Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie 4 dni po terminie przyszla @ wiec ..jest jak jest.
My niedlugo musimy z Jaskiem do alergologa dlugo walczylismy z zapaleniem drog oddechowych..w koncu ciut lepiej ale musimy sprawdzic czy to nie ma tez jakiegos podloza alergicznego.
Buziaki kochane -
nick nieaktualnyBasik 😞
A jaki kaszel? Bo u mnie kuzynka w kółko chora, bardzo mokry kaszel i się okazało, że nie alergia, a astma. Znowu mój tylko w nocy i przedszkolu kaszlał i wyszła mocna alergia na kurz.
Ja bez ochraniacza ☺ Jak dziecko jest małe to mu niepotrzebne, a jak duże to się i tak wykopie. Poza tym moja najmłodsza jak miała 1-2 lata uwielbiała właśnie spać na boku na szczeblach, musiała mieć twarde oparcie, żeby zasnąć 😉
I najważniejsza kwestia - ochraniacz utrudnia cyrkulację powietrza, dziecko ma dużo więcej CO2 niż O2, a zwiększa ryzyko śmierci łóżeczkowej.
Także dla mnie nal tradycyjne łóżeczko to tylko bez ochraniacza, nie warto kusić losu ☺Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry .
U nas jakby bliżej wiosny ,oby już było tylko lepiej bo mam dość chorób i siedzenia w domu , wczoraj udało mi się wyrwać z domu ,co prawda tylko do ogrodu ale i tak odzylam .
Niecierpliwa żyjesz ? Dziewczyny cię nie zameczyly ? Jak coś to daj znak daleko nie mam przybiegne z odsieczą .
Miłej niedzieli dla wszystkichSzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBasik Dużo zdrowia dla waszego synka :-* , mojej siostry córeczka jest alergikiem i ma cały czas alergiczny kaszel , moja siostra z Paulinką była chyba u 5 różnych alergologów i każdy to samo mówi , że ten kaszel alergicznyi może przez cały rok może się utrzymywać , a ma alergię na sierść psa, kota , roztocza , kurz oni nie mają zwierząt córeczka mojej siostry ma 4 lata .
Hej hej moje drogie .
Wiem że mam sporo czasu ale ja tak już mam że wolę wiedzieć na czym stoję , miałam kandydata na ewentualnie chrzestnego dla Dominika bo chrzestną mam , i co du** blada że tak powiem wybrałam męża mojej siostry ciotecznej, ona jest chrzestną Grzesia naszego i ona mi mówi że jej mąż się na to nie zgodzi że ma 45 lat , i jest bardzo chory jestem załamana bo nie mam kogo wybrać mąż mojej jednej siostry nie chce , mąż drugiej też nie a mój mąż jest tak uparty i zawzięty że nie chce wybrać żadnych ze swoich braci ciotecznych , i nie wiem co robić bo szukać nie mam gdzie , nie mam tu ani tak bliskich znajomych czy kolegów mój mąż też nie ma ,
z resztą jakby miał to żadnego by nie wybrał za dobrze go znam i nie wiem co mam robić , z moim mężem o tym rozmawiać się nie da bo zawsze jest kłótnia o to . No i nadszedł u nas 8 msc , matko ale to mija , samopoczucie ogólnie oki ta końcówka daje się we znaki nawet mojej siostrze trochę zazdroszczę bo u niej to początki , a mi już bliżej niż dalej a moja siostra powiedziała że to ona mi zazdrości bo ja niedługo urodzę , a ona jeszcze ile msc ma przed sobą .
-
Szczęśliwa mamusia możesz wziąć Grzesia na chrzestnego będzie już bierzmowany nie powinno być kłopotu ,wiem kiedyś pisałaś że to tak nie bardzo dla ciebie ,ale moim zdaniem to będzie bardzo dobry chrzestny po co szukać po ludziach jak masz na miejscu. A siostrze powiedz niech się cieszy każda chwilą a nie czeka na koniec ,ciąża to piękny czas i naprawdę szybko mija . Teraz jej pewnie ciężko ale niedługo przyjdzie drugi trymestr ten najbardziej magiczny z pierwszymi ruchami i wogole
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypawojoszka Nie mogę właśnie synka wybrać na chrzestnego, u nas mają taki dziwny wymóg że musi to być osoba pełnoletnia więc to odpada , a Grześ ma 14 lat wiec żaden ksiądz na to się nie zgodzi.
Nie raz właśnie jej tak mówię , że oby do II trymestru i jej to minie szybko tak samo jaki mi . -
Basik83 wrote:U mnie 4 dni po terminie przyszla @ wiec ..jest jak jest.
My niedlugo musimy z Jaskiem do alergologa dlugo walczylismy z zapaleniem drog oddechowych..w koncu ciut lepiej ale musimy sprawdzic czy to nie ma tez jakiegos podloza alergicznego.
Buziaki kochane
u nas to samo co troche jakies zapalenie u starszego oskrzela u mlodszego pluca okazalo sie ze maja astme,mlodszy mial dodatkowo pneumocystoze.Teraz biora leki na stale i jest duzo lepiej -
nick nieaktualnySzczęśliwa, a dzieci tych twoich siostr ciotecznych itd? Powiem Ci, że ja się nie dziwię, nie wybrałabym nikogo na chrzestnego powyżej 30stki tak naprawdę. Taki 45 latek to w dziejszych czasach może nawet nie dożyć do komunii, teraz coraz młodsze osoby mają raka i zawał.
Nie mówię, że młodszy to napewno będzie zawsze, ale mniejsze ryzyko 😅
Jeżeli nie masz nawet twoich czy męża chrześniaków czy kuzynów tak w wieku 16-35 lat to ja bym też o Grzesiu myślała. A takiego wymogu nie może Ci nikt narzucić, takie jest prawo kanoniczne i koniec kropka. Jak nie to podjedzcie do parafii obok, pacan nie robi łaski, że ochrzci dziecko! Powinien się cieszyć, że rodzice chcą i to dziecko ofiarowują kurcze! -
nick nieaktualnyJa po wizycie.
Mój krwiak gigant zaczął się po bokach goić, ale ginka go po raz pierwszy zmierzyła... Po zagojeniu tych boków ma 80x24mm 😵👿 Się nie dziwię, że tak panikowała, jak pewnie jak krwawiłam bobo miało 5-6cm, a krwiak z 10cm 😒 Zresztą z Basią miałam dwa krwiaki 3x1 i 1x1 i już myślałam, że duże, a tu takie coś obok bobasa.
Także w zasadzie jestem jej wdzięczna, że wcześniej go nie mierzyła, bo ze stresu jakbym to usłyszała to bym urodziła chyba...
Poza tym dobrze, że ostatnio miałam te prenatalne, bo dziś maluch by się nie zmieścił 😉 Główka i brzuszek 14+2, nogi jak gazela 14+5, a waga 97g 💞💞💞
Z jeszcze lepszych wieści to łożysko się wytwarza i to z drugiej strony krwiaka! Także ryzyko niedotlenienia bobasa odpadło, uff 😄
Mam nadal leżeć, następna wizyta za 4tyg i niestety musimy odwołać wyjazd Wielkanocny. Misiek niepocieszony, już mi proponował, że mi weźmie leżak i będzie mnie nosił... Aha, jasne 😐
Płci nie znamy. Ginka jeździła po brzuchu, ja szczęśliwa, że nic nie widać i chyba dziewczynka, a ona mi mówi, że tu jest główka 😂 Potem jak nóżki mierzyła to miałam wrażenie, że raz coś widzę, a raz nie. Ale narazie bobo źle ułożone, więc czekamy na za 4tyg ☺
Chociaż ja od kilku dni mam mocne przeświadczenie, że w środku jest córeczka 😉Szczęśliwa Mamusia, inessa lubią tę wiadomość
-
Szczęśliwa podjedź do innej parafii ta pełnoletność to wymysł księdza nie prawa kanonicznego jemu powiedz że chcesz pozwolenie na Chrzest w innej parafii bo tam ksiądz się zgodził na takiego chrzestnego to szybko zdanie zmieni. My chrzcilismy Ule to tylko jeden chrzestny musiał mieć papierek z parafii bo takie jest prawo ,chrzestna żyje z facetem bez ślubu i by nie dostała nawet do komuni nie mogła iść a w księgach jest wpisana jako chrzestna normalnie ,więc tak naprawdę to dużo jest w tym wszystkim widzimisię proboszcza. U mojego M w rodzinie chłopak był chrzestnym i też nie jest pełnoletni do dziś jeszcze a Chrzest dwa lata temu był.
Kark gratulacje udanej wizyty 97 g toż to okruszek ,no i widzisz wszystko dobrze ,to forum już nie takie cuda widziało.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 15:46
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykark wrote:Szczęśliwa, a dzieci tych twoich siostr ciotecznych itd? Powiem Ci, że ja się nie dziwię, nie wybrałabym nikogo na chrzestnego powyżej 30stki tak naprawdę. Taki 45 latek to w dziejszych czasach może nawet nie dożyć do komunii, teraz coraz młodsze osoby mają raka i zawał.
Nie mówię, że młodszy to napewno będzie zawsze, ale mniejsze ryzyko 😅
Jeżeli nie masz nawet twoich czy męża chrześniaków czy kuzynów tak w wieku 16-35 lat to ja bym też o Grzesiu myślała. A takiego wymogu nie może Ci nikt narzucić, takie jest prawo kanoniczne i koniec kropka. Jak nie to podjedzcie do parafii obok, pacan nie robi łaski, że ochrzci dziecko! Powinien się cieszyć, że rodzice chcą i to dziecko ofiarowują kurcze!
Mojej siostry dzieci są zbyt małe mają po 4 i 2 latka więc to odpada.
pawojoszka U nas ksiądz proboszcz nie daje zaświadczeń aby ochrzcić po za parafią , dany ksiądz proboszcz naszej parafii jest umierający nie wiem kto tam za niego tym wszystkim zarządza , synka nie będę brać na chrzestnego nie wiem może w końcu mój mąż się zgodzi , aby wybrać tego brata ciotecznego co obok nas mieszka . -
Kark ciesze się ze jest ok:-)pozazdrościć takiego faceta mój nawet nie wpadł by na taki pomysł z tym lezakiem.
Z chrzcinami tez mamy problemy bo nie mamy kogo poprosić na chrzestnych więcej z tego stresu niż radości jak nie będzie wyjścia to weźniemy chrzestną od starszej córki szwagierka się dowiadywala czy tak można i nie ma problemuWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 17:19
-
nick nieaktualnykark Super wieści ❤, co do płci to w końcu na pewno się dowiedzieć może przekup. Najważniejsze aby było zdrowe ❤, masz jakieś przeczucia mnie moje przeczucia nie zmyliły .
Rene Tak jak moja siostra kiedyś powiedziała ze ponoć dziecku w sprawie chrztu się nie odmawia a tu widzisz szukaj wiatru w polu . Mój mąż nie ma chrzesniaków, ma kuzynow ale nie utrzumuje z nimi kontaktu, mój mąż nie ma bierzmowania więc jedynie co mi pozostaje to męża przekonać i tyle innego wyjścia nie widzę , przecież chłopaka mojej najmłodszej siostry nie wezmę, nawet go nie znam a ciort go tam wie co dalej z nimi będzie . -
Szczęśliwa Mamusia wrote:kark Super wieści ❤, co do płci to w końcu na pewno się dowiedzieć może przekup. Najważniejsze aby było zdrowe ❤, masz jakieś przeczucia mnie moje przeczucia nie zmyliły .
Rene Tak jak moja siostra kiedyś powiedziała ze ponoć dziecku w sprawie chrztu się nie odmawia a tu widzisz szukaj wiatru w polu . Mój mąż nie ma chrzesniaków, ma kuzynow ale nie utrzumuje z nimi kontaktu, mój mąż nie ma bierzmowania więc jedynie co mi pozostaje to męża przekonać i tyle innego wyjścia nie widzę , przecież chłopaka mojej najmłodszej siostry nie wezmę, nawet go nie znam a ciort go tam wie co dalej z nimi będzie .Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Britka wrote:Dziewczyny zastanawiam sie nad kupieniem ochraniacza na łożeczko dla dziecka. Co o tym sądzicie? Warto czy jednak nie?
https://www.trilli.pl/ochraniacze-do-lozeczka-c-10_12.html
Z jednej strony nie wiem czy nie jest to zbędny wydatek w kompletowaniu wyprawki a chciałabym kupić jedynie to co jest dziecku potrzebne.
Z drugiej strony łóżeczko w jakim śpi jest szczebelkowe oraz obawiam się, ze dziecko mogłoby się obić oraz obcierać o szczebelki. -
nick nieaktualnypawojoszka Odpisałam ❤.
Rene Święta prawda ja mam chrzestną i nic mnie ona nie obchodzi,
a ona też mną się nie interesuje mój ojciec chrzestny nie żyje i był dla mnie jak drugi ojciec .
Na wracając co do chrzestnych to o tym już nie myślę , pożyjemy zobaczymy lidze suw ze może zdarzy się jakiś cud w co wątpię.
Hej hej moje drogie .
No to witamy się w kolejnym tc tak to już 32 tc ❤❤ , samopoczucie ogólnie oki wiadomo jak to jest pod koniec ja juz chciałabym aby był Maj . Planuje my na święta wielkanocne pojechać do mojej siostry potem to najprędzej zobaczymy się może w Wakacje albo na Święta Bożego Narodzenia , chciałabym w wakacje ochrzcić Dominika jakoś w Lipcu , na co czekać ciepło będzie to trzeba z tego skorzystać . Ania taka coraz fajniejsza się robi ❤❤, nawet przychodzi do mnie i jeść ma daje ja dam i j bułkę to za jakiś czas przychodzi i daje mi tą bułkę ❤.
A to nasza aktualizacja ❤.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/10a3f0291dcf.jpg
Nie cytować proszę .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 09:21
pawojoszka, inessa, Rene lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny później Was nadrobię My chrzcimy dziewczyny za 2 tyg. - 31.03 A to nasze Glizdy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/653a6cb184af.jpgSzczęśliwa Mamusia, inessa, pawojoszka lubią tę wiadomość
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
Szczęśliwa mamusia juz 32 tydzień jak ten czas leci:-)
NiecierpliwaOna śliczne małe księżniczki
Pawojoszka tez widzę różnice między dziewczynkami
A my jutro jedziemy na wizytę szczepienna i coś czuje ze kolejny raz będzie to przełożone i tak już od września się to ciągnieSzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość