Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dlatego nie cierpię remontów. Ale u nas przeważyły względy ekonomiczne, naprawdę masę kasy przy budowie kosztuje robocizna, a że mąż sprytny to dużo zaoszczędziliśmy. Tyle że cały urlop i czas po pracy spędza na budowie Teraz to już ani mi ani jemu to nie pasuje, ale cóż zrobić. Już niedługo
-
U mnie dzieci 4000, 4200, 3450 i 3440 więc różnie 😂
Kark my czasem chodzimy do znajomych na sylwka, oni też mają dzieci i my sobie siedzimy w jednym pokoju i gadamy a dzieci w drugim i szaleją. W kilka par się tak spotykamy. Po północy idziemy do domu.
Z odrobaczeniem jak dziewczyny pisały, po ok 3 tyg trzeba powtórzyć.Szczęśliwa Mamusia, tere-fere lubią tę wiadomość
-
My Sylwester w domu. Dzieciaki,zwłaszcza Wojtek już się nie mogą doczekać. I muszę Wam powiedzieć,że te "nasze" Sylwestry to chyba moje ulubione. Chlopaki w koszulkach,my w kieckach,ja pełny makijaż pikolo leje się strumieniami i wszystko co najgorsze na stole-chipsy,chrupy,żelki,muffiny i na prsegryzke kabanosy jutro odpalę kompa to Wam pokażę zdj z ostatniego Sylwka. Masakra
Wiecie,ja z roku na rok coraz leniwiej podchodzę do świąt. Pamiętam z dzieciństwa mycie okien,jeszcze mieliśmy takie skrzynkowe,tata musiał je rozkręcać,czyszczenie dywanów,szorowanie linoleum w kuchni. Cały jeden dzień to było mycie kryształów i szkliwa ciasto na łazanki schło porozkładane gdzieś po kanapach. Masakra! A teraz luzik. Sprzątam standardowo, jak co tydzień. Co z tego,że podłogi pomyje,jak jeszcze nie zdążę krzeseł ze stołu pościągać a już syf,jakby nigdy sprzątane nie było mój M.wiecznue zdziwiony,że ja zamiast iść spać,to wolę prasować,czy podłogę myć na sobotę planuje upiec miodownik i ciasteczka,w niedzielę byśmy je ozdabiali,potem ubrali choinkę, w poniedziałek posprzatać dom i może zrobię fasolę ze śliwkami i wtorek wigilia
Święta z dzieciństwa kojarzą mi się z językami,poganianiem,pispieszaniem,z jakimś takim zamieszaniem. Teraz na luzie. Zrobię coś,to zrobię,nie to nie. Świat się nie zawali. Wolę żeby dzieci kojarzyły święta ze wspólnymi chwilami,a nie zalataną matka w kuchni. Dzisiaj popakowałam część prezentów, jutro ma być dostawą od dziadków. Słyszałam jak dzieciaki sievumaeialy,że zrobią nam laurki i pokładają do woreczków i dadzą do nich cukierki,a Kasia powiedziała,że ona dla mamy nawet 5 włożySzczęśliwa Mamusia, Aga9090, Jagodzianka19 lubią tę wiadomość
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
W wagowo u nas 3950 (40 TC), 3000 (38 TC), 4100 (39 TC) i Twixy 2480 i 2850 (37+5)
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
nick nieaktualnyNiecierpliwaOna wrote:My Sylwester w domu. Dzieciaki,zwłaszcza Wojtek już się nie mogą doczekać. I muszę Wam powiedzieć,że te "nasze" Sylwestry to chyba moje ulubione. Chlopaki w koszulkach,my w kieckach,ja pełny makijaż pikolo leje się strumieniami i wszystko co najgorsze na stole-chipsy,chrupy,żelki,muffiny i na prsegryzke kabanosy jutro odpalę kompa to Wam pokażę zdj z ostatniego Sylwka. Masakra
Wiecie,ja z roku na rok coraz leniwiej podchodzę do świąt. Pamiętam z dzieciństwa mycie okien,jeszcze mieliśmy takie skrzynkowe,tata musiał je rozkręcać,czyszczenie dywanów,szorowanie linoleum w kuchni. Cały jeden dzień to było mycie kryształów i szkliwa ciasto na łazanki schło porozkładane gdzieś po kanapach. Masakra! A teraz luzik. Sprzątam standardowo, jak co tydzień. Co z tego,że podłogi pomyje,jak jeszcze nie zdążę krzeseł ze stołu pościągać a już syf,jakby nigdy sprzątane nie było mój M.wiecznue zdziwiony,że ja zamiast iść spać,to wolę prasować,czy podłogę myć na sobotę planuje upiec miodownik i ciasteczka,w niedzielę byśmy je ozdabiali,potem ubrali choinkę, w poniedziałek posprzatać dom i może zrobię fasolę ze śliwkami i wtorek wigilia
Święta z dzieciństwa kojarzą mi się z językami,poganianiem,pispieszaniem,z jakimś takim zamieszaniem. Teraz na luzie. Zrobię coś,to zrobię,nie to nie. Świat się nie zawali. Wolę żeby dzieci kojarzyły święta ze wspólnymi chwilami,a nie zalataną matka w kuchni. Dzisiaj popakowałam część prezentów, jutro ma być dostawą od dziadków. Słyszałam jak dzieciaki sievumaeialy,że zrobią nam laurki i pokładają do woreczków i dadzą do nich cukierki,a Kasia powiedziała,że ona dla mamy nawet 5 włoży
Ja do Świąt to też tak na luzie i raczej z nich się nie cieszę tylko człowiek się na robi i po co na co chyba tylko po to aby potem było co jeść , sama pamiętam jak samemu robiło się łańcuchy z papieru kolorowego i ozdoby świąteczne wycinało się ,tak wszystko razem się robiło nawet na Dzień Zmarłych robiliśmy sami wiązanki a teraz wszystko minęło przepadło żeby chociaż ten śnieg był zima a tu mamy co roku wiosnę dziś u mnie 12 stopni a już 18 Grudnia 😊.
Pogodziłam się z mężem on na prawdę ma szczęście że znoszę ten jego charakter 🙃 .Jagodzianka19 lubi tę wiadomość
-
my bedziemy miec gości, więc jakies 2 sałatki zrobie i 2 ciasta + ciasteczka. tradycyjnie u nas na Swieta robimy ciasteczka z wróżbą Obiad w pierwszy dzień Świąt to odgrzewana wgilia jedynie w drugi dzień coś trzeba upichcić. Luzik
A to ja i M. Sylwester 2018/2019 MAsakra uwielbiam to zdjęcie za każdym razem jestem, w szoku
Pawojoszka, rozumiem, że zajeta estes całowaniem, karmieniem i tuleniem Synusia?Szczęśliwa Mamusia, Jagodzianka19, Aga9090 lubią tę wiadomość
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
nick nieaktualnyNiecierpliwa Pięknie wyglądacie i Ty moja droga wyglądałaś na prawdę przepięknie i ten brzusio ❤️❤️.
Też jestem ciekawa co tam u pawojoszki nic nie pisze , na grudniowym wątku 2019 przeczytałam że będzie mieć chyba dziś CC ich synek waży 4300 to kawał chłopa , jak to się mówi niech najlepiej ona nas o tym poinformuje mam nadzieję że się na mnie nie obrazi że napisałam o tym 🙃 .Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 11:59
Natalia05, Jagodzianka19 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU nas też nie ma jakiegoś ciśnienia, dzień przed wigilia pięke ciasta i ciasteczka z dziećmi, wszystkie potrawy już szykuje by w wigilię tylko upiec rybę, podgrzać kapustę, barszcz i ziemniaki ugotować 😅pierwszy dzień świąt to odgrzewamy wszystko z wigilii, a w drugi dzień świąt rolady, modro kapusta i kluski śląskie 🙈a sprzątanie bez szaleństw
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 17:10
Szczęśliwa Mamusia, Jagodzianka19 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jagodzianka19 wrote:Niecierpliwa piękny brzuszek miałaś 😊
olka30, Jagodzianka19 lubią tę wiadomość
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Hej dziewczyny przepraszam że tak długo mnie nie bylo.. wytłumaczenia nie mam bo każda z nas wie ile to mamy pracy z naszymi dziećmi.
Bardzo Was proszę o jakieś mini streszczenie co u Was bo nie jestem w stanie Was czytać ❤️
Buziole ❤️Szczęśliwa Mamusia, Aga9090 lubią tę wiadomość
"Troszkę Nas Jest.."