X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinnera wrote:
    Niecierpliwa ONa na pewno wszystko jest dobrze...
    ALe z drugiej strony, my jestesmy bardzo wierzacy, nigdy nie mialam poronien, nigdy nie mialam problemow w ciazy procz skracajacej sie szyjki...
    Wiara nasza zaczela sie poglebiac od roku jak zaczelismy jezdzic do czestochowy na msze uzdrawiajace itp.... i tak od dnia kiedy odstawilam antykoncepje wiedzialam ze to jest od Pana, nie bede tutaj pisac szczegolow bo podejrzewam ze zostane zjechana :D
    tak czy inaczej dostalam doslownie milosci macierzynstwa i ponownego dzidziusia. Jak zaszlam w ciaze bardzo sie cieszylam,aczkolwiek bardzo bardzo sie balam...ale gdy moje serce juz zostalo uspokojone, strach gdzies ulecial..Nie dopuszczalam do siebie mysli ze moze byc zle, a tym bardziej ze moge stracic. Cóż. stało się inaczej, i niestety w tej mojej błogości własnie gdzie by nikt nie pomyślał że serduszko już nie bije..
    Przepraszam że to wszystko piszę, ale może w końcu i mnie na serduszku bedzie lzej..
    Mimo wszystko wierze ze wasze wszystkie ciaze beda donoszone i bedziecie mieli zdrowe i cudowne dzieci.. Buziaki :*
    Ja też jeżdżę z mężem i dziećmi do Częstochowy tez jesteśmy wierzący i tez mimo wielu przejść w tej ciąży można powiedzieć ze dotrwalam do końca... mąż i mama duzo mi pomagali.. tak byłoby ciężko bo troszkę chorowalam problemy z sercem potem nisko dziecko i zagrożenie porodem przedwczesnym a do tego opieka nad resztą Łobuzów ...
    Niecierpliwa ona będzie dobrze trzymam za Ciebie i resztę dziewczyn kciuki
    Ja już w środę szpital a w czwartw cc

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity

Wysłany: 14 stycznia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Również nie pozwalam obcym dotykać. To nie małpa by ją macać.
    Rodzina dba o czystość rąk i moja mama nigdy nie całuje dzieci w usta ani rączki uważa że od tego jest tyle części ciała jak czoło czy głową a nawet brzuszek.
    Nie jestem za sterylnością i nigdy nie będę. W domu mam czysto ale bez przesady. Nic dziecku nie będzie z odrobiny bakterii.
    :-*
    Ogólnie co dziecko to zmienia się podejście
    Jestem podobnego zdania a najbardziej wkurzona jestem jak tesciowie nie dość ze nic nie pomogą rzadką sa a wiedzą lepiej albo czestuja z swojego talerza swoją lyzeczka

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka

Wysłany: 14 stycznia 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Hej. Może się przywitam jako przyszła mama swojego trzeciego cudu.
    Mam 35 lat w tym roku. Synka z 2010 i córeczkę z 2016. Ciąża ta jest planowana i wyczekana. Było dużo łez ale teraz już tylko może być dobrze.
    W gronie znajomych jesteśmy jedyni co zdecydowanie chcieli trzecie dziecko.
    Witaj to masz dzieci w podobnym wieku co my... Ja rodze już trzecie niedługo.. moich kilka znajomych ma dwojke lub trójkę a byla przyjaciółka jedno była po jej zdziwienie nie ma końca jak można mieć trójkę dzieci

muminka83 lubi tę wiadomość

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KacperiOliwka o juz niedlugo ja moze jutro sie dowiem kiedy mam isc.

NiecierpliwaOna, KacperekiOliwka lubią tę wiadomość

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    Melfuj jutro co i jak :)
    No Napewno.

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008

Wysłany: 14 stycznia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik83 wrote:
    KacperiOliwka o juz niedlugo ja moze jutro sie dowiem kiedy mam isc.
    Trzymam kciuki

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka

Wysłany: 14 stycznia 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    KacperekiOliwka to Twoje pirwsze cc?
    Już trzecie mam tak zwana niewspolmiernosc miednicowa synka próbowałam naturalnie bo mimo przeciwskazan lekarza mowil próbować i skończyło się cc z znieczulenie ogólnym juz nie mówię ze ucierpiała się dziecko bo tętno prawie zaniklo główka utknęła wiec dziękuję Bogu ze czuwał nad moim skarbem jednym i potem drugim..

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    podziwiam Was dziewczyny z tym cc. Mam nadzieję, że ja nie będę musiałą tego przechodzić
    To będzie moje trzecie CC. Wiem co mnie czeka. Po każdej cesarce czułam się świetnie choć w moim przypadku tylko ogólne wchodzi w grę.
    Ps. Ogólnie wraz z CC jestem po 8 operacjach i naprawdę dla mnie powrót do formy nie jest problemem. Wiadomo że niesie konsekwencje lecz mam zaufanie do personelu medycznego.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    Dla nas jest niezrozumiałe jak można mieć jedno :)
    Też. Dopiero teraz to widzę , że dzieci to największy skarb. Żałuje w CC tylko jednego że lepiej mieć więcej dzieci niż 3. Gdybym wiedziała na 100% że nic mi nie będzie i czwarte byśmy chcieli.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

Wysłany: 15 stycznia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Też. Dopiero teraz to widzę , że dzieci to największy skarb. Żałuje w CC tylko jednego że lepiej mieć więcej dzieci niż 3. Gdybym wiedziała na 100% że nic mi nie będzie i czwarte byśmy chcieli.
    No właśnie jak to jest z tym cc mi lekarz powiedzial trzy cc max mi ciezko było wstać po drugiej w porównaniu do pierwszej cesarki wiec teraz boje sie bardzo

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka

Wysłany: 15 stycznia 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    podziwiam Was dziewczyny z tym cc. Mam nadzieję, że ja nie będę musiałą tego przechodzić
    Wszystko będzie dobrze zobaczysz ulozy sie po Twojej mysli

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
  • Magic Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KacperekiOliwka wrote:
    Witaj to masz dzieci w podobnym wieku co my... Ja rodze już trzecie niedługo.. moich kilka znajomych ma dwojke lub trójkę a byla przyjaciółka jedno była po jej zdziwienie nie ma końca jak można mieć trójkę dzieci
    cześć :) ja również znam dziewczynę co ma jedno i to dla niej już wyzwanie i świadomie nie chce więcej:) nie dziwię się bo ogar przy jednym ma conajmniej 3h opóźnienia;)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik doczekamy się wieści:D

Basik83 lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacperekioliwka właśnie nie wiem jak jest z tymi CC na of jest dziewczyna z trójką i stara się o czwarte ,mówi że zna dziewczynę po pięciu CC i że teraz już nie ma tak że trzy to max ,ale pewnie co lekarz to opinia jak ze wszystkim

cf409fc7e7.png
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gbs ujemny szyjka skrocona.najpozniej za tydzien mam sie zglosic w szpitalu na patologi ciazy.musze miec skonczony 38 tc.i tam juz zadecyduja kiedy pokroja. A ze mam nadcisnienie raczej dlugo czekac nie beda.w sumie chuja sie dowiedzialam.tydzien temu wiedzialam to samo.fakt to byla moja ostatnia wizyta u gina.

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KacperekiOliwka wrote:
    No właśnie jak to jest z tym cc mi lekarz powiedzial trzy cc max mi ciezko było wstać po drugiej w porównaniu do pierwszej cesarki wiec teraz boje sie bardzo
    Ja na własne życzenie byłam po narkozie pionizowana 4-5 h po operacji. Czułam się fantastycznie ale ja mam wysoki próg bólu i jak boli to chodzę po ścianach a po CC zawsze było ok.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• jasmine89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja po 4 cc. Moje dzieci Sa w wieku 8 I pol, 6 I pol, 2 I pol oraz najmlodsze 10 miesiecy. Wiecej dzieci nie Bede miala(poddalam sie steryluzacji - mieszkam w uk), Sam lekarz podczas ostatniej cesarki nowil ze bylovy to ryzykowne. Ale nie ze wzgledu Na blizne tylko ba baaardzo baaaardzo slabe miesnir brzucha. Po kazdej xesarce czulam sie dobrze I mialam pokarm;) minusem teraz Sa tylko okropne bole plecow ale to ze wzgledu Na oslabienie miesni. Takze myslcie pozytywnie;)

• NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmine89 wrote:
    Hej dziewczyny. Ja po 4 cc. Moje dzieci Sa w wieku 8 I pol, 6 I pol, 2 I pol oraz najmlodsze 10 miesiecy. Wiecej dzieci nie Bede miala(poddalam sie steryluzacji - mieszkam w uk), Sam lekarz podczas ostatniej cesarki nowil ze bylovy to ryzykowne. Ale nie ze wzgledu Na blizne tylko ba baaardzo baaaardzo slabe miesnir brzucha. Po kazdej xesarce czulam sie dobrze I mialam pokarm;) minusem teraz Sa tylko okropne bole plecow ale to ze wzgledu Na oslabienie miesni. Takze myslcie pozytywnie;)

A ile masz lat? Tzn ile miałaś w momencie sterylizacji? Mnie też to czeka i chciałabym sie dowiedzieć o samopoczucie PO. BIerzesz hormony prawda? Zauważyłas różnicę w wyglądzie, czy zachowaniu odkąd przeszłaś na hormony w tabletkach?

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png

Wysłany: 15 stycznia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik83 wrote:
    Gbs ujemny szyjka skrocona.najpozniej za tydzien mam sie zglosic w szpitalu na patologi ciazy.musze miec skonczony 38 tc.i tam juz zadecyduja kiedy pokroja. A ze mam nadcisnienie raczej dlugo czekac nie beda.w sumie chuja sie dowiedzialam.tydzien temu wiedzialam to samo.fakt to byla moja ostatnia wizyta u gina.

Czyli nadal siedzisz na torbach i czekasz :) W poniedziałek jedziesz na oddział? Czy jeszcze w tym tygodniu chciałabyś?

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016

Wysłany: 15 stycznia 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    cześć :) ja również znam dziewczynę co ma jedno i to dla niej już wyzwanie i świadomie nie chce więcej:) nie dziwię się bo ogar przy jednym ma conajmniej 3h opóźnienia;)

Ja ogólnie stwierdziłam, że przy trójce dzieci mam dla siebie więcej czasu, niż przy jednym. I rzeczywiście prawdziwe jest powiedzenie naszych babek, matek itd, że "wychowa sie jedno przy drugim" :)

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ