X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinnera wrote:
    Niecierpliwa ONa na pewno wszystko jest dobrze...
    ALe z drugiej strony, my jestesmy bardzo wierzacy, nigdy nie mialam poronien, nigdy nie mialam problemow w ciazy procz skracajacej sie szyjki...
    Wiara nasza zaczela sie poglebiac od roku jak zaczelismy jezdzic do czestochowy na msze uzdrawiajace itp.... i tak od dnia kiedy odstawilam antykoncepje wiedzialam ze to jest od Pana, nie bede tutaj pisac szczegolow bo podejrzewam ze zostane zjechana :D
    tak czy inaczej dostalam doslownie milosci macierzynstwa i ponownego dzidziusia. Jak zaszlam w ciaze bardzo sie cieszylam,aczkolwiek bardzo bardzo sie balam...ale gdy moje serce juz zostalo uspokojone, strach gdzies ulecial..Nie dopuszczalam do siebie mysli ze moze byc zle, a tym bardziej ze moge stracic. Cóż. stało się inaczej, i niestety w tej mojej błogości własnie gdzie by nikt nie pomyślał że serduszko już nie bije..
    Przepraszam że to wszystko piszę, ale może w końcu i mnie na serduszku bedzie lzej..
    Mimo wszystko wierze ze wasze wszystkie ciaze beda donoszone i bedziecie mieli zdrowe i cudowne dzieci.. Buziaki :*
    Ja też jeżdżę z mężem i dziećmi do Częstochowy tez jesteśmy wierzący i tez mimo wielu przejść w tej ciąży można powiedzieć ze dotrwalam do końca... mąż i mama duzo mi pomagali.. tak byłoby ciężko bo troszkę chorowalam problemy z sercem potem nisko dziecko i zagrożenie porodem przedwczesnym a do tego opieka nad resztą Łobuzów ...
    Niecierpliwa ona będzie dobrze trzymam za Ciebie i resztę dziewczyn kciuki
    Ja już w środę szpital a w czwartw cc

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity

Wysłany: 14 stycznia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Również nie pozwalam obcym dotykać. To nie małpa by ją macać.
    Rodzina dba o czystość rąk i moja mama nigdy nie całuje dzieci w usta ani rączki uważa że od tego jest tyle części ciała jak czoło czy głową a nawet brzuszek.
    Nie jestem za sterylnością i nigdy nie będę. W domu mam czysto ale bez przesady. Nic dziecku nie będzie z odrobiny bakterii.
    :-*
    Ogólnie co dziecko to zmienia się podejście
    Jestem podobnego zdania a najbardziej wkurzona jestem jak tesciowie nie dość ze nic nie pomogą rzadką sa a wiedzą lepiej albo czestuja z swojego talerza swoją lyzeczka

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka

Wysłany: 14 stycznia 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Hej. Może się przywitam jako przyszła mama swojego trzeciego cudu.
    Mam 35 lat w tym roku. Synka z 2010 i córeczkę z 2016. Ciąża ta jest planowana i wyczekana. Było dużo łez ale teraz już tylko może być dobrze.
    W gronie znajomych jesteśmy jedyni co zdecydowanie chcieli trzecie dziecko.
    Witaj to masz dzieci w podobnym wieku co my... Ja rodze już trzecie niedługo.. moich kilka znajomych ma dwojke lub trójkę a byla przyjaciółka jedno była po jej zdziwienie nie ma końca jak można mieć trójkę dzieci

muminka83 lubi tę wiadomość

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KacperiOliwka o juz niedlugo ja moze jutro sie dowiem kiedy mam isc.

NiecierpliwaOna, KacperekiOliwka lubią tę wiadomość

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    Melfuj jutro co i jak :)
    No Napewno.

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008

Wysłany: 14 stycznia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik83 wrote:
    KacperiOliwka o juz niedlugo ja moze jutro sie dowiem kiedy mam isc.
    Trzymam kciuki

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka

Wysłany: 14 stycznia 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    KacperekiOliwka to Twoje pirwsze cc?
    Już trzecie mam tak zwana niewspolmiernosc miednicowa synka próbowałam naturalnie bo mimo przeciwskazan lekarza mowil próbować i skończyło się cc z znieczulenie ogólnym juz nie mówię ze ucierpiała się dziecko bo tętno prawie zaniklo główka utknęła wiec dziękuję Bogu ze czuwał nad moim skarbem jednym i potem drugim..

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    podziwiam Was dziewczyny z tym cc. Mam nadzieję, że ja nie będę musiałą tego przechodzić
    To będzie moje trzecie CC. Wiem co mnie czeka. Po każdej cesarce czułam się świetnie choć w moim przypadku tylko ogólne wchodzi w grę.
    Ps. Ogólnie wraz z CC jestem po 8 operacjach i naprawdę dla mnie powrót do formy nie jest problemem. Wiadomo że niesie konsekwencje lecz mam zaufanie do personelu medycznego.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    Dla nas jest niezrozumiałe jak można mieć jedno :)
    Też. Dopiero teraz to widzę , że dzieci to największy skarb. Żałuje w CC tylko jednego że lepiej mieć więcej dzieci niż 3. Gdybym wiedziała na 100% że nic mi nie będzie i czwarte byśmy chcieli.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

Wysłany: 15 stycznia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Też. Dopiero teraz to widzę , że dzieci to największy skarb. Żałuje w CC tylko jednego że lepiej mieć więcej dzieci niż 3. Gdybym wiedziała na 100% że nic mi nie będzie i czwarte byśmy chcieli.
    No właśnie jak to jest z tym cc mi lekarz powiedzial trzy cc max mi ciezko było wstać po drugiej w porównaniu do pierwszej cesarki wiec teraz boje sie bardzo

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka

Wysłany: 15 stycznia 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    podziwiam Was dziewczyny z tym cc. Mam nadzieję, że ja nie będę musiałą tego przechodzić
    Wszystko będzie dobrze zobaczysz ulozy sie po Twojej mysli

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
  • Magic Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KacperekiOliwka wrote:
    Witaj to masz dzieci w podobnym wieku co my... Ja rodze już trzecie niedługo.. moich kilka znajomych ma dwojke lub trójkę a byla przyjaciółka jedno była po jej zdziwienie nie ma końca jak można mieć trójkę dzieci
    cześć :) ja również znam dziewczynę co ma jedno i to dla niej już wyzwanie i świadomie nie chce więcej:) nie dziwię się bo ogar przy jednym ma conajmniej 3h opóźnienia;)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik doczekamy się wieści:D

Basik83 lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacperekioliwka właśnie nie wiem jak jest z tymi CC na of jest dziewczyna z trójką i stara się o czwarte ,mówi że zna dziewczynę po pięciu CC i że teraz już nie ma tak że trzy to max ,ale pewnie co lekarz to opinia jak ze wszystkim

cf409fc7e7.png
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gbs ujemny szyjka skrocona.najpozniej za tydzien mam sie zglosic w szpitalu na patologi ciazy.musze miec skonczony 38 tc.i tam juz zadecyduja kiedy pokroja. A ze mam nadcisnienie raczej dlugo czekac nie beda.w sumie chuja sie dowiedzialam.tydzien temu wiedzialam to samo.fakt to byla moja ostatnia wizyta u gina.

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KacperekiOliwka wrote:
    No właśnie jak to jest z tym cc mi lekarz powiedzial trzy cc max mi ciezko było wstać po drugiej w porównaniu do pierwszej cesarki wiec teraz boje sie bardzo
    Ja na własne życzenie byłam po narkozie pionizowana 4-5 h po operacji. Czułam się fantastycznie ale ja mam wysoki próg bólu i jak boli to chodzę po ścianach a po CC zawsze było ok.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• jasmine89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja po 4 cc. Moje dzieci Sa w wieku 8 I pol, 6 I pol, 2 I pol oraz najmlodsze 10 miesiecy. Wiecej dzieci nie Bede miala(poddalam sie steryluzacji - mieszkam w uk), Sam lekarz podczas ostatniej cesarki nowil ze bylovy to ryzykowne. Ale nie ze wzgledu Na blizne tylko ba baaardzo baaaardzo slabe miesnir brzucha. Po kazdej xesarce czulam sie dobrze I mialam pokarm;) minusem teraz Sa tylko okropne bole plecow ale to ze wzgledu Na oslabienie miesni. Takze myslcie pozytywnie;)

• NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmine89 wrote:
    Hej dziewczyny. Ja po 4 cc. Moje dzieci Sa w wieku 8 I pol, 6 I pol, 2 I pol oraz najmlodsze 10 miesiecy. Wiecej dzieci nie Bede miala(poddalam sie steryluzacji - mieszkam w uk), Sam lekarz podczas ostatniej cesarki nowil ze bylovy to ryzykowne. Ale nie ze wzgledu Na blizne tylko ba baaardzo baaaardzo slabe miesnir brzucha. Po kazdej xesarce czulam sie dobrze I mialam pokarm;) minusem teraz Sa tylko okropne bole plecow ale to ze wzgledu Na oslabienie miesni. Takze myslcie pozytywnie;)

A ile masz lat? Tzn ile miałaś w momencie sterylizacji? Mnie też to czeka i chciałabym sie dowiedzieć o samopoczucie PO. BIerzesz hormony prawda? Zauważyłas różnicę w wyglądzie, czy zachowaniu odkąd przeszłaś na hormony w tabletkach?

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png

Wysłany: 15 stycznia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik83 wrote:
    Gbs ujemny szyjka skrocona.najpozniej za tydzien mam sie zglosic w szpitalu na patologi ciazy.musze miec skonczony 38 tc.i tam juz zadecyduja kiedy pokroja. A ze mam nadcisnienie raczej dlugo czekac nie beda.w sumie chuja sie dowiedzialam.tydzien temu wiedzialam to samo.fakt to byla moja ostatnia wizyta u gina.

Czyli nadal siedzisz na torbach i czekasz :) W poniedziałek jedziesz na oddział? Czy jeszcze w tym tygodniu chciałabyś?

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016

Wysłany: 15 stycznia 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    cześć :) ja również znam dziewczynę co ma jedno i to dla niej już wyzwanie i świadomie nie chce więcej:) nie dziwię się bo ogar przy jednym ma conajmniej 3h opóźnienia;)

Ja ogólnie stwierdziłam, że przy trójce dzieci mam dla siebie więcej czasu, niż przy jednym. I rzeczywiście prawdziwe jest powiedzenie naszych babek, matek itd, że "wychowa sie jedno przy drugim" :)

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ