🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
Lia. wrote:Dokładnie! Jeśli jakieś zmiany nas czekają, to ewentualnie niespodziewane bliźniaki lub nowe mamy zechcące dołączyć 😀🩷
Anakonda, kciuki za jutrzejsze prenatalne! O której godzinie je masz? Będę o Was myśleć jutro!
Dziewczyny, które już czują ruchy lub mają dzieci - w którym miejscu dokładnie je poczułyście? Tam bardzo nisko w brzuszku? I w pierwszej chwili czułyście je tylko od środka czy przykładając dłonie także na zewnątrz? Leżę tak teraz na prosto i bardzo bym chciała coś wyłapać.. Chociaż zawsze jak mam wrażenie, że coś się poruszyło, to są to po prostu moje jelita 😅
Hej ja w ciazy z synem koło 20 tc ale byłam przy kości, poczułam jakby ktoś piórkiem przejechał mi w macicy -
W ciąży pierwszej 20 tc, potem 17tc, a teraz to to pływanie w jelitach albo pękanie baniek czuję od niedawna.
Jeszcze nijak ma się to do konkretnego pukania, a tym bardziej do kuksańców i wywijańców w końcówce
Dziewczyny mocne kciuki za Wasze wizyty jutro ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego, 19:46
adu lubi tę wiadomość
-
Lala91 wrote:Hej ja w ciazy z synem koło 20 tc ale byłam przy kości, poczułam jakby ktoś piórkiem przejechał mi w macicy
hej,jak się czujesz po zabiegu? Jak długo musisz czekać na wyniki? -
Kciuki za jutrzejsze wizyty!
@Anakonda, będę bardzo ciepło o Was myśleć jutro o 10 🤞🤞🤞anakonda lubi tę wiadomość
-
smoothie wrote:Chcieli rozliczyć poradę genetyczną to umówili na odbiór wyników
, tak jak mnie ( z tytułu ciąży z wadą w wywiadzie).
A kariotypy też możecie zbadać na nfz ?
Kilka stron wcześniej podawałam ryzyka podstawowe dla mojego wieku ( 38) więc można zerknąć jak to się kształtuje, a skorygowane mam wszystkie niskie.
Libido mam jakieś lepsze niż w poprzednich ciążach 😋 ale przy moich szkrabach i tak marzę o spanku o 21 🙃
Mnie dalej męczą zaparcia, no nigdy tak nie miałam w ciąży.
Od dzisiaj nie odpuszczam kleiku z siemienia.
Tak, kariotypy zbadają mi na nfz, aż sama się zdziwiłam, więc skorzystam.
Moje libido nie istnieje, nawet przytulać się za bardzo nie chcę, jakoś drażni mnie dotyk.
Zaparcia też mam... w tamtej ciąży pojawiły się w 3 trymestrze a w tym już teraz. Ogólnie moje jelita to źle znoszą, bo muszę pilnować co jem, oprócz zaparć to mam nieprzyjemne uczucie, jakby trawienie teraz sprawiało ogromną trudność. -
Lia. wrote:Jejku dziewczyny, dopiero zauważyłam, że niektóre z Was są już w 15 tygodniu, szok! Super widzieć takie suwaczki 🤍 Normalnie ciężko mi uwierzyć, że mogę być tu z Wami tak długo. Jeszcze chwilka i październikowy wątek się otworzy 🤭
Edit: Już jest! 😮😮😮
Też dziś właśnie zobaczyłam, że jest wątek październikowy wooow!!
Ja już weszłam w 15 tydzień i szczerze mówiąc powinnam być w wątku lipcowym, ale u mnie na początku ciąża była tydzień młodsza, a się okazało że dzidziuś nadrobił. Fajnie mi u Was, więc nie chce zmieniać wątku. A na pewno jeszcze nie jedna rozpakuje się ze mną w lipcu
Moja styczniowa córeczka też jest z końca miesiąca i pamiętam, że wszystkie dziewczyny rozpakowały się dużo wcześniej i ja taka zostałam z różnicą 2-3 tyg. i jak mi się dłużyłoTym razem ja będę przecierać szlaki
Lia., adu lubią tę wiadomość
-
A powiedzcie mi, czy któraś z Was miała bóle głowy? Janod 2 dni się mecze i pomaga tylko spanie 😅 ciśnienie mam podwyższone, ale takie mam od początku ciąży i jestem pod kontrolą kardiologa...I nie wiem czy to na zmianę pogody, czy zmiany hormonalne 🤷♀️
Kim99 lubi tę wiadomość
Ona👱♀️ 27 On🧔 28 Starania 👶 od 12.2021
2022-->CP w p.jajowodzie 2022-->HSG, ok 2023-->kolejna CP💔, metotr. Potem krwotok wew. i usunięcie l. jajowodu...04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P. 06. 2024--> histeroskopia,(adenomioza)08.2024--> 1 stym.😍--> 0 blasto.💔
11.2024-->2 stymu. ❤️ 5 zarodków ^^ świeży transfer 5AA i 4 ❄️
5DPT 12.8 6DPT 26.0 Prog.17.4 ng,7DPT 46.5 9DPT 131,0 mIUProg. 23.0 ng11DPT 285.0 12DPT 412.0
14DPT 858.0Prog. 35.4 ng
16 DPT 1758,0 pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥹😍
21DPT CRL 1.8 mm Orzeszka z bijącym ❤️🥹
6w6d CRL 1,11 cm❤️
8w6d CRL 2.16 cm❤️
10w2d Tańczący Orzeszek ❤️🥰
11w6d I prenatalne -->5.57 cm,160 ud/min.❤️ Test Karyo Plus zdrowa córeczka 🥹🩷
14w1d brykająca Księżniczka 😍
15w5d Księżniczka z pięknie bijącym ❤️
-
Lia. wrote:Dokładnie! Jeśli jakieś zmiany nas czekają, to ewentualnie niespodziewane bliźniaki lub nowe mamy zechcące dołączyć 😀🩷
Anakonda, kciuki za jutrzejsze prenatalne! O której godzinie je masz? Będę o Was myśleć jutro!
Dziewczyny, które już czują ruchy lub mają dzieci - w którym miejscu dokładnie je poczułyście? Tam bardzo nisko w brzuszku? I w pierwszej chwili czułyście je tylko od środka czy przykładając dłonie także na zewnątrz? Leżę tak teraz na prosto i bardzo bym chciała coś wyłapać.. Chociaż zawsze jak mam wrażenie, że coś się poruszyło, to są to po prostu moje jelita 😅
12 tydzień z pierwszą ciąża to może być za wcześnie. Ja chyba poczułam w 17 tyg. i to byłam jedną z pierwszych. Ale ja to wtedy byłam bardzo szczuplutkaPod ręką raczej nic jeszcze nie wyczujesz, ale to takie uczucie jakby rybka pływała, coś cudownego, jak poczujesz to myślę, że nie pomylisz z niczym innym.
Ja sama nic nie czuję, ale na prenatalnych się dowiadziałam że mam łożysko z przodu co też może utrudnia to poczucie. Ale tak samo szczególnie na wieczór jak się położę to tak się wczuwamczy coś się juz odzywa
Lia. lubi tę wiadomość
-
SandraH.97 wrote:A powiedzcie mi, czy któraś z Was miała bóle głowy? Janod 2 dni się mecze i pomaga tylko spanie 😅 ciśnienie mam podwyższone, ale takie mam od początku ciąży i jestem pod kontrolą kardiologa...I nie wiem czy to na zmianę pogody, czy zmiany hormonalne 🤷♀️
Też miałam bóle w tym tygodniu co jesteś. Więc no chyba to ciążowa przypadłość ;/ Chociaż pogoda też nie jest ciekawa, może ten organizm jest bardziej czuły na jakieś zmiany ciśnienia. Mi też pomagał po prostu odpoczynekKim99 lubi tę wiadomość
-
Co do pierwszych ruchów to ja w pierwszej ciąży poczułam wcześnie bo już w 16tc.
Najłatwiej porównać to do pękające banki mydlanej. To takie uczucie jakby ktoś delikatnie dawał Ci takiego psztyczka 👌 z palców od środka brzucha, ale tak mega delikatnie jakby właśnie pękała bańka mydlana w tym miejscu 😀
26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
21.10.2018 córka 🍼
08.12.2024 cień ⏸️
12.12.2024 wyraźne ⏸️
27.01.2025 pobranie Nifty 🤞
Ryzyka niskie, będzie synek 💙
15.02.2025 prenatalne + pappa
-
Mi się wydaje, że coś czasem czuję, jeśli to faktycznie maluchy to jestem ultra w szoku, ale dokładnie w tym samym miejscu to uczucie co z córką miałam na początku.. zobaczymy
)
Ja mam jutro pretenatalne, trzy tygodnie nie miałam wizyty ani usg, już nie mogę się doczekać 🥹 Na szczęście rano mam USG - o 10, więc nie będzie całego dnia czekania. No i najpierw pójdę oddać krew na pappe. Mam nadzieję, że dobrze uda się zmierzyć maluchy, bo coś mi się wydaje, że ostatnio to przez to że ja byłam między pacjentkami to im się trochę ten wiek ciąży zanizyl i teraz już mam raczej 13+3.. No ale zobaczymy. Z córką miałam to USG i pappe w 12+0dzikaplaża, smoothie, Lia., Sunday_92, anakonda, Patka123, Roxanne lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, kciuki za dzisiejsze wizyty! Bedzie pięknie 🥰FET blastocysta ➡️ prolutex, cyclogest, duphaston, estrofem, acard, neoparin, encorton, prograf, euthyrox
8dpt 30
10dpt 77
12dpt 175
14dpt 438
16dpt 1109
18dpt 2316 (103%)
19dpt pecherzyk 7mm, żółtkowy 2mm
21-23dpt krwawienie - krwiak?
28dpt 6+4 CRL 6,1 mm, FHR 122
7+5 CRL 1.58 cm FHR 158
9+5 wizyta 2.91 cm / 150
11+0 4.45 cm / 164
12+4 6.55 cm / 154
prenatalne ✅️
Pappa ✅️
NIPT ✅️
8 lat za nami, 4x transfer IVF, 5xIUI, 1xcb, 1xpuste jajo, miliony badań
-
Dziewczyny trzymam mocno za was dziś kciuki 🤞
Ja też poproszę o pół kciuka, bo wylądowałam wczoraj na IP z lekkim krwawieniem po całodniowym plamieniu na różowo-brązowo. Ciąża żywa, jest krwiak i jakaś ropna zmiana na szyjce, więc mnie zostawili na oddziale do obserwacji 🫣 czekam na męża z walizką, bo nie liczyłam na to że mnie zostawią 🙈adu, osiecka89, Patabr, Maggy_88 lubią tę wiadomość
-
Domi94 wrote:Dziewczyny trzymam mocno za was dziś kciuki 🤞
Ja też poproszę o pół kciuka, bo wylądowałam wczoraj na IP z lekkim krwawieniem po całodniowym plamieniu na różowo-brązowo. Ciąża żywa, jest krwiak i jakaś ropna zmiana na szyjce, więc mnie zostawili na oddziale do obserwacji 🫣 czekam na męża z walizką, bo nie liczyłam na to że mnie zostawią 🙈
Trzymaj się ♥️ i melduj 🤞 -
Domi94 wrote:Dziewczyny trzymam mocno za was dziś kciuki 🤞
Ja też poproszę o pół kciuka, bo wylądowałam wczoraj na IP z lekkim krwawieniem po całodniowym plamieniu na różowo-brązowo. Ciąża żywa, jest krwiak i jakaś ropna zmiana na szyjce, więc mnie zostawili na oddziale do obserwacji 🫣 czekam na męża z walizką, bo nie liczyłam na to że mnie zostawią 🙈
Krwiaki to takie cholerstwa niepotrzebne.. 🙄 Najważniejsze, że Maluszkowi nie przeszkadza 🙏🏻 Trzymam oczywiście kciuki, dawaj znać! 💗 Tłumaczyli co to za ropna zmiana?
Anakonda, Migotka, dzisiaj wszystkie pozytywne myśli lecą też w Waszą stronę, a jutro do Adu ❤️
Jeszcze jakieś wizyty w tym tygodniu? 😊
I dziękuję za opisanie tych pierwszych ruchów. Czyli czuć to od środka. Uzbrajam się w cierpliwość, choć już nie mogę się doczekać!
⛈️ kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, wysoka homocysteina
Ja 28, mąż 38 🎂
Starania od czerwca '21
marzec '22 - cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
styczeń '23 - poronienie 7+2 tc 💔, zdrowa córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI w DE: 22 komórki, 1 blastka 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI w DE: 30 komórek, 1 blastka 4CB - ❌
październik '24 - 3 ICSI Reprofit Ostrava: 22 komórki, transfer 2 blastek 4BC i 1B - coś drgnęło 💔
25.11.24: transfer mrożaczka 3BB ✨
7dpt ⏸️, beta 32 🥹; 9 dpt 58,8; 14 dpt 533,2; 16 dpt 2046, przyrost 273.5% 🚀😍
22 dpt 5+6 tc: 0,21 cm 🍬 z bijącym serduszkiem 💗
16.01: 3,08 cm ruszającego się misia 🐻
06.02: I prenatalne + NIPT, 7,3 cm zdrowego chłopca 🩵
27.02: 14 cm dzieciątka 🌈
-
@Domi, trzymam kciuki żeby na strachu się skończyło i szybko Cię wypisali.
@Anakonda, migotka, kciuki za dzisiaj! 🤞
@adu, powodzenia jutro! Ja jutro świętuje urodziny, więc piękny dzień na dobre wieści;)
Ja mam prenatalne w czwartek i czekam już z niecierpliwością. Liczę, że wyniki NIFTY przyjdą do czwartku.adu, Lia., Dziewiarka, smoothie lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny trzymam kciuki za Wasze wizyty! Ja w czwartek i stres jest, dobrze, że mam wyniki nifty to chociaż tu trochę odpadło 🙈
@Domi powodzenia, niech Maluch się dzielnie trzyma!'94 AMH 0,29, MTHFR A1298 heterozygota PAI-1 4G/5G heterozygota, kariotypy ok
18.02 ⏸️ naturalnie
27.03 poronienie zatrzymane 💔
👼 Miłosz trisomia 22
Sierpień ciąża biochemiczna 💔
11.09 IVF MZ
26.09 ET 4BB nieudany 💔
11.10 start drugiej stymulacji
26.10 mamy 1 zarodek 4AB transfer odroczony
Euthyrox 75, Acard 150
1.12 ⏸️ naturalny cud
2.12 10 dpo beta 15,55 prog 23,44 🥹
4.12 12 dpo beta 67,89 prog 28,27 🥹
6.12 14 dpo beta 200,03 🥹
10.12 18 dpo beta 1202,29 prog 37,74 🥹
23.12 USG jest ❤️ CRL 4,5 mm
13.01 USG ❤️ 167bpm CRL 26,34 mm
21.01 USG ❤️ 171bpm CRL 36 mm plus pobranie Nifty Pro
28.01 Wyniki Nifty Pro- ryzyka niskie, czekamy na Córeczkę 🥹❤️
6.02 I prenatalne ❤️ 7,2 cm Cudu 🥰
17.02 9,5 cm Bobasa 💖
10.03 200 g Dziewczynki 🌸
-
Dzień dobry .
Ja siedzę pod gabinetem, emocje sięgają zenitu . Dzisiaj zaliczyłam pierwsze 🤮 chyba stres się udziela całe moje śniadanie poszło .Patabr, dzikaplaża lubią tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Lia. wrote:Krwiaki to takie cholerstwa niepotrzebne.. 🙄 Najważniejsze, że Maluszkowi nie przeszkadza 🙏🏻 Trzymam oczywiście kciuki, dawaj znać! 💗 Tłumaczyli co to za ropna zmiana?
Anakonda, Migotka, dzisiaj wszystkie pozytywne myśli lecą też w Waszą stronę, a jutro do Adu ❤️
Jeszcze jakieś wizyty w tym tygodniu? 😊
I dziękuję za opisanie tych pierwszych ruchów. Czyli czuć to od środka. Uzbrajam się w cierpliwość, choć już nie mogę się doczekać!
Ja również tak jak Adu jutro prenatalnena całe szczęście wizyta rano, wyniki krwi do pappy już gotowe czekają, także jutro mam nadzieję, że zamelduję dobre informacje.
Dziewczyny, powodzenia wam wszystkim i waszym kabaczkom 💚💚Lia. lubi tę wiadomość
31 lat
Przedwczesne wygasanie czynności jajników
AMH 0,8
FSH średnio 26-28
Klinika Bocian
ET 07.2024 ciąża biochemiczna
FET 09.2024 ciąża biochemiczna
FET 25.11.2024 4.1.1
5 dpt pozytywny test
7 dpt beta 110
9 dpt beta 280
11 dpt beta 850
14 dpt beta 3950
20 dpt zarodek 6mm i serduszko
10w0d test sanco - wszystko prawidłowe, chłopiec
11w3d ziomeczek ma 4,7 cm, nadgonił 3 dni
13w2d (04.02) prenatalne -
Powodzonka dziewczyny, ogromne kciuki
Domi94 za Ciebie również ogromne, co za cholerstwo jeszcze na tym etapie się przypałętało... Dawaj znać jak sytuacja.
Ja dzisiaj mam normalną wizytę, może lekarz zerknie co tam się kryje, chciałabym już widzieć.Lia., anakonda lubią tę wiadomość