Są tu jakieś przyszłe mamusie z Warszawy? ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamila8k- pewnie, nie ma co się szczypać. Jak macie tam znajoma, to oczywiscie
23 tydz. to grzeczna dziewczynka u mnie sie przekręciła koło 30 tyg. i tez juz tak została.
Miewam coraz czesciej skurcze i to konkretne, bolace, ale nie regularne. Mam nadzieje, ze cos niedlugo zacznie sie dziać -
Karolina_karolina wrote:Cześć dziewczyny. Chciałam zapytać czy polecacie gdzieś w Warszawie gdzie zrobic badania prenatalne? Zależy mi żeby sprzęt był dobry i lekarz doświadczony. A nie ma lm pojęcia gdzie się zapisać. Mój lekarz nie wykonuje prenatalnych badań. Będę wdzięczna za pomoc
Ja niestety Ci nie pomoge, bo mój lekarz tez nie wykonuje i zrobiłam w innym mieście w ogole. Moze poszukaj w InternecieWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 13:05
-
Karolina_karolina wrote:Cześć dziewczyny. Chciałam zapytać czy polecacie gdzieś w Warszawie gdzie zrobic badania prenatalne? Zależy mi żeby sprzęt był dobry i lekarz doświadczony. A nie ma lm pojęcia gdzie się zapisać. Mój lekarz nie wykonuje prenatalnych badań. Będę wdzięczna za pomoc
Ja sie szykuje do porodu SN na ŻelaznejRajska lubi tę wiadomość
-
Rajska wrote:Dorka87- to piąteczka Jak wyjde ze szpitala po porodzie ( o ile bede rodzic na Żelaznej) to zdam Wam relacje pewnie sie znajdzie kilka zainteresowanych tematem trzeba sobie pomagać, po to jest to forum
byłam w tym szpitalu już 2 razy ale leżałam na ginekologii zwykłej i z wszystkiego jestem zadowolona
masz lekarza prowadzącego z tego szpitala? na Dom Narodzin się nie szykujesz? -
Dorka87- nie mam tam lekarza, jedynie do szkoły rodzenia tam chodzilismy. Dom Narodzin- mój maz jakos sie boi, ze tam trzeba byc zdecydowanym i mieć ciążę bez komplikacji. Mowi, ze w naszym przypadku to troche ryzykowne, bo mialam komplikacje na poczatku ciazy. Sama tez troche sie boje. Poza tym biorę pod uwagę znieczulenie, a w DN chyba nie dają, bo nastawiaką sie na całkowicie naturalne metody. Tak nam tłumaczyła położna.
-
Rajska wrote:Dorka87- nie mam tam lekarza, jedynie do szkoły rodzenia tam chodzilismy. Dom Narodzin- mój maz jakos sie boi, ze tam trzeba byc zdecydowanym i mieć ciążę bez komplikacji. Mowi, ze w naszym przypadku to troche ryzykowne, bo mialam komplikacje na poczatku ciazy. Sama tez troche sie boje. Poza tym biorę pod uwagę znieczulenie, a w DN chyba nie dają, bo nastawiaką sie na całkowicie naturalne metody. Tak nam tłumaczyła położna.Rajska wrote:Kamila8k- pewnie, nie ma co się szczypać. Jak macie tam znajoma, to oczywiscie
23 tydz. to grzeczna dziewczynka u mnie sie przekręciła koło 30 tyg. i tez juz tak została.
Miewam coraz czesciej skurcze i to konkretne, bolace, ale nie regularne. Mam nadzieje, ze cos niedlugo zacznie sie dziać
-
Rajska wrote:Wyslalam zaproszenie. Napisze Ci na prv, żeby nie bylo ze sieje reklamę na forum:-)
Fajnie, że robi się nas coraz więcej, mamusiek z Warszawy. Powodzenia dziewczyny, zwłaszcza dla tych, które są na poczatku drogi;-)
Rajska dzięki! Ją dopiero odkrywa to forum i ogarnęła te zaproszenia hehe okazało się że już kilka Mialam wcześniej a nawet o nich nie wiedziałam czekam na info i pozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 20:17
Misia15
Naszą Księżniczka - Oliwka -
jacusianka wrote:o, reanimacja wątku!
ja też Zielona Białołęka
co do usg prenatalnego polecam dr Radzikowska z Babki
no i rodzić na żelaznej też polecam! wspanale wspominam swój poród
Super ze jest nas kilka z okolic Białołęki jest szansa że spotkamy się na spacerkuMisia15
Misia15 wrote:Super Basiurka! Może się spotkamy kiedyś na spaceru a ty który tydzień jesteś? Bo ja dopiero albo już 11 tydzień ją mieszkam obok parku na magicznej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 21:39
Misia15 lubi tę wiadomość
-
basiurka wrote:ja jestem z okolic ulicy Kartograficznej to po drugiej stronie. Mieszkam juz sporo tutaj bo tutaj pracuje w placówce edukacyjnej Teraz jestem w 26 tygodniu ciazy i bede rodzic w brodnowskim. Moja ciaza niestety jest z komplikacjami, a kolezanka poleciła mi super lekarza i jestem bardzo zaodowolona zarówno z opieki w bródnowskim bo juz tam lezałam jak i z lekarza
My mieszkamy juz 1.5 roku. U mnie ciąża przebiega prawidłowo tfu tfu nie zapeszam. To fajnie to naprawdę na spacerek możemy się kiedyś umówić ja jestem narazie na zwolnieniu bo kiepsko znoszę początki
Misia15
Misia15 wrote:My mieszkamy juz 1.5 roku. U mnie ciąża przebiega prawidłowo tfu tfu nie zapeszam. To fajnie to naprawdę na spacerek możemy się kiedyś umówić ja jestem narazie na zwolnieniu bo kiepsko znoszę początki
-
Cześć Dziewczyny, fajnie, że jest taki wątek. Jestem z Mokotowa, chętnie nawiążę kontakt z innymi mamami, a jeśli jeszcze któraś ma dzieci w wieku około 2 lata to tym bardziej chętnie, bo mam juz 2-letniego synka. Chodzi do żłobka, ja jestem na L4- w związku z amniopunkcją i stresującym czekaniem na wynik, który na szczęście okazał sie dobry. Teraz czekam na drugiego chłopczyka, termin początek kwietnia. Spróbuje Was nadrobić, poprzednio rodziłam na Madalińskiego, teraz sie zastanawiam jeszcze, choć to było w 2013 i byłam bardzo zadowolona. Każdy szpital dobry jak poród krotki mój trwał 13 godzin niestety, ale opieka była super, nic nie mogę im zarzucić. To spieszę podczytać i w razie czego na kawkę / kefir jestem chętna Dobrego weekendu Dominika.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 08:03