X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Szczęśliwa i kark dzięki za pocieszenie ;)
    Oby tak było ;)

Czy któraś z Was miała torbiel w ciąży?
    Ja mam i się nim martwię :(

Ja nie miałam ponoć same się wchłaniają może są na to jakieś leki co Pani lub Pan gin na to?.

Ale zimno jak nic dziadek mróz chyba był w nocy :-P. A u nas jest już 9 ❤❤ i za razem 3 msc ciąży ❤❤ no w szoku jestem ze tak mi szybko ten czas mija. Ania czasem grzeczna czasem nie, noce też ma czasami dziwne, mało co mi ma drzemki . Wczoraj to z płaczem po 13.30 zasnęła. A my z kijanką sobie rośniemy muszę kiedy zdjęcie wstawić. Samopoczucie bez zmian wrażliwe piersi i mega apetyt ;-). Synek ma dużo nauki wymęczą go tam w tej szkole dzień w dzień kartkówki co drugi dzień sprawdziany, tu bierzmowanie jeszcze będą mieć egzaminy na koniec 8 klasy, juz sam ma tego dość idzie na 8.40 i wraca po15.00 lekcje odrobić zjeść i się uczy nawet nie ma czasu aby się pobawić :-\.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 12:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Szczęśliwa i kark dzięki za pocieszenie ;)
    Oby tak było ;)

Czy któraś z Was miała torbiel w ciąży?
    Ja mam i się nim martwię :(
    Co do torbieli, ja miałam. Z tym, ze moja była ogromna i musiałam mieć operacje w 13 tygodniu ciąży.
    Te małe potrafią same sie wchłonąć. Jaka duża jest twoja? Możesz mieć plamienia przez nią. Ja miałam dość spore krwotoki na początku przez tą torbiel. Trzeba uważać nie nosić itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 00:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :-) :-) :-) :-).

Ale mgła była, normalnie nic nie widać , nom ale jakoś przeszłam :-). Jutro kierunek badania szok ze te dni tak szybko mi mijają może to i dobrze ;-). Coś głowa mnie dziś boli nie cierpię kiedy mam bóle głowy Ania odpukać jakoś sobą się zajmie ale i tak trzeba mieć na nią oko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 11:37

Aga9090, kark lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja sie pochwale swoim, zdjęcie z 27 tc (teraz to chyba troszkę większy mam)

Nie cytujcie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 13:28

kark, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale brzuchy, aż mnie zazdrość zżera XD

A ja się pochwalę... Mąż się zgodził :D Ustaliliśmy, że próbujemy październik i listopad. Jak się uda to się uda, a jak nie to mam nie płakać, szykować się do powrotu do pracy i pomyśleć nad jakąś antykoncepcją długofalową typu zastrzyk czy implant. Także taki chyba kompromis... Ale jak dla mnie musi się udać :P

Szczęśliwa Mamusia, Aga9090, pawojoszka, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 Piękny brzusio ❤;-) :-).

kark No widzisz, zawsze znajdziemy złoty środek, aby mężczyzn swoich do czegoś przekonać ;-).

Aga9090, kark lubią tę wiadomość

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark gratuluję dyplomacji faceta do czegoś przekonać a już szczególnie do dziecka a jeszcze kolejnego no to prawdziwy sukces . Musi się udać choć mąż ci postawił wysoko poprzeczkę . Powodzenia ,trzymamy kciuki

kark lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, myślę, że na ten trzeci miesiąc raczej go namówię :P
    Bo małż mój jest z połowy września i czuje się pokrzywdzony przez los, że ma tak późno urodziny XD Także jak tylko te naście lat temu zaczęły się od razu rozmowy o dzieciach to mi powiedział, że nie zrobi dzieciom takiej krzywdy jak on miał i wszystkie muszą mieć urodziny do połowy września XD -_- Więc grudzień jeszcze sądzie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark Nasz synek jest z Grudnia i wcale nie czuje " się pokrzywdzony " ze ma tak późno urodziny. Trzymam mocno kciuki za owocne starania ;-).

Jutro już wizyta siedzę jak na szpilkach , z jednej strony się ogromnie cieszę z drugiej boje się boję się , że nie usłyszę bicia serca dziecka . Z objawów ciążowych to na tylko wrażliwe piersi jeść normalnie jem. Wczoraj byłam na badaniach tak mi się wkuła że krwiaka małego mam :-\ . Badania sobie wydrukuję bo nie mam hak iść za bardzo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia, moja przyjaciółka jest z 25 grudnia i wręcz się cieszy ;) Ale ten mój typ tak ma. Chyba po prostu wszyscy wokół kumple już mieli prawko i legalnie kupowali alkohol, a on jeszcze nie i boli go do tej pory :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 18:29

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A serduszko napewno będzie, daj znać po wizycie :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark możesz powiedzieć mężowi że dzieci z mają ,czerwca i lipca to są najbardziej zadziorne ,ruchliwe i charakterne za to jesienne zwłaszcza wrześniowe i październikowe są spokojne i grzeczne , bynajmniej tak wynika z mojego doświadczenia

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Nie pisałam jak po wizycie: Mały waży 1374 gramy, przepływy, serce, nerki, wody płodowe wszystko w normie.
    Szyjka bez zmian, pessar trzyma.
    No łożysko dalej przodujące brzeżnie ( nie ma szans, zeby sie od szyjki odsunęło)
    Pytałam o to czy wrasta w blizne to lekarz powiedział, że nie widzi nic niepokojącego i mam sie nie martwic na zapas, bo dopiero będzie wiadomo na 100% jak mnie otworzą. Także brawa dla lekarza na NFZ przez którego nie spałam po nocach.

Jeśli chodzi o miesiące narodzin maluchów: Kinga jest z maja i to jest byk (złośliwa, zadziorna, musi byc po jej myśli, cwana !), Wiktor jest z września.. Panna.. (balaganiarz, nauka be, a jak mu naszykuje ubrania - "ale ja w tym nie pójdę", no i taki troche mamisynek) Nadia jest z października, skorpion (przytulanka, lubi bawić sie sama i córeczka tatusia)
    Teraz będzie syn z grudnia ciekawa jestem jaki charakter będzie miał :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 01:06

Szczęśliwa Mamusia, kark lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem moje drogie po wizycie ;-). Maleństwo żyje ciąża pojedyncza aż musiałam pupę do góry podnieść, gdyż nasze szczęście nie chciało sue pokazać i uciekało :-P.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 10:45

Aga9090, pawojoszka, kark lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga moja druga córka jest z września i dokładnie to samo :D Córeczka mamusi i "ja tego nie ubiorę" hahah
    Pierwsza córka z lipca ooo to dopiero charakterek! A najmłodsza z sierpnia :D I faktycznie taka między nimi wyposrodkowana z charakterkiem.

Ja jestem strzelec z grudnia :D Oj będzie chyba lovelas :)

Aga9090, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090

Jeszcze co do miesięcy narodzin dzieci to uważam ze miesiące nie maja nic do tego każde dziecko ma swój charakter np moje córeczki Marysia i Gabrynia są rok po roku z tego samego miesiąca i każdy mówi o wyglądają jak bliźniaczki a wcale tak nie jest Marysia jest spokojna chic czasem tez ma "swoje dni " Gabrysia juz taka z charakterem bardzo przykłada sue do różnych rzeczy. Grześ jest bardzo spokojnym chłopcem lubi dużo czytać na rowerze jeździć zawsze jakoś siedzą ten czas . Ania jest z Kwietnia i tez ma charakterem jest tez taka radosna, i spokojna. Dama mam 3 siostry i każda z nas ma swój charakter i każda z nas jest inna.

Mi szybko weekend minął tak piękna pogoda była to aż w domu się nie chciało siedzieć. Dobrze ze tak ciepło ;-).. Samopoczucie oki nic tylko bym jadła.

• NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na przeglądzie. Jedna dziewczynka waży ok 696 g a druga waży ok 577 g. Co nam daje 1 kg ciężaru czyli tyle,co ma jedno dziecko w 29 tc. Ja jestem w 24 tygodniu. Jak będę w 29 i będę nosić 2 kg,to sobie jakąś półeczkę muszę zmontować na brzuch :)

Przy okazji dowiedziałam się,że moja gin też dostała pismo z ZUS. Poprosili o uzasadnienie dlaczego powinnam być na L4

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c6be296875aa.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 13:31

pawojoszka, Basik83, Szczęśliwa Mamusia, kark lubią tę wiadomość

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    Byłam dzisiaj na przeglądzie. Jedna dziewczynka waży ok 696 g a druga waży ok 577 g. Co nam daje 1 kg ciężaru czyli tyle,co ma jedno dziecko w 29 tc. Ja jestem w 24 tygodniu. Jak będę w 29 i będę nosić 2 kg,to sobie jakąś półeczkę muszę zmontować na brzuch :)

Przy okazji dowiedziałam się,że moja gin też dostała pismo z ZUS. Poprosili o uzasadnienie dlaczego powinnam być na L4
    Pociesze Cię, mój ważył w 28 1374, to możesz nosić troszkę więcej niż 2 kg :P i super, ze z makuchami wszystko w porządku
    Ja miałam w zeszłym miesiącu kontrole z zusu w domu..

• NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dwie panie były w środę 10.10 sprawdzić jak użytkuję L4. Nawet mojego dowodu nie chciały. Już jestem zmęczona tym ZUS-em :( Aż boję się szafę otworzyć,bo może tam też coś kontrolują :)

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    U mnie dwie panie były w środę 10.10 sprawdzić jak użytkuję L4. Nawet mojego dowodu nie chciały. Już jestem zmęczona tym ZUS-em :( Aż boję się szafę otworzyć,bo może tam też coś kontrolują :)
    Ja czekam kiedy znowu przyjdą :O w wakacje mojego emka byli kontrolować, bo na l4 był po skreceniu nogi i do tego ma ubytek w kosci, a pech chciał, ze akurat go nie było i musiał jechać do zusu do lekarza i kazali mu do roboty iść, to nic, ze czeka go operacja i kolejne skręcenie moze się źle skończyć ( już 3 razy skręcił ta nogę w ciągu roku).. A lekarz orzecznik to był internista nie ortopeda :O

‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ