X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
Odpowiedz

🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞

Oceń ten wątek:
  • smoothie Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2024, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie nowe dusze :)

Onalola nie wiem czy to Cię pocieszy ale w dwóch ciążach w których krwawiłam doczekałam się pozytywnego zakończenia❤️ Ta w której nic się nie działo,żadnej plamki zakończyła się poronieniem. Nie ma reguły.
    Teraz też jest spokojnie i głowa świruje (tfu tfu). My kobiety mamy przerąbane :O

Trzymam kciuki za Wasze wizyty 🤞🤞.

onalola, Mała.mi 93 lubią tę wiadomość

preg.png

age.png

age.png

04.2020 - ❤️Szczęście❤️
    06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
    07.2023 - ❤️Szczęście❤️
  • onalola Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2024, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smoothie wrote:
    Witajcie nowe dusze :)

Onalola nie wiem czy to Cię pocieszy ale w dwóch ciążach w których krwawiłam doczekałam się pozytywnego zakończenia❤️ Ta w której nic się nie działo,żadnej plamki zakończyła się poronieniem. Nie ma reguły.
    Teraz też jest spokojnie i głowa świruje (tfu tfu). My kobiety mamy przerąbane :O

Trzymam kciuki za Wasze wizyty 🤞🤞.

Witaj ❤️

Czy pociesza, nie wiem. W sensie jestem już tak mizerna w tym wszystkim , w emocjach że marzę tylko żeby się położyć i żeby udało się zasnąć. I wstać jutro przed wizytą.

Zdecydowanie, kobiety to order za samo bycie kobietą powinny dostawać

Wojcinka, Britta lubią tę wiadomość

2 cs 11/24 cb 💔

01.2025 3cs 🙌

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez
  • smoothie Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2024, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ragazza wrote:
    Onalola trzymam kciuki, żeby było wszystko ok!

Dziewczyny, a z innej beczki, pijecie normalnie kawę? Trochę liczyłam, że mnie od niej odrzuci, ale nic z tego 😜

Piję latte :D na razie bez zmian, zazwyczaj 1 dziennie.

preg.png

age.png

age.png

04.2020 - ❤️Szczęście❤️
    06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
    07.2023 - ❤️Szczęście❤️
  • onalola Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2024, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały kolejny update. Od 15.55 do teraz brak krwi. Odrobinkę brązowego, ale bardzo mało.
    Obserwuje dalej

Wojcinka, Paulina66, Mała.mi 93, Platynova55, Santal3, Britta, pelasia lubią tę wiadomość

2 cs 11/24 cb 💔

01.2025 3cs 🙌

• Paulina66 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2024, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty 🤞🏼❤️
    Onalola tak mi przykro, że tyle stresu Cię to wszystko kosztuje. Mam nadzieję, że te plamienia to nic poważnego i po spotkaniu z lekarzem będziesz mogła odetchnąć.

Co do kawy to mnie też póki co nie odrzuciło. Piłam dwie dziennie, teraz ograniczyłam do jednej.

onalola, Mała.mi 93 lubią tę wiadomość

30 👰🏼‍♀️ 32 🤵🏻

11.2024 ⏸️
    01.2025 💔🪽 9tc (poronienie zatrzymane 6+1)
  • Mała.mi 93 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2024, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agat99 wrote:
    Mnie też w ogole nie odrzuca 😉 ale od zawsze piję bardzo słabą z mlekiem więc może dlatego nie ma z tym problemu

Mój pierwszy objaw ciąży to właśnie odrzucenie do kawy. Jak kawa mi nie smakuje to znak że ciąża 😂🙈

Start starań: 12/2023
    01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
    05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
    06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    11/2024 - cykl naturalny, udało się ⏸
    beta 264,82 mlU/ml
    Beta 686,99 mlU/ml
    Beta 1856,30 mlU/ml
    06.12 🎅 pęcherzyk w macicy 🩷
    08.12
    Tsh 1,981 ulu/ml
    Beta 6018,33 🩷🥹
    Ona:
    HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
    On:
    Zdrowy💪
    Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian, heparyna
    preg.png
  • Donna89 Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2024, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piłam tylko jedną dziennie i nadal piję. Na razie nie odrzuca mnie od niczego. Jedynie co to szybko głodna się robię i burczy mi w brzuchu, gdzie normalnie jadłam śniadanie o 10 to teraz o 8 już mi jeździ z głodu 🤣

• Miś Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2024, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka wrote:
    Dziewczyny pozwolicie że tu z wami też przycupne?
    Termin mam niby na koniec lipca (28/07 wg OM) i nie musicie mnie wpisywać do żadnych tabelek ani nic, ale jakoś czuje się terminowo i zaawansowaniem ciąży bliżej do was niż w wątku lipcowym gdzie większość dziewczyn jest już bliżej 10tc niż początku.

Do tego zdecydowaną większość z Was znam z wątków miesięcznych stataniowych 🫶 mam nadzieję że nie będziecie miały nic na przeciwko jak się tu z wami poudzielam

Zapraszam serdecznie do nas 😁

Wojcinka lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
    nasz Cud 👼💔

Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
    12/2024 8 tc. 👼💔
  • Platynova55 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2024, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za Wasze jutrzejsze wizyty bardzo mocno!✊ Sama też jutro wybieram się do lekarza i strasznie się boje, bo chociaż wiem, że to jeszcze może być za wcześnie żeby zobaczyć coś więcej niż pęcherzyk ciążowy to jeśli znowu nic nie będzie to chyba zwariuje czekając z tygodnia na tydzień. Już raz to przeżywałam i teraz świruje 🙄
    A co do krwawień i plamień to naprawdę nie muszą one oznaczać najgorszego i trzeba być dobrej myśli!

Miś lubi tę wiadomość

starania od 10.2022
    01.2024- cb 💔
    31.03.2024 ⏸️
    05.2024 💔
    👩🏻29
    IO, PCOS
    🧔🏻‍♂️31
    badanie nasienia ✅️
    19.11.2024 ⏸️
  • onalola Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2024, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby nie musi, ale jednak na internecie się tyle tego czyta, a zwłaszcza że to z krwią ... No nic ,przez noc nie uradze. Czekam, czuję że coś mokro mi, a ograniczam toaletę.. 😪
    I uczucie kłucia podbrzusza całego..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2024, 20:51

2 cs 11/24 cb 💔

01.2025 3cs 🙌

• Miś Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2024, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platynova55 wrote:
    Dziewczyny trzymam kciuki za Wasze jutrzejsze wizyty bardzo mocno!✊ Sama też jutro wybieram się do lekarza i strasznie się boje, bo chociaż wiem, że to jeszcze może być za wcześnie żeby zobaczyć coś więcej niż pęcherzyk ciążowy to jeśli znowu nic nie będzie to chyba zwariuje czekając z tygodnia na tydzień. Już raz to przeżywałam i teraz świruje 🙄
    A co do krwawień i plamień to naprawdę nie muszą one oznaczać najgorszego i trzeba być dobrej myśli!

Czyli jutro dzień pełen emocji dla niektórych z nas.
    Trzymam kciuki 🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2024, 21:01

Platynova55 lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
    nasz Cud 👼💔

Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
    12/2024 8 tc. 👼💔
  • Letynia Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2024, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musimy się trzymać🤞💚♥️ To na pewno trudny czas dla wielu z nas. Ja przepłakałam dziś część dnia 😭 chyba to przez hormony. Uswiadomiłam sobie, że do 12 tyg wiele się może zdarzyć i dopiero po pierwszym trymestrze można odetchnąć, że niepewny czas ciąży za nami

10 c.s. ⏸🍀💗
    👩🏻‍💼﹠👨🏻‍💼34
    28.11 beta 102 mIu/ml, prog 42 ng/ml 02.12 beta 466 04.12 beta 1450, prog 30 05.12 beta 2600
    5t6d mamy serduszko🫶
    31.12. prawie 2cm człowieka😻, 162bpm
    preg.png
  • Paulina66 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2024, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letynia, widzę że mamy podobne wartości bety, też jutro chcę jeszcze raz iść na powtórkę w nadziei, że zobacze czterocyfrowy wynik 🥹 wiem, że to nie daje żadnej gwarancji, ale wydaje mi się, że dla własnego spokoju jakoś lepiej się poczuję jak zobaczę, że przekroczyło ten tysiąc.
    Kiedy masz wizytę u lekarza?
    Ja specjalnie umówiłam się dość późno jak będę według OM w 6+4tc, żeby zobaczyć już od razu serduszko, ale teraz zastanawiam się jak wytrzymam do tego czasu i czy nie lepiej byłoby jednak wcześniej, ale nie ma już terminów do mojego lekarza, więc pozostaje czekać 😅

30 👰🏼‍♀️ 32 🤵🏻

11.2024 ⏸️
    01.2025 💔🪽 9tc (poronienie zatrzymane 6+1)
  • Madzik2208 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2024, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, jestem z wątku Marcowego 2025.
    Ośmielam się napisać tutaj szczególnie dla historii
    🌿onalola... Za mną bardzo długa droga i trzy straty. Nie wiem co jutro powie Twój lekarz ale dobry, zaangażowany lekarz to podstawa. Nie chcę Cię straszyć itp bo nie o to mi chodzi, ale u jednego lekarza prowadziłam dwie pierwsze ciążę (po pierwszej stracie skierował nas na badania i mówiłam sobie "ok zdarza się, pokieruje nas). Przy drugiej miałam podobną sytuację do Ciebie. Beta ok, przyrosty idealne ale prog od początku taki w granicy 9-11... Nie dostałam nigdy leku. I to był błąd. Później już byłam bardziej świadoma i byłam zła na siebie, że nie byłam wcześniej tak świadoma. Od razu zmieniłam lekarza, znalazłam Anioła nie Panią doktor, która od razu mówiła, że mi brak progesteronu i po każdej potwierdzonej owulacji duże dawki proga dopochwowo. Jedna ciąża potem biochemiczna a teraz już 25+1 tc. I w obecnej ciąży każdy wynik bety i proga szedł do niej. Jak mi spadl progesteron z 42 na 36 od razu reakcja - zwiększamy lek. I dzięki temu wiem, że tą ciążą jest udaną. WALCZ dziewczyno o ten lek, ile się da. Trzymam mocno kciuki!!!!! Wierzę, że jutro podzielisz się pozytywnymi informacjami i lekarz w końcu zareaguje, bo sądze, że to właśnie kwestia niskiego progesteronu. Mówi się, że w miarę bezpieczny jest powyżej 20.... Zatem lekarz powinien zareagować i się zaangażować. Dużo sił na tę noc!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2024, 21:41

Letynia, Wojcinka, adu, Mała.mi 93, Britta lubią tę wiadomość

Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷

Starania od 2021 🫶

💔 Luty 2022
    💔 Listopad 2022
    💔 Styczeń 2024

Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024

🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
    🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
    🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
    🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
    🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)

🩺👩‍⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
    🩺👩‍⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷

Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.

preg.png

Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊
  • Donna89 Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2024, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Paulina66 ja z kolei umówiłam się wcześnie bo to będzie 5+4 i będę się stresować że może nadal nie być serducha, a nie mam terminów późniejszych przed świętami 😡

Powiem Wam, że też miałam dzisiaj rano takie negatywne myśli. To chyba normalne że na początku radość nas ogarnia, że w końcu się udało a później te emocje ustępują i człowiek zaczyna rozmyślać, że jeszcze tak wcześnie i tyle się może zdarzyć.

• Platynova55 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2024, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donna89 wrote:
    @Paulina66 ja z kolei umówiłam się wcześnie bo to będzie 5+4 i będę się stresować że może nadal nie być serducha, a nie mam terminów późniejszych przed świętami 😡

Powiem Wam, że też miałam dzisiaj rano takie negatywne myśli. To chyba normalne że na początku radość nas ogarnia, że w końcu się udało a później te emocje ustępują i człowiek zaczyna rozmyślać, że jeszcze tak wcześnie i tyle się może zdarzyć.
    Ja właśnie jutro na wizycie będę 5+4, chyba za wcześnie na serce, ale mam nadzieję, że usłyszę jakieś pozytywne informacje, bo sama tylko negatywnie się nakręcam cały czas ostatnio 🙄
    Ciąża to naprawdę bardzo stresujący czas, ale życzę nam wszystkim jak najmniej nerwów

Donna89 lubi tę wiadomość

starania od 10.2022
    01.2024- cb 💔
    31.03.2024 ⏸️
    05.2024 💔
    👩🏻29
    IO, PCOS
    🧔🏻‍♂️31
    badanie nasienia ✅️
    19.11.2024 ⏸️
  • Letynia Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2024, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina66 wrote:
    Letynia, widzę że mamy podobne wartości bety, też jutro chcę jeszcze raz iść na powtórkę w nadziei, że zobacze czterocyfrowy wynik 🥹 wiem, że to nie daje żadnej gwarancji, ale wydaje mi się, że dla własnego spokoju jakoś lepiej się poczuję jak zobaczę, że przekroczyło ten tysiąc.
    Kiedy masz wizytę u lekarza?
    Ja specjalnie umówiłam się dość późno jak będę według OM w 6+4tc, żeby zobaczyć już od razu serduszko, ale teraz zastanawiam się jak wytrzymam do tego czasu i czy nie lepiej byłoby jednak wcześniej, ale nie ma już terminów do mojego lekarza, więc pozostaje czekać 😅

Oo, też mam 20 grudnia rano😊 u mnie to będzie 6+6 lub 7+0. Mi się wydaje, że dobry lekarz oczywiście wyłapie nieprawidłowości na sporo wcześniejszym USG i można pójść. Nie wykluczam właśnie, że nie pójdę wcześniej, bo przyrosty mam niby w normie, ale jednak nisko😓 i mam nadzieję, że jakby coś znajdzie się termin, takie USG to tylko 15 minut

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2024, 21:58

10 c.s. ⏸🍀💗
    👩🏻‍💼﹠👨🏻‍💼34
    28.11 beta 102 mIu/ml, prog 42 ng/ml 02.12 beta 466 04.12 beta 1450, prog 30 05.12 beta 2600
    5t6d mamy serduszko🫶
    preg.png
  • Donna89 Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2024, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę, że jutro sporo wizyt! Życzę aby każda usłyszała dobre wieści 🥹

Mała.mi 93, Platynova55 lubią tę wiadomość

• Letynia Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2024, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik2208 wrote:
    Witajcie, jestem z wątku Marcowego 2025.
    Ośmielam się napisać tutaj szczególnie dla historii
    🌿onalola... Za mną bardzo długa droga i trzy straty. Nie wiem co jutro powie Twój lekarz ale dobry, zaangażowany lekarz to podstawa. Nie chcę Cię straszyć itp bo nie o to mi chodzi, ale u jednego lekarza prowadziłam dwie pierwsze ciążę (po pierwszej stracie skierował nas na badania i mówiłam sobie "ok zdarza się, pokieruje nas). Przy drugiej miałam podobną sytuację do Ciebie. Beta ok, przyrosty idealne ale prog od początku taki w granicy 9-11... Nie dostałam nigdy leku. I to był błąd. Później już byłam bardziej świadoma i byłam zła na siebie, że nie byłam wcześniej tak świadoma. Od razu zmieniłam lekarza, znalazłam Anioła nie Panią doktor, która od razu mówiła, że mi brak progesteronu i po każdej potwierdzonej owulacji duże dawki proga dopochwowo. Jedna ciąża potem biochemiczna a teraz już 25+1 tc. I w obecnej ciąży każdy wynik bety i proga szedł do niej. Jak mi spadl progesteron z 42 na 36 od razu reakcja - zwiększamy lek. I dzięki temu wiem, że tą ciążą jest udaną. WALCZ dziewczyno o ten lek, ile się da. Trzymam mocno kciuki!!!!! Wierzę, że jutro podzielisz się pozytywnymi informacjami i lekarz w końcu zareaguje, bo sądze, że to właśnie kwestia niskiego progesteronu. Mówi się, że w miarę bezpieczny jest powyżej 20.... Zatem lekarz powinien zareagować i się zaangażować. Dużo sił na tę noc!
    Madzik super, że trafiłas na tak świadomą lekarkę i teraz jesteś w szczęśliwej ciąży😊 po tych ciężkich poprzednich doświadczeniach
    Ja tylko sobie pomyślałam, że to niekoniecznie zły lekarz nie podaje progesteronu, wydaje mi się, że onalola już ma dziecko i jeżeli pierwsza ciąża była dobra, bez medykalizacji to kolejna też powinna się taka wydarzyć swoim torem. Co innego chyba jak najpierw są straty i niski prog. Już nie stwierdzimy co by było, gdyby dorzucić progesteronu duże dawki od razu. Kciuki za wizyty oczywiście 🤞

10 c.s. ⏸🍀💗
    👩🏻‍💼﹠👨🏻‍💼34
    5t6d mamy serduszko🫶
    preg.png
  • Madzik2208 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2024, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letynia wrote:
    Madzik super, że trafiłas na tak świadomą lekarkę i teraz jesteś w szczęśliwej ciąży😊 po tych ciężkich poprzednich doświadczeniach
    Ja tylko sobie pomyślałam, że to niekoniecznie zły lekarz nie podaje progesteronu, wydaje mi się, że onalola już ma dziecko i jeżeli pierwsza ciąża była dobra, bez medykalizacji to kolejna też powinna się taka wydarzyć swoim torem. Co innego chyba jak najpierw są straty i niski prog. Już nie stwierdzimy co by było, gdyby dorzucić progesteronu duże dawki od razu. Kciuki za wizyty oczywiście 🤞
    Oczywiście nie twierdzę, że lekarz zły. Nie to miałam na myśli. Ale regułą też nie jest, że skoro pierwsza ciąża super to kolejne też takie będą. Niestety coraz więcej jest historii, że pierwsza ciąża książkowa a później albo problemy z zajściem albo utrzymaniem. Niestety organizm ludzki kryje wiele tajemnic 😔 wierzę, że wszystko będzie dobrze i trzymam mocno kciuki!!!! Wiem, że internet potrafi wiele "nabroić", co człowiek to opinia więc dużo przed każdą z nas.
    Trzymam kciuki za Was kochane! Rok temu byłam w tej sytuacji, miałam być sierpniową mamą ale cóż, wydarzyło się inaczej! Będzie dobrze 😍😍😍

Letynia, Mała.mi 93 lubią tę wiadomość

Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷

Starania od 2021 🫶

💔 Luty 2022
    💔 Listopad 2022
    💔 Styczeń 2024

Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024

🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
    🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
    🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
    🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
    🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)

🩺👩‍⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
    🩺👩‍⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷

Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.

preg.png

Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ