Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKiedy ten rok minął ja się pytam?! bardzo żałuję, że tak szybko mi ten dzieć rośnie☹️ jestem spełniona, mam wszystko. Każda chwila z tym małym łobuzem jest wykorzystywana na 100%. Patrzę na niego i nie mogę uwierzyć, że jest na tym świecie. Jakoś tak inaczej patrzę na macierzyństwo niż wcześniej. Cieszę się z każdego uśmiechu, z każdej nowej umiejętności, a tych jest coraz więcej, wspina się na łóżko, schodzi z łóżka. Próbuje sam jeść choć wszystko dookoła później jest brudne, biega już po całym domu, naśladuje pieska i inne zwierzątka. Ogląda książki, a w zasadzie wyrywa kartki i próbuje je jeść, otwiera szafki, szufladki i niekoniecznie pozostawia w nich porządek. A najbardziej lubi urzędować u dziewczynek w pokoju i wszystkie zabawki od nich musi przetestować. Lubi także łazienkę i WC, bo przecież tam są takie fajne rzeczy do zabawy, pralka, WC, szafka, papier toaletowy, żele itd., mąka i przyprawami w kuchni też nie pogardzi 😅 uwielbia pomagać składać pranie i roznosić je po całym mieszkaniu, lubi także zrzucać ze stołu to co jest w zasięgu ręki. Próbuje tańczyć i śpiewa aaaa (gdy zmeczony). Mówi "ma-ma", "ta-ta", "ba-ba", "bam", "be", "a a a "(co znaczy hau hau) "brum-brum" i jest też dużo chińszczyzny😁 bawi się w akuku, uciekanie, rzucanie piłka. Bije brawo, robi papa, pokazuje "taki duzy". Krzyczy i piszczy jak nie po jego myśli. Ciągnie za nogawkę, wyciąga rączki mówi mama, biorę go na ręce i się przytula❤️ No nie potrafię się złościć na tego szkraba i chyba będzie rozpieszczony na maxa 🙈
tere-fere, Szczęśliwa Mamusia, Marzycielka, Laurka, Kleopatra, Jagodzianka19 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAga Wszystkiego najlepszego dla Boryska ❤ 😘.
Mój mały wielkoludek od paru dni " mówi " tata 😱 jest bardzo taki " zawzięty " próbuje aż do skutku cały czas kombinuje jak raczkować , coś czuję że jak będzie mieć roczek to będzie już chodzić jest jak mój mąż uparty 🙈.
Już mamy 1 Grudzień kiedy te miesiące tak szybko minęły 🙈.Marzycielka, tere-fere, Aga9090 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczynki
Przepraszam, że tyle dni mnie nie było z Wami, ale jakoś dni przelatywały mi przez palce... i miałam wrażenie, że nad niczym nie panuję
Dzieciaki pojechały z tatą na basen, więc nadrabiam WasSzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Jagodzianka19 wrote:Witaj Marzycielko 😊 widzę, że u Ciebie podobna roznica wieku wśród dzieci jak u mnie, plus u mnie dodatkowo 4ty maluszek po kolejnych 3 latach 😊 i niestety kilka poronień w międzyczasie... jednak caly czas mocno wierzymy, ze doczekamy się 5tego szkraba😊
Moje dzieci mają aktulanie 10 ,8 ,5 i 1,5 roku 😊
Witaj
No i jak sobie radzisz z 4?
Jak Wasz dzień mniej więcej wygląda?
Ja jakbym za 3 lata urodziła... to w domu miałabym 8, 6, 3 i noworodkatakże nieźle he he
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 12:52
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Od zawsze kobiety, które mają trójkę dzieci wzbudzały mój podziw, a o jeszcze większej gromadce nie wspomnę bo to już wyczyn Ameryki.
Też tak mam, że każda chwila spędzona z moimi dziećmi to największa radość jaka mnie w życiu spotyka. Jednak nie wiem jak wysoko trzeba się wspiąć w swoich ambicjach żeby marzyć o 5 dziecku? Ja po urodzeniu drugiego już przysięgałem sobie, że jest to szczyt moich marzeń i możliwości, a tu niewiadomo kiedy znowu mam ogromny brzuch i strach w oczach na myśl o zbliżającym się wielkimi krokami porodzie.
Moje dzieci mają 3latka i 1,5roczku,a w grudniu lub styczniu będzie noworodek więc trochę wam zazdroszczę tych większych pociech bo ja od paru lat mam głównie pieluchy i butelki przed oczami i jak już pojawiała się myśl, że z tym koniec to bocian znowu nas odwiedził i piać od nowa
Miłego dnia!Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
NiecierpliwaOna
W tamtym roku podnosiliśmy dom, mieliśmy duży skos.
Teraz mamy na górze 4 fajne sypialnie i łazienkę ☺
Pytaj o co chcesz 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 13:50
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
A jak właśnie u Was Kochane jest z pokojami? Dzieci mają swoje pokoje czy dzielą z rodzeństwem?
U nas "starszaki" mają oddzielne pokoje, maluszek oczywiście z nami w sypialni ☺ ale czeka na niego pokój, trzeba zrobić podłogę i ściany i można jakieś mebelki wstawiać. Na razie jego rzeczy są u córci w szafie, bo ma dużą 😄
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 16:08
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Tere-fere, nie chcę cię martwić ale przy obecnej technologii ctj.anonimowość w internecie to już tylko mit i jak ktoś będzie cię chciał namierzyć to bez większego problemu to zrobi nawet jak usuniesz wszystkie swoje wpisy bo w internecie nie ma czarnej dziury i po wszystkim ślady, nr IP, itd.zostają, a na każdym kroku jesteśmy inwigilowani przez sztuczną inteligencję. Niestety, postęp w technologii jak wszystko , ma swoje plusy i minusy.
-
kasiaa126 wrote:Od zawsze kobiety, które mają trójkę dzieci wzbudzały mój podziw, a o jeszcze większej gromadce nie wspomnę bo to już wyczyn Ameryki.
Też tak mam, że każda chwila spędzona z moimi dziećmi to największa radość jaka mnie w życiu spotyka. Jednak nie wiem jak wysoko trzeba się wspiąć w swoich ambicjach żeby marzyć o 5 dziecku? Ja po urodzeniu drugiego już przysięgałem sobie, że jest to szczyt moich marzeń i możliwości, a tu niewiadomo kiedy znowu mam ogromny brzuch i strach w oczach na myśl o zbliżającym się wielkimi krokami porodzie.
Moje dzieci mają 3latka i 1,5roczku,a w grudniu lub styczniu będzie noworodek więc trochę wam zazdroszczę tych większych pociech bo ja od paru lat mam głównie pieluchy i butelki przed oczami i jak już pojawiała się myśl, że z tym koniec to bocian znowu nas odwiedził i piać od nowa
Miłego dnia!
Kasia my nie planowalismy miec duzej rodziny, nie planowalismy kolejnego bobo, ale zycie potrafi zaskakiwac. Jak to mowia: Zycie pisze takie historie 😂
Ja nie bylam zachwycona delikatnie mowiac, bo dopiero co zaczynalo sie robic w domu jako tako normalnie a tu znowu wszystko od poczatku. W dodatku moja druga ciaza byla bardzo trudna i porod wywolywany w 37+0 przez zatrucie ciazowe. Trzeci porod byl najszybszy ale i najbolesniejszy. Trzecie dziecko naprawde nam rzucilo powazne wyzwania na codzien. Ale nie wyobrazam sobie juz zycia bez niej. Pierwszy miesiac to byl hardcore na resorach! 😵 Teraz skonczone 10 tygodni i dajemy rade. A ja dopiero teraz umiem na kazdy dzien, kazda chwile patrzec jak na cud. Zachwycam sie wszystkim i rozplywam sie nad malutka. Rece mam pelne roboty musze przyznac i wczoraj z mezem rozmawialismy jak zaden dzien nam sie juz nie dluzy tylko pedzi jak szalony!Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
U nas dzieci maja swoje pokoje. Na poddaszu są 3 sypialnie i łazienka a na parterze był gabinet męża ale w tej chwili najstarszy ma tam swój pokój. Myśleliśmy ze jakby trzecie tez było dziewczynka to obie miałyby wspólny pokój. No ale jest Miko wiec zdecydowaliśmy ze zostajemy z maluchami na gorze a najstarszy na dół. Maluch jeszcze z nami w sypialni ale na dniach się pewnie wyprowadzi do siebie bo pomału zaczyna mi się nie mieścić w kołysce.
Marzycielka lubi tę wiadomość
Mati 16.07.2009
-
nick nieaktualnyMoje dziewczyny mają razem pokój, kupiliśmy im łóżko piętrowe, takie co ma 3 miejsca do spania. Mogę je rozkręcić i mam 3 łóżka w razie przemeblowania. Takie samo jak na zdjęciu
Wiktor ma sam pokój, ja z młodym w sypialni, a eMek w salonie 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 21:31
Marzycielka, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość