X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedzialek ide do gina to sie dowiem.

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Magic Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    to prawda, po pierwszym porodzie mocno zakodowałam, że pobyt w szpitalu dla mnie oznacza głód :) uż sam fakt kolacji o 17.00 to dla mnie niestety zdecydowanie za wcześnie, pomijąc już te dwie biedne kromeczki z mała kostką masełka i przeźroczystą wędlinką :)
    dlatego mnie zawsze zaopatrywali z mega zapasy :D
    Basik wow to już zaraz :) ale emocje :) fajnie.
    NiecierpliwaOna choiaż bym się zesrała nigdy nie wezmę alko do ust w ciąży :) nawet wystrzegam się pralinek na bazie alkoholu :) a co do fajek mojej kuzynki pseudlekarz wręcz zakazł rzucać palenie w ciąży :) i co? Mała ma problemy z rozwojem także używki lepiej zostwić na czas kiedy nie bęziemy karmić i być w ciąży :) takie jest moje zdanie :)

muminka83, PixiDixi lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Może się przywitam jako przyszła mama swojego trzeciego cudu.
    Mam 35 lat w tym roku. Synka z 2010 i córeczkę z 2016. Ciąża ta jest planowana i wyczekana. Było dużo łez ale teraz już tylko może być dobrze.
    W gronie znajomych jesteśmy jedyni co zdecydowanie chcieli trzecie dziecko.

Magic, PixiDixi, pawojoszka, KacperekiOliwka lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Magic Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka witaj:D :*

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co tez się przywitam :)

u nas tez 3 planowane, ale nie jesteśmy sami :P

co do alko czy używek= mój mąż nighdy w zyciu by mi nie pozwolił, a ja osoboscie uwazam, że naprawde te kilka miesiecy mozna sie obejsc bez.

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alkohol to ... Wszystko jest dla ludzi. Jednak jestem zdania że na ten czas można się powstrzymać. W innych krajach wprawdzie kobiety w ciąży piją sikacze ale to kwestia chyba poglądów.
    Osobiście skoro nie przyjmuje leków o których nie wiadomo jak wpływają na dziecko to przecież nic mi nie będzie jak nie wypije. Jestem po 3 stratach maleństwa i jakoś zwyczajnie podchodzę do tematu.
    Kiedy widzę kobietę z butelką alkoholu nie powiem , że darze ją sympatią. Jednak każdy ma inny sposób myślenia. Natomiast gdy coś będzie nie tak z dzieckiem - nawet po tej jednej butelce - to może mieć żal tylko do siebie. Mi w tym momencie jest żal jedynie dziecka. Matki nie bo jesteśmy dorośli i powinniśmy brać odpowiedzialność za swoje decyzje i brać wszystkie za i przeciw.

PixiDixi lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Aneczka i czesc Muminka:), fajnie,ze tu jestescie:)

anecz_kaa lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Czesc Aneczka i czesc Muminka:), fajnie,ze tu jestescie:)
    W końcu rodzina wielodzietna :-p
    Moje to 3 a mojego męża 4. Mamy córkę jeszcze 21 letnia. :-)

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Tinnera Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi zajrzyj prosze w wiadomosci

"Troszkę Nas Jest.."
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinnera wrote:
    PixiDixi zajrzyj prosze w wiadomosci
    Juz odpisalam

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do papierosów to nawet ten " liberalny " lekarz był bezwzględny dziewczyna na łóżku obok dostała takie joby za fajki że szok . Ja raczej nie pije alkoholu ale tylko dlatego że zwyczajnie nie mam ochoty . Co do leków to na żylaki zalecił Lioton 1000 który zawiera tylko heparyne . Jeśli chodzi o leki na przeziębienie to te rozpuszczalne saszetki, których nikt tu ciężarnym nie sprzeda bo nie wolno,w Anglii są stosowane normalnie i przez ostatnie trzy ciaze brałam je na wszystko bo to paracetamol ,na przeziębienie i bóle różnego rodzaju przez ciążę spokojnie wypijalam może z 50 sztuk nie wiem czy zawierały pseudoefedryne ale nie miało to żadnego wpływu na dzieci wszystkie urodziły się zdrowe i do dziś dnia nie mają żadnych problemów rozwojowych. Myślę że wiele z tych producentów pisze na opakowaniach żeby nie stosować w ciąży tylko na wszelki wypadek . Trzeba poprostu czytać skład leków . Co lekarz to inna opinia ale od zawsze denerwowało mnie traktowanie ciężarnej jak obłożnie chorej,której wszystko może zaszkodzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 19:09

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie fajnie że jesteście im nas więcej tym weselnej.

cf409fc7e7.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo , że ciąża to nie choroba lecz czasem staje się chorobą gdy jest zagrożona lub gdy kobieta czy chce czy nie chce ze względu na obciążony wywiad jest e grupie ryzyka.
    Również uważam , że trzeba czytać ulotki. To podstawa. Wszystko jest dobre ale z umiarem. Warto też zaznaczyć że to że kobiecie nic nie ma od zażywania leku to nie oznacza że inna nie będzie mieć powikłań. Każdy zmienia zdanie jak dotyka go jakiś problem. Każdy sam podejmuje decyzję odnośnie przyjmowanych leków, używek.
    Odnośnie papierosów- jeśli ktoś lubi w dym pieniądze dać i to duże kwoty niech pali. Życie ma się jedno. To jak papierosy , alkohol i leki wpływają na płód nie od dziś wiadomo. Wiadomo również że to co pomaga na jedno szkodzi na drugie. W moim wypadku biorąc luteinę i duphaston w mega dawkach wzięłam to na klatę.
    Ja lubię stan ciąży o ile nie trzeba leżeć tak jak w tej.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie dziewczyny ze wszystko jest dla ludzi.alebw ciazy mozna odstawic po co sobie poten w twarz pluc.

Nou mnie po malu emocje jak na mistrzostwach swiata w pilce noznej .tylko cos stekne P pyta czy rodze.najlepsze bylo ostatnio jak byl w robocie a ja dzwonilam do niego pochwalic sie ocenami dziewczynek na polrocze.nie odebral dwa razy bo nie mogl.to jak tylko dopadl telefon o oddzwonil to ze pewnie rodze.a ja do niego skad ten ponysl .on mowi bo dzwonilas dwa razy.a ja ze chcialam pochwalic dziewczynki.dzis mi oswiadczyl zeby syn jego juz wyszedl bo on zawalu dostanie.

Obecnie P ma nocki wiec niech synu tam siedzi lepiej gdzie jest.hehehe

Witam nowe mamusie im nas wiecej tym weselej.

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa powiem ci ta kolezanka przeczy sama sobie

Tu jara a tu taka sterylna..

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to glupota i tyle. Widzialam dzieci z FAs i matki alkocholoczki recytujace podręczniki zdrowego odzywiania a dziewczynka ok 100cmi 14 kg w wieku 6 lat

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa powiem tak kolezanka ma duzy problem psychiczny bo palenie i karmienie dziecka versus sterylizacja wszystkiego to raczej wskazuje,ze ta Twoja7 kolezanka ma duze zaburzenia.

Zreszta o czym ja pisze...normalna kobieta nie pali w ciazy nie pije alko i tak samo jak juz urodzi a karmi. Patologia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2018, 14:55

muminka83 lubi tę wiadomość

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wam też wyszedł komunikat że dostęp do Bbf jest płatny i trzeba wykupić abonament?

cf409fc7e7.png
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dostałam żadnego komunikatu. Jedynie konto premium mi się skończyło.

Ja w ogóle jestem przeciwniczką sterylizacji wszystkiego,ale nie przeszkadza mi, że ktoś steryluzuje. Za to myślałam,że się przesłyszałam jak byłam u niej poznać Piotrusia a ona mówi,że idzie zapaluć i zaraz wraca. Próbowałam jej pokazać jej głupotę,wysyłałam linki do wyników badań-grochem o šcianę. Ona wie lepiej,widziała inne badania,zresztą łyka witaminy,więc nie truje dziecka. Odpuściłam sobie wizyty u niej. Za dużo nerwów mnie to kosztowało i tak jakoś kontakt się poluźnił.

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również nie pozwalam obcym dotykać. To nie małpa by ją macać.
    Rodzina dba o czystość rąk i moja mama nigdy nie całuje dzieci w usta ani rączki uważa że od tego jest tyle części ciała jak czoło czy głową a nawet brzuszek.
    Nie jestem za sterylnością i nigdy nie będę. W domu mam czysto ale bez przesady. Nic dziecku nie będzie z odrobiny bakterii.
    :-*
    Ogólnie co dziecko to zmienia się podejście

KacperekiOliwka lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ