X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Siedlce też mają super mamy :]
Odpowiedz

Siedlce też mają super mamy :]

Oceń ten wątek:
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mdłości odrobinę zelżały, ale jeszcze daleko do dobrego samopoczucia:/.
    Pozdrowionka

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest chyba apogeum.
    Chudnę 0,5kg na dobę.
    Dziś wyleciały przez okno zapachy z samochodu, nie można przy mnie zaparzyć kawy.
    Oj ciężko jest... Haftuję o ile aktualnie mam czym.

• mad8 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei nie wymiotowałam ani razu, a mdłości były do dziś non stop niemiłosierne. Nie wiem co gorsze.
    Za zapachy mogę zabić, nie ważne czy to kawa, jedzenie, kwiat. Mogłabym szukać trufli, wyczuję wszystko z kilometra. Dziwi mnie, że inni nie czują tego wszystkiego wokół.
    Nie wiem na ile przy twoim haftowaniu to pomoże, ale mam taką wskazówkę: im bardziej byłam głodna tym bardziej mnie mdliło. W najgorsze dni jadłam nawet co godzinę. Nie dało rady inaczej

relg3e5eyc9mcvbi.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jednak przynosi ulgę zwymiotowanie.

To mój Groszek:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/eef5d52c9288.jpg

Zrobiłam sobie dziś usg w pracy przez powłoki brzuszne:)

AISAK, karusia, Czarnula87 lubią tę wiadomość

• karusia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha, fajowy groszek :) jak wrócę dzisiaj ze zdjęciem to też wrzucę :D

km5st5odu2rt42xe.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy mi się wydaje czy ktoras z mamus ma cukrzyce ciążowa i wymieeniala się info?

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • karusia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm, chyba nie w tym wątku? AISAK a Ty masz cukrzycę ciążową? Ja jestem dopiero przed podwójnym testem z glukozą...

Nie dostałam dzisiaj zdjęcia, bo miałam usg na szybko, ale zważono moją córcię i się okazało, że dorodna jest ta panienka :D w 25 tygodniu waży 760 gramów. :) więc albo szybciej się dzieciaczek nam urodzi, albo będę miała ciężki poród z dużą dzidzią :D

km5st5odu2rt42xe.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U MNIE MAŁA W 23tc3d waga 540g , w 26TC6D waga była 969g. taki średniaczek. dziecko ma swoje tempo wzrostu.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • karusia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak AISAK, powtórzyłam tylko słowa lekarza, który ma jednak doświadczenie... Skoro mówi, że w 25 tygodniu dziecko, które waży 760 gramów jest duże, to widocznie tak jest ;)

km5st5odu2rt42xe.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sredniaczek to tyczylo się mojej krolewny:) niech rośnie twój maluszek zdrowiutko. Z kazda wizyta waga maluszka interesuje i zachwyca:)

Tak mam cukrzyce ciążowa. 2 razy podchodziłam do badania, bo za pierwszym razem po 1h zwymiotowalam.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • karusia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    swoją drogą 26 tydzień i 6 dni to praktycznie 27 tydzień, waga wg literatury dla 27 tygodnia ciąży to 1000 gram, więc Twoja mała nie jest żadnym średniaczkiem, tylko ma wagę wręcz podręcznikową :) natomiast dla 25 tygodnia ciąży ta waga wynosi ok 700 gram. ;)

km5st5odu2rt42xe.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://ciaza-i-porod.wieszjak.polki.pl/kalendarz-ciazy/235468,Tabela-sredniej-wielkosci-i-masy-plodu-w-poszczegolnych-tygodniach-ciazy.html

i pokrywa się to z tym co piszą w książkach, bo na różnych portalach mogą być różne dane :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 19:39

km5st5odu2rt42xe.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK, a gdzie oznaczałaś tą glukozę? Ile to w ogóle kosztuje?? Powiec co i jak, bo ja się wybieram za jakieś dwa tygodnie :)

Kurcze, to współczuję Wam z powodu tej cukrzycy, a miałaś jakieś jej konkretne objawy??

km5st5odu2rt42xe.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żadnych objawów wyniki super glukoza podstawowa tez. Dopiero po doustnej glukozie 75g wynik był przekroczony o 7. Przed wypiciem pobieraja krew dozylnie,Po 2 h od wypicia znowu pobierają. Pierwszy wynik musi być do 90 i jest naczczo. Drugi musi być do 140, powyżej oznaczać moze cukrzyce. Ja miałam 78 i 147. Skierował mnie gin do szpitala na 3 dniowa obserwacje. Ciągle badali mi cukier. Malutko przekraczalam ale dali mi glukometr, insulinę i tak juz od ponad miesiąca z tym tak walcze. I oczywiście dieta do tego.

Koszt u mnie 4 zł glukoza kupiona w aptece, badanie 10 zł. Robiłam prywatnie w luxmed.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja glukozę robiłam w przychodni szpitalnej na starowiejskiej, ale miałam skierowanie więc za friko

• karusia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze no to słabo, ja za jakieś dwa tygodnie idę na glukozę... Czyli reasumując:

Kupuję glukozę w aptece, przygotowuję roztwór w domu, lecę do szpitala, tam pobierają mi najpierw krew, a następnie piję glukozę. Po 1 h pobierają mi krew, a później po dwóch. Dobrze zrozumiałam?

km5st5odu2rt42xe.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz wpierw spytać czy swoja masz wsiąść glukozę. Zadzwoń. Ja po 1h nie miałam pobrania. Z tego co wiem to juz się nie robi tego. Bazuje na krzywej cukrowej z wyniku naczczo i po 2h.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • karusia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawka mi powiedział, że muszę kupić glukozę swoją i zrobią mi badanie najpierw po godzinie, później po dwóch. :) najgorsze to kłucie :(

km5st5odu2rt42xe.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:).
    Wykrakałam z brakiem wymiotów. To też mam zaliczone. Za to mdłości mniejsze. Oby poszły sobie całkiem.
    A jak wy się czujecie? Santoocha nadal cię męczy?

relg3e5eyc9mcvbi.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko super, tylko brzuszek od dwóch dni pobolewa, czuć, że się rozciąga...

a tymczasem wszystkiego najlepszego dla Czarnula87!!!! Niech spełniają Ci się wszystkie marzenia!! :* :)

Czarnula87 lubi tę wiadomość

km5st5odu2rt42xe.png
‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ