X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka I jak tam co tam u Was 😊?.

• olka30 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego nie cierpię remontów. Ale u nas przeważyły względy ekonomiczne, naprawdę masę kasy przy budowie kosztuje robocizna, a że mąż sprytny to dużo zaoszczędziliśmy. Tyle że cały urlop i czas po pracy spędza na budowie :/ Teraz to już ani mi ani jemu to nie pasuje, ale cóż zrobić. Już niedługo :)

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Jagodzianka19 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka to konkretna kobietka się zapowiada 😁

Kark za to u Ciebie same kruszynki😊

olka30 lubi tę wiadomość

p19ue6hhr78s4yrb.png

Wysłany: 17 grudnia 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2020, 12:58

p19ue6hhr78s4yrb.png

Wysłany: 17 grudnia 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka jak sie czujesz? Maluszek juz po drugiej stronie brzucha?

tere-fere lubi tę wiadomość

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 08:27

❤💙❤💙
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzieci 4000, 4200, 3450 i 3440 więc różnie 😂
    Kark my czasem chodzimy do znajomych na sylwka, oni też mają dzieci i my sobie siedzimy w jednym pokoju i gadamy a dzieci w drugim i szaleją. W kilka par się tak spotykamy. Po północy idziemy do domu.
    Z odrobaczeniem jak dziewczyny pisały, po ok 3 tyg trzeba powtórzyć.

Szczęśliwa Mamusia, tere-fere lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My Sylwester w domu. Dzieciaki,zwłaszcza Wojtek już się nie mogą doczekać. I muszę Wam powiedzieć,że te "nasze" Sylwestry to chyba moje ulubione. Chlopaki w koszulkach,my w kieckach,ja pełny makijaż :) pikolo leje się strumieniami i wszystko co najgorsze na stole-chipsy,chrupy,żelki,muffiny i na prsegryzke kabanosy :) jutro odpalę kompa to Wam pokażę zdj z ostatniego Sylwka. Masakra :D

Wiecie,ja z roku na rok coraz leniwiej podchodzę do świąt. Pamiętam z dzieciństwa mycie okien,jeszcze mieliśmy takie skrzynkowe,tata musiał je rozkręcać,czyszczenie dywanów,szorowanie linoleum w kuchni. Cały jeden dzień to było mycie kryształów i szkliwa :) ciasto na łazanki schło porozkładane gdzieś po kanapach. Masakra! :) A teraz luzik. Sprzątam standardowo, jak co tydzień. Co z tego,że podłogi pomyje,jak jeszcze nie zdążę krzeseł ze stołu pościągać a już syf,jakby nigdy sprzątane nie było :) mój M.wiecznue zdziwiony,że ja zamiast iść spać,to wolę prasować,czy podłogę myć :D na sobotę planuje upiec miodownik i ciasteczka,w niedzielę byśmy je ozdabiali,potem ubrali choinkę, w poniedziałek posprzatać dom i może zrobię fasolę ze śliwkami i wtorek wigilia :)
    Święta z dzieciństwa kojarzą mi się z językami,poganianiem,pispieszaniem,z jakimś takim zamieszaniem. Teraz na luzie. Zrobię coś,to zrobię,nie to nie. Świat się nie zawali. Wolę żeby dzieci kojarzyły święta ze wspólnymi chwilami,a nie zalataną matka w kuchni. Dzisiaj popakowałam część prezentów, jutro ma być dostawą od dziadków. Słyszałam jak dzieciaki sievumaeialy,że zrobią nam laurki i pokładają do woreczków i dadzą do nich cukierki,a Kasia powiedziała,że ona dla mamy nawet 5 włoży :D

Szczęśliwa Mamusia, Aga9090, Jagodzianka19 lubią tę wiadomość

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png

Wysłany: 18 grudnia 2019, 01:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W wagowo u nas 3950 (40 TC), 3000 (38 TC), 4100 (39 TC) i Twixy 2480 i 2850 (37+5)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    My Sylwester w domu. Dzieciaki,zwłaszcza Wojtek już się nie mogą doczekać. I muszę Wam powiedzieć,że te "nasze" Sylwestry to chyba moje ulubione. Chlopaki w koszulkach,my w kieckach,ja pełny makijaż :) pikolo leje się strumieniami i wszystko co najgorsze na stole-chipsy,chrupy,żelki,muffiny i na prsegryzke kabanosy :) jutro odpalę kompa to Wam pokażę zdj z ostatniego Sylwka. Masakra :D

Wiecie,ja z roku na rok coraz leniwiej podchodzę do świąt. Pamiętam z dzieciństwa mycie okien,jeszcze mieliśmy takie skrzynkowe,tata musiał je rozkręcać,czyszczenie dywanów,szorowanie linoleum w kuchni. Cały jeden dzień to było mycie kryształów i szkliwa :) ciasto na łazanki schło porozkładane gdzieś po kanapach. Masakra! :) A teraz luzik. Sprzątam standardowo, jak co tydzień. Co z tego,że podłogi pomyje,jak jeszcze nie zdążę krzeseł ze stołu pościągać a już syf,jakby nigdy sprzątane nie było :) mój M.wiecznue zdziwiony,że ja zamiast iść spać,to wolę prasować,czy podłogę myć :D na sobotę planuje upiec miodownik i ciasteczka,w niedzielę byśmy je ozdabiali,potem ubrali choinkę, w poniedziałek posprzatać dom i może zrobię fasolę ze śliwkami i wtorek wigilia :)
    Święta z dzieciństwa kojarzą mi się z językami,poganianiem,pispieszaniem,z jakimś takim zamieszaniem. Teraz na luzie. Zrobię coś,to zrobię,nie to nie. Świat się nie zawali. Wolę żeby dzieci kojarzyły święta ze wspólnymi chwilami,a nie zalataną matka w kuchni. Dzisiaj popakowałam część prezentów, jutro ma być dostawą od dziadków. Słyszałam jak dzieciaki sievumaeialy,że zrobią nam laurki i pokładają do woreczków i dadzą do nich cukierki,a Kasia powiedziała,że ona dla mamy nawet 5 włoży :D

Ja do Świąt to też tak na luzie i raczej z nich się nie cieszę tylko człowiek się na robi i po co na co chyba tylko po to aby potem było co jeść , sama pamiętam jak samemu robiło się łańcuchy z papieru kolorowego i ozdoby świąteczne wycinało się ,tak wszystko razem się robiło nawet na Dzień Zmarłych robiliśmy sami wiązanki a teraz wszystko minęło przepadło żeby chociaż ten śnieg był zima a tu mamy co roku wiosnę dziś u mnie 12 stopni a już 18 Grudnia 😊.
    Pogodziłam się z mężem on na prawdę ma szczęście że znoszę ten jego charakter 🙃 .

Jagodzianka19 lubi tę wiadomość

Wysłany: 18 grudnia 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ooo jakbym czytała o moim podejsciu do Świąt i porządków 😁

p19ue6hhr78s4yrb.png

Wysłany: 18 grudnia 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my bedziemy miec gości, więc jakies 2 sałatki zrobie i 2 ciasta + ciasteczka. tradycyjnie u nas na Swieta robimy ciasteczka z wróżbą :) Obiad w pierwszy dzień Świąt to odgrzewana wgilia :D jedynie w drugi dzień coś trzeba upichcić. Luzik :)

A to ja i M. Sylwester 2018/2019 :D MAsakra :D uwielbiam to zdjęcie :D za każdym razem jestem, w szoku :D

e98eccacc22b.png

Pawojoszka, rozumiem, że zajeta estes całowaniem, karmieniem i tuleniem Synusia? :)

Szczęśliwa Mamusia, Jagodzianka19, Aga9090 lubią tę wiadomość

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa Pięknie wyglądacie i Ty moja droga wyglądałaś na prawdę przepięknie i ten brzusio ❤️❤️.

Też jestem ciekawa co tam u pawojoszki nic nie pisze , na grudniowym wątku 2019 przeczytałam że będzie mieć chyba dziś CC ich synek waży 4300 to kawał chłopa , jak to się mówi niech najlepiej ona nas o tym poinformuje mam nadzieję że się na mnie nie obrazi że napisałam o tym 🙃 .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 11:59

Natalia05, Jagodzianka19 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa też poczytałam tam 😅😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też nie ma jakiegoś ciśnienia, dzień przed wigilia pięke ciasta i ciasteczka z dziećmi, wszystkie potrawy już szykuje by w wigilię tylko upiec rybę, podgrzać kapustę, barszcz i ziemniaki ugotować 😅pierwszy dzień świąt to odgrzewamy wszystko z wigilii, a w drugi dzień świąt rolady, modro kapusta i kluski śląskie 🙈a sprzątanie bez szaleństw

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 17:10

Szczęśliwa Mamusia, Jagodzianka19 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Szczęśliwa też poczytałam tam 😅😉

Jak coś jesteśmy na bieżąco 🙃😝 " śledzimy " pawojoszkę .

Aga9090, Jagodzianka19 lubią tę wiadomość

Wysłany: 18 grudnia 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa piękny brzuszek miałaś 😊

p19ue6hhr78s4yrb.png

Wysłany: 18 grudnia 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodzianka19 wrote:
    Niecierpliwa piękny brzuszek miałaś 😊
    Tak czekałam na CC,żeby wreszcie sobie przypomnieć jak wyglądają moje stopy,o reszcie nie wspomnę,a tu po cccwstahe a stóp nadal nie widać 😁 się śmiałam,że zrobiłam interes życia,bo wychodzę ze szpitala z dwójką noworodków a nadal "w ciąży" 😆

olka30, Jagodzianka19 lubią tę wiadomość

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny przepraszam że tak długo mnie nie bylo.. wytłumaczenia nie mam bo każda z nas wie ile to mamy pracy z naszymi dziećmi.
    Bardzo Was proszę o jakieś mini streszczenie co u Was bo nie jestem w stanie Was czytać ❤️
    Buziole ❤️

Szczęśliwa Mamusia, Aga9090 lubią tę wiadomość

"Troszkę Nas Jest.."
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 08:27

❤💙❤💙
‹‹ 250 251 252 253 254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ