X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark Ten czop to mi tak wiesz tyci tyci odszedł przez bardzo długi czas nie było tego czopu przy mojej 2 ciąży to 2 tygodnie odchodził , także ten czekam cierpliwie .

U nas tak jest że jak do domu się naszego wchodzi jest od razu kuchnia , i wieszak na kurtki na buty nie ma nic , jak np mamy gości co żadko się zdarza to nie ma miejsca , aby kurtki powiesić a co dopiero położyć buty , mówiłam nie raz mężowi aby chociaż taki mini regał / półkę zrobił na te buty no w końcu stolarz to co to dla niego to do prosić się go nie mogę , a teraz jak stawiamy nową kuchnię to jakie ma plany , ech Ci mężczyźni z nimi źle bez nich jeszcze gorzej .

• Rene Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest dużo miejsca do dyspozycji mają cala klatkę schodowa szafa jest półka na buty tez plus garderoba na gorze a i tak narzekają ze nie ma gdzie kłaść kurtek czy butów.dzieci buty układają na schodach.Najlepsze jest to że jak mieszkaliśmy w blokach a tam rzeczywiście nie było za dużo miejsca to nikt nie narzekał :-D

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene u nas dokładnie to samo! Jeszcze 2 lata temu w mieszkaniu, gdzie garderoba to był jeden regał niski na buty i 2 wieszaki, tyle miejsca było, nikt nie narzekał. Teraz 2x więcej miejsca, a wszystko porozwalane 😒
    U nas właśnie goście to praktycznie co drugi dzień są, czasem 2-3 osoby, a czasem 10 i kurcze chciałabym, żeby chociaż nasze rzeczy były uporządkowane jak właśnie dochodzi te ileś kurtek i par butów...

• Rene Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark zakamuflowany na maksa wrote:
    Rene u nas dokładnie to samo! Jeszcze 2 lata temu w mieszkaniu, gdzie garderoba to był jeden regał niski na buty i 2 wieszaki, tyle miejsca było, nikt nie narzekał. Teraz 2x więcej miejsca, a wszystko porozwalane 😒
    U nas właśnie goście to praktycznie co drugi dzień są, czasem 2-3 osoby, a czasem 10 i kurcze chciałabym, żeby chociaż nasze rzeczy były uporządkowane jak właśnie dochodzi te ileś kurtek i par butów...
    Oj tez tego nielubie jak się robi bałagan ciśnienie mi podnoszą te spadające kurtki z wieszaków.teraz jest coraz cieplej wiec tych kurtek nie będzie dużo ale przyjdzie jesień zima i na nowo myślę żeby poszukać czegoś w Ikea do chowania rzeczy albo mniej kurtek i butów kupować :-D
    Szczęśliwa Mamusia nie przejmuj się mój też taki jest że jak się go o coś prosi to nie zrobi tego odrazu bo on zmęczony jest po pracy. Ps ładny avatarek masz :-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene Dziękuje 😘.

• Rene Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Rene Dziękuje 😘.
    Nie ma za co kochana :-*my tu czekamy razem z Tobą na jeszcze inny avatarek no i suwaczek. Wiec mały Dominiczku nie każ mam długo na siebie czekać:-);-)
    A mój Patryk dorwal moja torebkę i wszystko wylądowało na podłodze i zgadnijcie co mu najbardziej się spodobało....a no mój błyszczyk dobrze ze jeszcze nie potrafi go odkręcić :-D

Szczęśliwa Mamusia, kark zakamuflowany na maksa lubią tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene Nawet nie wiesz ile bym dała aby cokolwiek się ruszyło , a tu nic liczę w głębi że nagle może mnie złapać itp itd dziś tak ładnie aż gorąco , a mój uparciuch już 3 raz dostał czkawki , denerwuje mnie to już o to jeszcze nie urodziłaś itp itd mój mąż sądzi że jutro urodzę tak jasne żeby się nie zadziwił 😝😝 . Trzeba czekać i mieć nadzieję że coś nagle może ruszy , albo że jutro na KTG jakieś skurcze będą się pisać .

Rene lubi tę wiadomość

• Rene Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Rene Nawet nie wiesz ile bym dała aby cokolwiek się ruszyło , a tu nic liczę w głębi że nagle może mnie złapać itp itd dziś tak ładnie aż gorąco , a mój uparciuch już 3 raz dostał czkawki , denerwuje mnie to już o to jeszcze nie urodziłaś itp itd mój mąż sądzi że jutro urodzę tak jasne żeby się nie zadziwił 😝😝 . Trzeba czekać i mieć nadzieję że coś nagle może ruszy , albo że jutro na KTG jakieś skurcze będą się pisać .
    Co niektórym wydaje się że da się urodzić na zawolanie no niestety psn jest nieprzewidywalny.A fajnie by było jakby tak dało się zacząć rodzić na zawolanie .Kto wie może i wasz synek czeka żeby urodzić się dokładnie w terminie :-)

No dobra torba mamy się dziecku znudziła teraz zabrał się za szpitalna torbę która musze dopakować a tak mi się nie chce

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka jesteś? Jak się czujesz

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    Co niektórym wydaje się że da się urodzić na zawolanie no niestety psn jest nieprzewidywalny.A fajnie by było jakby tak dało się zacząć rodzić na zawolanie .Kto wie może i wasz synek czeka żeby urodzić się dokładnie w terminie :-)

No dobra torba mamy się dziecku znudziła teraz zabrał się za szpitalna torbę która musze dopakować a tak mi się nie chce
    Ja tak teraz liczę 😂
    Dziewczyn porody miałam idealnie w 40+0 wg usg sprzed 10tc. Do tego zawsze w TEN dzień była albo pełnia albo nów.
    A teraz termin z usg sprzed 10tc 16.09, z czego 14.09 jest pełnia, więc liczę na ten 14.09, bo to urodzinki mojego M 😍

Szczęśliwa Mamusia, Rene lubią tę wiadomość

• Rene Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark zakamuflowany na maksa wrote:
    Ja tak teraz liczę 😂
    Dziewczyn porody miałam idealnie w 40+0 wg usg sprzed 10tc. Do tego zawsze w TEN dzień była albo pełnia albo nów.
    A teraz termin z usg sprzed 10tc 16.09, z czego 14.09 jest pełnia, więc liczę na ten 14.09, bo to urodzinki mojego M 😍
    Dobrze by było jak by i tym razem wam się tak udalo mąż miałby najpiękniejszy prezent urodzinowy :-)
    U nas tradycja była z wagą cała 4 ważyła tyle samo po porodzie jak lekarz pytał o wagę pozostałych dzieciaczków to nie musiałam się zastanawiać :-)Patryk postanowił ze nie będzie jak rodzeństwo o urodzil się z inną masą ciała ;-)

Szczęśliwa Mamusia, kark zakamuflowany na maksa lubią tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzczesliwaMamusia to tak w kratke te terminy 😃

Ja to nawet nie wiem jak czop wyglada
    Za pierwszym razem odeszly mi wody w srodku nocy o polnocy. Za drugim mialam porod indukowany w 37+0 a ze na mnie zadne oksytocyny czy inne takie nie dzialaja, to musieli mi mechanicznie przebic pecherz plodowy, zeby wody odeszly. Fajne to nie bylo :/ Ciekawa jestem jaki scenariusz bedzie za trzecim razem.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Rene Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:

Za pierwszym razem odeszly mi wody w srodku nocy o polnocy. Za drugim mialam porod indukowany w 37+0 a ze na mnie zadne oksytocyny czy inne takie nie dzialaja, to musieli mi mechanicznie przebic pecherz plodowy, zeby wody odeszly. Fajne to nie bylo :/ Ciekawa jestem jaki scenariusz bedzie za trzecim razem.
    Może tym razem zacznie się od czopa najlepiej odchodzacego na kilka godzin przed porodem :-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:

Święta prawda a teraz wiele na to wskazuje że znów po terminie będę jak coś w razie czego mieć piękny prezent na Dzień Mamy❤.

Rene lubi tę wiadomość

• Rene Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie odnośnie starszych pociech czy wasze dzieci oglądają filmiki o grach np vito i bella?

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, Rene,czuje się ok, mdłości już przechodzą ,nastroje zmienne zwłaszcza jak chodzi o mojego M raz mam ochotę go zamordować, a innym razem zamolestowalabym na śmierć ,obawiam się że niedługo zacznie uciekać na mój widok.

Rene, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene u mnie nie, z bajek to teraz hit dla młodszych psi patrol, a starsza woli ze mną hgtv obejrzeć 😃

Rene u mnie dziewczyny sn i obie z wagą 3120g 😀 A Kajtuś przed terminem cc na zimno i 2930g. Do tej pory uważam, że jakby go te 9 dni do terminu zostawili w brzuchu to też by miał na 100% 3120g 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 21:18

Rene, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    A ja mam pytanie odnośnie starszych pociech czy wasze dzieci oglądają filmiki o grach np vito i bella?

Nie nie oglądają ja to jestem chyba z innego świata , i nie puszczam im takiego typu bajekb, np oglądają Psi patrol , lub świnka pepa , albo miś Uszatek to moja ukochana bajka z dzieciństwa dużo uczy .

No to moje drogie zaczynam z moim uparciuchem 41 tc 🙉🙊🙈 , nic kompletnie się nie dzieje zero czopu zero jakichkolwiek objawów , dziś o 13.00 mam KTG na nic nie liczę ale no warto mieć tą nadzieję . Jak coś odliczam czas do Niedzieli ❤❤ . Powiem Wam że moja druga siostra matka dwójki dzieci , już mnie tak wkur** że tak powiem zachowuje się jakby wszystko lepiej ode mnie wiedziała , ja jej piszę i mówię że nie będę te 63 km jechać specjalnie na KTG jak mam tu na miejscu mam , a ona że już od razu będą mi wywoływać ze mize skurcze beda sie pusac sane skurcze jeszcze o niczym nie świadczą to tak nie działa , jak wszystko jest oki i przepływy i mały się rusza to nic z tym nie robią sam mi mój Pan gin powiedział , że oni tam góra tydzień czekają aż coś się samo ruszy , no chyba że coś ich zaniepokoji a że to moja 6 ciąża i 5 poród SN to też nie chce tego ciągnąć . Tak dzieci chore samochód coś nam się w kółko gasi , i trzeba to naprawić drugi nie nadaje się do jazdy bo w remoncie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 14:08

Rene, kark zakamuflowany na maksa, inessa, pawojoszka lubią tę wiadomość

• Rene Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po szczepieniu zbieramy się do szpitala dam znać jak juz będziemy na miejscu

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa też kocham rady mam 1 albo 2 dzieci... 😒 Nic się nie przejmuj, ja akurat po wywoływaniu przy pierwszy porodzie obiecałam sobie, że nigdy więcej. Już wolę nawet raz dziennie te 15km na ktg podjechać niż leżeć, cierpieć w szpitalu i czekać 👿
    Nic się bój, może Dominiś faktycznie na dzień mamy czeka 😀

Dziewczyny, wyszły ogórki 😆!!! Co prawda 7 listków na jakieś 3p ziaren, ale są! Jaram się jak dziecko przed urodzinami 😂

inessa, Szczęśliwa Mamusia, pawojoszka, Rene lubią tę wiadomość

‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ