🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
@onalola przytulam Cię i trzymam kciuki za Twojego kropka 🤞🏻❤️ naprawdę w tej ciąży masz prawdziwy rollercoaster 🥺
Pomodlę się za Nas wszystkie dziś i niech jutro będzie dzień tylko dobrych wiadomości ❤️❤️❤️Miś, onalola, pelasia lubią tę wiadomość
-
onalola wrote:Wspomniał że może być to normalne , ale też może wymagać soru. Trzęsę się jak galaretka.
Jutro mam o 11.20 więc nie będę znowu czekała cały dzień 🙌
@Miś ty jutro masz wizytę ? Czy już pomyliłam osoby? Idę zaparzyć sobie wielki kubek melisy i spróbować przetrwać do jutra. Dla mnie jest to wszystko dziwne. Bo 1 ciąża przeszła generalnie gładko. Tam miałam nadciśnienie i ryzyko przedrzucawkowego ale to wyszło po 12 TC. I było pod kontrolą wszystko ok. A tu od początku po prostu nerwy nerwy i jeszcze raz nerwy
Jutro beta, a w sobotę wizyta. Koniecznie daj znać jak po wizycie. Mam nadzieję że jutrzejszy dzień i Ciebie i mnie uspokoi.
Bardzo chciałabym cieszyć się ciąża a nie mieć ciągle z tylu głowy że coś jest nie tak.
U mnie teraz plamienia/krwawienia nie ma. I niech tak zostanie.Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
nasz Cud 👼💔
Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
12/2024 8 tc. 👼💔 -
Ja wysiadam emocjonalnie z tego pociągu. Na maxa po prostu czuję się już przeorana. Może to nic a może to być najgorsze zakończenie 😪
A ja jako naczelna pesymistką już założyłam najgorsze. 😭
Dziękuję za słowa wsparcia i trzymanie kciuków. Ja też trzymam za nas z całych sił nie ustannie. 🤞🙌
Czy w końcu dostane tego proga jeśli będzie ok? Myślałam jutro nad beta znowu , ale moja ręka odmawia posłuszeństwa plus nie zdarza wyniki przyjść przed wizytąWiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2024, 17:25
Miś lubi tę wiadomość
2 cs 11/24 cb 💔
01.2025 3cs 🙌
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez -
onalola wrote:Ja wysiadam emocjonalnie z tego pociągu. Na maxa po prostu czuję się już przeorana. Może to nic a może to być najgorsze zakończenie 😪
A ja jako naczelna pesymistką już założyłam najgorsze. 😭
Dziękuję za słowa wsparcia i trzymanie kciuków. Ja też trzymam za nas z całych sił nie ustannie. 🤞🙌
Czy w końcu dostane tego proga jeśli będzie ok? Myślałam jutro nad beta znowu , ale moja ręka odmawia posłuszeństwa plus nie zdarza wyniki przyjść przed wizytą
Polubiłam przypadkowo.
Myślę że progesteron powinnaś dostać, bo to plamienie to pewnie oznacza za niski progesteron.
Trzymaj mocno mocno kciuki żeby wszystko u Ciebie było ok🤞🤞🤞🤞🤞🤞Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
nasz Cud 👼💔
Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
12/2024 8 tc. 👼💔 -
Trzymam kciuki za was kochane 🤞 ja też mam jutro wizytę. Nie zrobiłam od niedzieli powtórki bety. Akurat nie mam plamien ani nic ale jakoś strasznie się stresuje. Mam w głowie same czarne myśli. Mam nadzieję że będzie dobrze 🤞🥺Start starań: 12/2023
01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
11/2024 - cykl naturalny, udało się ⏸
beta 264,82 mlU/ml
Beta 686,99 mlU/ml
Beta 1856,30 mlU/ml
06.12 🎅 pęcherzyk w macicy 🩷
08.12
Tsh 1,981 ulu/ml
Beta 6018,33 🩷🥹
Ona:
HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
On:
Zdrowy💪
Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian, heparyna
-
Mała.mi 93 wrote:Trzymam kciuki za was kochane 🤞 ja też mam jutro wizytę. Nie zrobiłam od niedzieli powtórki bety. Akurat nie mam plamien ani nic ale jakoś strasznie się stresuje. Mam w głowie same czarne myśli. Mam nadzieję że będzie dobrze 🤞🥺
Wybacz, to właśnie z Tobą pomyliłam wizyty !
Boże , kiedy wyjdzie jakieś słońce ?
Na proga nawet nie liczeWiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2024, 17:48
2 cs 11/24 cb 💔
01.2025 3cs 🙌
onalola wrote:Mała aktualizacja u mnie.
Dziś bolal mnie brzuch jak na okres chwilę, było nieprzyjemnie. Byłam w toalecie , zobaczyłam krew, jasnoróżowa na papierze toaletowym. Od razu telefon do gina. I jutro idę na wizytę, bo bez USG i badania to on mi przez telefon nic nie powie. Ja oczywiście już jestem nastawiona na najgorsze 😪😭onalola, Mała.mi 93 lubią tę wiadomość
-
Wojcinka wrote:Kochana współczuję bardzo stresu przez jaki przechodzisz i trzymam niezmiennie z całego serca kciuki żeby jednak z fasolką było wsyztsko ok i żeby gin jednak przepisał Ci jutro progesteron 🙏🤞
Ty jutro również masz wizytę ? O której? Liczę na dobre wieści! Całą noc chyba spędzę na toalecie i z workiem papieru toaletowego 😪
Teraz widzę że barwa się zmieniła na lekko brązowa. Ale już po prostu świruje i non stop siedzę w WC 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2024, 17:54
2 cs 11/24 cb 💔
01.2025 3cs 🙌
Onalola trzymam kciuki, żeby było wszystko ok!
Dziewczyny, a z innej beczki, pijecie normalnie kawę? Trochę liczyłam, że mnie od niej odrzuci, ale nic z tego 😜onalola lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny pozwolicie że tu z wami też przycupne?
Termin mam niby na koniec lipca (28/07 wg OM) i nie musicie mnie wpisywać do żadnych tabelek ani nic, ale jakoś czuje się terminowo i zaawansowaniem ciąży bliżej do was niż w wątku lipcowym gdzie większość dziewczyn jest już bliżej 10tc niż początku.
Do tego zdecydowaną większość z Was znam z wątków miesięcznych stataniowych 🫶 mam nadzieję że nie będziecie miały nic na przeciwko jak się tu z wami poudzielamAgat99, Mała.mi 93, smoothie, Paulina66, Miś, Santal3, Britta lubią tę wiadomość
-
onalola wrote:Ty jutro również masz wizytę ? O której? Liczę na dobre wieści! Całą noc chyba spędzę na toalecie i z workiem papieru toaletowego 😪
Teraz widzę że barwa się zmieniła na lekko brązowa. Ale już po prostu świruje i non stop siedzę w WC 😅
Już kiedyś siedziałam na tym etapie na fotelu i serduszka nie było i niestety był to początek końca, tak że bardo boję się powtórki ale staram się mentalnie na taką ewentualność przygotować.
Co do Twojego plamienia to zmiana koloru na brąz to dobry znak 🙏🤞 oby okazało się że to totalnie nic poważnego i już więcej plamienia nie wrócą.
I proszę Cię - wymuś na lekarzu jutro tego Proga, na prawdę nie rozumiem jaki on ma problem żeby Ci to przepisaćWiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2024, 18:04
onalola, Britta lubią tę wiadomość
-
Żaden problem! Jako ja - zapraszam ❤️
Co do kawy tak, pije 1x dziennie. Bo jak wypije po południu to nie mogę spać. W 1 ciąży również piłam mimo nadciśnienia i dopegytu , doktor nie widziała przeciwskazaniaRagazza, Wojcinka lubią tę wiadomość
2 cs 11/24 cb 💔
01.2025 3cs 🙌
Ja przed pozytywnym testem piłam 3 dziennie, teraz zeszłam do 1 rano i kupiłam sobie jeszcze bezkofeinowa (pierwszy raz w życiu 😀) i czasem jak mam jeszcze smaka to sobie zrobię ją popołudniu
Nie jest najgorsza w smaku w sumieonalola lubi tę wiadomość
-
Wojcinka wrote:Kochana jesteś ze pytasz - wizytę mam jutro o 12:30 PL czasu (15:30 ZEA) więc będę musiała się jutro uzbroić w cierpliwość. Pierwotnie umówiona byłam na 11:20 (ZEA) ale ze względu na pracę męża przełożyłam na później żeby też mógł pojechać. Na razie się nie stresuje, ale wiem że jutro na fotelu serce mi się zatrzyma i nie ruszy do póki nie zobaczę serduszka ( 🙏🤞🤞).
Już kiedyś siedziałam na tym etapie na fotelu i serduszka nie było i niestety był to początek końca, tak że bardo boję się powtórki ale staram się mentalnie na taką ewentualność przygotować.
Co do Twojego plamienia to zmiana koloru na brąz to dobry znak 🙏🤞 oby okazało się że to totalnie nic poważnego i już więcej plamienia nie wrócą.
I proszę Cię - wymuś na lekarzu jutro tego Proga, na prawdę nie rozumiem jaki on ma problem żeby Ci to przepisać
Nie wiem czy jestem w stanie wymusić. Co badanie mówiłam, on nie daje. Może to plamienie go zmusi, choć wątpliwe 😪
To do 12.30 czasu PL to już nawet całkiem niedługo , dasz radę. Myślę że przy twojej becie to nie ma szansy na coś złego.. przy mojej gorzej, zwłaszcza z tym przyrostem piątek - poniedziałek.
Myślisz że to dobry znak?
Zastanawiam się , dziś zamiatalam w ogrodzie. Ale kurde nie długo i nie intensywnie, wręcz leniwie , i nie sądzę żeby miało to związek.. no bo jak2 cs 11/24 cb 💔
01.2025 3cs 🙌
Ragazza wrote:Ja przed pozytywnym testem piłam 3 dziennie, teraz zeszłam do 1 rano i kupiłam sobie jeszcze bezkofeinowa (pierwszy raz w życiu 😀) i czasem jak mam jeszcze smaka to sobie zrobię ją popołudniu
Nie jest najgorsza w smaku w sumie
Kurde , da się dawać unlike ? Bo kliknie człowiek gdzies i potem nie można zmienić.
Do 200mg dziennie można pić w ciąży.
A dla mnie bez kofeinowe to jakieś g*wno 😪
Na mnie czeka grzaniec 0%, miałam dziś mieć super wieczór z mężem pizza grzancem, a wyjdzie z moją panna porcelanna 😪😅2 cs 11/24 cb 💔
01.2025 3cs 🙌
Ragazza wrote:Onalola trzymam kciuki, żeby było wszystko ok!
Dziewczyny, a z innej beczki, pijecie normalnie kawę? Trochę liczyłam, że mnie od niej odrzuci, ale nic z tego 😜
Mnie też w ogole nie odrzuca 😉 ale od zawsze piję bardzo słabą z mlekiem więc może dlatego nie ma z tym problemu -
onalola wrote:Nie wiem czy jestem w stanie wymusić. Co badanie mówiłam, on nie daje. Może to plamienie go zmusi, choć wątpliwe 😪
To do 12.30 czasu PL to już nawet całkiem niedługo , dasz radę. Myślę że przy twojej becie to nie ma szansy na coś złego.. przy mojej gorzej, zwłaszcza z tym przyrostem piątek - poniedziałek.
Myślisz że to dobry znak?
Zastanawiam się , dziś zamiatalam w ogrodzie. Ale kurde nie długo i nie intensywnie, wręcz leniwie , i nie sądzę żeby miało to związek.. no bo jak
Wiesz niestety wysoka beta nie jest wyznacznikiem czegokolwiek. W tamtej ciąży o której pisałam gdzie nie doczekałam się serduszka miałam betę ok 40 tys... Anyway... Co ma być to będzie 🙏🤞
Kilka strat już w życiu przeszłam i mimo że wiem że serce mi jutro pęknie jeśli serduszka nie będzie to szybko się pozbieram, bo tak już mam.
Mam na szczęście w domu moje 2,5 letnie spełnienie marzeń 🌸 i to jest najważniejsze na obecną chwilę.
Co do zamiatania... Kochana nie próbuj wyszukiwać w tych plamieniach jakiejkolwiek swojej winy. Zamiatanie, normalne funkcjonowanie to norma w ciąży. Na 100% nie przyczyniłaś się swoją aktywnością do tych plamien. Jak dla mnie to na bank kwestia niskiego Proga
-
onalola wrote:Wybacz, to właśnie z Tobą pomyliłam wizyty !
Boże , kiedy wyjdzie jakieś słońce ?
Na proga nawet nie licze
Nic się nie stało! Oby jutro nasze wizyty nas uspokoiły 🙏🤞Start starań: 12/2023
beta 264,82 mlU/ml
Beta 686,99 mlU/ml
Beta 1856,30 mlU/ml
08.12
Tsh 1,981 ulu/ml
Beta 6018,33 🩷🥹
Ona:
HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
On:
Zdrowy💪
Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian, heparyna
-
Wojcinka wrote:Dziewczyny pozwolicie że tu z wami też przycupne?
Termin mam niby na koniec lipca (28/07 wg OM) i nie musicie mnie wpisywać do żadnych tabelek ani nic, ale jakoś czuje się terminowo i zaawansowaniem ciąży bliżej do was niż w wątku lipcowym gdzie większość dziewczyn jest już bliżej 10tc niż początku.
Do tego zdecydowaną większość z Was znam z wątków miesięcznych stataniowych 🫶 mam nadzieję że nie będziecie miały nic na przeciwko jak się tu z wami poudzielam
Rozgość się i witamy stara znajoma z innego wątku 🩷Wojcinka lubi tę wiadomość
Start starań: 12/2023
beta 264,82 mlU/ml
Beta 686,99 mlU/ml
Beta 1856,30 mlU/ml
08.12
Tsh 1,981 ulu/ml
Beta 6018,33 🩷🥹
Ona:
On:
Zdrowy💪
-
Też nam tego życzę ! 🙌🤞❤️
Też mam już jedni dziecko, 3 latek który daje popalić. Ale ja jestem mega słaba psychicznie , co pewnie już tu widać na forum. To w realu jest sto razy gorzej. A przez niski progesteron, ono nie powinno być właśnie brązowe ? Skąd ta krew? Wszyscy mówią , że brązowe plamienie ok, ale jak już krew to turbo źle 😭
Ale mówię do męża, że jeśli już ma się nie udać, to chce cierpieć w domu , w samotności. Nie chcę do szpitala , żadnych zabiegów. Nie ma mowy na to
Z wami napewno będzie dobrze , a ze mną nie wiadomo 😪2 cs 11/24 cb 💔
01.2025 3cs 🙌
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez