Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Jagodzianka19 wrote:Mój czołg pali 20 l /100 km 🤦♀️ dodam auto dość nowe
Czolg czyli co?
Europejski i amerykanski rynek bardzo sie rozni Nie mam pojecia dlaczego Ford nie robi czegos takiego jak ten S Max na USA My jedzimy tylko fordami, ale byc moze sie wylamiemy wkrotce. Ja nie pogardzilabym Subaru.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 02:12
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Kark gratulacje zakupu robo-odkurzacza 👍 Zazdraszczam 😉
My kupilismy malego uzywanego pickupa kilka lat temu od faceta w Stanie Delaware. Zero rdzy. I do tej pory nie ma, bo moj maz go chowa do garazu w zimie. Ale z Nowego Jorku to absolutnie nie ma zadnego sensu nic brac. Tutaj zimy sa koszmarne i horendalne ilosci soli na drogach zzeraja auta. Chyba, ze Ci ktos zagwarantuje, ze pojazd byl garazowany w kazda zime i sol go nie tknela.
Jagodzianka a to faktycznie to duzy SUV. Ale czolgiem bym go nie nazwala. Czolgiem jezdzi moj maz Ford F150.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 13:39
tere-fere lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Tutaj jest mnostwo przestrzeni i nie ma problemu z parkowaniem. Ale nie mowie o wielkich miastach jak NYC, bo tam nie mieszkam 😉
Natalia i tak powinno byc! Tylko USA jest spolecznie zacofane. Maluszki oddaje sie do day care (takie zlobki). Wiele osob tak robi. Wiele osob rowniez nie chce dziecka oddac lub go nie stac i dlatego tutaj duzo mam siedzi w domu. Tylko ze nikt jej nie placi, wiec finansowa odpowiedzialnosc spada na ojca.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Natalia05 wrote:A no wlasnie tam jest chyba inny styl zycia niz w europie. Duze odleglosci wszedzie, daleko, proste drogi 😀 Przynajmniej na filmach 😀 Ja niestety jeszcze nie mialam okazji byc ale moj kolega to sobie pojechal od wybrzeza do wybrzeza wynajetym mustangiem ☺️
W Nowym yorku to wlasnie jak to jest? Ludzie jednak bardziej chyba metrem sie poruszaja bo autem chyba wieczne korki?
A jak funkcjonuje u was juz obama care? Czyli takie jakby spoleczne ubez tak? To tez mnie zawsze przerazalo ze tam takie prywatne wszystko i ludzie potem w dlugi popadaja bo zachorowali albo niestac ich na operacje czy leczenie...
Tak, odleglosci duze wszedzie, wiec jezdzic trzeba.
Nie wiem jak w NYC, bo tak jak napisalam nie mieszkam tam a bylam krotko tylko 3 razy i nie w stricte turystycznych miejscach.
Natalia Obamacare nie ma nic wspolnego ze spolecznym ubezpieczeniem. Wszystko jest jak bylo i jak sie ubezpieczenia nie ma lub jak sie bardzo zachoruje to naprawde mozna z torbami pojsc.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
nick nieaktualnyWidzę że na tapecie rozmowy o samochodach a myślałam , że mężczyźni tylko o nich rozmawiają 😜.
Dziś moje dziewczynki były na wycieczce szkolnej bardzo im się podobało ponad 60 km jechali do takiej wypiekarni , nawiozly swoje wypieki i Gabrysia piekła i Marysia bardzo im się podobało za nim pojechali to prawie wszystkie dzieci płakali za rodzicami no 8 7 latki to duże dzieci , moje nie płakały Gabrysia to w gorącej wodzie kąpana kiedy autokar będzie 😁 . Byłam także z Dominikiem na szczepieniu matko on już na tej wadze co waży się dzieci się nie mieści 🙈, długi jest bardzo że także ledwo co na takiej leżance go położyłam chyba zacznę na kozetce go kłaść bo przerośnie tą leżankę😝.Waży 9200 ciężko było go zważyć bo się kręcił no i kolejne szczepienie dopiero jak będzie mieć roczek 💪 więc spokój na razie ze szczepieniem .Jagodzianka19, pawojoszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLaurka wrote:SzczesliwaMamusia w co Ty go ubierasz?? Dwuletnie dzieci nieraz tyle waza a on ma 6 miesiecy! 🙉
Zakładam mu ciuszki na rozmiar 92/98 😱
siostra ma mi przywieźć ciuszki od rozmiaru 98/104 🙈🙈🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 16:10
Jagodzianka19 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatalia05 wrote:O matko! Moja nosi na 86😀
Mój już w te się nie mieści 🙈 zapytałam się nawet mojej pediatry czy to normalne ona powiedziała że dziecko zdrowe dużo je, duży się urodził to więcej potrzebuje zapytałam się także o wagę i wzrost to mi powiedziała wszystko jest w normie on zwolni ciężko było go zważyć te cyfry latały miedzy 8000 a 9000 gram ma taki elektroniczny jakby licznik wskaźnik ta waga.Jagodzianka19 lubi tę wiadomość
-
tere-fere wrote:U mnir Basi 98, a Julek już ledwo się mieści w 74 🙈
Jagodzianko super! Musimy z M popatrzyc, bo ja właśnie chce pełne wymiary, bo mam porównanie - teściowie w Fordzie pełne 7 miejsc i moi rodzice Grand Scenica z 2 rozkladanymi w bagażniku 😒 Komfort jazdy tego nieszczęsnego wylosowanego do bagażnika tragiczny 👿
Laurko, jak jeszcze na studiach miałam ambicje na kierownika to chciałam Fordem 150tką Raptorem jeździć 😂😂😂 Dobrze, że nie zostałam, bo bym się na polskiej drodze nie zamieściła 😅
My teraz mamy wypozyczonego Opla Vivaro Extra Long i jednak szerokość ponad 220 i długość ponad 530 to dla mnie za dużo. Nasz Ford ma na dl i szer o 20cm mniej i jest dla mnie jak jeżdżę ok, a tym przy jeździe obok ciężarówki czy autobusu na 2 pasach strach 😳
Wow 😮 To mi zaimponowalas 👍 Ja zasadniczo nie lubie jezdzic. Jezdze, bo musze. A jak nie musze to nie jezdze 😆08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
nick nieaktualnytere-fere wrote:Haha, no oczywiście się rąbnęła, Julek z 68 wyrasta i 74 szykujemy 😂😌
Nam się kończy wypad nam morze, dzisiaj doba do 12, aż się boję powrotu - sobota, black week, Andrzejki... 🙈 A na 1ce remonty od Łodzi do Częstochowy 👿
Julek dzisiaj skończył 3 miesiące 😁😍
Wszystkiego najlepszego dla Juleczka 😘❤.
Mój mały właśnie śpi od paru dni zauważyłam że od godziny 17 za nic nie zaśnie dopiero zasypia jak " dobrze się zmęczy " jakoś po 20 i śpi całą noc 😊.
Szacun dla Was dziewczyny podziwiam Was że macie prawko , mi siostra mówiła że kiedyś to trzabyło nauczyć się 1000 pytań a teraz ponoć aż 3 tyś jest tych pytań 😱😱😱, a co roku coś zawsze zmieniają w przepisach itp wielki podziw dla tych co zdają prawo jazdy za pierwszym razem 😊.
Jak dziś u mnie pięknie słońce świeci ale straszny mróz jest , nawet ma padać śnieg no zobaczymy na ile ta pogoda się sprawdzi 😊.
tere-fere lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySzczęśliwa ja zdawałam w 2015 roku właśnie na nowych zasadach. Powiem, że było łatwo, wystarczy znać doskonale przepisy i robić testy w domu i tyle z mojej nauki było 🤣 zdałam i teorie i praktykę za pierwszym razem😁
Do tego miałam kurs przyspieszony, wykłady w 4 weekendy i jazdy dziennie po 2-3 godziny, bo eMek przyjechał wtedy na krótki czas do Polski i musiałam zdać zanim wyjechał. Ostatnia jazdę miałam godzinę przed egzaminem🤣
A i dodam, że 2 tygodnie po zdaniu odwozilam eMka 200 km do Wrocławia i sama wracałam 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 17:14
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość