X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zdawałam w UK tak że żaden wyczyn tam jest dużo prościej s i tak zdałam za trzecim razem ,ale przez pół Europy jechałam kilka razy raz nawet busem więc coś tam chyba umie

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy ten rok minął ja się pytam?! bardzo żałuję, że tak szybko mi ten dzieć rośnie☹️ jestem spełniona, mam wszystko. Każda chwila z tym małym łobuzem jest wykorzystywana na 100%. Patrzę na niego i nie mogę uwierzyć, że jest na tym świecie. Jakoś tak inaczej patrzę na macierzyństwo niż wcześniej. Cieszę się z każdego uśmiechu, z każdej nowej umiejętności, a tych jest coraz więcej, wspina się na łóżko, schodzi z łóżka. Próbuje sam jeść choć wszystko dookoła później jest brudne, biega już po całym domu, naśladuje pieska i inne zwierzątka. Ogląda książki, a w zasadzie wyrywa kartki i próbuje je jeść, otwiera szafki, szufladki i niekoniecznie pozostawia w nich porządek. A najbardziej lubi urzędować u dziewczynek w pokoju i wszystkie zabawki od nich musi przetestować. Lubi także łazienkę i WC, bo przecież tam są takie fajne rzeczy do zabawy, pralka, WC, szafka, papier toaletowy, żele itd., mąka i przyprawami w kuchni też nie pogardzi 😅 uwielbia pomagać składać pranie i roznosić je po całym mieszkaniu, lubi także zrzucać ze stołu to co jest w zasięgu ręki. Próbuje tańczyć i śpiewa aaaa (gdy zmeczony). Mówi "ma-ma", "ta-ta", "ba-ba", "bam", "be", "a a a "(co znaczy hau hau) "brum-brum" i jest też dużo chińszczyzny😁 bawi się w akuku, uciekanie, rzucanie piłka. Bije brawo, robi papa, pokazuje "taki duzy". Krzyczy i piszczy jak nie po jego myśli. Ciągnie za nogawkę, wyciąga rączki mówi mama, biorę go na ręce i się przytula❤️ No nie potrafię się złościć na tego szkraba i chyba będzie rozpieszczony na maxa 🙈

tere-fere, Szczęśliwa Mamusia, Marzycielka, Laurka, Kleopatra, Jagodzianka19 lubią tę wiadomość

• tere-fere Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 22:29

Szczęśliwa Mamusia, Aga9090 lubią tę wiadomość

❤💙❤💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga Wszystkiego najlepszego dla Boryska ❤ 😘.

Mój mały wielkoludek od paru dni " mówi " tata 😱 jest bardzo taki " zawzięty " próbuje aż do skutku cały czas kombinuje jak raczkować , coś czuję że jak będzie mieć roczek to będzie już chodzić jest jak mój mąż uparty 🙈.
    Już mamy 1 Grudzień kiedy te miesiące tak szybko minęły 🙈.

Marzycielka, tere-fere, Aga9090 lubią tę wiadomość

• Marzycielka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)
    Przepraszam, że tyle dni mnie nie było z Wami, ale jakoś dni przelatywały mi przez palce... i miałam wrażenie, że nad niczym nie panuję :P
    Dzieciaki pojechały z tatą na basen, więc nadrabiam Was ;)

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodzianka19 wrote:
    Witaj Marzycielko 😊 widzę, że u Ciebie podobna roznica wieku wśród dzieci jak u mnie, plus u mnie dodatkowo 4ty maluszek po kolejnych 3 latach 😊 i niestety kilka poronień w międzyczasie... jednak caly czas mocno wierzymy, ze doczekamy się 5tego szkraba😊
    Moje dzieci mają aktulanie 10 ,8 ,5 i 1,5 roku 😊

Witaj :)
    No i jak sobie radzisz z 4?
    Jak Wasz dzień mniej więcej wygląda? :)
    Ja jakbym za 3 lata urodziła... to w domu miałabym 8, 6, 3 i noworodka :) także nieźle he he

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 12:52

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • kasiaa126 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od zawsze kobiety, które mają trójkę dzieci wzbudzały mój podziw, a o jeszcze większej gromadce nie wspomnę bo to już wyczyn Ameryki.
    Też tak mam, że każda chwila spędzona z moimi dziećmi to największa radość jaka mnie w życiu spotyka. Jednak nie wiem jak wysoko trzeba się wspiąć w swoich ambicjach żeby marzyć o 5 dziecku? Ja po urodzeniu drugiego już przysięgałem sobie, że jest to szczyt moich marzeń i możliwości, a tu niewiadomo kiedy znowu mam ogromny brzuch i strach w oczach na myśl o zbliżającym się wielkimi krokami porodzie.
    Moje dzieci mają 3latka i 1,5roczku,a w grudniu lub styczniu będzie noworodek więc trochę wam zazdroszczę tych większych pociech bo ja od paru lat mam głównie pieluchy i butelki przed oczami i jak już pojawiała się myśl, że z tym koniec to bocian znowu nas odwiedził i piać od nowa :)
    Miłego dnia!

• Marzycielka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna
    W tamtym roku podnosiliśmy dom, mieliśmy duży skos.
    Teraz mamy na górze 4 fajne sypialnie i łazienkę ☺

Pytaj o co chcesz 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 13:50

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

❤💙❤💙
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, a Dominik już siedzi, bo mi umknęło...

❤💙❤💙
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia
    Ja bym w sumie chciała, żeby przydarzyła nam się niespodzianka za jakiś czas 😊 bo nie wiem czy mąż na te 4 się zgodzi 😉 a tak niespodzianka i tyle he he

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak właśnie u Was Kochane jest z pokojami? Dzieci mają swoje pokoje czy dzielą z rodzeństwem?
    U nas "starszaki" mają oddzielne pokoje, maluszek oczywiście z nami w sypialni ☺ ale czeka na niego pokój, trzeba zrobić podłogę i ściany i można jakieś mebelki wstawiać. Na razie jego rzeczy są u córci w szafie, bo ma dużą 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 16:08

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzycielka lubi tę wiadomość

❤💙❤💙
  • kasiaa126 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tere-fere, nie chcę cię martwić ale przy obecnej technologii ctj.anonimowość w internecie to już tylko mit i jak ktoś będzie cię chciał namierzyć to bez większego problemu to zrobi nawet jak usuniesz wszystkie swoje wpisy bo w internecie nie ma czarnej dziury i po wszystkim ślady, nr IP, itd.zostają, a na każdym kroku jesteśmy inwigilowani przez sztuczną inteligencję. Niestety, postęp w technologii jak wszystko , ma swoje plusy i minusy.

• tere-fere Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

❤💙❤💙
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaa126 wrote:
    Od zawsze kobiety, które mają trójkę dzieci wzbudzały mój podziw, a o jeszcze większej gromadce nie wspomnę bo to już wyczyn Ameryki.
    Też tak mam, że każda chwila spędzona z moimi dziećmi to największa radość jaka mnie w życiu spotyka. Jednak nie wiem jak wysoko trzeba się wspiąć w swoich ambicjach żeby marzyć o 5 dziecku? Ja po urodzeniu drugiego już przysięgałem sobie, że jest to szczyt moich marzeń i możliwości, a tu niewiadomo kiedy znowu mam ogromny brzuch i strach w oczach na myśl o zbliżającym się wielkimi krokami porodzie.
    Moje dzieci mają 3latka i 1,5roczku,a w grudniu lub styczniu będzie noworodek więc trochę wam zazdroszczę tych większych pociech bo ja od paru lat mam głównie pieluchy i butelki przed oczami i jak już pojawiała się myśl, że z tym koniec to bocian znowu nas odwiedził i piać od nowa :)
    Miłego dnia!

Kasia my nie planowalismy miec duzej rodziny, nie planowalismy kolejnego bobo, ale zycie potrafi zaskakiwac. Jak to mowia: Zycie pisze takie historie 😂

Ja nie bylam zachwycona delikatnie mowiac, bo dopiero co zaczynalo sie robic w domu jako tako normalnie a tu znowu wszystko od poczatku. W dodatku moja druga ciaza byla bardzo trudna i porod wywolywany w 37+0 przez zatrucie ciazowe. Trzeci porod byl najszybszy ale i najbolesniejszy. Trzecie dziecko naprawde nam rzucilo powazne wyzwania na codzien. Ale nie wyobrazam sobie juz zycia bez niej. Pierwszy miesiac to byl hardcore na resorach! 😵 Teraz skonczone 10 tygodni i dajemy rade. A ja dopiero teraz umiem na kazdy dzien, kazda chwile patrzec jak na cud. Zachwycam sie wszystkim i rozplywam sie nad malutka. Rece mam pelne roboty musze przyznac i wczoraj z mezem rozmawialismy jak zaden dzien nam sie juz nie dluzy tylko pedzi jak szalony!

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzieci maja swoje pokoje. Na poddaszu są 3 sypialnie i łazienka a na parterze był gabinet męża ale w tej chwili najstarszy ma tam swój pokój. Myśleliśmy ze jakby trzecie tez było dziewczynka to obie miałyby wspólny pokój. No ale jest Miko wiec zdecydowaliśmy ze zostajemy z maluchami na gorze a najstarszy na dół. Maluch jeszcze z nami w sypialni ale na dniach się pewnie wyprowadzi do siebie bo pomału zaczyna mi się nie mieścić w kołysce.

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2019, 11:28

Marzycielka, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

❤💙❤💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziewczyny mają razem pokój, kupiliśmy im łóżko piętrowe, takie co ma 3 miejsca do spania. Mogę je rozkręcić i mam 3 łóżka w razie przemeblowania. Takie samo jak na zdjęciu
    94e47d72233a.jpg

Wiktor ma sam pokój, ja z młodym w sypialni, a eMek w salonie 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 21:31

Marzycielka, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• tere-fere Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie, rozwalacie mnie na łopatki z tymi facetami po salonach 😂😂😂

Marzycielka, Natalia05, Aga9090, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

❤💙❤💙
‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ