X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze pawojoszka lubię za info, ale nie, że jednak u Ciebie rosną... Bo to może znaczyć, że z moich nici 😞

Inessa, moja mama jest, a raczej była, bo od tego roku jest na emeryturze, nauczycielką angielskiego. Także wiem z domu/od kuchni jak to wygląda ☺ Akurat mama miała klasy starsze, więc nigdy klas nie przygotowywała. Po końcu roku zawsze jeszcze tydzień w szkole była, ale to tak na kilka godzin, że w sumie sami siedzieliśmy w domu i czekaliśmy. Plus przed rozpoczęciem kilka dni i tyle. Najgorsze chyba były rady te 3-5 razy w roku, gdzie musiała siedzieć do 19, a na kolejny dzień np przygotować zajęcia. Ale tak jak mówię, miałam to w domu, więc wiedzialam co i jak. Nie raz mamie pomagałam klasówki poprawiać, czasami pomysły na lekcje jej podrzucałam.
    A dlatego nie zostałam nauczycielką, bo mama się nie zgodziła. Czasami żałuję, bo mojej mamie udało się być nauczycielką przez ponad 30 lat i wychować 4ke dzieci...
    Ja wątpię, żeby mi się to w mojej branży udało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 16:03

inessa, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• Tinnera Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka i kiedy do gina sie wybierasz?
    Ja dzis byłam bo od wczoraj tak mnie boli brzuch i nie do konca wiedziałam czy to brzuch czy żołądek więc w panice polecialam ale serduszko bije uff..

Niecierpliwa ona ale masz cuda😍😍😍

inessa, Jagah, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

"Troszkę Nas Jest.."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinnera, a na kiedy termin 😊?
    U ciebie z 2013 też bliźniaczki?

• Tinnera Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark zakamuflowany na maksa wrote:
    Tinnera, a na kiedy termin 😊?
    U ciebie z 2013 też bliźniaczki?

2 styczeń z om. A z usg 31 grudnia
    Tak mam z 2013 blizniaczki ☺

inessa, kark zakamuflowany na maksa, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

"Troszkę Nas Jest.."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinnera lubie za serduszko :)

Tinnera lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam na szybko pogrzebać - cukinie zgniły 😞 Ale tam gdzie ogórki powinny być to jakby oprócz chwastów (2 tygodnie nie plewienia 😌) coś wyrasta innego... 😯
    Pawojoszka jakby Ci się nudziło to wrzuciłabyś zdjęcie swoich ogórków 😅? Mogłabym porównać czy w razie słońca wyrywać wszystko jak leci czy te dziwne maleństwa zostawić 😜

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark ogorki jak wychodza maja zwykle 2 male listki troche przypominajace serce :)

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark u mnie wykiełkowały zanim pogoda się popsuła ,pewnie jakbym posadziła puzniej to by nie wzeszły jeszcze ,u nas tak leje drugi dzień że wyjść z domu to kara a zimno potwornie tak że u mnie pewnie też już chwast zarasta ale jak jutro będzie znośnie to ci fotkę podeślę o ile ich nie wymrozilo

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinnera w piątek na 11 idę

Tinnera, kark zakamuflowany na maksa, Szczęśliwa Mamusia, inessa lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka O to mocne kciuki kochana ✊✊✊✊✊ . Ja wizytę mam zaraz po Tobie w Sobotę 18 Maja 😊😊 .

Tinnera Piękna data porodu 😊😊😊.

A u nas było oberwanie chmury lało wczoraj jak nie wiem w warzywach to aż woda stoi 😕 , dobrze że w tym roku ziemniaków nie sadziliśmy bo by pogniły , ciekawa jestem czy cebula i marchew te ulewy i deszcze przetrwają oj kiepski ten rok . My nawet w kaloszach chodzimy kto by to widział w kaloszach w Maju żeby chodzić 🙉🙊🙈 . No i dziś wielki dzień dla Grzesia będzie miał bierzmowanie tak chciałabym być przy nim w tak ważnym dniu , ale nie wiem czy tyle wytrzymam cały kościół ludzi będzie ze 300 młodzieży a nie wspomnę o świadkach , rodzicach itp itd cały kościół ludzi też im pogoda się trafiła , jak ja miałam bierzmowanie to też było zimno i padał deszcz . Jak widzicie nadal nie urodziłam , a do terminu według ostatniej @ mało co już dni zostało , nic kompletnie się nie dzieje mówię Wam będą małego prędzej wyganiać niż sam z siebie wyjdzie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 10:59

Tinnera lubi tę wiadomość

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa taki domator ci się trafił ale nie ma się co chłopakowi dziwić że w taką pogodę wychodzić mu się nie chce ja też jak za kare wychodzę z domu jak już muszę. Najlepsze życzenia dla Grzesia z okazji jego święta. Co do kościoła to jak masz blisko to ja bym szła najwyżej jak się źle poczujesz to wrócisz do domu w trakcie. A idziecie cała rodziną? To może twój mąż z dziećmi w kościele zostać a ty pójdziesz do domu odpocząć w razie W . No chyba że wogole słabo dziś u ciebie z samopoczuciem to wtedy lepiej nie ryzykować. To już sama musisz ocenić

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Szczęśliwa taki domator ci się trafił ale nie ma się co chłopakowi dziwić że w taką pogodę wychodzić mu się nie chce ja też jak za kare wychodzę z domu jak już muszę. Najlepsze życzenia dla Grzesia z okazji jego święta. Co do kościoła to jak masz blisko to ja bym szła najwyżej jak się źle poczujesz to wrócisz do domu w trakcie. A idziecie cała rodziną? To może twój mąż z dziećmi w kościele zostać a ty pójdziesz do domu odpocząć w razie W . No chyba że wogole słabo dziś u ciebie z samopoczuciem to wtedy lepiej nie ryzykować. To już sama musisz ocenić

Do kościoła mam spory kawałek , nie tam dzieci nie będę brać mój mąż jest nie wierzący , a raczej ma dość specyficzne podejście co do wiary i kościoła , więc mu to obojętne ogólnie dobrze się czuje ale nie wiem czy tyle wytrzymam , mój mąż mówi abym z głowy sobie to wybiła i nigdzie mnie nie puści .

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    842d55d3e9e26bd6med.jpg
    Hejka ciotki, pozdrawiamy w trakcie śniadanka (akurat młody łykał wody) 😉
    Wg godzinnego usg wszystko w porządku, sprawdzone paluszki, śledziona, nerki, żołądek, pęcherz, móżdżek i wszystko co się tylko dało.
    Maluch ma już 520g, leży poprzecznie i ni gdzyba nie dało się szybciej usg, bo kombinowania ze sprawdzeniem wszystkiego przez jego ułożenie było co nie miara...
    Pyrtuś i jajeczka zostały na miejscu, wręcz patrząc na rozmiar to urosły w kosmos! Także można kupować niebieską wyprawkę 😊
    Szyjka zamknięta, długa, ale miękka, więc lutkę zmieniamy z podjezykowej na dowcipną. Na wyniki morfologii dostałam żelazo. Krwiaka praktycznie nie ma, lekkie strzępy i blizna 😊

pawojoszka, Jagah, Szczęśliwa Mamusia, Tinnera, Lavendova, inessa, Nulka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark Jaki cudny 😍😍😍😍😍😍 , super wieści z wizyty ❤❤.

Myśleliście nad imieniem?.

kark zakamuflowany na maksa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie, mamy czas 😜

A wy jak dzisiaj?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark zakamuflowany na maksa wrote:
    Jeszcze nie, mamy czas 😜

A wy jak dzisiaj?

Masz dużo racji 😉 a jak ogólnie samopoczucie?.

A u nas nijak oprócz tego że mały ma czkawki , tu chodzę dzień w dzień z górki i pod górkę oraz po schodach schylam się i nic , ja już sobie odpuściłam bo nic nie skutkuje , a mój mąż też nie współpracuje od 2 tygodni wiesz nie było seksów nie ma żadnych przeciwwskazań On zawsze zmęczony jak ja coś chce to On już śpi , i o weź taki z niego pożytek 😝 .

kark zakamuflowany na maksa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, to jak śpi przywiąż do łóżka i wykorzystaj 😂

• Tinnera Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka daj znac jak po wizycie ☺

"Troszkę Nas Jest.."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka Mocne kciuki za wizytę ✊✊✊ , i daj znać co i jak 😘😁.

Wczoraj synek miał bierzmowanie ale było ludzi mówił mi ze aż po za kościołem ludzie stali 😱😱, nie byłam w kościele moja koleżanką była jego świadkiem, szybko nawet poszło w godzinę się uwinęli najważniejsze że już ma to za sobą i może odpocząć 😊😁. Ponoć zbliża sue pełnia w Niedzielę ma być , tak juz to widzę że urodzę na Anię też pełnia nie zadziała . Uparciuch mi się trafił i tyle , jutro wizyta o godz 7.20 może po 8 plus minus wejdę , pewnie już ostatnia bedzie to moja wizyta , może z moim Panem ginem obmyślimy jakiś plan działania nie chcę ryzykować i chodzić do 42 tc , może mnie tam niżej podglądnie niech masaż zrobi , może po masażu by coś ruszyło wczoraj chciałam no wiecie z mężem się poprzytulać a on co śpi jak zabity 🙉🙊🙈 .

inessa lubi tę wiadomość

• Tinnera Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia no co za maz ☺ moj to tylko czeka hehe ☺
    Daj jutro tez znac czy cos wymysleliscie. Biedna nikt tak długo nie chce czekac 😞 ale w koncu ruszy 😍

"Troszkę Nas Jest.."
‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ