X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze pawojoszka lubię za info, ale nie, że jednak u Ciebie rosną... Bo to może znaczyć, że z moich nici 😞

Inessa, moja mama jest, a raczej była, bo od tego roku jest na emeryturze, nauczycielką angielskiego. Także wiem z domu/od kuchni jak to wygląda ☺ Akurat mama miała klasy starsze, więc nigdy klas nie przygotowywała. Po końcu roku zawsze jeszcze tydzień w szkole była, ale to tak na kilka godzin, że w sumie sami siedzieliśmy w domu i czekaliśmy. Plus przed rozpoczęciem kilka dni i tyle. Najgorsze chyba były rady te 3-5 razy w roku, gdzie musiała siedzieć do 19, a na kolejny dzień np przygotować zajęcia. Ale tak jak mówię, miałam to w domu, więc wiedzialam co i jak. Nie raz mamie pomagałam klasówki poprawiać, czasami pomysły na lekcje jej podrzucałam.
    A dlatego nie zostałam nauczycielką, bo mama się nie zgodziła. Czasami żałuję, bo mojej mamie udało się być nauczycielką przez ponad 30 lat i wychować 4ke dzieci...
    Ja wątpię, żeby mi się to w mojej branży udało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 16:03

inessa, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• Tinnera Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka i kiedy do gina sie wybierasz?
    Ja dzis byłam bo od wczoraj tak mnie boli brzuch i nie do konca wiedziałam czy to brzuch czy żołądek więc w panice polecialam ale serduszko bije uff..

Niecierpliwa ona ale masz cuda😍😍😍

inessa, Jagah, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

"Troszkę Nas Jest.."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinnera, a na kiedy termin 😊?
    U ciebie z 2013 też bliźniaczki?

• Tinnera Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark zakamuflowany na maksa wrote:
    Tinnera, a na kiedy termin 😊?
    U ciebie z 2013 też bliźniaczki?

2 styczeń z om. A z usg 31 grudnia
    Tak mam z 2013 blizniaczki ☺

inessa, kark zakamuflowany na maksa, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

"Troszkę Nas Jest.."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinnera lubie za serduszko :)

Tinnera lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam na szybko pogrzebać - cukinie zgniły 😞 Ale tam gdzie ogórki powinny być to jakby oprócz chwastów (2 tygodnie nie plewienia 😌) coś wyrasta innego... 😯
    Pawojoszka jakby Ci się nudziło to wrzuciłabyś zdjęcie swoich ogórków 😅? Mogłabym porównać czy w razie słońca wyrywać wszystko jak leci czy te dziwne maleństwa zostawić 😜

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark ogorki jak wychodza maja zwykle 2 male listki troche przypominajace serce :)

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark u mnie wykiełkowały zanim pogoda się popsuła ,pewnie jakbym posadziła puzniej to by nie wzeszły jeszcze ,u nas tak leje drugi dzień że wyjść z domu to kara a zimno potwornie tak że u mnie pewnie też już chwast zarasta ale jak jutro będzie znośnie to ci fotkę podeślę o ile ich nie wymrozilo

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinnera w piątek na 11 idę

Tinnera, kark zakamuflowany na maksa, Szczęśliwa Mamusia, inessa lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka O to mocne kciuki kochana ✊✊✊✊✊ . Ja wizytę mam zaraz po Tobie w Sobotę 18 Maja 😊😊 .

Tinnera Piękna data porodu 😊😊😊.

A u nas było oberwanie chmury lało wczoraj jak nie wiem w warzywach to aż woda stoi 😕 , dobrze że w tym roku ziemniaków nie sadziliśmy bo by pogniły , ciekawa jestem czy cebula i marchew te ulewy i deszcze przetrwają oj kiepski ten rok . My nawet w kaloszach chodzimy kto by to widział w kaloszach w Maju żeby chodzić 🙉🙊🙈 . No i dziś wielki dzień dla Grzesia będzie miał bierzmowanie tak chciałabym być przy nim w tak ważnym dniu , ale nie wiem czy tyle wytrzymam cały kościół ludzi będzie ze 300 młodzieży a nie wspomnę o świadkach , rodzicach itp itd cały kościół ludzi też im pogoda się trafiła , jak ja miałam bierzmowanie to też było zimno i padał deszcz . Jak widzicie nadal nie urodziłam , a do terminu według ostatniej @ mało co już dni zostało , nic kompletnie się nie dzieje mówię Wam będą małego prędzej wyganiać niż sam z siebie wyjdzie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 10:59

Tinnera lubi tę wiadomość

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa taki domator ci się trafił ale nie ma się co chłopakowi dziwić że w taką pogodę wychodzić mu się nie chce ja też jak za kare wychodzę z domu jak już muszę. Najlepsze życzenia dla Grzesia z okazji jego święta. Co do kościoła to jak masz blisko to ja bym szła najwyżej jak się źle poczujesz to wrócisz do domu w trakcie. A idziecie cała rodziną? To może twój mąż z dziećmi w kościele zostać a ty pójdziesz do domu odpocząć w razie W . No chyba że wogole słabo dziś u ciebie z samopoczuciem to wtedy lepiej nie ryzykować. To już sama musisz ocenić

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Szczęśliwa taki domator ci się trafił ale nie ma się co chłopakowi dziwić że w taką pogodę wychodzić mu się nie chce ja też jak za kare wychodzę z domu jak już muszę. Najlepsze życzenia dla Grzesia z okazji jego święta. Co do kościoła to jak masz blisko to ja bym szła najwyżej jak się źle poczujesz to wrócisz do domu w trakcie. A idziecie cała rodziną? To może twój mąż z dziećmi w kościele zostać a ty pójdziesz do domu odpocząć w razie W . No chyba że wogole słabo dziś u ciebie z samopoczuciem to wtedy lepiej nie ryzykować. To już sama musisz ocenić

Do kościoła mam spory kawałek , nie tam dzieci nie będę brać mój mąż jest nie wierzący , a raczej ma dość specyficzne podejście co do wiary i kościoła , więc mu to obojętne ogólnie dobrze się czuje ale nie wiem czy tyle wytrzymam , mój mąż mówi abym z głowy sobie to wybiła i nigdzie mnie nie puści .

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    842d55d3e9e26bd6med.jpg
    Hejka ciotki, pozdrawiamy w trakcie śniadanka (akurat młody łykał wody) 😉
    Wg godzinnego usg wszystko w porządku, sprawdzone paluszki, śledziona, nerki, żołądek, pęcherz, móżdżek i wszystko co się tylko dało.
    Maluch ma już 520g, leży poprzecznie i ni gdzyba nie dało się szybciej usg, bo kombinowania ze sprawdzeniem wszystkiego przez jego ułożenie było co nie miara...
    Pyrtuś i jajeczka zostały na miejscu, wręcz patrząc na rozmiar to urosły w kosmos! Także można kupować niebieską wyprawkę 😊
    Szyjka zamknięta, długa, ale miękka, więc lutkę zmieniamy z podjezykowej na dowcipną. Na wyniki morfologii dostałam żelazo. Krwiaka praktycznie nie ma, lekkie strzępy i blizna 😊

pawojoszka, Jagah, Szczęśliwa Mamusia, Tinnera, Lavendova, inessa, Nulka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark Jaki cudny 😍😍😍😍😍😍 , super wieści z wizyty ❤❤.

Myśleliście nad imieniem?.

kark zakamuflowany na maksa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie, mamy czas 😜

A wy jak dzisiaj?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark zakamuflowany na maksa wrote:
    Jeszcze nie, mamy czas 😜

A wy jak dzisiaj?

Masz dużo racji 😉 a jak ogólnie samopoczucie?.

A u nas nijak oprócz tego że mały ma czkawki , tu chodzę dzień w dzień z górki i pod górkę oraz po schodach schylam się i nic , ja już sobie odpuściłam bo nic nie skutkuje , a mój mąż też nie współpracuje od 2 tygodni wiesz nie było seksów nie ma żadnych przeciwwskazań On zawsze zmęczony jak ja coś chce to On już śpi , i o weź taki z niego pożytek 😝 .

kark zakamuflowany na maksa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, to jak śpi przywiąż do łóżka i wykorzystaj 😂

• Tinnera Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka daj znac jak po wizycie ☺

"Troszkę Nas Jest.."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka Mocne kciuki za wizytę ✊✊✊ , i daj znać co i jak 😘😁.

Wczoraj synek miał bierzmowanie ale było ludzi mówił mi ze aż po za kościołem ludzie stali 😱😱, nie byłam w kościele moja koleżanką była jego świadkiem, szybko nawet poszło w godzinę się uwinęli najważniejsze że już ma to za sobą i może odpocząć 😊😁. Ponoć zbliża sue pełnia w Niedzielę ma być , tak juz to widzę że urodzę na Anię też pełnia nie zadziała . Uparciuch mi się trafił i tyle , jutro wizyta o godz 7.20 może po 8 plus minus wejdę , pewnie już ostatnia bedzie to moja wizyta , może z moim Panem ginem obmyślimy jakiś plan działania nie chcę ryzykować i chodzić do 42 tc , może mnie tam niżej podglądnie niech masaż zrobi , może po masażu by coś ruszyło wczoraj chciałam no wiecie z mężem się poprzytulać a on co śpi jak zabity 🙉🙊🙈 .

inessa lubi tę wiadomość

• Tinnera Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia no co za maz ☺ moj to tylko czeka hehe ☺
    Daj jutro tez znac czy cos wymysleliscie. Biedna nikt tak długo nie chce czekac 😞 ale w koncu ruszy 😍

"Troszkę Nas Jest.."
‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ