Rożaa wrote:
Co zrobić żeby przebieranie stało się łatwiejsze ? Zdążę rozpiąć napy a jest już taki wrzask że głowa mała 😳 nie chodzi o zimną chusteczkę czy wacik bo zaczyna się drzec( bo inaczej nie można tego nazwać) jak tylko zaczynam przebieranie i drze się dopóki nie wezmę ponownie na ręce. Smoczkiem gardzi, nie pomaga głaskanie i uspokojanie, śpiew i inne cuda. Sposób z insta wypróbowany i spacyfikowanie rąk żeby nie było odruchu moro też nie działa..
To minie ? Bo mam wrażenie że biorę udział w zikowych igrzyskach na najlepszy czas na rozebranie-zmianę pampersa-ubranie bobasa 🤡🤡🤡
Ahh u nas przebieranie, zmiana pampersa to też zazwyczaj nerwy. I jeszcze mam wrażenie, że schodzi mi z tym pół godziny 😂 U nas na szczęście smoczek i utulenie pieluszka działa. Mam to szczęście, że mąż jest ze mną i zawsze pogada czy utuli, ja wtedy dzisiaj. Chyba tylko spokój może nas uratować i dajmy sobie czas na nabycie wprawy.
Nas w środę wypisali już do domku, 2 dni po cesarce 🫣 Wszyscy w szoku, że tak szybko. Ale jest okej! Rana po cięciu w porządku, ale mam przeciwbólowe na noc. Biorę, bo są też przeciwzapalne. Robię wszystko ale mam mega wsparcie od męża i mamy. Z synkiem się uczymy siebie nawzajem 🩵
Pozdrawiam z nocnego ściągania pokarmu 😎 od wczoraj ruszyłam z rozkręcaniem, takie 20 ml zazwyczaj jest. W sumie to już dzisiaj mamy wizytę położnej. Dam znać 😊
Gratulacje dla nowych Mam, dużo zdrówka dla Maluchów. Kobiety mają jednak moc 😬
👩🏻 33. 👨🏻 37.
Pierwsza ciąża w 2024 💔😢
01.06.2025 ⏸️
12.06.2025 aż 0,29 cm 🍓
03.07.2025 Okruch ma 2,26 cm 😍
15.07.2025 Maleństwo 3,80 cm 😍
29.07.2025 na 95% Synek 🩵 aż 6,43 cm. Niskie ryzyka 🙏🏻
26.08.2025 Synek rośnie jak na drożdżach 🩵
#rodzęw2026 🎈