X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne #rodzew2026 LUTY❤️🍓
Odpowiedz

#rodzew2026 LUTY❤️🍓

Oceń ten wątek:
  • Minia000 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    Czasem chlusta, czasem tylko ulewa mimo że trzymam go na ramieniu pół godziny po karmieniu i śpi, położę do łóżeczka i zaraz widzę że mu cieknie. W nocy na każde kwiknięcie się budzę i patrzę czy się czasem nie krztusi. Jadę już na oparach, najgorzej że zaczynam tracić cierpliwość i jestem zła na wszystko a najbardziej na siebie. Ulewanie oznacza też częstsze przebieranie którego też nie umiem zrobić bez ryku.. ja czytałam żeby nawet porcji swojego mleka nie mieszac a co dopiero z mm.

Ola jedziemy na tym samym wózku. Ja dzisiaj też mam już dość. Do tej pory jakoś było bo mąż był w domu z nami. Dawało mi to jakieś poczucie bezpieczeństwa. Od jutra wraca do pracy a ja na myśl o karmieniach jestem przerażona. U nas dokładnie to samo. Idzie nosem też w nocy. Odciągamy katarkien potem resztki żeby mogła oddychać...

Ola8999 lubi tę wiadomość

🙎‍♀️🙎‍♂️'95 rok
    Starania na poważnie od 01.2023 r.

08.24 💔 8tc poronienie samoistne

AMH - 2,0💪
    Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
    Kariotypy prawidłowe 💪
    Jajowody drożne 💪
    On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪

03.25 kwalifikacja in vitro 💪
    04.25- stymulacja
    16.04.25 - punkcja 6, mamy jednego ❄️ 6BB
    19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀
    25.05.25 - ⏸️
    NIFTY pro, ryzyka niskie, czekamy na coreczke 🥰

38+4 tc - nasz cud na świecie❤️
  • Minia000 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i ja nie będę mieszać tego mleka ale jutro chyba spróbujemy AR z bebilonu. Zobaczymy. Mi już dwóch lekarzy zalecało ale ja się naczytałam że dziecko jak przybiera na masie to żeby tego nie podawać. Tylko że wszyscy się męczymy a najbardziej córka. My też byliśmy u fizjo u wzmacniamy brzuch a w piątek ma USG brzucha.

🙎‍♀️🙎‍♂️'95 rok

AMH - 2,0💪
    Kariotypy prawidłowe 💪
    Jajowody drożne 💪

04.25- stymulacja
    19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀
    25.05.25 - ⏸️

• Minia000 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola jeszcze dodam bo nie wiem na jakim etapie jesteś w kwestii ulewania/refluksu ale zaleca się też podnieść materac w łóżeczku (jeśli jest potrzeba tak samo w wózku itp) żeby główka dziecka była wyżej. My mamy pod materacem złożony koc.

Jak coś to pisz, może razem coś wymyślimy.

Ogólnie wiem, że mówią 'to minie'. Ale sama wymiotowałam w ciąży 6 miesięcy i nie czekałam aż minie tylko robiłam wszystko żeby było mi łatwiej i lepiej, włącznie z farmakologia. Dlatego chcę mojemu dziecku też jakoś pomóc. :( już nie mówiąc o tym strachu związanym z zakrztuszeniem.

🙎‍♀️🙎‍♂️'95 rok

AMH - 2,0💪
    Kariotypy prawidłowe 💪
    Jajowody drożne 💪

04.25- stymulacja
    19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀
    25.05.25 - ⏸️

• assialbnn Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    Czasem chlusta, czasem tylko ulewa mimo że trzymam go na ramieniu pół godziny po karmieniu i śpi, położę do łóżeczka i zaraz widzę że mu cieknie. W nocy na każde kwiknięcie się budzę i patrzę czy się czasem nie krztusi. Jadę już na oparach, najgorzej że zaczynam tracić cierpliwość i jestem zła na wszystko a najbardziej na siebie. Ulewanie oznacza też częstsze przebieranie którego też nie umiem zrobić bez ryku.. ja czytałam żeby nawet porcji swojego mleka nie mieszac a co dopiero z mm.
    Tez czytałam że nie miesza sie mleka z innym 🤔
    Pytałaś o ten zagęszczacz?

👩 33
    👱‍♂️ 36
    👸 córka 2015

28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    16.06- 0.53cm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️🩵🩷
    6.07- 2,51 cm Ktosia z silnym serduszkiem ❤️
    15.07- 3,81cm 👶
    26.07- prenatalne 👍❤️ 6 cm Ktosia 🩵🩷
    8.08- Ktoś🩷🩵CRL 8,2cm
    18.08- CHŁOPIEC 🩵🩵🩵

age.png
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Screenshot-20260224-215023-Opera.jpg

👩 33
    👱‍♂️ 36
    👸 córka 2015

28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    15.07- 3,81cm 👶
    8.08- Ktoś🩷🩵CRL 8,2cm
    18.08- CHŁOPIEC 🩵🩵🩵

age.png
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można go dodawać do mm jak i do mleka z piersi 🙂

👩 33
    👱‍♂️ 36
    👸 córka 2015

28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    15.07- 3,81cm 👶
    8.08- Ktoś🩷🩵CRL 8,2cm
    18.08- CHŁOPIEC 🩵🩵🩵

age.png
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minia000 wrote:
    Ola jeszcze dodam bo nie wiem na jakim etapie jesteś w kwestii ulewania/refluksu ale zaleca się też podnieść materac w łóżeczku (jeśli jest potrzeba tak samo w wózku itp) żeby główka dziecka była wyżej. My mamy pod materacem złożony koc.

Jak coś to pisz, może razem coś wymyślimy.

Ogólnie wiem, że mówią 'to minie'. Ale sama wymiotowałam w ciąży 6 miesięcy i nie czekałam aż minie tylko robiłam wszystko żeby było mi łatwiej i lepiej, włącznie z farmakologia. Dlatego chcę mojemu dziecku też jakoś pomóc. :( już nie mówiąc o tym strachu związanym z zakrztuszeniem.

U nas też nieraz leci nosem.. nie mogę na to patrzeć. Mój mąż mówi że on tak ma i mam się nie przejmować bo wszyscy mówią że ich dzieci też ulewaly i to normalne a ja nie umiem. O to też mamy spiny że ja się przejmuje a on nie. Łóżeczko mamy z regulacją i cały czas głowa jest wyzej. Mamy też Chicco baby hug i dla mnie to jest dziadostwo, mimo dokupienia twardego materacyka na środku robi się lejek i jak wsadziłam jakieś podwyzszenie pod głowę to mi dziecko zjeżdża do połowy. I jeszcze te nogi wystające dobijam do wszystkiego 🙄 no mówię wam wszystko mnie już wk.rwia nie chce taka być 🙄 a z tym płaczem na przewijaku to już ostatnio nawet odpuszczam smarowanie pupy za każdym razem żeby jak najszybciej skończyć żeby juz nie płakał, nie wiem czy ja coś robię źle że on się tak denerwuje. Oglądałam filmiki jak szybko przewinac dziecko ale na lalce to sobie mogą pokazywać.. może go źle obracam trzymam nie wiem.
    Ja się nim sama zajmuje tak od 7 do 13 i wtedy jest najgorzej. Potem wraca mąż i pomaga ale często od 16 do 19 znowu do go nie ma.

Minia jest właśnie jeszcze taki zagęszczacz jak Asia pisze,
    jutro mam położna a pediatre nam przeniesli na poniedziałek to będziemy o to pytać.
    Ja czytałam żeby nawet mleka nie dorabiac w tej samej butelce co przed chwilą pilo dziecko mleko odciągnięte ale położna mówiła że to już przesada i mozna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego, 22:14

♀️'89 ♂️'87
    2 lata starań | 1x IUI ❌ | kwalifikacja do in vitro ✅
    16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
    Cukrzyca ciążowa 🤷🍭
    19.12 30+1 III prenatalne wszystko idealnie 👌1400g
    19.01 34+4 rośniemy 2600g 😍
    6.02.2026 już jest ! 🐨 37+0 2970g 52cm

age.png
  • Natalia13245 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tym razem biegunka .... Boże ciągle coś ....

👱93
    🧑‍🦱94

09.24 5tc 💔
    01.25 8tc 💔

Mutacja MTHFR C677T hetero
    Mutacja MTHFR A1298C hetero
    Kariotypy u obydwojga ✅

11.06⏸️🙏 zostań z nami 🥰
    12.06-beta1256.3
    14.06-beta 2405.4
    20.06 wizyta- pierwsze spotkanie ❤️dziadzio w macicy ❤️ ciąża rozwija się dobrze
    05.07-mamy ❤️ całe 1.38 cm człowieka ❤️
    20.07-3.44cm perełki ❤️
    02.08 5.6cm ❤️
    11.08-prenatalne 7.5 cm ❤️ niskie ryzyka 🥰
    20.08- 9cm chłopczyk 🩵
    26 08-01.09 szpital (krwawienie )z Krzysiem wszystko dobrze ❤️
    7.09 - chłopczyk 188g❤️
    21.09- 244g ❤️
    3.10 - połówkowe 344g wszystko bardzo dobrze ❤️
    18.10-532g monitorujemy prawą nerkę maluszka
    09.11 860 gram 🩵
    30.11 1360gram misia ❤️nerki czyste ❤️
    14.12 1600gram słoneczka ❤️
    27.12 wizyta
    2.02 planowane CC
    Luteina 2×2❌ od 29.09 luteina 2×2
    Duphaston 3×1❌. Powrót od 26.08❌
    Heparyna 1×1
    Acard 1×1
    Accofil 0.5 co 3 dni❌
    Magnez 3×1❌od 14.12 3×2
  • Minia000 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola jest cienka granica między tym co jest fizjologicznym ulewaniem a gdzie już mamy problem/refluks.

Co do przebierania- nasza też placze. Nie biczuj sie. Przebierasz na czczo czy po karmieniu? Jak na czczo to płacze bo jest głodny, a jak po karmieniu - to płacze bo go go przełyk pali. Dzieci ulewajace/refluksowe często nie lubią tej pozycji na płasko. Niestety to takie błędne koło.
    PS. Ja też często pomijam smarowanie dupki. Albo się tak spieszę że potem dziecko się całe osika bo ale pampersa założę 🤣
    Też mam Chicco 4w1. Nie podstawiamy nic pod materac (mam z rucken)( tylko podnosimy regulacja która tam jest. Jest to już duże nachylenie, ale dajemy małej jakiś kocyk pod nogi żeby się nie zsuwała. Próbowałaś w ten sposób?

Co do zagęszczacza to dzięki poczytamy. Daj znać Ola co ci powie położna i pediatra. Możesz prosić o skierowanie na USG brzucha.

A co do męża - często karmi dzidzię? Widzi jak się wygina, męczy? My oboje z mężem tym przerażeni, chociaż wiadomo że on to odbiera bardziej z męskim opanowaniem a ja czasem się załamuje zwyczajnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego, 01:06

assialbnn lubi tę wiadomość

🙎‍♀️🙎‍♂️'95 rok

AMH - 2,0💪
    Kariotypy prawidłowe 💪
    Jajowody drożne 💪

04.25- stymulacja
    19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀
    25.05.25 - ⏸️

• assialbnn Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla odmiany walczę z synusiem mamusi 😅 Mikołaj chce wyssać ze mnie dusze 😵‍💫 wieczorami non stop i wciąż chce wisieć na piersi... Wiem że jest malutki i potrzebuje bliskości itp, ale nic nie mogę zrobić 🙄 Jak nie przyjdę na zawołanie to robi sie siny z płaczu i sie zachodzi ... Smoczek jest ble, mamy ten z Lovi. Wczoraj leciałam do rossmanna kupić kolejne, aby sprawdzić czy ktorys go zadowoli (Avent,Bibs) i srednio to wyszło😒 Nie da się go oszukać, aby chociaż na chwilkę go uspokoić.. Ojciec mowi na niego "cycuszek" 🙈 Dziewczyny, ktore macie juz starsze dzieci, ktore byly karmione piersią i miały podobnie moze cos podpowiecie ?

👩 33
    👱‍♂️ 36
    👸 córka 2015

28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    15.07- 3,81cm 👶
    8.08- Ktoś🩷🩵CRL 8,2cm
    18.08- CHŁOPIEC 🩵🩵🩵

age.png
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    U nas też nieraz leci nosem.. nie mogę na to patrzeć. Mój mąż mówi że on tak ma i mam się nie przejmować bo wszyscy mówią że ich dzieci też ulewaly i to normalne a ja nie umiem. O to też mamy spiny że ja się przejmuje a on nie. Łóżeczko mamy z regulacją i cały czas głowa jest wyzej. Mamy też Chicco baby hug i dla mnie to jest dziadostwo, mimo dokupienia twardego materacyka na środku robi się lejek i jak wsadziłam jakieś podwyzszenie pod głowę to mi dziecko zjeżdża do połowy. I jeszcze te nogi wystające dobijam do wszystkiego 🙄 no mówię wam wszystko mnie już wk.rwia nie chce taka być 🙄 a z tym płaczem na przewijaku to już ostatnio nawet odpuszczam smarowanie pupy za każdym razem żeby jak najszybciej skończyć żeby juz nie płakał, nie wiem czy ja coś robię źle że on się tak denerwuje. Oglądałam filmiki jak szybko przewinac dziecko ale na lalce to sobie mogą pokazywać.. może go źle obracam trzymam nie wiem.
    Ja się nim sama zajmuje tak od 7 do 13 i wtedy jest najgorzej. Potem wraca mąż i pomaga ale często od 16 do 19 znowu do go nie ma.

Minia jest właśnie jeszcze taki zagęszczacz jak Asia pisze,
    jutro mam położna a pediatre nam przeniesli na poniedziałek to będziemy o to pytać.
    Ja czytałam żeby nawet mleka nie dorabiac w tej samej butelce co przed chwilą pilo dziecko mleko odciągnięte ale położna mówiła że to już przesada i mozna.
    Mikołaj też sie drze przy przewijaniu 🙄😵‍💫 probuje zrobic to szybko, ale jak zapiąć te milion guzików kiedy on macha nogami i sie napina 😒 przewijanie, przebieranie to jest katastrofa 🙄 tego nie da zrobic sie szybciej czy lepiej wiec sie nie przejmuj i nie mysl ze robisz cos zle. Poprostu takie trafiły nam sie egzemplarze 😅
    Moja córka była jak lalka, mogłam robic z nią co tylko chciałem a ona nawet jednego oka nie otworzyła.
    Skoro córka była aniołkiem to czas teraz na małego terrorystę xD

👩 33
    👱‍♂️ 36
    👸 córka 2015

28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    15.07- 3,81cm 👶
    8.08- Ktoś🩷🩵CRL 8,2cm
    18.08- CHŁOPIEC 🩵🩵🩵

age.png
  • Cyprysek Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest ryk przy przewijaniu to momentu az ma skarpetki :D więc rezygnuje ze wszystkich gaci ze stopami i chodzi w dresikach i ciepłych skarpetach, wtedy nie jest idealnie ale zdecydowanie lepiej :)

♀️ 36 lat
    ♂️ 39 lat

✅️ 2019 -> 2 x IUI ❌️
    ✅️ 2020 -> laparo+ histero
    ✅️ 2020 -> ⏸️
    ✅️ 2021 -> 3750g i 56 cm szczęścia♀️
    ✅️ 2025 -> ⏸️
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia13245 wrote:
    Ooo. Dziwne bo przecież nie je nic ponad program 🤔
    Mikołaj przy kp ciagle ma żółta rzadka kupkę.

👩 33
    👱‍♂️ 36
    👸 córka 2015

28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    15.07- 3,81cm 👶
    8.08- Ktoś🩷🩵CRL 8,2cm
    18.08- CHŁOPIEC 🩵🩵🩵

age.png
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minia000 wrote:
    Ola jest cienka granica między tym co jest fizjologicznym ulewaniem a gdzie już mamy problem/refluks.

Co do przebierania- nasza też placze. Nie biczuj sie. Przebierasz na czczo czy po karmieniu? Jak na czczo to płacze bo jest głodny, a jak po karmieniu - to płacze bo go go przełyk pali. Dzieci ulewajace/refluksowe często nie lubią tej pozycji na płasko. Niestety to takie błędne koło.
    PS. Ja też często pomijam smarowanie dupki. Albo się tak spieszę że potem dziecko się całe osika bo ale pampersa założę 🤣
    Też mam Chicco 4w1. Nie podstawiamy nic pod materac (mam z rucken)( tylko podnosimy regulacja która tam jest. Jest to już duże nachylenie, ale dajemy małej jakiś kocyk pod nogi żeby się nie zsuwała. Próbowałaś w ten sposób?

Co do zagęszczacza to dzięki poczytamy. Daj znać Ola co ci powie położna i pediatra. Możesz prosić o skierowanie na USG brzucha.

A co do męża - często karmi dzidzię? Widzi jak się wygina, męczy? My oboje z mężem tym przerażeni, chociaż wiadomo że on to odbiera bardziej z męskim opanowaniem a ja czasem się załamuje zwyczajnie.
    Duzo mamy wspólnego 🤣 przebieram przed jedzeniem jak śpi mocno to się uda a jak już obudzony bo głodny to gorzej. Czasem daje trochę jeść i dopiero przebieram i potem reszta. Jak pójdzie kupa w trakcie jedzenia to raczej zostawiam bo na przewijaku na płasko uleje ale wydaje mi się że wtedy źle śpi bo go ta kupa gniecie wiec czasem przebieram. Nie ma dobrego sposobu 🤷

Też mam w Chicco jakiegoś najgrubszego ruckena i robi się lejek. To nachylenie jak dla mnie jest mega duze i się boje że mi z tego wyleci 😶

Mąż często karmi z butli, najpierw ja cyc a później on butla albo w środku nocy zwykle on karmi to sama butla. Mój mąż to na chłodno wszystko przyjmuje ale też już czasem ma dość zwłaszcza na przewijaku.

Ja dzis spałam kilka h osobno żeby się zresetować dalej snu głębokiego mało ale spałam niby 6h z krótkimi przebudzenia mi. Czy się czuje lepiej sama nie wiem chyba trochę tak. Przed chwilą była położna okazało się że mały teraz przybrał aż za dużo mimo tego ulewania i mam się zastanowić czy chce się dalej męczyć z tą piersią skoro ilość mleka nie rośnie bo narzucam sobie presję. Laktatora odradziła mi już używać ale zamówiłam wczoraj reduktor to spróbuję jeszcze na nim. Robiła mi test na depresję ale wyszło że nie mam po prostu za bardzo się martwię i kazała mi wrzucić na luz nie czytać internetow bo z chłopczykiem jest wszystko w porządku i pójść sobie na paznokcie albo coś 😅 bo siłownia czy basen narazie odpadła spacery przy tej pogodzie też.
    I powyciągała mi te cholerne szwy chociaż od dwóch dni przestały mnie gryźć. Hemoroid też się zmniejszył i go przecięła czy coś do końca 😶

Co do ulewania to jest to normalne o ile nie wymiotuje non stop i przybiera.. może je za dużo skoro tak przybrał.. o mleku AR lub zageszczaczu mam porozmawiać z pediatra, ale wtedy mogą być znowu zaparcia. Ja już teraz nieraz widzę że on płacze i się pręży jakby mi problem z brzuszkiem, polecila probiotyk jakiś bio gaja i ewentualnie Espumisan. Jeszcze tego termoforka z wisni muszę spróbować . A i ta nasza witamina d juvit jest podobno ciężka dla brzuszka i mam popytać pediatry o devicap i ewentualnie przemyśleć wizytę u fizjo osteopaty. Przy niej na przewijaku oczywiście chłopczyk grzeczny a darcie się jest normalne 🙄 ja to nieraz 2 pieluchy zużyje bo próbuje podłożyć najpierw nowa pod starą żeby był szybciej ale jak dupka obsrana to ta nowa już się pobrudzi zanim dupkę oporzadze i jest jeszcze gorzej.

Powiem wam że podejrzewalam że z moim charakterem i kontrolowaniem wszystkiego będę mieć ciężko z dzieckiem ale trochę mnie to przerosło musze przyznać. Narazie jeszcze się wstrzymam ale jak będzie sie to utrzymywalo to skorzystam z pomocy psychologa. Najpierw okres starań mnie przeorał i teraz chyba przez to też ma się większą presję. Z piersią powalczę dopóki skończy miesiąc daje sobie taką granicę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego, 11:46

♀️'89 ♂️'87
    Cukrzyca ciążowa 🤷🍭

age.png
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia13245 wrote:
    Współczuję..

♀️'89 ♂️'87
    Cukrzyca ciążowa 🤷🍭

age.png
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Ja dla odmiany walczę z synusiem mamusi 😅 Mikołaj chce wyssać ze mnie dusze 😵‍💫 wieczorami non stop i wciąż chce wisieć na piersi... Wiem że jest malutki i potrzebuje bliskości itp, ale nic nie mogę zrobić 🙄 Jak nie przyjdę na zawołanie to robi sie siny z płaczu i sie zachodzi ... Smoczek jest ble, mamy ten z Lovi. Wczoraj leciałam do rossmanna kupić kolejne, aby sprawdzić czy ktorys go zadowoli (Avent,Bibs) i srednio to wyszło😒 Nie da się go oszukać, aby chociaż na chwilkę go uspokoić.. Ojciec mowi na niego "cycuszek" 🙈 Dziewczyny, ktore macie juz starsze dzieci, ktore byly karmione piersią i miały podobnie moze cos podpowiecie ?
    Trochę zazdroszczę trochę nie 😶

♀️'89 ♂️'87
    Cukrzyca ciążowa 🤷🍭

age.png
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyprysek wrote:
    U nas jest ryk przy przewijaniu to momentu az ma skarpetki :D więc rezygnuje ze wszystkich gaci ze stopami i chodzi w dresikach i ciepłych skarpetach, wtedy nie jest idealnie ale zdecydowanie lepiej :)
    Wypróbuję te skarpety 😀

♀️'89 ♂️'87
    Cukrzyca ciążowa 🤷🍭

age.png
  • mmonika_ Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    My mamy od początku smoczek Suavinex SX Zero (do 2 miesiąca) i właśnie dokupiłam drugi, u nas się sprawdza. Działa na wyciszenie, to najważniejsze 😂 a jak nie chce to wypluwa. U nas przygoda z karmieniem trwa, każdy dzień pisze inną historię 😂 Mój syn jest karmiony piersią (ale takie karmienie trwa i trwa, bo królewicz zasypia), dostaje moje odciągnięte mleko z butelki i wjeżdża modyfikowane 😳 Luksus, w tyłku się przewraca. Położna każe karmić tylko piersią i wybudzać na karmienie itd. Tylko że takie karmienie trwałoby u nas 24 godziny na dobę. Po modyfikowanym ciężko delikwenta wybudzić, luźno prześpi w nocy 4 godziny 🫣 Pokarm chyba mam, bo potrafię z obu piersi odciągnąć 120 ml luźno po 3 godzinach od karmienia czy odciągania. I bądź człowieku mądry..

👩🏻 33. 👨🏻 37.

Pierwsza ciąża w 2024 💔😢

01.06.2025 ⏸️
    12.06.2025 aż 0,29 cm 🍓
    03.07.2025 Okruch ma 2,26 cm 😍
    15.07.2025 Maleństwo 3,80 cm 😍
    29.07.2025 na 95% Synek 🩵 aż 6,43 cm. Niskie ryzyka 🙏🏻
    26.08.2025 Synek rośnie jak na drożdżach 🩵

🩵 09.02.2026 Jesteś z nami 🩵

#rodzęw2026 🎈

event.png
  • mmonika_ Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyprysek wrote:
    U nas to samo ze skarpetami 😂 dupcia może być goła, ale skarpety muszą być. A jak zmarznie za bardzo to zaraz czkawka 😁

👩🏻 33. 👨🏻 37.

Pierwsza ciąża w 2024 💔😢

01.06.2025 ⏸️
    12.06.2025 aż 0,29 cm 🍓
    03.07.2025 Okruch ma 2,26 cm 😍
    15.07.2025 Maleństwo 3,80 cm 😍
    29.07.2025 na 95% Synek 🩵 aż 6,43 cm. Niskie ryzyka 🙏🏻
    26.08.2025 Synek rośnie jak na drożdżach 🩵

🩵 09.02.2026 Jesteś z nami 🩵

#rodzęw2026 🎈

event.png
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmonika_ wrote:
    My mamy od początku smoczek Suavinex SX Zero (do 2 miesiąca) i właśnie dokupiłam drugi, u nas się sprawdza. Działa na wyciszenie, to najważniejsze 😂 a jak nie chce to wypluwa. U nas przygoda z karmieniem trwa, każdy dzień pisze inną historię 😂 Mój syn jest karmiony piersią (ale takie karmienie trwa i trwa, bo królewicz zasypia), dostaje moje odciągnięte mleko z butelki i wjeżdża modyfikowane 😳 Luksus, w tyłku się przewraca. Położna każe karmić tylko piersią i wybudzać na karmienie itd. Tylko że takie karmienie trwałoby u nas 24 godziny na dobę. Po modyfikowanym ciężko delikwenta wybudzić, luźno prześpi w nocy 4 godziny 🫣 Pokarm chyba mam, bo potrafię z obu piersi odciągnąć 120 ml luźno po 3 godzinach od karmienia czy odciągania. I bądź człowieku mądry..
    My mamy smoka suavinex pro i go chyba nie lubi, woli Lovi taki z misiami. Ogólnie jak chce płakać to wypluwa smoka i koniec 😀
    Z tym karmieniem to jest niekończąca się historia ja też teraz jadę na 3 fronty. Ale jak masz taką ilość to musisz dokarmiać mm ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego, 11:48

♀️'89 ♂️'87
    Cukrzyca ciążowa 🤷🍭

age.png
‹‹ 327 328 329 330 331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ