X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
Odpowiedz

🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞

Oceń ten wątek:
  • onalola Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, aż tak?
    Poczekam do wtorku. Jesli lekarz zadecyduje że od przyszłego cyklu będę stosować jakąś luteinę czy coś to nie będę nic już zmieniać w suplach. A jak stwierdzi że jest ok, to od razu zamawiam te rzeczy. Dobrze zrobię ?

2 cs 11/24 cb 💔

01.2025 3cs 🙌

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez, b complex
  • smoothie Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha a ja jestem wdzięczna za ten kwaskowaty proszek :D to nac ma ten posmak, za to słodkawy fertistim to moja zmora ale bardzo go cenię za działanie :)
    Ogólnie o suplach można by pisać i pisać.

Moje podejście do ciąży jest takie,że dbam o swoją suplementację i partnera też(tak samo jak o wyniki badań).
    Bo to w końcu potrzeba dwóch stron.
    Biochemiczne ciąże też mam za sobą.Po nich udawało się zajść w zdrowe, donoszone ciąże więc warto się starać.
    I tak biochemy wynikają z nieprawidłowości chromosomalnych zarodków ale też z nieprawidłowego poziomu hormonów właśnie(progesteron jest mega ważny), z problemów z implantacją, do tego trzeba dodać prawidłową pracę tarczycy i ważną gospodarkę glukozowo-insulinową.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 13:40

preg.png

👩🏼 '86
    07.2023 👧🏼❤️
    04.2020 👧🏼❤️

06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
  • onalola Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dzisiaj gin uważał , że nie mam problemu z niedomogą, bo rosła beta rósł próg i ładne wartości osiągnął. Ale dzisiaj widzę po wiadomości że coś mu się nie podoba ( w końcu). No nic będę eksperymentować. Suple i tak 3 mce trzeba czekać na efekty.
    Gdzies jednak się tli, że coś może się udać 🤷
    Dziękuję wam ! ❤️❤️

2 cs 11/24 cb 💔

01.2025 3cs 🙌

• Jasmin1517 Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    A ja mam takie pytanie z innej beczki trochę. Czy któraś z Was miała może niedomogę lutealną ? Ja to jakby zdiagnozowałam u siebie dzięki wam i forum, aczkolwiek mój doktor nie uważał tak ( miałam tylko brązowe palmienia przed okreem 2-3 dni wcześniej niż okres). Miałam biochemia z niskiej wartości 4,58 skoczył do 11,2 a potem się ciąża zakończyła. Dziś byłam na progu, teoretycznie 7 dpo, i wynosi 4,48. Lekarz kazał powtórzyć badanie w poniedziałek i wtorek, ale zauwazył,że jest to niska wartość.
    Pytanie takie, żeby uspokoić moja głowę, to jeśli te wartości będą niskie, to czekać będę na @, ale jeśli by doszło do zapłodnienia i np w piątek będzie pozytywny test i bym wtedy włączyła jakiegos proga np luteinę to jest szansa na powodzenia ? ktoś coś wie może ?
    Ja też obstawiałam u siebie niedomoge, po porodzie okres wrócił mi z początkiem zeszłego roku, ale pierwsze cykle to króciutka faza lutealna i plamienia 5-6 dni przed okresem. W wakacje brałam Ovarin i cykle się unormowały do 27-28 dni, faza lutealna jakieś 13-14 dni, ale nadal plamienia 3-4 dni przed okresem. W udanym cyklu zaczęłam brać Fertistim i pić zioła ojca Sroki. Wzięłam się też wtedy za diagnostykę i zrobiłam badania 3 dc i proga 7 i 9 dni po owu, żeby iść z czymś konkretnym do gina (głównie chciałam wyciągnąć od niego jakiegoś proga). Niedomogi nie udało mi się udowodnić bo progesteron z 16 wzrósł mi do 22, nie było żadnych plamień przed spodziewaną maupą, a były za to dwie kreski na teście :)

onalola, Lia. lubią tę wiadomość

👩‍🦳 33 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 2 l.

29.11.24 ⏸️
    2.12.24 beta 135,7 mIU/mL
    4.12.24 beta 290,0 mIU/mL progesteron 33,4 ng/mL
    20.12.24 wizyta ❤️
    23.01.25 kolejna wizyta 🤞
    31.01.25 prenatalne 🤞

preg.png
  • onalola Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałam ładnego proga 😍
    Cieszę się że wszystko się dobrze ułożyło

Jasmin1517 lubi tę wiadomość

2 cs 11/24 cb 💔

01.2025 3cs 🙌

• Patka123 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @onalola a Ty chodzisz ciągle do tego jednego gina? Z tego co pamiętam to Ty właśnie miałaś niskiego proga i dziewczyny Ci pisały, żeby lekarz Ci przepisał, a lekarz ciągle zwlekał. Myślę że z tym biochemem ma rację, bo wiele ciąż tak się kończy, coś jest wadliwego w komórce i o :( Ale ja bym na Twoim miejscu skonsultowała Twój przypadek jeszcze z kimś innym. Tak naprawdę w twojej sytuacji ten dodatkowy progesteron by nie zaszkodził.

@lia dziękuję kochana, dużo nas tu z podobnymi historiami :( Mi to nawet położna w szpitalu powiedziała ile to kobiety muszą znieść i ile przechodzą... Ale trzeba wierzyć że mimo różnych dróg w końcu dochodzi się do upragnionego celu. Jeszcze troszkę i będziemy tulić nasze różowe bobaski :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 14:50

Lia. lubi tę wiadomość

age.png

preg.png
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia23 wrote:
    Cześć dziewczyny, podczytuję Was od jakiegoś czasu, ale dopiero teraz, po prenatalnych, postanowiłam do Was dołączyć.
    Termin mam na 8.08, i najprawdopodobniej będzie chłopak, choć pani doktor mówią to z dużym przekonaniem kilka razy 🙈 także można mnie wpisać z 🩵

Hej zapraszamy :)

Nie no chłopcy w sierpniu to biją na głowe :D

Krysia23 lubi tę wiadomość

age.png

preg.png
  • onalola Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka123 wrote:
    @onalola a Ty chodzisz ciągle do tego jednego gina? Z tego co pamiętam to Ty właśnie miałaś niskiego proga i dziewczyny Ci pisały, żeby lekarz Ci przepisał, a lekarz ciągle zwlekał. Myślę że z tym biochemem ma rację, bo wiele ciąż tak się kończy, coś jest wadliwego w komórce i o :( Ale ja bym na Twoim miejscu skonsultowała Twój przypadek jeszcze z kimś innym. Tak naprawdę w twojej sytuacji ten dodatkowy progesteron by nie zaszkodził.

@lia dziękuję kochana, dużo nas tu z podobnymi historiami :( Mi to nawet położna w szpitalu powiedziała ile to kobiety muszą znieść i ile przechodzą... Ale trzeba wierzyć że mimo różnych dróg w końcu dochodzi się do upragnionego celu. Jeszcze troszkę i będziemy tulić nasze różowe bobaski :D

Tak , ciągle do tego bo najlepszy z okolicy.. mam nadzieję , że ten wynik mu zapalił lampkę. I tak się wydaje. Zobaczę do wtorku

2 cs 11/24 cb 💔

01.2025 3cs 🙌

• Patka123 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    Tak , ciągle do tego bo najlepszy z okolicy.. mam nadzieję , że ten wynik mu zapalił lampkę. I tak się wydaje. Zobaczę do wtorku

Trochę pamiętam Twoją sytuację i ja bym chyba przeszła się z wszystkimi wynikami nawet z tej ciąży biochemicznej co badałaś proga pokazać innemu lekarzowi. Wierzę że ten Twój jest najlepszy ale dla mnie z tak niskim progiem on od razu powinien Ci przepisać a nie czekać i ciągle prosić o kolejne wyniki. Beta Ci bardzo ładnie przyrastała.
    Mi np pierwszy prog strasznie strzela w górę i ja miałam wynik 50. Później dostałam plamien i bardzo możliwe że ten próg za bardzo spadał, lekarze już nawet nie robili wyników a i tak mi przepisali tabletki. Ten progesteron to pokarm na początkowym etapie.

Tak btw to ja właśnie odstawiłam proga według zaleceń i wiecie że jak nie czułam brzucha tak teraz ciągle mnie coś ciągnie :/ nie wiem czy iść w tygodniu do gina czy tak ma być…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 15:12

age.png

preg.png
  • onalola Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zobaczę, teraz mam natłok myśli 😪
    Zaczęłam robić chrust , żeby mi zająć głowę

2 cs 11/24 cb 💔

01.2025 3cs 🙌

• Lala91 Znajoma

Wysłany: 25 stycznia, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:

Hej tak jak piszą dziewczyny skonsultuj z innym lekarzem nie zaszkodzi a co lekarz to inna opinia:)
    Ja przy progu 15 chyba po 7 dpo mój gin od razu mi go dala bez gadania i proszenia, mowila że nie zaszkodzi a bezpieczniej jak będzie i co cykl brałam od 7 dpo. około 12 dpo robiłam betę jak negatyw odstawiam i okres jak pozytyw brałam dalej. Luteina nie zaszkodzi a pomoże. Jeśli teraz zaszłaś to ja już bym wola brać przy tym niskim
    Progu zawsze pomoglo by to w zagnieżdżeniu.

• Patka123 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na spokojnie :) to tylko moja rada. Wiesz ja bym się lepiej czuła jakbym wiedziała że kolejny raz w razie czego dostanę od ręki a nie znowu czekać nie wiadomo na co.

Powiem Ci że spotkałam się z dwoma podejściami lekarzy i też oboje to byli super specjaliści. Np jednego po tym moim poronieniu jak spytałam co dalej, w sensie chciałam jakiejś fachowej porady to on mi powiedział że nic, starać się i tyle. Że dopiero po 3 poronieniach zleca się dodatkowe badania.
    A drugi przy kontroli od razu mówi „zrobi Pani takie o takie badanie” jak coś tak wyjdzie to od razu włączyć acard. Jedno ale konkretne zalecenie, takie bardziej ludzkie podejście, zamiast czekać czy dojdzie do kolejnego poronienia to on mi doradził, że są leki które można bezpiecznie wziąć i okazuje się że eliminują cały problem.

Oczywiście zrób jak uważasz, ja trzymam za Ciebie kciuki 🤞

age.png

preg.png
  • onalola Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam za wszystko ❤️ muszę teraz na spokojnie pomyśleć, poszukać, popatrzeć.
    Teraz zajadam się faworkami a wieczorem napije się wina

2 cs 11/24 cb 💔

01.2025 3cs 🙌

• Santal3 Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna_ wrote:
    Dzięki dziewczyny za rady. Zobaczyłam na papierze znowu lekkie zabarwienie i stwierdziłam, że pojadę do lekarza. Teraz jestem w poczekalni i zobaczymy co powiedzą. Tak to bym się cały weekend zastanawiała czy wszystko jest w porządku, w dodatku przez mój konflikt serologiczny możliwe, że muszą mi podać immunoglobulinę 🤷‍♀️

@onalola, ja miałam rok temu przewagę estrogenowa i po paru miesiącach udało mi się to naturalne poprawić. Próbowałam pozbywać się estrogenów z organizmu poprzez odżywianie (nie jadłam np nic z soi i żadnego mięsa czerwonego, wsparłam się ostropestem plamistym, jadłam dużo ryb morskich), unikałam mikroplastiku, np. w butelkach na wodę, nie smażyłam nic na teflonie, podpaski i tampony kupowałam tylko ze 100% bio bawełny itd.. no i ważna jest wystarczająca ilość snu i mniej stresu (czasami łatwo się mówi .. ale ja np. codziennie medytuję i mi to pomaga 😊). Trzymam kciuki 🫶
    I jak @Luna? Mam nadzieję, że wszystko dobrze🤞🏻 ja dzisiaj czuję jakieś większe bóle brzucha. Wczoraj na noc wzięłam Monural i stresuję się przez to. Ciągnie mnie tak, że zawróciłam ze spaceru z psami…

30.11 ⏸️
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, Mam wreszcie wyniki NIPT!

Zdrowa DZIEWCZYNKA! 🩷🩷🩷🥳🥳🥳 ale jesteśmy szczęśliwi!

Ps. Okazało się że to było badanie robione przez Nifty czego nam w szpitalu nie powiedzieli, więc tym bardziej się cieszę że renomowana firma :) płaciliśmy tylko 1600 zł :)

onalola, Sunday_92, dzikaplaża, Kinia__, Malowybitna, smoothie, Dziewiarka, anakonda, adu, Patka123, Iskierka_, Krysia23, Platynova55, Maggy_88, Luna_, migotka_, Lia., Jasmin1517, Santal3, magda87, Mała.mi 93, Zielona2024, Anaam, Britta, Roxanne lubią tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    17/01 - CRL 6,4 ♥️ 153bpm
    NIPT - Zdrowa DZIEWCZYNKA 🩷🥳
    12/02 - następna wizyta 🤞

age.png

preg.png
  • smoothie Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka wrote:

Ps. Okazało się że to było badanie robione przez Nifty czego nam w szpitalu nie powiedzieli, więc tym bardziej się cieszę że renomowana firma :) płaciliśmy tylko 1600 zł :)

Tak czułam, że u Ciebie wpiszę kolejną wątkową dziewczynkę 😃gratulacje!

Wojcinka lubi tę wiadomość

preg.png

👩🏼 '86
    07.2023 👧🏼❤️
    04.2020 👧🏼❤️

06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
  • Kinia__ Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka wrote:

Gratulacje! 🥳 Ale Wam zazdroszczę, że już wiecie jaka płeć.
    Ja ciągle próbuje wydedukować po zachciankach, objawach 🙈🙈

Wojcinka lubi tę wiadomość

27.11 beta 327.2
    29.11 beta 693.9
    4.12 beta 3008
    10.12 pierwsza wizyta i mamy ❤️
  • smoothie Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam Luna po wizycie ?🫶

preg.png

👩🏼 '86
    07.2023 👧🏼❤️
    04.2020 👧🏼❤️

06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smoothie wrote:
    Tak czułam, że u Ciebie wpiszę kolejną wątkową dziewczynkę 😃gratulacje!
    Dzięki 🥰

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    17/01 - CRL 6,4 ♥️ 153bpm
    NIPT - Zdrowa DZIEWCZYNKA 🩷🥳
    12/02 - następna wizyta 🤞

age.png

preg.png
  • Iskierka_ Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, ze przewaga chłopców. My czekamy na dziewczynkę 🩷

Platynova55, Maggy_88, adu, Luna_, Santal3, Wojcinka, Mała.mi 93, Britta, Roxanne lubią tę wiadomość

‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ