Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Państwo w państwie. Robią co chcą,byle tylko nic nie płacić. Ty musisz płacić co miesiąc. Dzień zwłoki i wypadasz z chorobowego,a oni będą kombinować,przeciągać i robić wszystko,żeby Ci utrudnić życieWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
nick nieaktualnyNiecierpliwaOna wrote:Byłam dzisiaj na przeglądzie. Jedna dziewczynka waży ok 696 g a druga waży ok 577 g. Co nam daje 1 kg ciężaru czyli tyle,co ma jedno dziecko w 29 tc. Ja jestem w 24 tygodniu. Jak będę w 29 i będę nosić 2 kg,to sobie jakąś półeczkę muszę zmontować na brzuch
Przy okazji dowiedziałam się,że moja gin też dostała pismo z ZUS. Poprosili o uzasadnienie dlaczego powinnam być na L4
Super wieści moja droga .
Hej hej .
U mnie ostatnie noce to istny koszmar a wczoraj myślałam, że pogotowie ratunkowe będę wzywać Ania mi się jakby dusiła nie wiem czy ślinę źle połknęła czy co nie mogła oddechu złapać ja szybko ja w kołdrę i na dwór złapała oddech i się uspokoiła nie wiem czemu i dlaczego tak sue stało po raz pierwszy coś takiego sue zdarzyło. Ech nie mam już czasami sił jestem zmęczona , mój mąż tez nie może mi pomoc nie może tak ciągle być w domu sama z tym wszystkim jestem. -
nick nieaktualnypawojoszka wrote:Niecierpliwa gratulacje zdrowych dziewcząt nie możliwe że to już 24 tygodnie.
Szczęśliwa mamusia byłaś z tym u lekarza? Może to astma albo jakaś alergia nie można takich akcji lekceważyć .
Byłam osłuchowo czyste płuca i oskrzela ma niestety Ania zapalanie kranu gdyż kaszel jakby pies szczekał Marysia tez miała zapalenie krtani i chyba od niej się zaraziła, mamy inhalacje syropy i antybiotyk. Dziś też w nocy płakała jestem nie do życia.
-
nick nieaktualnyA może zamiast półki pas brzuszny ? Koleżanka w ciąży miała z bliźniakami i sobie chwaliła.
Dziewczyny śliczne, super są takie zdjęcia. A różnica wagi w porządku?
Ładne jaja z zusem. Powiem wam, że ja w ciąży z najmłodsza byłam na l4 od 8tc, bo miałam krwiaka, a jak chciałam wrócić to szef powiedzial, że już ma zastępstwo i ani razu kontroli nie miałam... Ale może dlatego, że jestem w dużej firmie, to wtedy wypłaca kase pracodawca, a zus oddaje.
My jutro mamy 10tą rocznicę i impreza się szykuje, a tu najstarsza wstała z gorączką Całą rodzinę zapraszamy, jak będzie chora to nawet nie ma jej gdzie zostawić.
No i oczywiście jak mąż się zgodził na starania to chyba mam cykl bezowulacyjny Szyjka niby wysoka, ale twarda i zamknięta, śluz kremowy, testy owulacyjne puste. Kurcze... -
nick nieaktualnyA jeśli chodzi o charaktery, to mam męża i syna z września, nir mogę powiedzieć żeby byli spokojni Do tego mój chrzesniak z listopada, męża z października, teść z grudnia i wszyscy są mocno porąbani
Za to ja mam braci z maja, jeden 11, drugi 15. Są totalnymi przeciwieństwami. Jeden tylko praca, nie wyjdzie nigdzie, nie spotka się, poważny, od zawsze nam ojcował. A drugi tylko imprezy, jakby mógł to by zamieszkał z całą rodziną Co chwilę dzwoni, strasznie się przejmuje wszystkim co się dzieje w rodzinie itd.
Także chyba nie ma reguły, o charakterze człowieka decyduje bardziej środowisko i wychowanie.
Ale nie powiem, ja jestem 100% baranem -
nick nieaktualnykark Udanego świętowania i wszystkiego najlepszego na dalsze wspólne życie .
Co do staranek Waszych może jakaś konsultacja u gin lub monitoring, albo prowadź sobie wykres mierze temp i z gin to omów lepiej się poradzić co i jak .
Noc trochę lepsza i sue wyspałam po 5 nie przespanych nocach. Mnie chyba też coś złapało kicham i mam katar . Jej jeszcze tyle do wizyty chyba z 10 jaj zniosę . Od trzech dni jak wstaję jest mi nie dobrze, i mam co dziwne czasami zgagę. Ania nie dawno co wstała zasnęła mi w wózku więc już nie będzie mieć dziś drzemki a ma tylko jedną. -
kark udanej imprezy, oby córeczce przeszła gorączka, bo sie będzie biedactwo męczyć. Owulka zawsze sie może przesunąć, więc spokojnie.
Róznica w wadze jest ok. Zgodnie z wielkością wychodza 2 dni różnicy w terminie porodu, więc w granicach błędu.
Mnie ZUS trzepie, bo już za dużo kasy mi wypłacili i chca to ukrócic. OD 2015 roku w zasadzie co chwilke płacili mi albo macierzyński, albo chorobowy. Firme założyłam w 2013 roku po urodzeniu Wojtusia. DO tej pory nie miałam żadnej kontroli, a teraz szukaja gdzie mogą. A interesuje ich okres od 2015 roku, czyli od momentu jak zaczęłam korzystać z zasiłków. Mam nadzieję, ze skończy sie na kontroli i stwierdzeniu, że nie maja się czego czepić i nie będa drążyć na siłę, żeby tylko cokolwiek na mnie znaleźć i mieć podstawy by odzyskac te wypłacone zasiłki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 11:18
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
nick nieaktualnyU mnie niezłe jaja. Od wczoraj szyjka, ból, śluz jak na owu, a testy dalej biel wizira. Pojechałam kupić innej firmy i wczoraj był z nowych testów prawie prawie, a dziś idealny pozytyw, kreska testowa wyszła szybciej niż kontrolna. A na starych ledwo cień testowy...
-
nick nieaktualnykark wrote:U mnie niezłe jaja. Od wczoraj szyjka, ból, śluz jak na owu, a testy dalej biel wizira. Pojechałam kupić innej firmy i wczoraj był z nowych testów prawie prawie, a dziś idealny pozytyw, kreska testowa wyszła szybciej niż kontrolna. A na starych ledwo cień testowy...
Bierz męża w obroty .
Ale szybko weekend mi minął, Ania prawie już wyzdrowiała nie wiem czy to moje jakieś omamy od 4 dni czuję codzienne łaskotki w brzuszku ❤. Do wizyty jeszcze szmat czasu niech szybko ten tydzień minie trzy dni 29,30,31 i wolne mój mąż też będzie miał wolne odpoczniemy sobie na cueszymy się sobą przez te dni.kark lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny dostałam dzisiaj pismo z ZUS - na podstawie zebranych dowodów uznają postępowanie za bezzasadne i umarzają je w całości
Co oznacza, że wszystkie wypłacone mi do tej pory zasiłki mi sie należały, że zapłacą mi zaległy zasiłek chorobowy za wrzesień i będą nadal płacić za L4 i macierzyńskie Mogę spokojnie rozejrzec się za wózkiem
A jeśli w przyszłości dziewczyny będą miały jakieś tiki nerowoe, czy będa ogólnie znerwicowane, to podam ZUS do sądu za koszty leczenia dziewczyn Jednak 4 tyg.w stresie musiał się na nich odbićAga9090, pawojoszka, kark, Szczęśliwa Mamusia, Lavendova lubią tę wiadomość
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Niecierpliwa gratulacje zwycięstwa z biurokracją,teraz możesz otwierać pikolo i świętować sukces . Jak wybierzesz wózek to się pochwał.
My dziś mamy pasowanie na pierwszaka tak że będzie impreza ,wczoraj pieczenie ciast dziś od rana bieganie szykowanie i takie tam dopiero teraz siadam do kawySzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Super! Ważna sprawa! My tydzień temu mieluśny na przedszkolaka i na starszaka. Kasia wierszyk mówiła-taka słodka,maleńka taka poważna z tym mikrofonem stała a jak Twoja Ula? Już 5 mies. Masakra
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
nick nieaktualnyNiecierpliwa Gratulacje .
pawojoszka Jak dzieci mówią wiersz czy śpiewają to aż serce rośnie moja Gabrysia zaśpiewała sama aż 6 zwrotek plus refren do mikrofonu aż płakałam ze wzruszenia jestem z niej taka dumna ❤❤.
A u mnie dni lecą jak szalone u nas już 11 tc sama sie zastanawiał że szybko mija mi ten czas w tej ciąży samopoczucie różne czasami zdarzy sue jeszcze ze jest mi nie dobrze lub w głowie sie za kręci. A wczoraj to miałam nie lada przygodę byłam w szkole u synka tam jego wychowawczyni cos tam chciała schodzi po schodach a tu wiary sekundach zrobiło mi się słabo a miałam Anię na rękach dobrze ze ściany sie przytrzymałam i taka jedna pani mi pomogła mało co jest takich ludzi co pomoże i się zainteresuje. Dzieci zdrowe mnie okropnie plecy bolą juz na tego dość nic nie dźwigam nic ciężkiego nie noszę maściami nie wolno w czasie ciąży sie smarować, a paracetamol nie wiele pomaga. Mój mąż w domu znów go nerki bolą, a mówiłam idź to dalej lecz to nie upadł się i nie przemówisz do niego. -
nick nieaktualnySzczęśliwa Mamusia torbiel się zmniejszył o połowę
Aga miałam torbiel 5 cm na początku. Teraz 2,5 cm, czyli się wchłania.
Kark trzymam kciuki
pawojoszka charakter to głównie sprawa genów
Mam z 29 września synka (waga) i to istny diabełek w męża. Córcia z 1 października też waga i aniołek.
Teraz mam termin na maja
Znam chłopca z 16 maja jest bardzo grzeczny i spokojny. Aż zazdroszczę, że mój taki łobuziak
Wyniki mam idealne, karta ciąży założona.
Teraz mam 6 listopada usg prenatalne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 21:50
NiecierpliwaOna, kark, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Szczęśliwa mama kwestia genów i wyboru chrzestnego . Niesamowite jak się dzieci w chrzestnych wdają.
No nie wierzę ,napisałam się i mi wcielo.
Szczęśliwa mamusia możesz plecy amolem smarować, nie jest przeciwbólowy ale rozgrzewa, rozluźnia mięśnie, ciepła kąpiel też może pomóc (tylko ciepła a nie gorąca)
Niecierpliwa Ula to chodzący ideal, chociaż jeszcze nie chodzi. Je i śpi ,trochę pogada w ciągu dnia jak tylko ktoś do niej podchodzi to się jej ta bezzębna japcia cieszy od ucha do ucha. Nie rozszerzam jeszcze diety ,kryzys laktacyjny nam przeszedł tak że mała jest znów tylko na piersi, nie chcę żeby tak szybko dorastała niech jeszcze chwilę sobie będzie mała dzidzia przy cycu choć 15 tego listopada pół roku jej stuknie. To jest dziecko które biorę na ręce z mojej potrzeby bliskości a nie dla tego żeby dziecko uspokoić bo płacze oby jej ta grzeczność została na dobre.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 22:55
NiecierpliwaOna, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPawajoszka moja Emilka dokladnie to samo. Dziecko aniolek i to jaki slodziachny. Jestem w szoku caly czas ze tak może wygladac macierzyństwo! Ze tak cudownie mzoe być z takim maluszkiem! To moje starsze daly mi w kosc porządnie a tutaj wrecz przeciwnie. Takich dzieci to ja moge więcej mieć
pawojoszka lubi tę wiadomość
-
U mnie wojtus był dzieckiem idealnym. Śmiałam się, ze to właśnie po to, zebym zdecydowała się na kolejne i nie zniechęcała do macierzyństwa
Szcz. Mamusia popieram pomysł z amolem
Szcz. Mama super, że same dobre wiadomościSzczęśliwa Mamusia, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019