🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też chciałam czekać z pracą do momentu bezpiecznej ciąży czyli ok. 12 tygodnia.
Jednak moja praca jest bardzo specyficzna - pracuję z osobami z niepełnosprawnościami umysłowymi, autyzm, zespół downa, padaczka itd. Mam w grupie mężczyznę i wczoraj dostał ataku padaczki i prawie się na mnie przewrócił. Waży 120 kg. Nie wiedziałam co mam zrobić, więc nawet nie próbowałam go łapać bo w nieprzytomności ciało jest jeszcze cięższe. Tak sie tym zestresowałam, że momentalnie okropnie zaczął boleć mnie brzuch i naszły czarne myśli. A później miałam wyrzuty że narażam sama siebie plus nie mogę komuś pomóc. Więc stwierdziłam że pracuję do świąt i jeśli wszystko będzie ok to idę na zwolnienie. Nie chcę ryzykować i później żałować… -
Mnie w ogóle piersi nie bolą, jedynie KP jest średnio przyjemne, a to drażni, a to łaskocze
I czuję się bardzo dobrze, co jest podejrzane..
Jedynie nieprzespane noce i krzyczące, ząbkujące dziecko dają w kość. Bolą mnie czasami plecy i brzuch od noszenia Ogarniam dwójkę sama w tym tygodniu to już w ogóle jazda.
Ale dziewczyny starość w wieku 34 lat to gruba przesada 😉😉
Najchetniej na wizytę poszłabym w okolicach 6+1 no ale na razie nie zdobyłam terminu, a w sumie nie chce mi się dzwonić do lekarza.
Staram się być spokojna 🙄
Kciuki za Wasze wizyty! Czekamy na dobre wieści♥️ -
Ale dziewczyny starość w wieku 34 lat to gruba przesada 😉😉
Nie chodzi o to że jestem stara, tylko o tą różnice wieku. Teraz jestem 6 lat starsza niż w pierwszej ciąży, więc może dlatego mam prawo czuć się inaczej. Wtedy naprawdę czułam się świetnie. -
MamaIwona wrote:Ale dziewczyny starość w wieku 34 lat to gruba przesada 😉😉
Nie chodzi o to że jestem stara, tylko o tą różnice wieku. Teraz jestem 6 lat starsza niż w pierwszej ciąży, więc może dlatego mam prawo czuć się inaczej. Wtedy naprawdę czułam się świetnie.
Ale w każdej ciąży masz prawo czuć się inaczej!! czy ktoś mówi, że nie? Przecież ciąża ciąży nierówna 😊 Jak ktoś tłumaczy to wiekiem to też ma do tego prawo.
Dajcie znać po Waszych wizytach, bo ten stres naprawdę udziela się grupowo :o Wierzę, że wszystko u maluchów dobrze🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2024, 08:25
-
smoothie wrote:Ale w każdej ciąży masz prawo czuć się inaczej!! czy ktoś mówi, że nie? Przecież ciąża ciąży nierówna 😊 Jak ktoś tłumaczy to wiekiem to też ma do tego prawo.
Dajcie znać po Waszych wizytach, bo ten stres naprawdę udziela się grupowo :o Wierzę, że wszystko u maluchów dobrze🤞
W sumie tak, znam dziewczyny które pierwszą ciążę przychodziły okropnie. Ja na szczęście nie miałam tego problemu, dlatego tak sobie teraz to tłumaczę 😊
Trzymam kciuki ✊ -
Byłam spuścić krew. Mam super panie w labie, bo spytałam czy jest szansa na wyniki do 11 żebym miała do doktora, to się uda i będą. Także pójdę z czymś konkretnym też do niego
Paulina66, Miś, pelasia, Platynova55, Kroliczek2411, smoothie, Britta lubią tę wiadomość
2 cs 11/24 cb 💔
01.2025 3cs 🙌
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez -
onalola wrote:Byłam spuścić krew. Mam super panie w labie, bo spytałam czy jest szansa na wyniki do 11 żebym miała do doktora, to się uda i będą. Także pójdę z czymś konkretnym też do niego
Ja już też po oddaniu krwi, wyniki bety powinny być pod wieczór.30 👰🏼♀️ 32 🤵🏻
11.2024 ⏸️
01.2025 💔🪽 9tc (poronienie zatrzymane 6+1) -
onalola wrote:Byłam spuścić krew. Mam super panie w labie, bo spytałam czy jest szansa na wyniki do 11 żebym miała do doktora, to się uda i będą. Także pójdę z czymś konkretnym też do niegostarania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️
19.11.2024 ⏸️ -
onalola trzymam mocno kciuki 🤞 jak coś bedziesz wiedziała daj znać.
Ja mam wizytę na 15:30 i też się nie umie już doczekać. Ogarnia mnie radość i strach.
Jeżeli chodzi o pracę, to ja nie wiem do kiedy będę pracować. Akurat u mnie sytuacja wygląda tak że pracuje w rodzinnej firmie, jestem asystetką w biurze, z jednej strony spoko bo rodzina ale z drugiej też jestem sama na moim stanowisku i tylko ja wiem co i jak się robi. Z drugiej strony zawsze mogę się dogadać. Zobaczymy
A ja dziewczyny zrobiłam sobie sama krzywdę. Aż mi normalnie głupio. Wczoraj jak to zawsze przed wizyta 🙈 ogoliła się poszłam wypić herbatę, oczywiście zachcialo się siku idę i patrzę krew. Panika oczywiście mówię kurde powtórka z rok temu ale idę znowu zobaczyć i jakby jak się podcieram krwi nie ma ale na obrzeżach jest i trochę szczypi. Poszłam spać rano też sikam krwi nie ma na papierze ale zaś ta sama sytuacja. No i chyba przy goleniu się podcięłam 🙈
Start starań: 12/2023
01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
11/2024 - cykl naturalny, udało się ⏸
beta 264,82 mlU/ml
Beta 686,99 mlU/ml
Beta 1856,30 mlU/ml
06.12 🎅 pęcherzyk w macicy 🩷
08.12
Tsh 1,981 ulu/ml
Beta 6018,33 🩷🥹
Ona:
HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
On:
Zdrowy💪
Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian, heparyna
-
Dziewczyny, trzymam mocno kciuki i modlę się za nasze dzisiejsze wizyty i bety. Ja też dziś poszłam na krew. @Onalola, @Miś, bardzo mi przykro, że musicie przechodzić przez nerwy w ciąży. Oby wszystko było dobrze.
Miś lubi tę wiadomość
adenomioza i endometrioza
podwyższone androgeny
Euthyrox 0,25
01.12.24: ⏸️
02.12.24: beta - 205 mIU/ml, prog -20,5 ng/ml
04.12.24: beta - 480 mIU/ml, prog - 16,90 ng/ml
06.12.24: beta - 1508 mIU/ml, prog - 15,9
18.12: wizyta, 0,47 cm człowieczka i bijące serduszko
28.12: plamienia, wizyta, 1,17 cm i serduszko bijące w tempie 150/min. -
Hej hej 😊 witam się jako przyszła mama sierpniowa ♥️ ciąża niespodzianka. Tydzień spóźnienia okresu i bach 2 kreski. Obecnie wychodzi 5+1 ♥️ mam już 2 synów 7 i prawie 6 lat.
Co mnie martwi to ciągły ból po prawej stronie, jakby jajnik? Takie ciągnięcie. I delikatne beżowe plamienie. Piersi bolały mocno ostatnie dni, od wczoraj mniej. Nie mam jak iść na betę, do ginekologa mam za tydzień. Miałyście takie bóle po jednej stronie? Naczytałam się o pozamacicznej i schizuje 🤡 -
Mała.mi 93 wrote:onalola trzymam mocno kciuki 🤞 jak coś bedziesz wiedziała daj znać.
Ja mam wizytę na 15:30 i też się nie umie już doczekać. Ogarnia mnie radość i strach.
Jeżeli chodzi o pracę, to ja nie wiem do kiedy będę pracować. Akurat u mnie sytuacja wygląda tak że pracuje w rodzinnej firmie, jestem asystetką w biurze, z jednej strony spoko bo rodzina ale z drugiej też jestem sama na moim stanowisku i tylko ja wiem co i jak się robi. Z drugiej strony zawsze mogę się dogadać. Zobaczymy
A ja dziewczyny zrobiłam sobie sama krzywdę. Aż mi normalnie głupio. Wczoraj jak to zawsze przed wizyta 🙈 ogoliła się poszłam wypić herbatę, oczywiście zachcialo się siku idę i patrzę krew. Panika oczywiście mówię kurde powtórka z rok temu ale idę znowu zobaczyć i jakby jak się podcieram krwi nie ma ale na obrzeżach jest i trochę szczypi. Poszłam spać rano też sikam krwi nie ma na papierze ale zaś ta sama sytuacja. No i chyba przy goleniu się podcięłam 🙈
Trzymam kciuki za wizytę 🤞.
I jak tu się nie stresować, dobrze że zlokalizowałać źródło krwawienia 😉.Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
nasz Cud 👼💔
Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
12/2024 8 tc. 👼💔 -
Miś wrote:Trzymam kciuki za wizytę 🤞.
I jak tu się nie stresować, dobrze że zlokalizowałać źródło krwawienia 😉.
Ja mocno trzymam kciuki za twoją dzisiejszą bete. Oby było wszystko w porządku.
Miś lubi tę wiadomość
Start starań: 12/2023
beta 264,82 mlU/ml
Beta 686,99 mlU/ml
Beta 1856,30 mlU/ml
08.12
Tsh 1,981 ulu/ml
Beta 6018,33 🩷🥹
Ona:
HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
On:
Zdrowy💪
Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian, heparyna
-
onalola wrote:Przyszło mi się z wami pożegnać. Nie muszę już czekać na wizytę, choć na nią pójdę.
Progesteron spadł do 5,19 ng/ml a beta spadła 297,45
o matko, bardzo mi przykro 😥😥 przytulam mocno.Start starań: 12/2023
beta 264,82 mlU/ml
Beta 686,99 mlU/ml
Beta 1856,30 mlU/ml
08.12
Tsh 1,981 ulu/ml
Beta 6018,33 🩷🥹
Ona:
On:
Zdrowy💪
-
Mam nadzieję że chociaż mi powie że nie muszę iść do szpitala. Tylko mogę sobie to przeczekać w domu. Dziękuję za trzymanie kciuków, teraz możecie puścić i trzymać za inne dziewczyny. Ja za was również trzymam, ale chwilowo jakby troszkę mniej.
Jeśli mogę będę was czasem podczytywac, zżyłam się z wami 😢2 cs 11/24 cb 💔
01.2025 3cs 🙌
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez