Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też jestem z wielodzietnej rodziny i mąż tez u mnie było nas piątka i u meza tez...
NiecierpliwaOna jesteś przesympatyczna i pozytywną osobą masz racje najlepiej się tym nieprzejmowac.. A o tym 500 plus tez słyszałam... wiem ze będzie na początku ciężko ale chce żeby córka miała się z kim bawić synek tez zadowolony z rodzeństwa i zakochany w siostrze wiec i ja się wzruszam jak na nich patrze1 szczescie 7 lat
2 szczescie 2 latka
3 szczescie Wanessa 1 rok
odmawiajmy modlitwe do sw. Rity -
Ale zauważcie że w innych krajach nie ma takiego przeświadczenia że trzecie to albo wpadka albo patologia albo totalny brak rozsądku czy dziwactwo nie mówiąc już i czwartym czy kolejnym ,tylko Polacy tak reagują czyżby lata komuny ? A może to Czarnobyl ludziom w głowach poprzestawiał . Czyżby stosunek do rodzin wielodzietnych i zazdrość to nasze cechy narodowe?
-
Witam nowa mamusie ..
Ty sie nie przejmuj tekstami innych kochana.
Widze ze termin masz podobny do mnie i ja rowniez 3 dzieciaczek.
Nie bede sama w tak zaawansowanej ciazy.
Dziewczynki kochane jak samopoczucie?
Od tych trudnych tematow to tez jestem ja heheh.mam dwie nastolatki w domu wiec chyba juz nie ma na chwile obecna u nas tematu tabu.
Ja dzis przeszlam z 7 km i czuje sie nawet dobrze chyba zwariowalam hahha.Ale byla taka piekna pogoda ze poszlismy do lasu na spacer. -
Basik83 wrote:Witam nowa mamusie ..
Ty sie nie przejmuj tekstami innych kochana.
Widze ze termin masz podobny do mnie i ja rowniez 3 dzieciaczek.
Nie bede sama w tak zaawansowanej ciazy.
Dziewczynki kochane jak samopoczucie?
Od tych trudnych tematow to tez jestem ja heheh.mam dwie nastolatki w domu wiec chyba juz nie ma na chwile obecna u nas tematu tabu.
Ja dzis przeszlam z 7 km i czuje sie nawet dobrze chyba zwariowalam hahha.Ale byla taka piekna pogoda ze poszlismy do lasu na spacer.
Tez witam nowa mame
Basia Ty oszalalas "spacerujac" ,taz to maraton kobieto.Basik83 lubi tę wiadomość
-
PixiDixi gratuluję chłopaki są fajne .
Basia my mieszkaliśmy jeszcze z moją kuzynka ona jest nauczycielką i jak raz mały znalazł ulotkę o prezerwatywach to poszedł do cioci zapytać co to tak że ona mu wytłumaczyła przy okazji zkad się dzieci biorą to ten temat mi odszedł.
Jak ja się nie mogę doczekać poniedziałku czuje się jakbym tylko ja na całym świecie nie wiedziała czy to chłopiec czy dziewczynka a reszta już po połówkowych i wszystko wiedząPixiDixi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny już rodzilyscie wiec mam do Was pytanie , u mnie okolice 8 miesiąca od 19tyg ciąży mam skurcze całe szczęście dotrwałam do teraz w dwupaku pomijając , nie wiem czy przez skurcze czy po prostu ale czuje się strasznie zle ledwo chodzę , mało tego ustać nie mogę nawet 5 minut bo czuje się jakbym ważyła tonę a wazę 54 kg , lezec nie mogę na plecach bo bolą wiec jedyna pozycja to lewy bok i teraz moje pytanie .. czy skoro mam tak fatalna kondycję ( dysze 5 minut po zalozeniu spodni np ) to od razu po porodzie zacznę normalnie funkcjonować czy od nowa będę musiała uczyć się ruszac .. to jest straszne jestem przerażona
Ciaza leżąca od połowy .. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hehe to Ty Justa?, swiat jest maly....uwazam,ze dasz rade,mlodziutka jestes i ta waga . ...Jak masz duze watpliwosci to pytaj lekarza my go nie zastapimy
Pozycja na plecach jest jedna z najgirszych,na lewym boku jest najlepsza,nic nie naciska na glowne zyly i tetnice tak btwWiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2018, 22:32
-
pawojoszka wrote:PixiDixi gratuluję chłopaki są fajne .
Basia my mieszkaliśmy jeszcze z moją kuzynka ona jest nauczycielką i jak raz mały znalazł ulotkę o prezerwatywach to poszedł do cioci zapytać co to tak że ona mu wytłumaczyła przy okazji zkad się dzieci biorą to ten temat mi odszedł.
Jak ja się nie mogę doczekać poniedziałku czuje się jakbym tylko ja na całym świecie nie wiedziała czy to chłopiec czy dziewczynka a reszta już po połówkowych i wszystko wiedzą
Niecierpliwa ja tam lubie lazic jak bylam na poczatku ciazy to akurat lato bylo wiec woda plywanie spcery rower(tutaj troche musialam odpuscic przez krwawienia)alebjak sie uspokoilo jezdzilam dalej.i duzo wszedzie na nogach kryzys przyszedl jak zimno sie zaczelo robic i dupy sie nie chcialo ruszac.Ale patrze tak na pryzmat calej ciazy to dosyc aktywna mimo zajebistej nadwagi.
Justa ja nie lezalam wiec ciezko powoedziec mam dni ze popsrztam chate i dysze jak parowoz i tez mialam skurcze ale z tego powodu nie bylam w szpitalu.a sa dni gdzie gory moge przenosic.co do po porodzie ja mialam dwie cc po pierwszej nie umialam dlugo dojsc do siebie ale tp glownie ze wzgledu na bol blizny a nie ze nie mialam sily.a po drugiej szybciutko doszlam do sobie mialam w domu dwu i pol letnia corke i niemowlaka.
Dajcie sloneczka znac jak po polowkowych.
Pixi Jasio bedzie mial rowiesnilow z tego samego roku.My sie smiejemy z Pixi ze oprocz Marysi reszta naszych dzieci z tego samego roku i nawet widzimy podobienstwa w zachowaniu u naszych rowiesnikow najwidoczniej roczniki jakos wplywaja na te nasze pociechy heheh.PixiDixi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa ja ja muszę spać na boku bo w nerkach mam zastoje .. założony pessar bo szyjka 2 cm od połowy ciąży .. skurcze .. mnóstwo takich rzeczy , ale boje się bardzo ze po porodzie dalej będę się tak czuć moim zdaniem to nie są typowe objawy ciąży nie mam sił a prawie nawet czucia w rękach , nie mam sił nawet lezec .. ale to jedyne gdzie cokolwiek wytrzymuje bo jak mówię posiedzę do 5 min i dysze .. stać to w ogóle się nie da .. wiec pomijając ze muszę lezec bo lekarz kazał i leżałam do tej pory to teraz jakbym już mogła cokolwiek to nie mogę z braku sił
-
Justa nie przejmuj się po porodzie wszystko mija organizm wraca na stare tory ,pozbywa się opuchlizny ,nadmiaru wody no i zawsze masz te parę kilo mniej do dźwigania ,nic nie boli poza oczywiście jedną częścią ciała ale to też w miarę szybko przechodzi. Pozatym nie masz czasu myśleć o tym co ci Dołęga bo dziecko zajmuje większość czasu . Zazwyczaj też pod koniec ciąży dyszalam jak parowóz
Justa1994 lubi tę wiadomość
-
Ale to prawda,że niby ciąża to nie choroba,a człowiek czasami taki do dupy. Ja w tej ciąży jeszcze nie zaczęłam,bo to młodziutka jeszcze,ale w tamtych nie raz ryczałam jak się okazywało,że nie mogę robić czegoś,co normalnie wcześniej robiłam,a nagle jestem zbyt słaba,zmęczona,sapię i dyszę jak lokomotowa. Nic tylko człowieka na strych odstawićWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019