩵🩷
    8.08- Ktoś🩷🩵CRL 8,2cm
    18.08- CHŁOPIEC 🩵🩵🩵

age.png
  • MroziaMM Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2025, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pakujecie juz powoli swoje torby do porodu ?? Ja juz chyba nie długo zacznę.. w środę będzie 32 tydzien i ciągle tak myślę o tym, ze chyba wole być gotowa.. ale na dniach czeka mnie juz chyba w koncu wymarzona przeprowadzka więc poczekam chwile i w nowym domu chyba już się za to wezmę a pozniej będę się brała za rozpakowywanie reszty. 😄
    Częściej śni mi się poród, karmienie piersią i różne takie w podobie rzeczy, że np czegoś zapomniałam. Ale z reguły porody i karmienie w moich snach jest takie, że tak łatwo to przyszło.. wiec aby tak było w rzeczywistości.
    Maluch mój ostatnio niezle mnie kopie i układa mi się tak czasami że mam brzuch zdeformowany. 😁

Nie wzięłam się jeszcze za rzeczy pielęgnacyjne i apteczne dla dziecka.. co Wy tam takiego kupujecie badz juz zakupiłyście ??

• Gauss Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2025, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    Ja się wolałam zaszczepić koleżanka rok temu w ciąży wylądowała z krztusccem w szpitalu i no było ciężko. A rsv to ważne dla maluszka.

Tak RSV jest paskudne. Moja córka je miała, była biedna, ale dało radę, za to znajomych Bobas to szpitala trafił i dopiero tam go wyprowadzili 🫣... W mojej poprzedniej ciąży, nie było jeszcze jej dostępnej dla ciężarnych szczepionki,a teraz jest i to za darmo - 800PLN do przodu 😉 mówicie, że krztusiec też refundowany? Ponad 2 lata temu musiałam płacić, miło, że ktoś ogarnął 🙃

age.png

preg.png
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2025, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MroziaMM wrote:
    Dziewczyny pakujecie juz powoli swoje torby do porodu ?? Ja juz chyba nie długo zacznę.. w środę będzie 32 tydzien i ciągle tak myślę o tym, ze chyba wole być gotowa.. ale na dniach czeka mnie juz chyba w koncu wymarzona przeprowadzka więc poczekam chwile i w nowym domu chyba już się za to wezmę a pozniej będę się brała za rozpakowywanie reszty. 😄
    Częściej śni mi się poród, karmienie piersią i różne takie w podobie rzeczy, że np czegoś zapomniałam. Ale z reguły porody i karmienie w moich snach jest takie, że tak łatwo to przyszło.. wiec aby tak było w rzeczywistości.
    Maluch mój ostatnio niezle mnie kopie i układa mi się tak czasami że mam brzuch zdeformowany. 😁

Nie wzięłam się jeszcze za rzeczy pielęgnacyjne i apteczne dla dziecka.. co Wy tam takiego kupujecie badz juz zakupiłyście ??
    Myślę o tym pakowaniu ale ciągle brakuje czegoś żeby się spakować, więc domawiam i poczekam aż będę miała wszystko 😊 z produktów do pielęgnacji postawiłam na firmę Mustela, żel do mycia, mleczko do ciała, krem do twarzy i krem do przewijania 🙂 oprócz tego kupiłam jeszcze Sudokrem i bephanten. Muszę jeszcze kupić rzeczy "apteczne" typu czopki na gorączkę, sól w ampułkach, witaminy 😊
    Dla siebie do torby już chyba czekam na ostatnią paczkę z produktami typu wkładki, podpaski, podkłady, maść na sutki .
    Zapewnie jeszcze coś wpadnie do głowy i trzeba będzie na szybko ogarniać 🙈
    Zamówiłam też laktator ręczny z Akuku na smyku w promocji na całe 28 zł bo kupywanie narazie droższego jest bez sensu nie mając wiedzy czy wogole będę mogła karmić piersią i czy ostatecznie pokarmu będzie tyle że będę musiała go odciągać..

👩 33
    👱‍♂️ 36
    👸 córka 2015

28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    15.07- 3,81cm 👶
    8.08- Ktoś🩷🩵CRL 8,2cm
    18.08- CHŁOPIEC 🩵🩵🩵

age.png
  • Mamatrzechaniołków Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2025, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MroziaMM wrote:

Nie mam jeszcze wyprawki aptecznej, czyli podkładów itd. Bede zamawiała początkiem stycznia. Końcem grudnia wypiorę rzeczy (wtedy będę w 32tc) a w połowie bede sie pakować do szpitala.
    Na liscie mam :
    Kolektor pokarmu
    Kapturki do karmienia (poprzednio musiałam ich używać wiec teraz juz wolę mieć od razu w szpitalu)
    Sól fizjologiczna
    Podklady poporodowe
    Femaltiker
    Gaziki jalowe I niejalowe
    Smoczek
    Waciki i mokre chusteczki
    Wit d
    Olejek ze słodkich migdałów

Na razie mam podklady na lozko, butelkę, termofor z pestek wisni, termometr do wody, kompresy multi mam

• Mamatrzechaniołków Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2025, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatrzechaniołków wrote:
    Nie mam jeszcze wyprawki aptecznej, czyli podkładów itd. Bede zamawiała początkiem stycznia. Końcem grudnia wypiorę rzeczy (wtedy będę w 32tc) a w połowie bede sie pakować do szpitala.
    Na liscie mam :
    Kolektor pokarmu
    Kapturki do karmienia (poprzednio musiałam ich używać wiec teraz juz wolę mieć od razu w szpitalu)
    Sól fizjologiczna
    Podklady poporodowe
    Femaltiker
    Gaziki jalowe I niejalowe
    Smoczek
    Waciki i mokre chusteczki
    Wit d
    Olejek ze słodkich migdałów

Na razie mam podklady na lozko, butelkę, termofor z pestek wisni, termometr do wody, kompresy multi mam
    Zapomniałam jeszcze ze musze dokupić Linomag. W sumie w domu mam nowy alantan plus ale nie wiem czy on się nada?
    A do kąpieli dla Malucha bede uzywac albo swojego mleka (jak będzie duzo) albo żelu z hipp. To samo co przy starszaku. Do ewentualnego nawilżania Olejek ze słodkich migdalow

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2025, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to będę pakować awaryjną torbę do szpitala raczej bliżej 35-36 tygodnia. Na razie nic nie wskazuje na jakiś nagły niespodziewany poród, poprzednie ciąże też trwały jeszcze po terminie więc nie pali mi się żeby ta torba stała 😁 Do porodu domowego tez w tej okolicy dopiero będę pakować pudło. Ale wszystko mam już skompletowane, to najważniejsze 🙂

Córeczka 08.2019 🩷
    Synek 10.2022 💙
    Synek 02.2026 🩵
  • MroziaMM Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2025, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo właśnie a jeśli chodzi o kapturki do karmienia to faktycznie to zależy od sutków ?? Bo tak mi powiedziała jedna znajoma. Bo ja się nie zaopatrzyłam w to jeszcze i się zastanawiam czy warto. Bo jeśli sugerować się tym co ona mowi, że bardziej jest to potrzebne dla kobiet które poprostu maja małe sutki to wydaje mi się, ze u mnie one są ok.

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2025, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MroziaMM wrote:
    Nooo właśnie a jeśli chodzi o kapturki do karmienia to faktycznie to zależy od sutków ?? Bo tak mi powiedziała jedna znajoma. Bo ja się nie zaopatrzyłam w to jeszcze i się zastanawiam czy warto. Bo jeśli sugerować się tym co ona mowi, że bardziej jest to potrzebne dla kobiet które poprostu maja małe sutki to wydaje mi się, ze u mnie one są ok.
    Kapturki to tylko z zalecenia CDL i najlepiej z planem zejścia z nich. Nie ma potrzeby kupować ich profilaktycznie a małe sutki nie są wskazaniem. Dziecko przecież nie ma porównania, że mogą być inne 🙂 Ja przy pierwszym dziecku też miałam małe sutki w dodatku wklęsłe a z karmieniem nie miałam problemów tak że nie jest to jakiś must have a jednak przez silikon pierś jest mniej stymulowana niż normalnie.

Córeczka 08.2019 🩷
    Synek 10.2022 💙
    Synek 02.2026 🩵
  • Minia000 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2025, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciazy refundowane sa: grypa, covid, rsv i krztusiec.

Ja po 27 tygodniu szczepilam sie na grype i krztusiec a w tym tygodniu na rsv.

A torby jeszcze nie pakuje, chociaz w domu wszystko już jest. Koszule tez poprane. Mysle ze do końca roku spakuje. Mi pokazuje ze od 14 stycznia cisza donoszona bedzie.

Gauss lubi tę wiadomość

🙎‍♀️🙎‍♂️'95 rok
    Starania na poważnie od 01.2023 r.

08.24 💔 8tc poronienie samoistne

AMH - 2,0💪
    Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
    Kariotypy prawidłowe 💪
    Jajowody drożne 💪
    On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪

03.25 kwalifikacja in vitro 💪
    04.25- stymulacja
    16.04.25 - punkcja 6, mamy jednego ❄️ 6BB
    19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀
    25.05.25 - ⏸️
    NIFTY pro, ryzyka niskie, czekamy na coreczke 🥰

38+4 tc - nasz cud na świecie❤️
  • Cyprysek Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2025, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po świętach dopiero wszystko zacznę prać (rzeczy dla malucha i swoje) I jak to ogarnę tez się będę pakować:) potem zrobie tylko listę co dołożyć i tu mam na myśli szczoteczkę do zębów czy kosmetyki :)

♀️ 36 lat
    ♂️ 39 lat

✅️ 2019 -> 2 x IUI ❌️
    ✅️ 2020 -> laparo+ histero
    ✅️ 2020 -> ⏸️
    ✅️ 2021 -> 3750g i 56 cm szczęścia♀️
    ✅️ 2025 -> ⏸️
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2025, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałyście wysypkę w ciąży? Ja mam zsypany brzuch i piersi. Co jakis czas strasznie swędzi. Dzisiaj bylam u lekarza to nie wie co to jest ale dal maść i krem a w środę mam do położnej. Czytałam w necie że pokrzywka ciezarnych i nic poważnego. Może miałyście i macie jakieś rady.

20251214-124541.jpg

age.png

age.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2025, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyprawkę apteczną mam zrobioną bo musialam zamówić sobie rzeczy żeby teściowie mi przywieźli. Te podklady itp to będę zamawiała ze swojej ubezpieczalni bo mam droższy pakiet i powinnam miec za darmo więc wszystko przychodzi już naszykowane w pudełku. Pampersy dla bejbika mam w koszyku w drogerii i czekam na środę bo ma być jakas promocja.

Prać, rozkładać etc będę po Nowym Roku jak już choinkę złożę. Wtedy też bedę zamawiać wanienkę, przewijak i fotelik do samochodu.
    Wyznaczony termin cesarki mam na 12 lutego.

age.png

age.png
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2025, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MroziaMM wrote:
    U mnie nie zdały egzaminu 🤷‍♀️ moje piersi w pierwszej ciąży wogole się nie zmieniły podczas ciąży jak i po porodzie, miałam pokarm ale moje brodawki nie nadawaly się do karmienia, sutki były malutkie i na dodatek wklęsłe 😐 za wszelką cenę każdy pracownik oddziału próbował mi udowodnić że się da po czym kolejno rozkładali ręce 🙄 polecili kupić kapturki, po godzinie tata mi je przywiózł ale przez małe brodawki nie chciały się "przyssac" i poszły do śmieci. Ileż ja przepłakałam że nie mogę karmić własnego dziecka 🥺 W tej ciąży na szczęście moje brodawki zaczęły się zmieniać wraz z początkiem ciąży, powiększyły się i ściemniały aczkolwiek sam sutek niby też jest większy i podejrzewam/mam nadzieje ze będę mogła karmić dzidziusia ale lekarka mówiła że mogę zacząć używać laktatora po 38tc po kilka sekund dziennie aby "wyciągnąć" brodawki i lepiej się przygotować do kamienia piersią.

👩 33
    👱‍♂️ 36
    👸 córka 2015

28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    15.07- 3,81cm 👶
    8.08- Ktoś🩷🩵CRL 8,2cm
    18.08- CHŁOPIEC 🩵🩵🩵

age.png
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2025, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Miałyście wysypkę w ciąży? Ja mam zsypany brzuch i piersi. Co jakis czas strasznie swędzi. Dzisiaj bylam u lekarza to nie wie co to jest ale dal maść i krem a w środę mam do położnej. Czytałam w necie że pokrzywka ciezarnych i nic poważnego. Może miałyście i macie jakieś rady.

20251214-124541.jpg
    Nie mam pojęcia co to może być ale faktycznie wygląda jak typowa pokrzywka więc może internet się nie myli 🙂 pij wapno aby załagodzić swędzenie.

Joanne lubi tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36
    👸 córka 2015

28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    15.07- 3,81cm 👶
    8.08- Ktoś🩷🩵CRL 8,2cm
    18.08- CHŁOPIEC 🩵🩵🩵

age.png
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2025, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do walizki to planuje ją chyba spakować po nowym roku 🙂 wtedy już będę miała wszystko co potrzebne. Zastanawiam się aby czy mała walizka wystraszy czy może do tego jeszcze jakaś mała torba ? 🤔 Wy w co planujecie się spakować?

👩 33
    👱‍♂️ 36
    👸 córka 2015

28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    15.07- 3,81cm 👶
    8.08- Ktoś🩷🩵CRL 8,2cm
    18.08- CHŁOPIEC 🩵🩵🩵

age.png
  • Runnerka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2025, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja właśnie wczoraj oglądałam te nakładki na piersi. Mnie już teraz sutki bolą więc aż się boję, co będzie przy karmieniu. Może któraś poleca jakieś konkretne nakładki na małe piersi i małe sutki? Kompletnie nie wiem jak to dobrać…

🏃🏻‍♀️ 35
    AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
    Sono HSG 🆗
    Cykle regularne, owulacje potwierdzone
    Badania w 3 d.c. i 9 d.p.o 🆗
    Cytologia - NILM 🆗
    Wymazy MUCHa & biocenoza & wirusy 🆗

🏋🏼 36
    Badanie nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%

15 cs - 0 ⏸️

01-03.2025 3 x IUI ❌
    04-05.2025 IMSI (protokol dlugi): Marvelon ➡️ Gonapeptyl Daily ➡️ 💉75j Menopur + 150j Gonal f ➡️ 🔬 punkcja - pobranych 10 🥚mamy 5❄️❄️❄️❄️❄️ (8A, EB2, 3BA, 4BA, 5BB)
    1️⃣FET 13.06.2025 (EB2) 6dpt ⏸️ bHCG 7dpt 76,4 ➡️ 10dpt 402 ➡️ 12 dpt 1518 ➡️ 16 dpt bHCG 23 688 ➡️ 21dpt 46 825 ➡️ 25dpt 84 153
    09.07 CRL 6,9mm i ♥️
    18-19.08.2025 prenatalne & NIFTY PRO - niskie ryzyka, bedzie 💙
    17.02.2026 witamy na świecie 🥳 38+6, 3,5 kg, 58cm 👶
    age.png
‹‹ 219 220 221 222 223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ