🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie nowe dusze
Onalola nie wiem czy to Cię pocieszy ale w dwóch ciążach w których krwawiłam doczekałam się pozytywnego zakończenia❤️ Ta w której nic się nie działo,żadnej plamki zakończyła się poronieniem. Nie ma reguły.
Teraz też jest spokojnie i głowa świruje (tfu tfu). My kobiety mamy przerąbane
Trzymam kciuki za Wasze wizyty 🤞🤞.
onalola, Mała.mi 93 lubią tę wiadomość
-
smoothie wrote:Witajcie nowe dusze
Onalola nie wiem czy to Cię pocieszy ale w dwóch ciążach w których krwawiłam doczekałam się pozytywnego zakończenia❤️ Ta w której nic się nie działo,żadnej plamki zakończyła się poronieniem. Nie ma reguły.
Teraz też jest spokojnie i głowa świruje (tfu tfu). My kobiety mamy przerąbane
Trzymam kciuki za Wasze wizyty 🤞🤞.
Witaj ❤️
Czy pociesza, nie wiem. W sensie jestem już tak mizerna w tym wszystkim , w emocjach że marzę tylko żeby się położyć i żeby udało się zasnąć. I wstać jutro przed wizytą.
Zdecydowanie, kobiety to order za samo bycie kobietą powinny dostawaćWojcinka, Britta lubią tę wiadomość
2 cs 11/24 cb 💔
01.2025 3cs 🙌
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez -
Ragazza wrote:Onalola trzymam kciuki, żeby było wszystko ok!
Dziewczyny, a z innej beczki, pijecie normalnie kawę? Trochę liczyłam, że mnie od niej odrzuci, ale nic z tego 😜
Piję latte na razie bez zmian, zazwyczaj 1 dziennie. -
Mały kolejny update. Od 15.55 do teraz brak krwi. Odrobinkę brązowego, ale bardzo mało.
Obserwuje dalejWojcinka, Paulina66, Mała.mi 93, Platynova55, Santal3, Britta, pelasia lubią tę wiadomość
2 cs 11/24 cb 💔
01.2025 3cs 🙌
Dziewczyny, trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty 🤞🏼❤️
Onalola tak mi przykro, że tyle stresu Cię to wszystko kosztuje. Mam nadzieję, że te plamienia to nic poważnego i po spotkaniu z lekarzem będziesz mogła odetchnąć.
Co do kawy to mnie też póki co nie odrzuciło. Piłam dwie dziennie, teraz ograniczyłam do jednej.onalola, Mała.mi 93 lubią tę wiadomość
30 👰🏼♀️ 32 🤵🏻
11.2024 ⏸️
01.2025 💔🪽 9tc (poronienie zatrzymane 6+1) -
Agat99 wrote:Mnie też w ogole nie odrzuca 😉 ale od zawsze piję bardzo słabą z mlekiem więc może dlatego nie ma z tym problemu
Mój pierwszy objaw ciąży to właśnie odrzucenie do kawy. Jak kawa mi nie smakuje to znak że ciąża 😂🙈Start starań: 12/2023
01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
11/2024 - cykl naturalny, udało się ⏸
beta 264,82 mlU/ml
Beta 686,99 mlU/ml
Beta 1856,30 mlU/ml
06.12 🎅 pęcherzyk w macicy 🩷
08.12
Tsh 1,981 ulu/ml
Beta 6018,33 🩷🥹
Ona:
HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
On:
Zdrowy💪
Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian, heparyna
-
Wojcinka wrote:Dziewczyny pozwolicie że tu z wami też przycupne?
Termin mam niby na koniec lipca (28/07 wg OM) i nie musicie mnie wpisywać do żadnych tabelek ani nic, ale jakoś czuje się terminowo i zaawansowaniem ciąży bliżej do was niż w wątku lipcowym gdzie większość dziewczyn jest już bliżej 10tc niż początku.
Do tego zdecydowaną większość z Was znam z wątków miesięcznych stataniowych 🫶 mam nadzieję że nie będziecie miały nic na przeciwko jak się tu z wami poudzielam
Zapraszam serdecznie do nas 😁Wojcinka lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
nasz Cud 👼💔
Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
12/2024 8 tc. 👼💔 -
Dziewczyny trzymam kciuki za Wasze jutrzejsze wizyty bardzo mocno!✊ Sama też jutro wybieram się do lekarza i strasznie się boje, bo chociaż wiem, że to jeszcze może być za wcześnie żeby zobaczyć coś więcej niż pęcherzyk ciążowy to jeśli znowu nic nie będzie to chyba zwariuje czekając z tygodnia na tydzień. Już raz to przeżywałam i teraz świruje 🙄
A co do krwawień i plamień to naprawdę nie muszą one oznaczać najgorszego i trzeba być dobrej myśli!Miś lubi tę wiadomość
starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️
19.11.2024 ⏸️ -
Niby nie musi, ale jednak na internecie się tyle tego czyta, a zwłaszcza że to z krwią ... No nic ,przez noc nie uradze. Czekam, czuję że coś mokro mi, a ograniczam toaletę.. 😪
I uczucie kłucia podbrzusza całego..Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2024, 20:51
2 cs 11/24 cb 💔
01.2025 3cs 🙌
Platynova55 wrote:Dziewczyny trzymam kciuki za Wasze jutrzejsze wizyty bardzo mocno!✊ Sama też jutro wybieram się do lekarza i strasznie się boje, bo chociaż wiem, że to jeszcze może być za wcześnie żeby zobaczyć coś więcej niż pęcherzyk ciążowy to jeśli znowu nic nie będzie to chyba zwariuje czekając z tygodnia na tydzień. Już raz to przeżywałam i teraz świruje 🙄
A co do krwawień i plamień to naprawdę nie muszą one oznaczać najgorszego i trzeba być dobrej myśli!
Czyli jutro dzień pełen emocji dla niektórych z nas.
Trzymam kciuki 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2024, 21:01
Platynova55 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
nasz Cud 👼💔
Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
12/2024 8 tc. 👼💔 -
Musimy się trzymać🤞💚♥️ To na pewno trudny czas dla wielu z nas. Ja przepłakałam dziś część dnia 😭 chyba to przez hormony. Uswiadomiłam sobie, że do 12 tyg wiele się może zdarzyć i dopiero po pierwszym trymestrze można odetchnąć, że niepewny czas ciąży za nami
-
Letynia, widzę że mamy podobne wartości bety, też jutro chcę jeszcze raz iść na powtórkę w nadziei, że zobacze czterocyfrowy wynik 🥹 wiem, że to nie daje żadnej gwarancji, ale wydaje mi się, że dla własnego spokoju jakoś lepiej się poczuję jak zobaczę, że przekroczyło ten tysiąc.
Kiedy masz wizytę u lekarza?
Ja specjalnie umówiłam się dość późno jak będę według OM w 6+4tc, żeby zobaczyć już od razu serduszko, ale teraz zastanawiam się jak wytrzymam do tego czasu i czy nie lepiej byłoby jednak wcześniej, ale nie ma już terminów do mojego lekarza, więc pozostaje czekać 😅30 👰🏼♀️ 32 🤵🏻
11.2024 ⏸️
01.2025 💔🪽 9tc (poronienie zatrzymane 6+1) -
Witajcie, jestem z wątku Marcowego 2025.
Ośmielam się napisać tutaj szczególnie dla historii
🌿onalola... Za mną bardzo długa droga i trzy straty. Nie wiem co jutro powie Twój lekarz ale dobry, zaangażowany lekarz to podstawa. Nie chcę Cię straszyć itp bo nie o to mi chodzi, ale u jednego lekarza prowadziłam dwie pierwsze ciążę (po pierwszej stracie skierował nas na badania i mówiłam sobie "ok zdarza się, pokieruje nas). Przy drugiej miałam podobną sytuację do Ciebie. Beta ok, przyrosty idealne ale prog od początku taki w granicy 9-11... Nie dostałam nigdy leku. I to był błąd. Później już byłam bardziej świadoma i byłam zła na siebie, że nie byłam wcześniej tak świadoma. Od razu zmieniłam lekarza, znalazłam Anioła nie Panią doktor, która od razu mówiła, że mi brak progesteronu i po każdej potwierdzonej owulacji duże dawki proga dopochwowo. Jedna ciąża potem biochemiczna a teraz już 25+1 tc. I w obecnej ciąży każdy wynik bety i proga szedł do niej. Jak mi spadl progesteron z 42 na 36 od razu reakcja - zwiększamy lek. I dzięki temu wiem, że tą ciążą jest udaną. WALCZ dziewczyno o ten lek, ile się da. Trzymam mocno kciuki!!!!! Wierzę, że jutro podzielisz się pozytywnymi informacjami i lekarz w końcu zareaguje, bo sądze, że to właśnie kwestia niskiego progesteronu. Mówi się, że w miarę bezpieczny jest powyżej 20.... Zatem lekarz powinien zareagować i się zaangażować. Dużo sił na tę noc!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2024, 21:41
Letynia, Wojcinka, adu, Mała.mi 93, Britta lubią tę wiadomość
Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷
Starania od 2021 🫶
💔 Luty 2022
💔 Listopad 2022
💔 Styczeń 2024
Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024
🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)
🩺👩⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
🩺👩⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷
Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.
Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊ -
@Paulina66 ja z kolei umówiłam się wcześnie bo to będzie 5+4 i będę się stresować że może nadal nie być serducha, a nie mam terminów późniejszych przed świętami 😡
Powiem Wam, że też miałam dzisiaj rano takie negatywne myśli. To chyba normalne że na początku radość nas ogarnia, że w końcu się udało a później te emocje ustępują i człowiek zaczyna rozmyślać, że jeszcze tak wcześnie i tyle się może zdarzyć. -
Donna89 wrote:@Paulina66 ja z kolei umówiłam się wcześnie bo to będzie 5+4 i będę się stresować że może nadal nie być serducha, a nie mam terminów późniejszych przed świętami 😡
Powiem Wam, że też miałam dzisiaj rano takie negatywne myśli. To chyba normalne że na początku radość nas ogarnia, że w końcu się udało a później te emocje ustępują i człowiek zaczyna rozmyślać, że jeszcze tak wcześnie i tyle się może zdarzyć.
Ciąża to naprawdę bardzo stresujący czas, ale życzę nam wszystkim jak najmniej nerwówDonna89 lubi tę wiadomość
starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️
19.11.2024 ⏸️ -
Paulina66 wrote:Letynia, widzę że mamy podobne wartości bety, też jutro chcę jeszcze raz iść na powtórkę w nadziei, że zobacze czterocyfrowy wynik 🥹 wiem, że to nie daje żadnej gwarancji, ale wydaje mi się, że dla własnego spokoju jakoś lepiej się poczuję jak zobaczę, że przekroczyło ten tysiąc.
Kiedy masz wizytę u lekarza?
Ja specjalnie umówiłam się dość późno jak będę według OM w 6+4tc, żeby zobaczyć już od razu serduszko, ale teraz zastanawiam się jak wytrzymam do tego czasu i czy nie lepiej byłoby jednak wcześniej, ale nie ma już terminów do mojego lekarza, więc pozostaje czekać 😅
Oo, też mam 20 grudnia rano😊 u mnie to będzie 6+6 lub 7+0. Mi się wydaje, że dobry lekarz oczywiście wyłapie nieprawidłowości na sporo wcześniejszym USG i można pójść. Nie wykluczam właśnie, że nie pójdę wcześniej, bo przyrosty mam niby w normie, ale jednak nisko😓 i mam nadzieję, że jakby coś znajdzie się termin, takie USG to tylko 15 minutWiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2024, 21:58
-
Madzik2208 wrote:Witajcie, jestem z wątku Marcowego 2025.
Ośmielam się napisać tutaj szczególnie dla historii
🌿onalola... Za mną bardzo długa droga i trzy straty. Nie wiem co jutro powie Twój lekarz ale dobry, zaangażowany lekarz to podstawa. Nie chcę Cię straszyć itp bo nie o to mi chodzi, ale u jednego lekarza prowadziłam dwie pierwsze ciążę (po pierwszej stracie skierował nas na badania i mówiłam sobie "ok zdarza się, pokieruje nas). Przy drugiej miałam podobną sytuację do Ciebie. Beta ok, przyrosty idealne ale prog od początku taki w granicy 9-11... Nie dostałam nigdy leku. I to był błąd. Później już byłam bardziej świadoma i byłam zła na siebie, że nie byłam wcześniej tak świadoma. Od razu zmieniłam lekarza, znalazłam Anioła nie Panią doktor, która od razu mówiła, że mi brak progesteronu i po każdej potwierdzonej owulacji duże dawki proga dopochwowo. Jedna ciąża potem biochemiczna a teraz już 25+1 tc. I w obecnej ciąży każdy wynik bety i proga szedł do niej. Jak mi spadl progesteron z 42 na 36 od razu reakcja - zwiększamy lek. I dzięki temu wiem, że tą ciążą jest udaną. WALCZ dziewczyno o ten lek, ile się da. Trzymam mocno kciuki!!!!! Wierzę, że jutro podzielisz się pozytywnymi informacjami i lekarz w końcu zareaguje, bo sądze, że to właśnie kwestia niskiego progesteronu. Mówi się, że w miarę bezpieczny jest powyżej 20.... Zatem lekarz powinien zareagować i się zaangażować. Dużo sił na tę noc!
Ja tylko sobie pomyślałam, że to niekoniecznie zły lekarz nie podaje progesteronu, wydaje mi się, że onalola już ma dziecko i jeżeli pierwsza ciąża była dobra, bez medykalizacji to kolejna też powinna się taka wydarzyć swoim torem. Co innego chyba jak najpierw są straty i niski prog. Już nie stwierdzimy co by było, gdyby dorzucić progesteronu duże dawki od razu. Kciuki za wizyty oczywiście 🤞
-
Letynia wrote:Madzik super, że trafiłas na tak świadomą lekarkę i teraz jesteś w szczęśliwej ciąży😊 po tych ciężkich poprzednich doświadczeniach
Ja tylko sobie pomyślałam, że to niekoniecznie zły lekarz nie podaje progesteronu, wydaje mi się, że onalola już ma dziecko i jeżeli pierwsza ciąża była dobra, bez medykalizacji to kolejna też powinna się taka wydarzyć swoim torem. Co innego chyba jak najpierw są straty i niski prog. Już nie stwierdzimy co by było, gdyby dorzucić progesteronu duże dawki od razu. Kciuki za wizyty oczywiście 🤞
Trzymam kciuki za Was kochane! Rok temu byłam w tej sytuacji, miałam być sierpniową mamą ale cóż, wydarzyło się inaczej! Będzie dobrze 😍😍😍Letynia, Mała.mi 93 lubią tę wiadomość
Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷
Starania od 2021 🫶
💔 Luty 2022
💔 Listopad 2022
💔 Styczeń 2024
Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024
🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)
🩺👩⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
🩺👩⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷
Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.
Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊