#rodzew2026 LUTY❤️🍓
-
WIADOMOŚĆ
-
assialbnn wrote:No nie popisał sie 😅🙈 od rana tez je po troszku, ale teraz chyba usnął na dłuższą drzemkę to i ja poleże 😊 z córką zrobiłyśmy sernik na zimno więc mogę poświęcić kilka chwil na odpoczynek 🙃
Zosia pociesze Cie że wraz z pojawieniem sie dziecka na swiecie to sikanie co minute odchodzi w niepamięć 🤣 Mnie osobiście bardzo ucieszyło ze nie musze co chwile latać do toalety 😊 gdyby nie fakt że w nocy zamiast do toalety trzeba wstać do dziecka to byłoby super
Mam nadzieję, że udało się odpocząć ❤️✊ Właśnie w ciąży człowiek się budził, po ciąży nadal się budzi 😂😂😂 -
Zosia ja też miałam hemoroida w ciąży , nie mam pojęcia czy był tam już wcześniej bo go nigdy nie czułam doopero fizjo uro mi powiedziała o nim. Po porodzie myślałam że odbyt mi spuchl czy coś a się okazało że to on urósł do gigantycznych rozmiarów.. ale nie czułam go nadal i nie przeszkadzał w niczym , teraz już jest dużo mniejszy i powinien się całkowicie wchłonąć mówiła położna.
Sorki za szczegóły
Byłam w robocie poskladalam papiery do macierzyńskiego i zdrowotnego a potem w przychodni umówiłam wizytę patronazowa na przyszly piątek. Po powrocie przewijalismy małego znowu nas zaatakowal siurkiem, z oporami zjadł butle a potem co.. to co zwykle. Mimo odbijania i bekniecia. Od wczoraj już się góra prania zebrała 🙄 Ja nie wiem czym to dziecko żyje, musimy jakoś wytrzymać do wizyty może mu coś dr poradzi. Ja wypiłam femaltiker i zaraz będę kręcić laktatorem ale już jestem tak zestresowana i padnięta że pewnie nic z tego.
A takto taki fajny chłopczyk tak ładnie patrzy i wydaje mi się że się do nas uśmiecha 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:01
-
Ola a kiedy macie wizytę ? Moja położna miga się od przyjścia do nas. Dzisiaj dzwoniła to wykręcała się jak mogła, w sumie mi zależy tylko na sprawdzeniu wagi i przyrostu ale to ona powinna przyjść do nas a ona namawia mnie na przyjście do przychodni 🤣 wizytę patronażową mamy w przyszłym tygodniu.
Trochę nam oczko jedno ropieje, przemywam gazikiem i solą fizjo. I dzisiaj przyszła moja poduszka do karmienia z poofi. Jest mega, tak jak Asia pisała warta swojej ceny. Twarda i dziecko mi się w niej nie zapada 😍
Ola8999 lubi tę wiadomość
2020 🩵
2026 🩷 -
Papillon na 30 min udało mi sie zamknąć oko 😆 dobre i to ...
Zosia, Ola mi hemoroid wylazł w ciąży jakos pod koniec (pisałam Wam o tym) po porodzie sie wchłonął ładnie i mam spokój 🙂
Ola jest taki zagęszczacz do mleka z Bebilon Nutriton, zapytaj o to lekarza. Moja siostra dodawała do mleka bo jej córka potwornie ulewala, wręcz można by to nazywać wymiotowaniem. Dodaje sie tego ociupinke bo dosc mocno zageszcza mleko (nawet mniej niż mowi instrukcja bo to za duzo i za gęste mleko sie robi) 😊
My wizytę patronażowa u pediatry mamy jutro o 12 🙂
Położna była u nas juz 2 razy, za tydzień znów i mówiła ze będzie przychodziła co tydzien do ukończenia 2 miesięcy Mikiego .
Pamiętam że jak urodzilam córkę to położna była u nas może 2 albo 3 razy.
Rożaa cieszę sie ze poduszka spełniła Twoje oczekiwania 🙂 ja w nocy karmie na siedząco właśnie z tą poduszką, bo dużo wygodniej nam niż na leżąco 😊
-
Ola8999 wrote:Zosia ja też miałam hemoroida w ciąży , nie mam pojęcia czy był tam już wcześniej bo go nigdy nie czułam doopero fizjo uro mi powiedziała o nim. Po porodzie myślałam że odbyt mi spuchl czy coś a się okazało że to on urósł do gigantycznych rozmiarów.. ale nie czułam go nadal i nie przeszkadzał w niczym , teraz już jest dużo mniejszy i powinien się całkowicie wchłonąć mówiła położna.
Sorki za szczegóły
Byłam w robocie poskladalam papiery do macierzyńskiego i zdrowotnego a potem w przychodni umówiłam wizytę patronazowa na przyszly piątek. Po powrocie przewijalismy małego znowu nas zaatakowal siurkiem, z oporami zjadł butle a potem co.. to co zwykle. Mimo odbijania i bekniecia. Od wczoraj już się góra prania zebrała 🙄 Ja nie wiem czym to dziecko żyje, musimy jakoś wytrzymać do wizyty może mu coś dr poradzi. Ja wypiłam femaltiker i zaraz będę kręcić laktatorem ale już jestem tak zestresowana i padnięta że pewnie nic z tego.
A takto taki fajny chłopczyk tak ładnie patrzy i wydaje mi się że się do nas uśmiecha 😍
Moim zdaniem kurcze dopóki ten nacisk będzie (a już dziś z pomiarów 3200 waży) to nie ma szans się pozbyć tego lokatora.
Jakieś rady co do papierów w pracy? Można to jakoś wcześniej przygotować? Czego potrzeba?
Jak czytam o Waszych przygodach z laktatorami, butelkami itp to już szykuje sobie kontakty do doradczymi laktacyjnej w razie w. Polećcie też od razu jakiś laktator w razie coś żeby było wiadomo po co chłopa wysłać.
U mnie położna na pierwszą wizytę ma przyjść w ciągu 48h. Potem już umawia się na bieżąco, ale zobaczymy jak wyjdzie.
Co do lekarza to dr mówiła że jak nie będzie potrzeby to pierwszy patronatż tak ok 4 tygodnia. Musimy sami podjechać do lekarza bo mówiła że ona nie jeździ po domach (a podobno jest też taka opcja).Starania od 10/2024
Pierwsza wizyta w klinice 06/2025
10cs Cud 😍
24.06 beta 410 | prog 25,40
26.06 beta 1217
02.07 beta 13.641 | prog 29,64 | TSH 2.06 | ft3 4,73 | ft4 17,8
03.07 pęcherzyk ciążowy (4t6d)
17.07 1,2cm ❤️
12.08 5,19cm 😍
20.08 6,49cm 😍🩵
09.09 10,7cm ♂️
07.10 12,9cm, 290g
15.10 360g
04.11 600g
16.12 1400g
13.01 2200g

-
Mi też się wchłania powoli ten nieprzyjaciel, na szczęście nie doskwiera. Ale chyba zaopatrzę się w ten sztyft krioterapeutyczny, bo świadomość tego że jest mnie męczy 😂Ola8999 wrote:Zosia ja też miałam hemoroida w ciąży , nie mam pojęcia czy był tam już wcześniej bo go nigdy nie czułam doopero fizjo uro mi powiedziała o nim. Po porodzie myślałam że odbyt mi spuchl czy coś a się okazało że to on urósł do gigantycznych rozmiarów.. ale nie czułam go nadal i nie przeszkadzał w niczym , teraz już jest dużo mniejszy i powinien się całkowicie wchłonąć mówiła położna.
Sorki za szczegóły
A takto taki fajny chłopczyk tak ładnie patrzy i wydaje mi się że się do nas uśmiecha 😍
Ola, nie wiem czy karmicie modyfikowanym (bo ciężko zapamiętać przez intensywność grupy w ostatnich dniach i baby brain) ale są mleka przystosowane do ulewających dzieci chociażby Bebilon AR. Może komuś się przyda info. Nasz Franek też ulewa, ale u nas ewidentnie to zachłanność, bo i po cycku i po modyfikowanym potrafi. Czasami nawet jak się mu odbije to i tak uleje, a czasami nie chce mu się odbić to wtedy na boczek i nie rzygnie 😁 Dziwne to, ale no co zrobić. Jutro zapytam o to położną, o co temu czortowi chodzi 😂
Co do laktacji to musisz wyluzować, usiądź wygodnie i relaks. Zauważyłam, że jak latam po chacie z tym laktatorem albo drę się na mojego męża to mleczka jest mniej 😁 Muszę mieć randkę z laktatorem to wtedy i po 70 ml ściągnę z dwóch cycków. Pij dużo wody i ciepłych napoi, delikatnie masuj cycuchy od pachy do brodawki, możesz przykładać czymś ciepłym albo pod strumień w prysznicu. Też piję te ustrojstwa na laktację 😊
I fakt, te uśmieszki i spokój na twarzy Synka to cudowne uczucie 🩵
-
Ja już ogarnęłam papierki w pracy, nie ma tego dużo wniosek o urlop możesz już sobie przygotować i wypełnicie po porodzie. Kilka kartek do działu księgowości i to tyle.Zosia667 wrote:Moim zdaniem kurcze dopóki ten nacisk będzie (a już dziś z pomiarów 3200 waży) to nie ma szans się pozbyć tego lokatora.
Jakieś rady co do papierów w pracy? Można to jakoś wcześniej przygotować? Czego potrzeba?
Jak czytam o Waszych przygodach z laktatorami, butelkami itp to już szykuje sobie kontakty do doradczymi laktacyjnej w razie w. Polećcie też od razu jakiś laktator w razie coś żeby było wiadomo po co chłopa wysłać.
U mnie położna na pierwszą wizytę ma przyjść w ciągu 48h. Potem już umawia się na bieżąco, ale zobaczymy jak wyjdzie.
Co do lekarza to dr mówiła że jak nie będzie potrzeby to pierwszy patronatż tak ok 4 tygodnia. Musimy sami podjechać do lekarza bo mówiła że ona nie jeździ po domach (a podobno jest też taka opcja).2020 🩵
2026 🩷 -
Jakby się nie wchłonął to do lekarza pójdziemy i już, ale nie zaprzątam sobie na razie tym głowy. Spróbuję ten sztyft i dam znać 😁Zosia667 wrote:Moim zdaniem kurcze dopóki ten nacisk będzie (a już dziś z pomiarów 3200 waży) to nie ma szans się pozbyć tego lokatora.
Co do lekarza to dr mówiła że jak nie będzie potrzeby to pierwszy patronatż tak ok 4 tygodnia. Musimy sami podjechać do lekarza bo mówiła że ona nie jeździ po domach (a podobno jest też taka opcja).
Jeżeli chodzi o papierologię to i tak trzeba czekać na akt urodzenia. My załatwialiśmy przez e-Doręczenia, na drugi dzień roboczy dokumenty były do odbioru (mogą też wysłać pocztą). Mi kadrowa kazała przyjść w czwartek, z tego co mówiła to muszę wziąć skrócony odpis aktu urodzenia. Czytam coś o oświadczeniu drugiego rodzica, że nie będzie korzystał z zasiłku. Wniosek wypełniasz w pracy. Tam jeszcze kwestia ZUS i i ubezpieczenia zdrowotnego. A i wybór przychodni. No a później te dodatkowe świadczenia jak 800+, becikowe bądź kosiniakowe (o ile się należy), ewentualnie jak ktoś ma dodatkowe ubezpiecznie to zgłosić urodzenie dziecka, pobyt w szpitalu czy chociażby cięcie cesarskie.
My mamy laktator Canapol Babies PowerPump. Na razie luz, tylko trzymać trzeba. Muszę pomyśleć o zakupie muszlowego, czy jest sens. Przystawiam Małego przez kapturek to ładnie ściąga, mam też kolektor ale leży zapakowany jeszcze 😂
Dzisiaj pierwszy raz też uciekło mi mleko i koszula nocna poszła do prania. Wkładki laktacyjne wjechały 😁
-
Dziewczyny a u nas wyszła jednak toksoplazmoza. Odesłali nas do Krakowa na oddział zakaźny mamy wstawić się jutro będą badać malutkiego. Strasznie się boje wyszło mu igg 103.4 dodatnie igm ujemny👱93
🧑🦱94
09.24 5tc 💔
01.25 8tc 💔
Mutacja MTHFR C677T hetero
Mutacja MTHFR A1298C hetero
Kariotypy u obydwojga ✅
11.06⏸️🙏 zostań z nami 🥰
12.06-beta1256.3
14.06-beta 2405.4
20.06 wizyta- pierwsze spotkanie ❤️dziadzio w macicy ❤️ ciąża rozwija się dobrze
05.07-mamy ❤️ całe 1.38 cm człowieka ❤️
20.07-3.44cm perełki ❤️
02.08 5.6cm ❤️
11.08-prenatalne 7.5 cm ❤️ niskie ryzyka 🥰
20.08- 9cm chłopczyk 🩵
26 08-01.09 szpital (krwawienie )z Krzysiem wszystko dobrze ❤️
7.09 - chłopczyk 188g❤️
21.09- 244g ❤️
3.10 - połówkowe 344g wszystko bardzo dobrze ❤️
18.10-532g monitorujemy prawą nerkę maluszka
09.11 860 gram 🩵
30.11 1360gram misia ❤️nerki czyste ❤️
14.12 1600gram słoneczka ❤️
27.12 wizyta
2.02 planowane CC
Luteina 2×2❌ od 29.09 luteina 2×2
Duphaston 3×1❌. Powrót od 26.08❌
Heparyna 1×1
Acard 1×1
Accofil 0.5 co 3 dni❌
Magnez 3×1❌od 14.12 3×2 -
Zosia potrzeba Ci aby akt urodzenia i wniosek 🙂 przy okazji wizyty w pracy dopisz odrazu dzidziusia do swojego ubezpieczenia to będziesz miała to juz z glowy 🙂Zosia667 wrote:Moim zdaniem kurcze dopóki ten nacisk będzie (a już dziś z pomiarów 3200 waży) to nie ma szans się pozbyć tego lokatora.
Co do lekarza to dr mówiła że jak nie będzie potrzeby to pierwszy patronatż tak ok 4 tygodnia. Musimy sami podjechać do lekarza bo mówiła że ona nie jeździ po domach (a podobno jest też taka opcja).
Co do laktatora to mam mieszkane uczucia od dzis .. Jak dotąd miałam z odzysku laktator Neno Bella i w sumie jest spoko ale czuję sie jak piers na łańcuchu więc zamówiłam sobie Momcozy M5, dzis przyszedł i wypróbowałem iiiii kurcze sama nie wiem ... napewno słabiej ciągnie niż ten Neno co przekłada sie na ilość ściągniętego mleka ... Może musze sie nauczyć go używać i przestawić sie na ten laktator, ale póki co mam mieszkane uczucia 🙄 podobno najlepsze laktatory sa Medeli no ale cena tez najlepsza 😵💫 -
Monika tak oświadczenie ojca ze nie będzie korzystał z zasiłku opiekuńczego. Nie miałam tego i musiałam jechać drugi raz 🤬mmonika_ wrote:Jakby się nie wchłonął to do lekarza pójdziemy i już, ale nie zaprzątam sobie na razie tym głowy. Spróbuję ten sztyft i dam znać 😁
Jeżeli chodzi o papierologię to i tak trzeba czekać na akt urodzenia. My załatwialiśmy przez e-Doręczenia, na drugi dzień roboczy dokumenty były do odbioru (mogą też wysłać pocztą). Mi kadrowa kazała przyjść w czwartek, z tego co mówiła to muszę wziąć skrócony odpis aktu urodzenia. Czytam coś o oświadczeniu drugiego rodzica, że nie będzie korzystał z zasiłku. Wniosek wypełniasz w pracy. Tam jeszcze kwestia ZUS i i ubezpieczenia zdrowotnego. A i wybór przychodni. No a później te dodatkowe świadczenia jak 800+, becikowe bądź kosiniakowe (o ile się należy), ewentualnie jak ktoś ma dodatkowe ubezpiecznie to zgłosić urodzenie dziecka, pobyt w szpitalu czy chociażby cięcie cesarskie.
My mamy laktator Canapol Babies PowerPump. Na razie luz, tylko trzymać trzeba. Muszę pomyśleć o zakupie muszlowego, czy jest sens. Przystawiam Małego przez kapturek to ładnie ściąga, mam też kolektor ale leży zapakowany jeszcze 😂
Dzisiaj pierwszy raz też uciekło mi mleko i koszula nocna poszła do prania. Wkładki laktacyjne wjechały 😁
800+ pamiętajcie złożyć dwa wnioski, na bieżący okres i nadchodzacy bo juz można aby była ciągłość.
Złożyłam o becikowe, aczkolwiek mysle ze raczej nie dostanę bo tam chyba teraz jest dochod na osobę około 2tys. Dochody patrza za 2024. No ale złożyłam, bo nie chciało mi sie liczyć czy sie należy czy nie .
Do czego ten kolektor? 🤔 tez to mam bo ktoś mi dał i leży w szafce . -
Natalia bardzo mi przykro ze musicie przez to przechodzić 🥺 mocno Was przytulam ❤️Natalia13245 wrote:Dziewczyny a u nas wyszła jednak toksoplazmoza. Odesłali nas do Krakowa na oddział zakaźny mamy wstawić się jutro będą badać malutkiego. Strasznie się boje wyszło mu igg 103.4 dodatnie igm ujemny
Jakie jest dalsze postępowanie w przypadku dodatniego wyniku ? W ciąży z badan wyszło Ci że złapałaś toxo ? Pisałaś tez cos o cytomegali ?🤔
Trzymajcie sie, ściskam kciuki aby wszystko szło w dobrym kierunku i i pozytywne zakończenie ❤️❤️❤️ -
Natalia13245 wrote:Dziewczyny a u nas wyszła jednak toksoplazmoza. Odesłali nas do Krakowa na oddział zakaźny mamy wstawić się jutro będą badać malutkiego. Strasznie się boje wyszło mu igg 103.4 dodatnie igm ujemny
Ogromnie mi przykro 🥺 jakie moga byc konsekwencje tego ? Czy cos da sie jeszcze zrobić, jakies leczenie wchodzi w grę ? Miałaś kontakt z kotami w ciąży ?Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:18
5 lat walki o nasz cud 🌈
11/2021 9/12 tc 💔
🔸 IVF: 03/2024
14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany
09/06 (S) V FET ❄️
6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
17 dpt bhcg 5633
24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
9+6 CRL 2,91 cm bobisia 🥹
12+5 prenatalne i NIPT prawidłowe, CRL 6,9 cm 🐥
19+6 połówkowe prawidłowe 342 g💕
27+0 1180 g 🐹
29+5 1763 g 🐷, wielowodzie + cukrzyca
33+0 2261 g 🐼
35+0 2965 g 🐻
37+1 3500 g 🐮
Czekamy na Ciebie 💖

-
Natalia13245 wrote:Dziewczyny a u nas wyszła jednak toksoplazmoza. Odesłali nas do Krakowa na oddział zakaźny mamy wstawić się jutro będą badać malutkiego. Strasznie się boje wyszło mu igg 103.4 dodatnie igm ujemny
Myślałam dzisiaj o Was bo wspominałaś, że we wtorek macie mieć wyniki. Trzymajcie się ❤️ wiem, że to żadne pocieszenie i łatwo się pisze ale ważne, że wiecie z czym walczycie. Życzę dużo wytrwałości ❤️❤️❤️♀️ 36 lat
♂️ 39 lat
✅️ 2019 -> 2 x IUI ❌️
✅️ 2020 -> laparo+ histero
✅️ 2020 -> ⏸️
✅️ 2021 -> 3750g i 56 cm szczęścia♀️
✅️ 2025 -> ⏸️ -