X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova Gdzie tam nadal chodzi na burmuszony przy Gabrysi było podobnie miał być synek , a jak się okazało ze jednak jest córka to aż dwa piwa wypił czego nigdy nie robił tak się cieszył, więc nie wiem czy to się w ogóle zmieni .

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko! Ale uparciuch jeden no! Przecież ma już 3 córki to ile by chciał :D

Ty mi powiedz jak to zrobiliscie że sybek tym razem? W owulke trafiliście? :P

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    O matko! Ale uparciuch jeden no! Przecież ma już 3 córki to ile by chciał :D

Ty mi powiedz jak to zrobiliscie że sybek tym razem? W owulke trafiliście? :P

Może zmieni nastawienie jak się urodzi , nie wiem sama jak to zrobiliśmy nie prowadziłam wcale obserwacji myślałam ,
    o kolejna córka a tu bank synek ❤

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej helol u mbie w 10 dpo byla biel wizira wiec pewnie @ tuz tuz.ineska przykro mi ale serduchem z wami jeszcze sie uda.

Szczesliwa jaki fajny juz duzy chlopak

Kark oszzczedzaj sie

A co u reszty niecierpliwa rene pawojoszka pixi ?

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik Dziękuje :-).

Może jeszcze pczekaj albo pójdź na betę ;-) , trzymwm mocno kciuki :-) .

Jej u nas leci kasa jak nie wiem , u dentystki 150 zł , wczoraj 130 u ginekologa jutro 230 zł za wizytę u kardiolg ,
    a tu tak jeszcze za przedszkole , za bal gimnazjalny synka 130 badania i o lecą te pieniądze , a mam jeszcze tyle do kupienia B-) . U kardiolog to wizyta z naszą Anią po co będziemy po Lublinie jeździć i szukać jak tu na miejscu jest, mój mąż będzie szedł z nami bo ja nie wiem czy dam radę aby Anię utrzymać , oby tlko dała grzecznie sobie zrobić echo serca ciekawa jestem czy jej ten " uraz " minął . Noce od pukać przesłane no prawie gdyby nie dzikie harce Dominika :-P . Mówię Wam nie dociera to do mnie że już o torbę pakować , potem jeżdżenie na wizyty co tydzień , i na KTG to takie wręcz nie do uwierzenia ❤❤.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 11:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas te wichury uszkodziły domek dzieci 👿
    Zerwały gont z dachu, więc trzeba to szybko naprawić, bo pod spodem była osb i jak nawilgotnie to będzie kicha 😒
    Plus zerwało jedną śrubę mocującą ze zjeżdżalni, a tym samym pękła. Nowa kosztowała 300zł 😞
    Dobrze, że chociaż drzewka, dach i wiata całe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj zaczęłam 14tc i tym samym II trymestr! Ale zleciało 😉
    W poniedziałek mam wizytę, jak nie będzie widać płci to chyba dzieciaki mnie z domu wywalą, bo już są kłótnie, przepychanki, bo każdy wie lepiej co w brzuchu siedzi 😝

inessa, Basik83, Basik83, Basik83, Basik83, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie na bank stracony cykl dzis zaczelam plamić i test dalej negatywny ..narazie se odpuszczam :)

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik, w tych odpuszczanych testach najczęściej się udaje 😉

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik83 będzie dobrze ,wiosna idzie ,bociany wracają w końcu musi się udać.
    U nas szpital w domu najmłodsze przeziębione ,już im przechodzi ale byliśmy w poniedziałek u lekarza i chyba przywleklismy jelitowke z przychodni bo Patryk wymiotował w nocy a dziś Aske rozłożyło. Ja czekam na okres i nie wiem czy to od tego tak się podłe czuje czy mnie też chce grypa dopaść. Oby do wiosny.

Szczęśliwa ty to juz z faktycznie bliżej jak dalej ,ale to zleciało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 22:10

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej moje drogie ;-) :-) .

Wczoraj byliśmy na wizycie u naszej Pani kardiolog , niestety ledwo co dało się zrobić Ani echo serca , tak płakała wręcz podskakiwała, wyrywała się nawet zbadać się nie dała :-\ , ale jakoś się udało ogólnie wszystko oki jest nadal ten mały ubytek , nie zagraża to jej życiu nie trzeba żadnej opercacji itp itd , kolejna wizyta jak Ania będzie mieć 3 latka . A my już zaczęliśmy 31 tc ❤❤❤ matko a ja dalej w lesie , a jak wczoraj byliśmy u kardiolog my z tą Panią już się "znamy" , ona tak o widzę że jest Pani w ciąży tam gratuluję :-) , czekają państwo na córeczkę czy synka ja mówię że synka będzie mieć na imię Dominik , ona że bardzo ładne imię na kiedy termin mam itp itd i tak się pyta , a Pani mąż zadowolony oj widzę po wyrazie twarzy że nie a mój mąż tylko się uśmiechnął B-) .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 12:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane pozdrawiam Was cieplo :)
    U mnie dopiero dzis zaczyna sie plamienie.
    Moj maz nie chce sie poddac w walce o 3 :)
    A co do lekow stymulujacych to bralam Lamete w poprzednivh ciazach teraz nic. Mam w domu jeszcze to chyba wezme ona na mnie dziala z opoznieniem tzn w kolejnym cyklu niz ten co biore lek.
    Dziewczyny zycze Wam i dzieciom zdrowka bo widze ze choroby nadal panuja.
    Kark jak sytuacja?
    Szczesliwa Mamusia a co jezzcze potrzebujesz na start? Moze cos uda mi sie znalezc po dzieciach :) ?

Szczęśliwa Mamusia, kark lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa Po pierwsze masz cudne zdjęcie w avatarze ❤❤, masz na prawdę super męża że ni chce się poddawać ❤.
    Kochana ogólnie to typowo takie rzeczy do szpitala jak koszula do porodu a to obserwuję na Allegro, koszule do karmiena mam na OLX to zdąrzę kupić , tam wiadomo chciałabym kupić np ciuszki dla małego takie większe rozmiary 62, 68, 78 te mniejsze dostanę od siostry mojej koleżanki no i innevtakie rzeczy jak nowy materac ,
    piankowy pościel do łóżeczka, poduszka antywstrząsowa , nowy szlafrok, biustonosze do karmienia no trochę tego jest na razie nie kupuję ze względu brak kasy mnie to jedynie mnie powstrzymuje, a tu jeszcze dla Ani kusze adidaski kupić dla Grzesia i dziewczynką na urodziny takie wcześniejsze prezenty.

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusia pisałam do ciebie na priv ,pewnie nie zauważyłaś.

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Szczęśliwa mamusia pisałam do ciebie na priv ,pewnie nie zauważyłaś.

O to zaraz zobaczę ;-).

Rzadko co jakieś wiadomości dostaję .

Moja siostra była u lekarza a to tylko po zaświadczenie na l4 u nich juz zaczął sue 7 tc ❤❤❤, pewnie kartę ciąży jej założą jak będzie 9 tc. Powiedziała mi ze juz z trochę jej wymioty ustają, a biedna strasznie się męczyła co zjadła czy wypiła to zaraz zwracała nawet samą żółcią wymiotowała nom najważniejsze że jest mała poprawa . Do wizyty jeszcze tydzień znów mam litanię do mojego Pana gina , co on ma ze mną nic takiego się nie pokojącego nie dzieje jedynie co trochę mnie martwi , może nie potrzebnie to że często brzusio mi się napina i rano i w obiad czasami mam takie wrażenie jakby cały czas był napięty .

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka A coś mi świta kiedyś właśnie było że wyslalas mi zaproszenie do przyjaciół i je zaakceptowałam , a żadnej takiej priv wiadomości od Ciebie to nie mam chyba że przez przypadek usunęłam .

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusia wysłałam jeszcze raz . Może to ja coś źle wysłałam zapierwszym rezem

cf409fc7e7.png
  • Britka Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2019, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zastanawiam sie nad kupieniem ochraniacza na łożeczko dla dziecka. Co o tym sądzicie? Warto czy jednak nie?
    https://www.trilli.pl/ochraniacze-do-lozeczka-c-10_12.html
    Z jednej strony nie wiem czy nie jest to zbędny wydatek w kompletowaniu wyprawki a chciałabym kupić jedynie to co jest dziecku potrzebne.

Z drugiej strony łóżeczko w jakim śpi jest szczebelkowe oraz obawiam się, ze dziecko mogłoby się obić oraz obcierać o szczebelki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 07:22

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britka ja kupowałam bo to nie tylko że może się uderzyc ale może dziecku rączka czy nóżka utknąć między szczebelkami,a to nie jest taki duży wydatek w porównaniu z całą masa innych rzeczy

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka Odczytałam wiadomość ;-).

Britka Ja wszak kupiłam ochraniacz ale się nie przydał gdyż i tak moje dzieci wpychały ręce i nogi między szczebelki , uważam że od takiego łózeczka drewnianego lepszy jest kojec taki dwupoziomowy jak jest niemowlak to kładziesz tam przebierasz itp itd masz łatwy dostęp , a potem możesz tą dodatkową część zdjąć i jak dziecko będzie większe to odsuwać kieszonkę , aby wychodziło i o nic się nie obija itp itd .

Co za pogoda jak pod psem B-) , Ania dziś o pierwszej w nocy wstała i przez godzinę nie spała ani jeść ani pić , siedziała i mówiła sama do siebie potem to usunęła . Jutro już Sobota masę pracy będę mieć , a to już dzieci trochę mi pomogą trzeba okna umyć i pościel zmienić , mój mąż do pracy jedzie choć nie musi .

‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ