Siedlce też mają super mamy :]
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZapraszam wszystkie przyszłe i obecne mamusie z Siedlec i okolic Te zaciążone i te po ciąży :] W końcu łączy nas jedno
A te które jeszcze się starają lub mają koleżanki staraczki zapraszamy na nasz wątek na ovu:
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/siedlce-tez-sie-staraja,1346,1.htmlkarusia lubi tę wiadomość
-
Niedługo pewnie będę mieszkać w Siedlcach więc się wpisuję
Czarnula87, karusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySuper witamy :] Zrobię małą listę i będę was dziewczyny wpisywać :] Może jakąś ładną tabeleczkę wam machnę
Coś w stylu tej co robiłam na PLotkach na Ovu - https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/ploty-ploty-ploteczki-d,1312,1.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 10:14
-
jupi ja jej! Teraz to my jesteśmy matki pełną gębą jak już mamy swoje siedleckie forum ciężarówkowe...
Matko:) czyli Czarnula87 powiedz w którym szpitalu rodziłaś bo to ostatnio temat nr 1 wśród moich koleżanek ciężarówek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 14:42
Czarnula87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa rodziłam na starowiejskiej i mega byłam zadowolona :] ja ogólnie rodziłam dzień po terminie, więc leżałam na potologii najpierw - opieka super, lekarze też bardzo w porządku.
Poród miałam 2w1. Najpierw naturalnie a potem się skońćzyło cc pod narkozą. Opieka w trakcie i po porodzie też bardzo dobra :]
I potem już na sali też super. Jedzonko dobre, pielęgniarki miłe, te od maluszków też (opróćz jednej).karusia lubi tę wiadomość
-
Hmm a ja chyba się zdecyduję na poród w Wojewódzkim, już się oswoiłam z personelem i są fajni lekarze. W lipcu napiszę Wam czy to dobry wybór!! Tymczasem byłam dzisiaj w Madarze i wybrałam wózek i mebelki dla małej!! i polecam przyszłym mamom mebelki z plus baby, bo ceny mają zbliżone do Klupsia, a są wykonane z prawdziwego drewna, a nie ze sklejki jak w Klupsiu np. No i są jak dla mnie dużo ładniejsze ale się wkręciłam w zakupy dla małej
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć mamusie!!!
Oto mój obecny wybór:
http://www.tako.net.pl/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=207&virtuemart_category_id=39
Tadam
Moim ideałem był concord:
http://allegro.pl/wozek-concord-wanderer-2013-3w1-baza-isofix-4w1-i3923233333.html
Ale niestety... Niedostępny ani w Warszawie, a już w Siedlcach nie ma o czym mówić. Wczoraj Wpadłam do Madaru i poprosiłam o kilka porad... Pomógł mi prawdziwy fachowiec w tym temacie! Jak będziecie szukały wózka koniecznie proście o pomoc faceta, a nie kobietki, bo to facet jest opiekunem tego działu i sprzedał mi masę fajnych informacji i nie zachęcał mnie wcale do kupienia najdroższych wózków, jakie mają... Ja się zastanawiam jeszcze nad najnowszym xlanderem, ale... kosztuje o tysiaka więcej i pod niektórymi względami wypada gorzej niż Tako! No i kolorystyka... W xlanderze w najnowszym wózku mają kolory tylko jak dla chłopców... tak więc chyba dzisiaj z Mężem pojedziemy po Tako i zamówić mebelki, które w porównaniu z Concordem wyjdą za darmo A concord mnie rozczarował... Pan powiedział, że kiedyś go mieli i ma okropne plastikowe koła, które niesamowicie hałasują... W wózku za taką kasę? Porażka
Czarnula78 moje samopoczucie dzisiaj super, własnie popijam kawusię (ale luz, duża filiżana mleka zmieszana z małym espresso nie powinno zaszkodzić Ostatnio zaczynam mieć problemy ze snem.. Mam wrażenie, że poprzedniej nocy przewracałam się z boku na bok pierdylion razy... A nigdy nie miałam problemów ze snem.. Tylko teraz brzuszek już zaczyna delikatnie "przeszkadzać". A wczoraj wieczorem wygoniłam męża na "moją stronę" (jego jest prawa a moja lewa, ja wolę jego ), wzięłam ze sobą do łóżka wałek dla cieżarówek, męża zepchnęłam maxymalnie na bok z zakazem zbliżania się na odległość 50 cm, ułożyłam się książkowo na lewym boku, zasnęłam... I obudziłam się w tej samej pozycji z odgniecionym uchem :D:D Więc okazało się, że potrzebuję jedynie wałka i dużo przestrzeni, żeby porządnie się wyspać Polecam
Tyle u mnie
To miłego dnia kochane, idę na "kije"Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 09:41
-
Santoocha, a mebelki z plus baby sa naprawdę super wykonane, bardzo starannie i porządnie! W trzech kolorach - biało - niebieskim, różowym i szarym. A różnica cenowa wynosi ok 100 zł na elemencie w porównaniu do Klupsia, który owszem robi spoko mebelki, ale ze słabych materiałów...
-
Dzień doberek
U mnie samopoczucie do d..y. Mdłości + przeziębienie = tragedia. Czekam z utęsknieniem na drugi trymestr.
Pozdrawiam -
nick nieaktualnyKawa w ciązy?? Bleeeee odrzucał mnie sam zapach na kilometr
Mad współczuję, oby szybko ci przeszło kochana.
Karusia fajny wózek. my jak kupowaliśmy wózek dla Michasia to też w Madarze - ja, mąż i moi rodzice bo to oni mu fundowali w prezencie :] Tata z mężem to tymi wózkami co testowali cuda niewidy wyprawiali. Sprawdzali nacisk, amortyzację, składanie, rozkładanie, czy nogi się mieszczą itp A potem wymaglowali chyba tez facecika
Z Klupsia mieliśmy łóżeczko i maly jak już zaczynał stawać i bujac ścianką łóżeczka to je zwyczajnie połamał! Kilkumiesięczne dziecko W sumie połamał dwie ścianki, bo były przekręcane na 150 razy. I od jakoś pół roku śpi na kanapie rozkładanej :]
Wałek do spania mega fajna sprawa Mąż mi w ciąży ciągle podbierałmad8 lubi tę wiadomość
-
mad8, nie martw się, ja też miałam ciężkie pierwsze 3 - 4 miesiące przeszło i właśnie w drugim trymestrze dopiero zgodziłam się z twierdzeniem, że ciąża to stan błogosławiony
Na mdłości mogę polecić Ci korzeń imbiru, ja dodawałam po kilka plastrów do wody ciepłej lub herbaty i pomagało na jakieś pół godziny mdłości mijały. Na wymioty nie ma rady
Olu, to mega słaba sprawa z tym Klupsiem ;/ my dwa tygodnie temu pomagaliśmy szwagrom w złożeniu tych mebelków i odniosłam tez takie wrażenie, że łóżeczko da radę do 5 miesięcy, a później będzie latało.. Moja szwagierka jeszcze sobie kółka podokręcała... to już w ogóle będzie ciekawiemad8 lubi tę wiadomość
-
Dzięki karusia za radę z imbirem. Już próbowałam (zresztą chyba wszystkiego próbowałam) i rzeczywiście tylko na parę minut pomaga. Jem co godzinę bo inaczej jest jeszcze gorzej. A zapachy doprowadzają mnie do szału.
Przeziębienie już drugi raz w ciągu miesiąca. Poprzednio mąż mi zrobił syrop z cebuli i nie mogłam cholerstwa przełknąć. Teraz katuję się prenalenem- niewiele lepszy (przesłodzony czosnek), do tego herbata z cytryną i miodek oraz kołderka.
Sory dziewczynki za te żale, może jak polamentuję to się lepiej poczuję.
-
Czarnula87 wrote:Wałek do spania mega fajna sprawa Mąż mi w ciąży ciągle podbierał
Ja zamiast wałka mam męża, ale boję się, że jak brzuszek urośnie, to mężuś nie będzie taki wygodny:) -
Witam Siedlczanki. Co prawda miezkam 40km od Was, ale 5 lat studiow przetrwalam na AP.
Madarem i obsługa również jestem zachwycona. Zamówiliśmy tam wózek i czeka na odbiór. Powiedzcie mi jak z ubrankami u nich,bo szczerze to będąc tam 2 tyg temu darowalismy sobie spacer po tym dziale. A czas kompletować ubranka do szpitala, i nie wiem czy warto sie wstrzymac,bo warto tam kupic , czy lepiej darować sobie i z allegro zamawiać. -
nick nieaktualny