Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySzczęśliwa pod rygorem pominięcia czyli sąd pominie jego zeznania.. zdecyduje za Twojego męża...
Stay moje chili con carne: mięso mielone smażę z cebulką, do tego kukurydza, fasola czerwona, papryka czerwona, zalewam sosem pomidorowym (pomidory sparzam wrzątkiem, zdejmuje skórkę i do blendera) przyprawiam ziołami prowansalskimi, kolendrą i lubczykiem, słodka papryką i wiadomo sól i pieprz. Ta moja zapiekanka to właśnie chili con carne + dwie torebki ryżu, do brytfanki i na górę ser. Dużo osób się tym naje_Stay, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Stay nie każdy musi lubić takie jedzenie.dlatego staram się mieć różne rzeczy.Ale jeszcze mi się nie trafiło by ktoś rozgrzebywał 😄 a chili con carne i tacosy plus inne dodatki w miseczkach i można sobie robić po swojemu co kto lubi 😁 moje dzieciaki często chcą na obiad, a na kolacje chętnie zjedzą quesadille. Ale to wiadomo każdy mam inny smak ☺
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny czytam o tym jedzeniu i mnie ssie hyhy a musze zaczac uwazac bo z synkirm mialam cukrzyce ciazowa z corka na granicy i dieta. Teraz juz mierze na czczo i jest nieciekawie. Ale smakowite jedzonko robicie
Nataliopo pierwsze spokojnie kazdy przypadek jest inny. Moge Ci napisac jak to u nas wygladalo ale z nami byly dzieci z podobnymi ze tak powiem przypadlosciami i u nich bylo inaczej jedne byly tylko kilka dni w szpitalu i to prawie odrazu przy mamie a wazne do wyjscia ze szpitala jest to aby dziecko wazylo 2 kg samo oddychalo no i radzilo sobie ze ssaniem.
Ja tydzien przed CC dostalam sterydy bo wg lekarzy wlasnie najlepiej jest tak tydzien przed porodem podac steryd. Po narodzinach synek dostal 10 punktow Apgar bylo wszystko ok ale w ciagu godziny pogorszyl sie iddecg i trafil na Oiom i byl 3 dni na wspimaganiu oddechu Ceppap potem byl przrniesiony na tzw posredni oddzial gdzie byl monitorowany oddech no i karmiony byl kroplowka a potem sonda i butelka karmic piersia moglam dopiero po 11 dniach. No i mial problem z regulacja ciepla co dosc duzo wczesniakow ma. Mnostwo badan Mu zrobili z czego sie ciesze bo np.corka urodzona z hipotrofia ale o czasie i zrobili jej usg glowki i brzuszka no i morfologie. Ze szpitala wyszlismy po 12 dniach od porodu. Potem jezdzilismy przez rok na wizyty do neonatologa.
Podkreslam jednak,ze byly dzieci z hipotrofia i wychodzily po kilku dniach do domu. No i po porodzie nikt nie czepial nawet nie wspominal o pepowowinie dwunaczyniowej a lezalam w szpitalu klinicznym pod opieka profesora ktory specjalizuje sie od lat miedzyinnymi w hipotrofii. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A ja myślę że potrzebne są takie dni jak walentynki ,fakt że uczucie okazujemy na codzienne ale czasem jesteśmy pochłonięci życiem ,codziennością i warto żeby był taki dzień gdzie się zatrzymujemy żeby sobie uświadomić że są w naszym życiu wyjątkowe osoby i warto by o nie zadbać trochę bardziej . Bo inaczej to wszystkie święta możnaby zlikwidować. Co nie znaczy że można traktować 14 02 jak jedyny obowiązkowy w roku dzień na okazywanie emocji,odfajkowac i spokój na cały rok.
Szczęśliwa Mamusia, Gruszka, Jagodzianka19, Aga9090 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej.
Dobrego dnia
Gruszka jak test?
Natalia moj synek jak rodzilam corke mial 17 miesiecy i pierwszy raz w zyciu zostal beze mnie oczywiscie z tata i bylo super wiem,ze czesto my jako matki mamy wiekszy problem zostawienia dziecka bez nas niz same dzieci.
I na razie nie mysl,ze odrazu tyle czasu spedzisz w szpitalu bo moze bedxie wzzystko ok a po drugie nawet gdyby dzuecko musialo byc pod obserwacja to Ciebie i tak wypisza bo nie trzymaja mam w szpitalu. Ja przez tydzien dojezdzalam do synka do szpitala czasem 2 rqzy dziennie bo dowozilam swoj pokarm dla Niego bylo strasznie goraco a ja z duza anemia i po CC ale dalismy rade!!!
Z corka mimo hipotrofii bylam wypisana w 4 dobie od CC.Gruszka, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny