X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • Magic Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik super wieści i trzymam Kciuki aby wytrzymał jeszcE trochę.
    Kochana pomóżcie Bo mój mąż ma mieć operacje na kolano w Warszawie prywatnie A wiadomo to spory koszt. Czy była tu życzliwa osoba z Białegostoku i wspominała coś o tańszej operacji?

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego dla Was w Nowym roku:-)

pawojoszka, Basik83, PixiDixi lubią tę wiadomość

"Troszkę Nas Jest.."
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla ciebie też Tinnera <3

Tinnera lubi tę wiadomość

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia juz masz z gorki,wytrzymacie!.
    Tinera pomyslnosci !!!

Tinnera lubi tę wiadomość

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi a czuje sie jakbym miala ciagle pod górkę hahaha

czego sie małpo nieodzywasz :p

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedactwo coś przeskrobała że cię w kozie zostawiają ? Też bym chyba osiwiała sama w domu co innego jak idą do szkoły na parę godzin ale parę dni to dużo . Ja jutro idę na krzywa cukrowa , jak mi się nie chce to masakra jak pomyślę że będę na głodzie do 10 tej przynajmniej to od razu jestem głodna i jem jak głupia dzisiaj jakbym mogła najeść się na zapas ,oj coś czuję że w poniedziałek na wizycie będzie sporo na plusie jak wejdę na wagę

cf409fc7e7.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik83 wrote:
    Pixi a czuje sie jakbym miala ciagle pod górkę hahaha

czego sie małpo nieodzywasz :p

A Ty to czytasz co napisalam :):):)? Telefonu nie mam,zalalam nowy tel.do serwisu poszedl i mam jakis badziew a tu pisze z tabletu corki . Nie mam jak do Ciebie pisac,nawet Twojego numeru tel.nie mam bo zapisany mialam na telefonie a nie na simie,blondynka ja.

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi sorki ciaza rowna sie mozg kalafior.heheh

PixiDixi lubi tę wiadomość

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia żebyś wiedziała dziś właśnie tego doświadczyłam . Poszłam na tą nieszczęsną krzywa i wzięłam wszystko i wodę i cytrynę ,bo u nas można ,tylko o glukozie zapomniałam . Wpadłam do labu za pięć ósma ( przyjmują do ósmej) i nie było nawet czasu żeby wyskoczyć do apteki . Na szczęście pani w labie była bardzo miła powiedziała że ma swoją i może mi urzyczyc a że mój mąż poszedł ze mną to go wysłałam do apteki i oddałam pani . Nawet nie było tak zle pomijając glukozę trochę poplotkowalam z paniami na poczekalni trochę z paniami w labie i jakoś zleciało na szczęście mam to za sobą . Zalowalam tylko że nie wzięłam kawy w termosie ,bo ja bez kawy tyle godzin to nie żywa jestem ,no i zamiast kanapki wzięłam batonika żeby zjeść po badaniu ( mądra ja) a po tej glukozie to chyba przez tydzień nie spojrzę na słodkie . Przez ten strach przed głodem wczoraj tak się najadłam i obpilam że cała noc latałam do toalety prawie co godzinę a brzuch tak mi wywaliło że aż skura mnie zaczęła ciagnac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 16:38

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam test z sody oczyszczonej wyszło że będzie dziewczynka ,zobaczymy w poniedziałek. Ten test jest trochę bardziej wiarygodny dla nie niż te z wyliczaniem dni bo może mieć jakieś podstawy np. skład moczu . Czytałam też o teście który robiły kobiety dawno temu a mianowicie podlewanie nasion przenicy i jęczmienia moczem i które pierwsze wykiełkują ,pszenica-dziewczynka, jęczmień- chłopak podobno sprawdzane w testach laboratoryjnych ma sprawdzalnosc70% nie robiłam bo nie mam nasion a do poniedziałku wytrzymam ale jak mi lekarz nie powie to kto wie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 16:54

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa polecam jakaś gierkę może być nawet na telefonie albo jakieś skalne miasteczko na kompie ogłupia i pochłania czas

cf409fc7e7.png
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.piwnooka.pl/chcesz-poznac-plec-swojego-dziecka-no-to-zabawmy-sie/

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Ja robiłam test z sody oczyszczonej wyszło że będzie dziewczynka ,zobaczymy w poniedziałek. Ten test jest trochę bardziej wiarygodny dla nie niż te z wyliczaniem dni bo może mieć jakieś podstawy np. skład moczu . Czytałam też o teście który robiły kobiety dawno temu a mianowicie podlewanie nasion przenicy i jęczmienia moczem i które pierwsze wykiełkują ,pszenica-dziewczynka, jęczmień- chłopak podobno sprawdzane w testach laboratoryjnych ma sprawdzalnosc70% nie robiłam bo nie mam nasion a do poniedziałku wytrzymam ale jak mi lekarz nie powie to kto wie

Ale ten test to chyba nie bierzesz na powaznie????
    Przeciez w moczu kobiety jie ma nic co mogloby w reakcji z soda wykazac plec.....

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia jak u Ciebie??

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Ale ten test to chyba nie bierzesz na powaznie????
    Przeciez w moczu kobiety jie ma nic co mogloby w reakcji z soda wykazac plec.....
    Tu chodzi chyba o kwaśność albo zasadowość moczu . Podobno żeński płód np.wytwaza więcej i szybciej bhcg ,dziewczynki mają też podobno szybsza pracę serca tak że zarodek w zależności ad płci ma różne właściwości i różnie wpływa na organizm kobiety więc może i na mocz . Ale oczywiście traktuje to jak zabawę zupełnie jak lanie wosku i wróżenie z fusów

cf409fc7e7.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Tu chodzi chyba o kwaśność albo zasadowość moczu . Podobno żeński płód np.wytwaza więcej i szybciej bhcg ,dziewczynki mają też podobno szybsza pracę serca tak że zarodek w zależności ad płci ma różne właściwości i różnie wpływa na organizm kobiety więc może i na mocz . Ale oczywiście traktuje to jak zabawę zupełnie jak lanie wosku i wróżenie z fusów

To wssystko co napisalas i ja wyczytalam z forum i zapytalam sie lekarki i powiedziala mi to co podejrzewalam,ze to stek bzdur. Takze fajnie,ze z dystansem dovtego podchodzisz :)

Wysłany: 4 stycznia 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też wyczytałam, że tętno jest powyżej 145 u dziewczynek, a poniżej u chłopców. NIgdy wczesniej o tym nie słyszałam, nie pytałam lekarki co o tym sadzi, ale tez nigdy jakoś sama z siebie o tym nie wspominała.

Z ciekawości sprawdziłam tętno pierworodnego - 137, muszę sprawdzić pozostałą dwójkę :)

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016

Wysłany: 4 stycznia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najbardziej wiarygodny jest poród :) no chyba, że ktoś ma takie zdj USG jak Rene - nikt chyba nie ma wątpliwości, że to facet :)

no i test nifty, jeśli ktoś robi

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016

Wysłany: 4 stycznia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja koleżanka ma 2 synów. Od pierwszej ciaży marzyła o córce. Kiedy w drugiej ciąży dowiedziała się, że "znowu sie nie udało" jak to powiedziała, to przeryczała kilka dni. Jej mąż był bezradny :) nie wiedział jak ją uspokajać i pocieszać. Oczywiście, że kocha swoich chłopaków (tzn ja tak myślę) ale kiedy ja byłam w swojej trzeciej ciąży, to ona mi powiedziała, że chciałaby mieć trzecie dziecko, ale boi się, że to znowu będzie CHŁOPIEC, więc sie nie zdecyduje

Dla mnie to nie jest normalne podejście, ale moge sie nie znać.

Albo mojej mamy koleżanka opowiadała o swoim zięciu (może to tylko wynika z relacji teściowa-zięciu), ale oni mają troje dzieci. Dwie pierwsze to córki, a trzeci syn i podobno jak sie urodził synek, to on sie upił i wokól mówił, że wreszcie może świętować urodzenie dziecka, bo te starsze, to dzieci żony. Niby wszyscy traktowali te jego słowa z przymrużeniem oka, ale ta teściowa mówi że rzeczywiście jest rónica w jego stosunku do córek i syna.

Inna koleżanka z kolei ma 2 córki i od początku chcą mieć syna. Mój pierworodny jest w wieku jej pierworodnej i naszej jeszcze jednej kuzynki synka i wtedy też ona mówiła, ze to bez sensu, bo wszyscy maja synów, tylko nie ona. a jej mąż nigdy nie przewijał córek, nie kąpał, bo mówił że to dziewczynki i on ich nie chce dotykać, gdyby to był syn, to by kąpał i przewijał. NIby bawi się z dziewczynkami, ale nie przytula ich, nie bierze na kolana.

Nie wiem. CHORE

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh dziewczynki z tymi wrozbami to niezle

Ale ja tez w to nie wierze

Pawojoszka usmialam sie z ta glukoza heheh

A raczej ze poszlas a zapomnialas...janto skleroze mam niezla.

Niecierpliwa ja po glukozie na nic slodkiego przez tydzieb nie moglam patrzec.

Pixi co u mnie? Tocze sie ledwo kulam hahaha ostatnio znow poszlo dwa kilo w dol wiec obecnie od poczatku ciazy jestem tyljo kilo na plusie.

Pozatym mlody glowa w dole strasznie naciska mi nA szyjke blizna po cc boli ciagnie.a mlody zamiast kopac to sie rozsciaga tak ze nie raz mysle ze mi skore rozerwie..albo wyjdzie gardlem.mecze sie po byle jakich czynnosciach pojawia sie tez skurcze..ale nie jakos specjapnie regularne.no i po malu ogarnia mnie panika przed porodem mimo ze wiem co mnie czeka.

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ