Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBasik83 wrote:Hejo ledis wieki mnie tu nie bylo.Pawojoszka gratulacje
Tinnera przykro mi cholernie tule mocnk.
Szczesliwa cudny synek
Niecierpliwa cudne dziewczynki
Wszystkim zaciazonym gratulacje .nowe babeczki witam serdecznie. Ide z Dżonem na spacer potem napisze co u nas.
No właśnie gdzie tak uciekłaś 😉.
Dziękuję moja droga 😘.
Pewnie pisałam Wam że mój szanowny mąż postanowił sobie że mały będzie miał tylko jednego chrzestnego , ale się nie zastanowił nad tym czy w naszej parafii jest to możliwe wiadomo że to od księdza wszystko zależy , poczekam cierpliwie do Soboty najpierw z rana tam pojedziemy do kancelarii i porozmawiam o tym z moją taką znajomą ona tam pracuje jako sekretarka więc powie co i jak . Mam wstępnie jednego kandydata na chrzestnego , ale nie wiem czy się zgodzi bo tylko on mi pozostaje muszę z moją siostrą porozmawiać , ona czasami też potrafi mądrze mi poradzić .
Moja siostra ta co jest w pierwszej ciąży była ostatnio , na wizycie ich synek waży już 1200 gram ❤❤, no i co kolejne badania ma położenie miednicowe już lekarz ją uświadomił że jak do porodu nie ułoży się tak jak trzeba to będzie mieć CC , ale lepiej żeby w tym szpitalu co zamierza rodzić jednak z niego zrezygnowała gdyż tam nie dają nic przeciwbólowego na skurcze a z CC czekają na ostatnią chwilę co to za szpital 🙊🙈🙉 , ale jak sobie tak postanowiła jest też inny szpital , ale ona tam nie chce rodzić a do Warszawy jest zbyt daleko to już jej decyzja ja w sumie tam rodziłam 14 lat temu w tym szpitalu co moja siostra chce urodzić i nie było aż tak tragicznie 😊 . -
Witajcie, miałam wczoraj wizytę i młody ma już 2360g, łożysko już kiepskie ale przepływy na razie ok, od przyszłego tygodnia ktg co tydzien. Wstępny termin cc to między 2 a 6 września, na następnej wizycie ustalimy konkretnie. Normalnie chyba do mnie zaczyna docierać ze za chwile będę mieć troje dzieci 😱. W weekend mąż skręci łóżeczko i przewijak na komodę, ja zaczęłam wczoraj pranie i prasowanie, miesiąc i młody będzie ❤️
Szczęśliwa Mamusia, pawojoszka lubią tę wiadomość
Mati 16.07.2009
-
nick nieaktualnyagjot1979 wrote:Witajcie, miałam wczoraj wizytę i młody ma już 2360g, łożysko już kiepskie ale przepływy na razie ok, od przyszłego tygodnia ktg co tydzien. Wstępny termin cc to między 2 a 6 września, na następnej wizycie ustalimy konkretnie. Normalnie chyba do mnie zaczyna docierać ze za chwile będę mieć troje dzieci 😱. W weekend mąż skręci łóżeczko i przewijak na komodę, ja zaczęłam wczoraj pranie i prasowanie, miesiąc i młody będzie ❤️
A pozostałe porody też poprzez CC miałaś o 6 Września moja siostra ma imieniny 😁, to już blisko 😊, ja to zdałam sobie sprawę jak zaczęłam rodzić nie docierało to do mnie że o to już że o już mam skurcze 😊. -
nick nieaktualnyagjot1979 wrote:Szczęśliwa, pierwsze SN a drugi cc, teraz lekarz powiedział ze mogę zdecydować jak chce, ale z góry byłam nastawiona na cc.
Aha w sumie ja też brałam tą CC pod uwagę wiadomo że nigdy niczego się nie przewidzi , mały nawet w kanał rodny się nie wstawił i głowę miał nadal bardzo wysoko a potem zaczęła mi krew lecieć zamiast wód i małemu tętno słabo więc szybko na stół , do dziś dnia jakoś nie mogę w to uwierzyć że tyle razy SN 4 razy rodziłam a mój ostatni poród zakończył się CC. -
Dlatego, ja mając wybór od razu wybrałam cc, ze względu właśnie na ta nieprzewidywalność porodu SN. Z tego tez względu poprzednio było cc. Za duzo mnie ta ciąża kosztowała żeby teraz na samym końcu coś poszło nie tak.
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
Mati 16.07.2009
-
Co u nas? Dziewczyny zakonczyly rok szkolny ze swiadectwami z czerwonym paskiem starsza srednia 5.2 mlodsza srednia 4.86.na wakacjach glownie siedzimy w Opolu ale byly wyjazdy nad wode zoo basen kino mcdonalds.bylismy tez 4 dni na wsi.Mamy zamiar jeszcze gdzies jechac ale sie zobaczy.Jasiek ma juz poltora roku jest strasznie zywym dzieckiem.Wszedzie go pelno wszedzie wylezie kazde urzadzenie na kolkach jego nie wazne czy to dyskorolka czy hulajnoga musi sprobowac sobie na niej jezdzic.z samodzielnosci za duzk nie mamy Gada tylko kiedy chce ale cos tam mowi.je sam widelcem lyzeczka tylko gestsze produkty .co do pampersow czy nocnikowania .Jak widzi nocnik ciska nim po pokoju wiec narazie chyba nie gotowy.Ogolnie to maly obserwator raz cos zobaczy i juz wie ze cos mozna zrobic.jest kochanym dzieckiem pogodnym i wesolym chociaz dzis wlaczyla mu sie straszna marudzaca.A ja narazie mąz nie chce 4 tego dziecj wiec starania na boku.
-
nick nieaktualnyBasik83 wrote:Co u nas? Dziewczyny zakonczyly rok szkolny ze swiadectwami z czerwonym paskiem starsza srednia 5.2 mlodsza srednia 4.86.na wakacjach glownie siedzimy w Opolu ale byly wyjazdy nad wode zoo basen kino mcdonalds.bylismy tez 4 dni na wsi.Mamy zamiar jeszcze gdzies jechac ale sie zobaczy.Jasiek ma juz poltora roku jest strasznie zywym dzieckiem.Wszedzie go pelno wszedzie wylezie kazde urzadzenie na kolkach jego nie wazne czy to dyskorolka czy hulajnoga musi sprobowac sobie na niej jezdzic.z samodzielnosci za duzk nie mamy Gada tylko kiedy chce ale cos tam mowi.je sam widelcem lyzeczka tylko gestsze produkty .co do pampersow czy nocnikowania .Jak widzi nocnik ciska nim po pokoju wiec narazie chyba nie gotowy.Ogolnie to maly obserwator raz cos zobaczy i juz wie ze cos mozna zrobic.jest kochanym dzieckiem pogodnym i wesolym chociaz dzis wlaczyla mu sie straszna marudzaca.A ja narazie mąz nie chce 4 tego dziecj wiec starania na boku.
E to zuch córeczki masz moja droga 💪❤.
Moje dziewczynki Marysia i Gabrysia to żywe duszę szczególnie Gabrysia ona w domu się nudzi a za bardzo wyjść nie mam jak, nie mam jeszcze wózka rok po roku planuje w końcu kupić bo tak to w domu siedzę i nigdzie nie wychodzę a chociażby poszłam na taki nowy plac zabaw z dziećmi.
Basia Mój to nawet nie wiedział o tym że wiesz coś działamy jak mu o ciąży powiedziałam to pierwsze co powiedział o będzie kolejna córka 🙊🙈🙉, a mamy Dominika ja już kończę przygodę z ciążami choć mam 32 lata ta ostatnia ciąża dała mi się we znaki, szczególne poród poprzez CC do dziś dnia dochodzę do siebie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 14:15
-
Basik gdzie żeś była jak cię nie było?
Zdolne masz dziewczyny mój skończył rok z średnią 3.05 i zadowolony,jeszcze mi mówi " no co ,przecież trójka to też pozytywna ocena" no i weź tu gadaj z nim.
My mieliśmy jechać do mojej cioci na parę dni ale złośliwość losu pokrzyżowała nam plany i wyjazd chwilowo odłożony ,ale byliśmy wczoraj na wycieczce w lesie fajnie tak się powluczyc,dzieciaki się wyzyly ,szukaliśmy jerzyn ale jak na złość nie było,postaram się w tym sierpniu trochę ruszyć niech dzieci mają coś z tych wakacji . Dobrze że u nas podwórko duże ,trampolinę mają i basen to mają co robić choć i tak czasem im się nudzi. Ja jutro idę na wizytę zobaczymy co tym razem mój doktor mi powieSzczęśliwa Mamusia, Basik83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypawojoszka wrote:Basik gdzie żeś była jak cię nie było?
Zdolne masz dziewczyny mój skończył rok z średnią 3.05 i zadowolony,jeszcze mi mówi " no co ,przecież trójka to też pozytywna ocena" no i weź tu gadaj z nim.
My mieliśmy jechać do mojej cioci na parę dni ale złośliwość losu pokrzyżowała nam plany i wyjazd chwilowo odłożony ,ale byliśmy wczoraj na wycieczce w lesie fajnie tak się powluczyc,dzieciaki się wyzyly ,szukaliśmy jerzyn ale jak na złość nie było,postaram się w tym sierpniu trochę ruszyć niech dzieci mają coś z tych wakacji . Dobrze że u nas podwórko duże ,trampolinę mają i basen to mają co robić choć i tak czasem im się nudzi. Ja jutro idę na wizytę zobaczymy co tym razem mój doktor mi powie
Mocne kciuki moja droga za wizytę ✊✊✊❤, koniecznie daj znać co i jak.
Mój mąż uparł się i powiedział że mały nie będzie mieć chrzestnego, a jak ksiądz odmówi chrztu z jednym chrzestnym to żebym nie miała żali do niego, mówię do niego a jak bym wzięła męża Beatki to też byś nie chciał go na chrzestnego on nie o nie przemówisz do niego . Moja siostra poradziła mi abym poczekała z chrztem i żebym np chłopaka naszej najmłodszej siostry wybrała na chrzestnego po pierwsze nic się nie zmieni , a ja go nie znam i nie chce czekać np 2 lat na chrzest wolę teraz póki jest mały. Jutro idę do.ksiedza no.i zobaczymy co mi doradzi -
Pawojoszka kciukasy za wizyte
A gdzie mnie posialo a wogole malo na internetach siedze.
Co do podworka wlasnego to zazdroszcze.fajnie tak dzieciaki wypuscic jak maja basen czy trampke
Tutaj u nas na dzielni tez chodzimy do moich kolezanek to tam trampolina czy basen to jakies dodatkowe atrakcje.no zdolne sa ale trzeba tez nad nimi sporo siedziec zeby osiagaly tak wysokie wyniki nieraz ciezko przy Jasiu.
Szczesliwa no domyslam ze to koniec z ciazami ale ja tez tak mowilam ze to ostatnia przy Jasiu a teraz mbie gdzies tam tyka o jeszczo jedno mimo ze 3/cc juz za mną.
Co do chrzscin moze ksiadz sie zgodzi na jednego chrzestnego wiem ze u mnie w parafi Farosz nie robil problemow.Może i u Was się uda.Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBasik83 wrote:Pawojoszka kciukasy za wizyte
A gdzie mnie posialo a wogole malo na internetach siedze.
Co do podworka wlasnego to zazdroszcze.fajnie tak dzieciaki wypuscic jak maja basen czy trampke
Tutaj u nas na dzielni tez chodzimy do moich kolezanek to tam trampolina czy basen to jakies dodatkowe atrakcje.no zdolne sa ale trzeba tez nad nimi sporo siedziec zeby osiagaly tak wysokie wyniki nieraz ciezko przy Jasiu.
Szczesliwa no domyslam ze to koniec z ciazami ale ja tez tak mowilam ze to ostatnia przy Jasiu a teraz mbie gdzies tam tyka o jeszczo jedno mimo ze 3/cc juz za mną.
Co do chrzscin moze ksiadz sie zgodzi na jednego chrzestnego wiem ze u mnie w parafi Farosz nie robil problemow.Może i u Was się uda.
No oby tak było, mamy nowego proboszcza będę z wikariuszem księdzem rozmawiać , nie z proboszczem poprzedni proboszcz zmarł w wieku 60 lat na białaczkę.
Nawet jeśli moja droga by coś się zdarzyło to bym nie miała już gdzie chrzestnej szukać o chrzestnym już nie wspomnę 5 dzieci to dużo szczęścia , ale też tu niedługo szkoła się zacznie dziewczynki do 1 szkoły trzeba im pomagać w nauce nie wiem jak dam radę sama na pewno będę mieć duże wsparcie w mężu . -
Basik ile ja nad tymi moimi siedzę i pomagam to pojęcia nie masz czasem lekcje robimy 5 godzin ,już pod koniec roku to mi się rzygać chciało ta szkołą ,mam nadzieję że w przyszłym roku pujdzie lepiej.
Ja po wizycie niewiele nowego pozatym że zebrałam ochrzan że za dużo przybralam ale jak od początku zwracam mu uwagę na cukier to nic z tym nie robi ,wogole stwierdził że źle się odrzywiam i za dużo jem no takie teksty do ciężarnej ,już go nie lubię ,a stwierdził że z wiekiem ciąży będzie coraz gorzej bo mniej się będę ruszać ,no jasne ,a dzieci i dom same się sobą zajmą . No znaleźć dobrego lekarza na NFZ to wyczyn.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 15:12
-
nick nieaktualnypawojoszka wrote:Basik ile ja nad tymi moimi siedzę i pomagam to pojęcia nie masz czasem lekcje robimy 5 godzin ,już pod koniec roku to mi się rzygać chciało ta szkołą ,mam nadzieję że w przyszłym roku pujdzie lepiej.
Ja po wizycie niewiele nowego pozatym że zebrałam ochrzan że za dużo przybralam ale jak od początku zwracam mu uwagę na cukier to nic z tym nie robi ,wogole stwierdził że źle się odrzywiam i za dużo jem no takie teksty do ciężarnej ,już go nie lubię ,a stwierdził że z wiekiem ciąży będzie coraz gorzej bo mniej się będę ruszać ,no jasne ,a dzieci i dom same się sobą zajmą . No znaleźć dobrego lekarza na NFZ to wyczyn.
Co za lekarz a masz moją droga taką możliwość, aby zmienić na innego ja bym więcej do takiego nie poszła, moja siostra chodzi tylko na NFZ USG robi prywatnie bo już dwa razy wystawili ja do wiatru jak jechała na USG to w samochodzie do niej zadzwonili że odwołują wizytę była ratują zła a kolejnego dnia miała wizytę więc szybko musiała mieć i znaleźć dobrego lekarza od USG ciąży no i znalazła całe szczęście .
Rozważałaś aby może prywatnie chodzić ponoć jak prywatnie się chodzi to lekarze są bardziej tacy dokładniejsi itp, ja chodziłam i na Nfz i prywatnie i sto razy bym wolała na NFZ, u nas kiedyś w szpitalu tak było że ginekolodzy przyjmowali i Usg było a teraz co jest trup, otworzyli dwa działy tomografię i enfoskopię zamiast otworzyć Izbę przyjęć to otworzyli takie punkty gdzie mało co ludzi przychodzi, a szpital jak zamknięty był tak zamknięty jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 15:27
-
nick nieaktualnyNatalia05 wrote:Ja juz po wizycie. Wszystko jest na szczescie dobrze, daleko od blizna, dziedzina jest serduszko jest, ciaza wychodzi na starsza niz myślałam. Termin na 17 marca ❤️ W nocy spac nie mogłam taki stres, masakra, co kolejna to gorzej! Prenatalne 11+3 bedzie ok?
Pawojoszka moja mama tez mowi ze 3 to pozytywna ocena 😀
Piękna data moja droga 😘 ❤, jak taką datę Ci gin wyznaczył to chyba będzie oki 😉. Mój Pan gin zawsze mi mówił za ile mam przyjść i że np wtedy i wtedy zrobi mi USG itp itd. Rośniecie zdrowo ❤ ❤
Natalia05 lubi tę wiadomość
-
Natalia no niby pozytywna ale ten dziad z angielskiego 5 ,z matematyki 5 a z religii 2 i plastyki i nawet z informatyki ,no proszę cię to pokolenie prawie z tabletem w ręku urodzone i 2 z informatyki? No mogło to lepiej wyglądać ,mała szkółka wiejska to oni tam naciągają oceny żeby tylko chciał palcem kiwnąć,ale po co? A zdolny jest dziad tylko leniwy i niechlujny ,ile ja się nawyzywam na te jego zeszyty jakby moja mama u mnie taki zeszyt zobaczyła to bym tydzień nie usiadła
-
nick nieaktualnyNatalia Piękne zdjęcie profilowe masz 😊❤.
My niedługo jedziemy na USG bioderek , mały śpi w łóżeczku , aż szkoda go potem budzić oj będzie płakać , choć u naszej pediatry to jest spokojny i się uśmiecha 😊.
Byłam w kanceralii parafialnej i gucio co załatwiłam 🙊🙉🙈 rozmawiałam z księdzem , i on mi mówi że ogólnie jest taka możliwość aby był jeden chrzestny , ale to nie od niego zależy tylko od proboszcza pytam się jest proboszcz nie ma gdzieś wyjechał 🙊🙉🙈 i mam jutro przyjść na mszę i z nim po mszy św rozmawiać 🙊🙈🙉 , pytanie czy rzeczywiście tego nowego proboszcza zastanę i czy będzie odprawiał mszę nikt mi nie zapewni że akurat on jutro o 9 będzie odprawiał mszę św , może i o 10.30 lub 12 no i jest jeszcze taka wieczorna msza święta o 18.00 coś czuje że nic z tego nie będzie 😔🙊🙉🙉 , a mój mąż zdania nie zmienił i nie zmieni on jak sobie postanowi to nikt mu nie przemówi .Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2019, 12:25
-
Natalia mój najstarszy dopiero do piątej klasy idzie reszta to młodsze ,Patryk dopiero do przedszkola idzie ,gdzie to mi jeszcze do matury? Ja osiwieje zanim podstawówkę skończą. Zresztą potem to już ich życie jak sobie zadbają tak będą mieli ,ja mogę pomóc ,wytłumaczyć ,kupić korepetycje jak naprawdę z czegoś nie będzie dawać rady ale oni sami muszą dbać o naukę ,wiadomo puki podstawówki nie skończą to trzeba z nimi kuć ten beton bo za małe są żeby same za siebie odpowiadać.
Szczęśliwa powiedzenia ,według prawa kanonicznego wystarczy jeden chrzestny ale wiadomo że każdy proboszcz ma swoje widzimisię i tego nie przeskoczysz ale jak ten jest w miarę młody to może myślenie mieć bardziej postępowe ciężej mi się wydaje byłoby że starszym księdzemSzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość