SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne #rodzew2026 LUTY❤️🍓
Odpowiedz

#rodzew2026 LUTY❤️🍓

Oceń ten wątek:
  • Izabela35 Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    No i chyba będę miała problem z tymi moimi wynikami badan 🙄 których nie mam ....
    Właśnie przejrzałam listy rzeczy do zabrania mojego szpitala i życzą sobą wyniki badan HIV, GBS, kila, HCV, Hbs, Toxo igg I igm, różyczka igg I igm .
    No i co będę musiała robić jeszcze raz ?😱
    Myślicie ze moje Luxmed ma możliwość wydrukowania mi tych badan jakos z systemu ?🤔
    Ja mam te wszystkie badania i lekarz zlecił mi powtórzenie żeby były " Świeże" a wy macie z początku ciąży czy też robiłyscie 2 raz?

• assialbnn Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyprysek wrote:
    Wszystko masz w aplikacji Luxmed :) ja nigdy nie odbieram u nich wyników tylko sama sobie drukuje :)

Juz masz gbs? Ja na wtorkową wizytę dopiero robilam ostatni raz HIV,vdrl,anty hbs i toxo :) pewnie teraz mi zleci gbs'a :)
    Ja robiłam z początkiem ciazy, teraz niedawno tylko powtarzałam toxo i hbs chyba 🤔
    Tak GBs miałam robiony na ostatniej wizycie, wynik ujemny 🙂

👩 33
    👱‍♂️ 36
    👸 córka 2015

28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    16.06- 0.53cm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️🩵🩷
    6.07- 2,51 cm Ktosia z silnym serduszkiem ❤️
    15.07- 3,81cm 👶
    26.07- prenatalne 👍❤️ 6 cm Ktosia 🩵🩷
    8.08- Ktoś🩷🩵CRL 8,2cm
    18.08- CHŁOPIEC 🩵🩵🩵

Luteina 2x100mg

preg.png
  • Minia000 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela35 wrote:
    Ja mam te wszystkie badania i lekarz zlecił mi powtórzenie żeby były " Świeże" a wy macie z początku ciąży czy też robiłyscie 2 raz?

Ja mam z poczatki ciazy i mi lekarka powiedxiala, ze nie trzeba powtarzac.

🙎‍♀️🙎‍♂️'95 rok
    Starania na poważnie od 01.2023 r.

08.24 💔 8tc poronienie samoistne

AMH - 2,0💪
    Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
    Kariotypy prawidłowe 💪
    Jajowody drożne 💪
    On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪

03.25 kwalifikacja in vitro 💪
    04.25- stymulacja
    16.04.25 - punkcja 6, mamy jednego ❄️ 6BB
    19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀
    25.05.25 - ⏸️
    NIFTY pro, ryzyka niskie, czekamy na córeczkę ❤️

preg.png
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela35 wrote:
    Ja większość robiłam tylko raz z początkiem ciazy . Powtórnie robiłam aby tylko toxo i hbs.

Ps. Nie pamietam hasla do konta luxmedu 🫣 próbuje odzyskać hasło ale nie przychodzi mi na e-mail wiadomość z ustaleniem nowego 😐 musiałam pisać e-mail do biura obsługi pacjenta z prośbą o rozwiązanie problemu ... Los dalej rzuca mi kłody pod nogi 🙄

👩 33
    👱‍♂️ 36
    👸 córka 2015

28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    15.07- 3,81cm 👶
    8.08- Ktoś🩷🩵CRL 8,2cm
    18.08- CHŁOPIEC 🩵🩵🩵

Luteina 2x100mg

preg.png
  • Bezowata Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela35 wrote:

Ja mam zlecone do powtórzenia na kolejną wizytę. Wg mojej karty ciąży do powtórzenia w 33-37 tc są: hiv, vdrl, hcv i dodatkowo hbs + gbs (35-37 tc). Jeszcze cos lekarz mówił, że na kolejnej wizycie mi zleci powtórzenie toksoplazmozy.

preg.png
  • Bergamotka94 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezowata wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was planuje może rodzić na Madalińskiego w Warszawie? Sama się wahałam między Madalińskiego a Południowym, wybrałam ostatecznie Madalińskiego, a tu od wczoraj krążą te artykuły… i zaczynam mieć wątpliwości

https://wiadomosci.onet.pl/warszawa/tragedia-w-warszawskim-szpitalu-ciezarna-zmarla-po-podaniu-niewlasciwego-gazu/jzn0nq8?utm_source=fb_komentarz&utm_medium=social&utm_campaign=fb&utm_term=autor_6&fbclid=IwZnRzaAPO7ppleHRuA2FlbQIxMQBzcnRjBmFwcF9pZAo2NjI4NTY4Mzc5AAEeItGri5Q05DB4c6_6BESHP5-n2mkzJ9gcWJUid7fJYG9hhWNsUL6G4Uccyus_aem_znJJQdFKmwKA4tr9P8gqCQ

Ja planuję rodzić w IMID w Warszawie na Kasprzaka. Na Madalińskiego straszna sytuacja i okropny błąd ludzki ale szpital zawsze miał super opinie co do porodów i wierzę że zwłaszcza po tej sytuacji teraz pilnują wszystkiego 1000% bardziej

Co do badań - mj lekarz zlecił powtórzenie toxo, hiv, WR, hcv, hbs no i oczywiście gbs :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 12:22

Ona 30
    💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75, Wit. D, Prenatal Duo

4cs 📌🍀

26.05 (12 dpo) - ⏸️.
    17.06 - bije serduszko ❤️
    28.07 - prenatalne 👍 🩵 CRL 6,89 cm
    15.09 - połówkowe, 306 g chłopczyka 🩵
    Rośnij dzidziusiu 🥹

💫team #rodzew2026 🪄
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też gin mówiła że będziemy jeszcze powtarzać wirusowki ale póki co nie zleciła, gbs też jeszcze nie robiłam. Wszystkie badania miałam na początku ciazy plus coombsa toxo cmv i hbs znowu jakos w połowie. Podejrzewam że na kolejnej wizycie w 34+ mi zleci.

Runnerka super że się udało, jest jeszcze szansa że się obróci 💪 ja doświadczenia z maluchami też nie mam, pierwszy raz na rękach trzymałam z rok temu i w ogóle wiele lat wzbraniałam się przed dziećmi. Ale swoje to swoje, damy radę.

Znów mi zgaga nie dawała usnąć, musiałam zrobić piramidę z poduszek, moja szyja pewnie mi za to wkrótce podziękuję 🙄

Wiecie moze jak to jest z ktg ? Czy jeśli lekarz prywatny da mi skierowanie w 36tc (przez cukrzycę) to mogę je zrobić na NFZ w szpitalu w którym chce rodzic ? Czy musiałabym tam się umówić na wizytę u ginekologa w poradni przyszpitalnej i powiedzieć wprost że przyszłam bo ktg potrzebuje 🤪 czy po prostu musze zaplacic komercyjnie. Chodziłam do poradni na NFZ (ale nie przy tym szpitalu) i wiem że tam robią ktg ale nie chce już tam chodzić bo ten lekarz był dziwny nie zlecał za bardzo badań, moja cukrzyca to wg niego nie cukrzyca więc wątpię żeby mi ktg zalecił i startą czasu tam juz chodzic. Chodzę też do poradni patologii przy szpitalu 3st i tam robią ktg ale musiałabym się określić że chce tam rodzic a jak chce u siebie to raczej na ktg mnie już nie zaprosza zresztą podliczając paliwo bramki i parkingi to już chyba lepiej zapłacić mi tu na miejscu. Ale tyle człowiek płaci składek na NFZ, a ciążę prowadzę prywatnie, badania robię prywatnie to chociaż za ktg bym chciała nie płacić. Teraz patrzę i ładny rozstrzał cen , w szpitalu 180zl 😶 a w jednej przychodni 70.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 13:06

♀️'89 ♂️'87
    starania od 06.2023
    AMH 1.0 🙄 drożność ✅ cykle stymulowane ❌ stan zapalny endometrium 💊 mini polipy ✂️ KIR&kariotyp✅
    7.05 IUI ❌
    13.06 kwalifikacja in vitro ✅
    16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
    beta 132,58/544,35/1849,89 🎉
    8.07 6+4 CRL 6mm i bijące ♥️
    18.08 12+4 USG prenatalne prawidłowe, NT 1,7 🥳 CRL 6,8cm, pappa wszystkie ryzyka niskie 🍀
    Cukrzyca ciążowa 🤷🍭
    9.10 20+0 połówkowe wszystko w porządku 🩵 333g
    19.12 30+1 III prenatalne wszystko idealnie 👌1400g
    29.12 rośniemy 1964g 😍
    TP 27.02.2026

preg.png
  • Bergamotka94 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    Mi też gin mówiła że będziemy jeszcze powtarzać wirusowki ale póki co nie zleciła, gbs też jeszcze nie robiłam. Wszystkie badania miałam na początku ciazy plus coombsa toxo cmv i hbs znowu jakos w połowie. Podejrzewam że na kolejnej wizycie w 34+ mi zleci.

Runnerka super że się udało, jest jeszcze szansa że się obróci 💪 ja doświadczenia z maluchami też nie mam, pierwszy raz na rękach trzymałam z rok temu i w ogóle wiele lat wzbraniałam się przed dziećmi. Ale swoje to swoje, damy radę.

Znów mi zgaga nie dawała usnąć, musiałam zrobić piramidę z poduszek, moja szyja pewnie mi za to wkrótce podziękuję 🙄

Wiecie moze jak to jest z ktg ? Czy jeśli lekarz prywatny da mi skierowanie w 36tc (przez cukrzycę) to mogę je zrobić na NFZ w szpitalu w którym chce rodzic ? Czy musiałabym tam się umówić na wizytę u ginekologa w poradni przyszpitalnej i powiedzieć wprost że przyszłam bo ktg potrzebuje 🤪 czy po prostu musze zaplacic komercyjnie. Chodziłam do poradni na NFZ (ale nie przy tym szpitalu) i wiem że tam robią ktg ale nie chce już tam chodzić bo ten lekarz był dziwny nie zlecał za bardzo badań, moja cukrzyca to wg niego nie cukrzyca więc wątpię żeby mi ktg zalecił i startą czasu tam juz chodzic. Chodzę też do poradni patologii przy szpitalu 3st i tam robią ktg ale musiałabym się określić że chce tam rodzic a jak chce u siebie to raczej na ktg mnie już nie zaprosza zresztą podliczając paliwo bramki i parkingi to już chyba lepiej zapłacić mi tu na miejscu. Ale tyle człowiek płaci składek na NFZ, a ciążę prowadzę prywatnie, badania robię prywatnie to chociaż za ktg bym chciała nie płacić.

Ja byłam w 31 tygodniu na KTG bo spanikowałam o ruchy bobasa. Dostałam od swojego ginekologa dwa skierowania - jedno do poradni przyszpitalne a drugie do szpitala. Ja zadzwoniłam do poradni i umówiłam się na konkretną godzinę bo byla taka możliwość. A z tym zwykłym to nie wiem, czy na izbę przyjęć trzeba się zgłosić czy jak to działa…

Ola8999 lubi tę wiadomość

Ona 30

4cs 📌🍀

26.05 (12 dpo) - ⏸️.
    Rośnij dzidziusiu 🥹

💫team #rodzew2026 🪄
  • Minia000 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnosnie ktg to u mnie w szpitalu powiedzieli ze moge przyjechac kiedy chce, podejsc na oddzial, powiedziec np ze mniej czuje ruchy i oni robia ktg. Jak trzeba to tez zbada lekarz dyzurujacy. Nie trzeba skierowania, niw trzeba siw umawiac. Najlepiej sie dowiedziec w swoim szpitalu.

🙎‍♀️🙎‍♂️'95 rok

AMH - 2,0💪
    Kariotypy prawidłowe 💪
    Jajowody drożne 💪

04.25- stymulacja
    19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀
    25.05.25 - ⏸️

preg.png
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:

Wiecie moze jak to jest z ktg ? Czy jeśli lekarz prywatny da mi skierowanie w 36tc (przez cukrzycę) to mogę je zrobić na NFZ w szpitalu w którym chce rodzic ? Czy musiałabym tam się umówić na wizytę u ginekologa w poradni przyszpitalnej i powiedzieć wprost że przyszłam bo ktg potrzebuje 🤪 czy po prostu musze zaplacic komercyjnie. Chodziłam do poradni na NFZ (ale nie przy tym szpitalu) i wiem że tam robią ktg ale nie chce już tam chodzić bo ten lekarz był dziwny nie zlecał za bardzo badań, moja cukrzyca to wg niego nie cukrzyca więc wątpię żeby mi ktg zalecił i startą czasu tam juz chodzic. Chodzę też do poradni patologii przy szpitalu 3st i tam robią ktg ale musiałabym się określić że chce tam rodzic a jak chce u siebie to raczej na ktg mnie już nie zaprosza zresztą podliczając paliwo bramki i parkingi to już chyba lepiej zapłacić mi tu na miejscu. Ale tyle człowiek płaci składek na NFZ, a ciążę prowadzę prywatnie, badania robię prywatnie to chociaż za ktg bym chciała nie płacić. Teraz patrzę i ładny rozstrzał cen , w szpitalu 180zl 😶 a w jednej przychodni 70.
    Wiesz co nie pamiętam czy miałam skierowanie czy tylko słowne zalecenie lekarki bo to było 10 lat temu ale parę dni przed terminem kazała mi chodzić co 2 dni do szpitala na ktg. Chodziłam na izbę przyjęć ginekologiczno-poloznicza w szpitalu i normalnie mnie przyjmowali.

👩 33
    👱‍♂️ 36
    👸 córka 2015

28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    15.07- 3,81cm 👶
    8.08- Ktoś🩷🩵CRL 8,2cm
    18.08- CHŁOPIEC 🩵🩵🩵

Luteina 2x100mg

preg.png
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi 🤗 Ale miałyście lekarzy prywatnych czy NFZ ? Bo czytałam ze jak skierowanie od prywatnego to to trzeba płacić. Bo takto po co byłby cennik 🤔 Na izbę wiem że można podjechać jak coś się dzieje w każdej chwili ale ja mam mieć takie rutynowe przy cukrzycy. Podpytam nast razem na wizycie jak to jest a potem w szpitalu 🤞

♀️'89 ♂️'87
    starania od 06.2023
    AMH 1.0 🙄 drożność ✅ cykle stymulowane ❌ stan zapalny endometrium 💊 mini polipy ✂️ KIR&kariotyp✅
    7.05 IUI ❌
    13.06 kwalifikacja in vitro ✅
    16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
    beta 132,58/544,35/1849,89 🎉
    8.07 6+4 CRL 6mm i bijące ♥️
    18.08 12+4 USG prenatalne prawidłowe, NT 1,7 🥳 CRL 6,8cm, pappa wszystkie ryzyka niskie 🍀
    Cukrzyca ciążowa 🤷🍭
    9.10 20+0 połówkowe wszystko w porządku 🩵 333g
    19.12 30+1 III prenatalne wszystko idealnie 👌1400g
    29.12 rośniemy 1964g 😍
    TP 27.02.2026

preg.png
  • Cyprysek Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia najlepiej zadzwoń na infolinię luxmedu :) ja jak zmieniłam telefon to miałam problem żeby konto córki połączyć w aplikacji i Pani mi tam dosłownie w 3 minuty pomogła :)

Ja wszystkie badania robilam zaraz na początku 1 trymestru i teraz po 34 tyg mam powtórkę:) pamiętam, że przy poprzedniej ciązy miałam tak samo. I nawet jak ledwo zaczęłam 3 trymestr to lekarz z Luxmedu z automatu wystawił mi skierowanie na wszystko ale kazał nie robić od razy tylko czekać na "odpowiedni moment" oni w tych swoich kartach ciąży mają takie ściągi co i kiedy:) ja np pospieszyłam się z Toxo i teraz robilam 3 raz :)

♀️ 36 lat
    ♂️ 39 lat

✅️ 2019 -> 2 x IUI ❌️
    ✅️ 2020 -> laparo+ histero
    ✅️ 2020 -> ⏸️
    ✅️ 2021 -> 3750g i 56 cm szczęścia♀️
    ✅️ 2025 -> ⏸️
  • Bergamotka94 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    Dzięki za odpowiedzi 🤗 Ale miałyście lekarzy prywatnych czy NFZ ? Bo czytałam ze jak skierowanie od prywatnego to to trzeba płacić. Bo takto po co byłby cennik 🤔 Na izbę wiem że można podjechać jak coś się dzieje w każdej chwili ale ja mam mieć takie rutynowe przy cukrzycy. Podpytam nast razem na wizycie jak to jest a potem w szpitalu 🤞

Ja miałam skierowanie od mojego prywatnego lekarza z przychodni która nawet nie ma umowy z NFZ i wszystko normalnie za darmo zrobili w przychodni przyszpitalnej. Jeszcze po KTG zaprosił mnie do siebie lekarz ginekolog, spojrzał na kartę ciąży, spytał czy chce USG czy miałam robione przez swojego lekarza jak wystawiał skierowanie. Także super się zatroszczyło mimo że tłum był dziki na miejscu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 15:30

Ona 30

4cs 📌🍀

26.05 (12 dpo) - ⏸️.
    Rośnij dzidziusiu 🥹

💫team #rodzew2026 🪄
  • Minia000 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:

Cala ciaze prowadze prywatnie, ale w szpitalu nikt o to nie pytal. Ja bylam zwiedzac oddzial to mi polpzna powiedziala, ze w kqzdej chwili na ktg mogw przyjechac. I ze nawwt dwie ciezarnw byly w nocy w sylwestra bo pewnie jakas glosniwjsza muzyka, ruch i sie im wydawalo zw nie czuja ruchow dziecka.

🙎‍♀️🙎‍♂️'95 rok

AMH - 2,0💪
    Kariotypy prawidłowe 💪
    Jajowody drożne 💪

04.25- stymulacja
    19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀
    25.05.25 - ⏸️

preg.png
  • MroziaMM Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi niestety GBS wyszedł dodatani...
    Dziewczyny które będą rodzic zagranicą.. czy w Niemczech, Holandii i innych państwach też robicie takie badanie ????
    Ja jestem jakas inna i mnie przeraża wizja przyjmowania jakis antybiotyków których nie biorę juz chyba od 10 lat....
    Ja wiem, wiem że to dla dobra dziecka.. I również chce dla niego jak najlepiej ale strasznie mnie gryzie ten temat..

• Minia000 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MroziaMM wrote:
    Dziewczyny które będą rodzic zagranicą.. czy w Niemczech, Holandii i innych państwach też robicie takie badanie ????
    Ja jestem jakas inna i mnie przeraża wizja przyjmowania jakis antybiotyków których nie biorę juz chyba od 10 lat....
    Ja wiem, wiem że to dla dobra dziecka.. I również chce dla niego jak najlepiej ale strasznie mnie gryzie ten temat..

Ale konkretnie co Cie przeraza? To profilaktyka jak kazda inna. Tobie ten dodatni gbs nie zagraza, ale dziecku juz tak. Bodajze w 2008 roku wprowadzono to jako standard, juz prawie 20 lat.

Gauss lubi tę wiadomość

🙎‍♀️🙎‍♂️'95 rok

AMH - 2,0💪
    Kariotypy prawidłowe 💪
    Jajowody drożne 💪

04.25- stymulacja
    19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀
    25.05.25 - ⏸️

preg.png
  • Cyprysek Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrozia to jednak jest bakteria, podanie antybiotyku jest jak najbardziej uzasadnione. To, że udawało Ci się przetrwać 10 lat bez antybiotyku to super :) ale czasem są takie sytuacje, że trzeba :)

Gauss lubi tę wiadomość

♀️ 36 lat
    ♂️ 39 lat

✅️ 2019 -> 2 x IUI ❌️
    ✅️ 2020 -> laparo+ histero
    ✅️ 2020 -> ⏸️
    ✅️ 2021 -> 3750g i 56 cm szczęścia♀️
    ✅️ 2025 -> ⏸️
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MroziaMM wrote:
    Miałam dodatki z córką, w dniu porodu podali mi antybiotyk dożylnie i to tyle 😊 nie ma czym sie martwic, ok rozumiem nie jesteś fanką antybiotyków no ale w tym przypadku to dla dobra dziecka a nie twojego także ja bym się nie zastanawiała.

👩 33
    👱‍♂️ 36
    👸 córka 2015

28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    15.07- 3,81cm 👶
    8.08- Ktoś🩷🩵CRL 8,2cm
    18.08- CHŁOPIEC 🩵🩵🩵

Luteina 2x100mg

preg.png
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    Przecież to bybylo bez sensu 🤷‍♀️ Ja chodzę prywatnie do lekarza i np skierowanie które mi wystawiała na prenatalne normalnie "działało" w ramach NFZ. Tak samo jak wystawia skierowanie/zlecenie na umówienie sie na cc 🙂

👩 33
    👱‍♂️ 36
    👸 córka 2015

28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    15.07- 3,81cm 👶
    8.08- Ktoś🩷🩵CRL 8,2cm
    18.08- CHŁOPIEC 🩵🩵🩵

Luteina 2x100mg

preg.png
  • RenATa Znajoma

Wysłany: 10 stycznia, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MroziaMM wrote:
    Tak, w Austrii robią, mogłam to mieć na ostatniej wizycie, ale zrobią mi w szpitalu za 2 tygodnie (mają lepsze i szybsze sposoby). Standardowo, będzie podany antybiotyk na początku porodu, jeśli wyjdzie dodatni wynik - tak mi to położna wyjaśniła:)

‹‹ 243 244 245 246 247
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ