Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Rene powodzenia na szczepieniu.
U nas piękny dzień się zapowiada a ja trochę uziemiona będę bo M do pracy na cały dzień idzie .
Się pochwalę kupiłam sobie wczoraj kurki zielononóżki ,chociaż powiem wam że w moich okolicach ceny drobiu to jakiś kosmos ,biorę się za ogród poważnie bo to już z czasSzczęśliwa Mamusia, Rene lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRene Powodzenia na szczepieniu , Ania ma szczepienia juz z głowy teraz dopiero będzie mieć szczepienie jak zacznie 5 lat więc masę czasu jedynie co nas czeka to bilans 2 latka .
Niecierpliwa O ja cię ale cudeńka ❤❤❤❤. ❤❤.
pawojoszka Ja mam dwa skalniaki i dwa takie ogródki przydomowe moj maz to tam trochę poprzycinał tam róże , gałęzie kocham wiosnę sama tez lubię coś porobić .
Choć słońce piękne świeci to mróz był spory w nocy , ale Dominik mnie kopie wczoraj to aż w drogach rodnych go czułam , czasami to nie dowierzam że to już 32 tc strasznie szybko mi to mija , a przy Ani to jeszcze bardziej . Martwię się trochę o moją siostrę tą co jest w pierwszej ciąży , nie chce może wyjść na np pańkarę bardzo po prostu to przeżywam , moja siostra nadal źle się czuje i wróciła do pracy , wszak jak coś ma zwolnienie ale po co tak " ryzykuje " ,
rozumiem że w domu się nudzi nie ma do kogo pójść , a też ona różnie się czuje to też tak będzie siedzieć u np koleżanki i będzie chodzić i wymiotować , jej teściowa pracuje teść tak samo , mąż jej od 7 do 20 pracuje , ma wszak bratową ale ona w szpitalu leży ze względu na swoją bardzo zagrożoną ciążę i ryzyko wczesnego porodu , ja bym na jej miejscu tak nie ryzykowała może nie potrzebnie się o to martwię .Rene lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Niby nie jest ciężka praca ale ryzyko jest tu kontakt z chorymi tu stres bo trzeba się pomęczyć z niektórymi pacjentami ludzie są różni...
My już po wizycie i zamiast szczepienia dostaliśmy recepty i plik skierowan na badania i do specjalistySzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Szczęśliwa Mamusia wrote:Rene No właśnie
.
Ojej a to co tam się dzieje , że aż tyle tego macie . -
nick nieaktualny
-
Zrobimy badania i zobaczymy co dalej być może taka jego uroda staram się nie panikować na zapas ale nie zawsze mi to wychodzi,dobrze że mój jest z tych bardziej opanowanych.
A u was niedługo wizyta trzymam kciuki:-)Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Rene a ile waży synek?
Moim zdaniem trochę lekarz na wszelki wypadek działa niż z realnej przyczyny. Zeby czasem wychodzą po pierwszym roku życia i to jest w normie. U nas na majówkach jest dziewczynka która waży około 7 kg ,wszystkie badania ma ok też było dużo wątpliwości z tym przyrostem ale poprostu taka jej uroda. Nie panikuj ,spokojnie porób badania ,bardzo możliwe że specjaliści powiedzą Ci że to trochę na wyrost pediatra cię wysłał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 12:53
-
Zupełnie przyzwoita waga a z przyrostem w tym wieku dzieci już tak nie szaleją jak na początku. Moje po skończonym roczku stawały z wagą zupełnie i po pół roku potrafiła waga nie drgnąć. Teraz twoje dziecko dużo się rusza, więcej spala. Jedynie ciemionczko może być niepokojące ale to też nie wiadomo na ile lekarz nie przesadza . Teraz taka moda na bieganie po lekarzach na wszelki wypadek .
Rene, inessa, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Rene trzymam kciuki za przewrazliwienie lekarzy
Pawojoszka one są rózne, zupełniea niby jednojaowe
gdyby nie to, że poza moja lekarka dwóch innych learzy robiło nam badania prenatalne a jeszcze trzeci zupełnie inny, w innej klinice i na innym sprzęcie robił nam echo serca i wszyscy oni twierdzili, że ciąża 1k2o, to chyba bym zwiątpiła w wiedze mojej lekarki
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia24.01.2018
[*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
pawojoszka wrote:Ulka to ostatnio jakaś śpiączkę ma, wczoraj zasnęła koło 17 i spala bez pobudki prawie do 7 rano.potem poszła na drzemkę koło jedenastej i obudziłam ja o 14 bo sama by jeszcze spala, aż się zaczynam martwić czy to aby normalne
Ps mogłaby oddać trochę tej senności mojemu Patrykowi przydało by mu się
-
W ciągu dnia raczej jest ok jak nie śpi to się bawi ,wyciąga paproszki z różnych katow i próbuje czy dobre,gania koty ,albo pomyka za mną wszędzie ,takie tam dziecięce rozrywki. No i sporo czasu zajmuje jej jedzenie zarówno posiłków jak i pomiedzy posiłkami,starsze rodzeństwo dokarmia ja różnymi smakołykami.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 19:37
-
nick nieaktualnypawojoszka Napisałam priv
.
Wróciłam nie dawno z badań , Ania grzeczna jak zawsze zrobiłam małe zakupy , wstawiłam na zupę mięsko a teraz odpoczywam trochę. Jak na początek wiosny jest bardzo zimno kiedy to ciepło wreszcie przyjdzie , wczoraj tak ładnie było i słońce świeciło i woaterek taki przyjemny mogło być już tak zawsze
.
-
Oj słabo ta wiosna się rozwija ,w zeszłym roku to była zima i nagle z tygodnia na tydzień prawie lato a teraz nieby już nie zima ale chłodno.
Rene no fajnie ma Ula bo zawsze ktoś jej coś do dziubka włoży ,moje dzieci strasznie są opiekuńcze tylko potem jak mała ma biegunkę to za Chiny nie wiem po czym ,co też jej dali że zaszkodziło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 16:41
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość