Siedlce też mają super mamy :]
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi mdłości odrobinę zelżały, ale jeszcze daleko do dobrego samopoczucia:/.
Pozdrowionka -
Ja z kolei nie wymiotowałam ani razu, a mdłości były do dziś non stop niemiłosierne. Nie wiem co gorsze.
Za zapachy mogę zabić, nie ważne czy to kawa, jedzenie, kwiat. Mogłabym szukać trufli, wyczuję wszystko z kilometra. Dziwi mnie, że inni nie czują tego wszystkiego wokół.
Nie wiem na ile przy twoim haftowaniu to pomoże, ale mam taką wskazówkę: im bardziej byłam głodna tym bardziej mnie mdliło. W najgorsze dni jadłam nawet co godzinę. Nie dało rady inaczej -
hmm, chyba nie w tym wątku? AISAK a Ty masz cukrzycę ciążową? Ja jestem dopiero przed podwójnym testem z glukozą...
Nie dostałam dzisiaj zdjęcia, bo miałam usg na szybko, ale zważono moją córcię i się okazało, że dorodna jest ta panienka w 25 tygodniu waży 760 gramów. więc albo szybciej się dzieciaczek nam urodzi, albo będę miała ciężki poród z dużą dzidzią -
swoją drogą 26 tydzień i 6 dni to praktycznie 27 tydzień, waga wg literatury dla 27 tygodnia ciąży to 1000 gram, więc Twoja mała nie jest żadnym średniaczkiem, tylko ma wagę wręcz podręcznikową natomiast dla 25 tygodnia ciąży ta waga wynosi ok 700 gram.
-
http://ciaza-i-porod.wieszjak.polki.pl/kalendarz-ciazy/235468,Tabela-sredniej-wielkosci-i-masy-plodu-w-poszczegolnych-tygodniach-ciazy.html
i pokrywa się to z tym co piszą w książkach, bo na różnych portalach mogą być różne daneWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 19:39
-
Żadnych objawów wyniki super glukoza podstawowa tez. Dopiero po doustnej glukozie 75g wynik był przekroczony o 7. Przed wypiciem pobieraja krew dozylnie,Po 2 h od wypicia znowu pobierają. Pierwszy wynik musi być do 90 i jest naczczo. Drugi musi być do 140, powyżej oznaczać moze cukrzyce. Ja miałam 78 i 147. Skierował mnie gin do szpitala na 3 dniowa obserwacje. Ciągle badali mi cukier. Malutko przekraczalam ale dali mi glukometr, insulinę i tak juz od ponad miesiąca z tym tak walcze. I oczywiście dieta do tego.
Koszt u mnie 4 zł glukoza kupiona w aptece, badanie 10 zł. Robiłam prywatnie w luxmed.
-
nick nieaktualny
-
kurcze no to słabo, ja za jakieś dwa tygodnie idę na glukozę... Czyli reasumując:
Kupuję glukozę w aptece, przygotowuję roztwór w domu, lecę do szpitala, tam pobierają mi najpierw krew, a następnie piję glukozę. Po 1 h pobierają mi krew, a później po dwóch. Dobrze zrozumiałam? -
Dzień dobry:).
Wykrakałam z brakiem wymiotów. To też mam zaliczone. Za to mdłości mniejsze. Oby poszły sobie całkiem.
A jak wy się czujecie? Santoocha nadal cię męczy?