🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
ReginaPhalange wrote:Śpiworki spoko, bo niwelują efekt moro i dzięki temu dzieci się mniej wybudzają. W kołysce czy łóżeczku nic nie powinno być, wiec idealnie dzidziuś w śpiworku/otulaczu i miodzio, ja tak jakieś 4 miesiące (zimowo/wiosenne) otulałam w kołysce i jestem zadowolona. (Mam nadzieję, że tym razem też się tak uda).Ona: 29l AMH: 5,9
endometrioza III lub IV stopień, jajowody drożne
On: 29l
morfologia 2% plemników, bardzo duża ilość
Starania od 02.2023
05, 06, 07. 2024: 3x IUI
09. 2024:start stymulacji
26.09 punkcja
24 dojrzałych
17 zapłodnionych
3 doba 12 zarodków
5 doba 3 ❄️ 4 jeszcze do obserwacji
6 doba zostały ostatecznie 3 ❄️
11.2024: przygotowania do transferu
29.11- tranfer zarodka 4AB
6.12- najpiękniejszy prezent na mikołajki, beta 206 8dpt
9.12- beta 1008
[/url]
-
Bbbuuu wrote:Mnie trochę rozśmieszyło jak Pani w sklepie z rzeczami dla dzieci próbowała mi na siłę wcisnąć poduszkę dla noworodka czy tam dla niemowlaka, bo taki ładny komplecik. Niby spoko, ale ja jako pierworódka nawet ogarniam, że dla takich maluchów ogranicza się liczbę pierdol do łóżeczka do minimum. Poduszki oczywiście nie powinno się stosować dla takiego maleństwa. Jednak biznes to biznes 😒
No to Pani pewnie starej daty, albo jak mówisz, kasa musi się zgadzać. Ja teraz mam dylemat czy jakiś kącik robić do leżenia na brzuchu? Jakaś matę edukacyjną? Czy może nie trzeba? Może jakiś zestaw do leżenia na brzuchu? Za dużo tego 😱. Fisher Price Crogi mi się podoba meeega, ale już sama nie wiem co się przyda, a chciałabym totalne minimum.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca, 22:25
-
ReginaPhalange wrote:No to Pani pewnie starej daty
, albo jak mówisz, kasa musi się zgadzać. Ja teraz mam dylemat czy jakiś kącik robić do leżenia na brzuchu? Jakaś matę edukacyjną? Czy może nie trzeba? Może jakiś zestaw do leżenia na brzuchu? Za dużo tego 😱. Fisher Price Crogi mi się podoba meeega, ale już sama nie wiem co się przyda, a chciałabym totalne minimum.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca, 23:26
Kreska41 lubi tę wiadomość
Ona: 29l AMH: 5,9
Starania od 02.2023
26.09 punkcja
24 dojrzałych
17 zapłodnionych
3 doba 12 zarodków
9.12- beta 1008
[/url]
-
ReginaPhalange wrote:Śpiworki spoko, bo niwelują efekt moro i dzięki temu dzieci się mniej wybudzają. W kołysce czy łóżeczku nic nie powinno być, wiec idealnie dzidziuś w śpiworku/otulaczu i miodzio, ja tak jakieś 4 miesiące (zimowo/wiosenne) otulałam w kołysce i jestem zadowolona. (Mam nadzieję, że tym razem też się tak uda).
Hmm a w jaki sposób śpiworek niweluje odruch moro? Chyba, że mówisz o otulaczu🙂
I tak, zgadzam się, lepiej dziecko ubrać cieplej pod spiworkiem niż dawać dodatkowy kocyk.3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz."
.........
05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
12.2024 - nieplanowany naturals po przeleczeniu zakrzepicy żył głębokich.
-
ReginaPhalange wrote:No to Pani pewnie starej daty
, albo jak mówisz, kasa musi się zgadzać. Ja teraz mam dylemat czy jakiś kącik robić do leżenia na brzuchu? Jakaś matę edukacyjną? Czy może nie trzeba? Może jakiś zestaw do leżenia na brzuchu? Za dużo tego 😱. Fisher Price Crogi mi się podoba meeega, ale już sama nie wiem co się przyda, a chciałabym totalne minimum.
Maty i tak będziesz potrzebowac bardzo szybko, bo maluch na macie dużo czasu powinien spędzać. Ja miałam z mamabrum, rozkładana, grubość 1 cm. Fizjo ja pochwaliła podczas wizyty w domu. A leżenie na brzuszku na początku można też ćwiczyć na przewijaku.3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
.........
-
Ja dostałam w prezencie śpiworek 0,5 tog. Mam też 2 otulacze z the slings, także myślę, że będzie ok ☺️
ReginaPhalange lubi tę wiadomość
'94 AMH 0,29, MTHFR A1298 i PAI-1 4G/5G hetero, kariotypy ✅
18.02 ⏸️ naturalnie
27.03 poronienie zatrzymane 💔
👼 Miłosz trisomia 22
Sierpień ciąża biochemiczna 💔
11.09 IVF MZ 26.09 ET 4BB nieudany 💔 11.10 start drugiej stymulacji 26.10 mamy 1 zarodek 4AB transfer odroczony
1.12 ⏸️ naturalny cud
2.12 10 dpo beta 15,55 prog 23,44 🥹
4.12 12 dpo beta 67,89 prog 28,27 🥹
6.12 14 dpo beta 200,03 🥹
10.12 18 dpo beta 1202,29 prog 37,74 🥹
23.12 USG jest ❤️ CRL 4,5 mm
13.01 USG ❤️ 167bpm CRL 26,34 mm
21.01 USG ❤️ 171bpm CRL 36 mm
28.01 Wyniki Nifty Pro- ryzyka niskie, czekamy na Córeczkę 🥹🌸
6.02 I prenatalne ❤️ 7,2 cm Cudu 🥰
17.02 9,5 cm Bobasa 💖
10.03 200 g Dziewczynki 🌸
15.04 połówkowe 500 g zdrowej Dzidzi 😍
16.06 1650 g i prawidłowe III prenatalne ☺️
-
Anuśla wrote:Maty i tak będziesz potrzebowac bardzo szybko, bo maluch na macie dużo czasu powinien spędzać. Ja miałam z mamabrum, rozkładana, grubość 1 cm. Fizjo ja pochwaliła podczas wizyty w domu. A leżenie na brzuszku na początku można też ćwiczyć na przewijaku.Ona: 29l AMH: 5,9
Starania od 02.2023
26.09 punkcja
24 dojrzałych
17 zapłodnionych
3 doba 12 zarodków
9.12- beta 1008
[/url]
-
Bbbuuu wrote:Zamiast maty edukacyjnej nie można po prostu na podłodze rozłożyć grubszy koc i do tego porozkładać różne zabawki dla dziecka?
No ja tak właśnie robiłam z córka i chyba do tego wrócę. Dużo też leżała na brzuchu w łóżeczku, ale tym razem mam tylko kołyskę, da się ją zablokować, więc może też się nada. -
Bbbuuu wrote:Zamiast maty edukacyjnej nie można po prostu na podłodze rozłożyć grubszy koc i do tego porozkładać różne zabawki dla dziecka?
Hej, z tego co czytałam nie jest to zalecane. Tutaj cytat z bloga fizjoterapeuty
"Przed ułożeniem dziecka na kocyku położonym na podłodze warto zastanowić się, czy jest to dobre rozwiązanie względem rozwoju, aktywności i bezpieczeństwa dziecka. Według mnie zastosowanie maty piankowej jest dużo lepszą opcją niż wybór kocyka. Jak wspomniałam wyżej, matę piankową stosuje się między innymi po to, aby dziecko nie leżało bezpośrednio na podłodze. W wielu domach na podłodze położone są płytki, co sprawia, że podłoga bywa zimna i nieprzyjemna dla dziecka. W takiej sytuacji mata piankowa zabezpieczy przestrzeń, na której będzie przebywał maluszek. Ponadto, z doświadczenia wiem, że koc po śliskiej podłodze może się ślizgać, co z pewnością nie pomoże dziecku w kształtowaniu i rozwijaniu nowych umiejętności, a nawet może być dla malucha niebezpieczne. Z powodu powyższych argumentów moim podopiecznym zawsze zalecam korzystanie z maty."
U mnie też 50m2 mieszkania, więc trzeba się będzie nagimnastykowac z "wprowadzką" syna i jego rzeczy -
Rzelka wrote:U mnie na razie ciepłych dni jak na lekarstwo, chyba tylko dwa dni były powyżej 30, w czwartek było piekielnie bo 34, ale trasę z pracy do domu miałam przez przychodnię, aptekę, mieszkanie rodziców, galerię, więc tak średnio co 400m postój w klimatyzowanym pomieszczeniu 😄
Dostałam ubranka od siostry ciotecznej. Jest tego tyle, że chyba nic już nie muszę kupować. Pajacyki, koperty, śpiochy, bluzki, spodenki, czapeczki i skarpetki... Sortowanie tego zajęło mi cztery godziny. 😵 Na razie posegregowałam na rozmiary 56, 62 i większe. Najwięcej wyszło mi tych na 56. Jednym nastawieniem pralki tego nie upiorę...
Kurna, ale ci zazdroszczę z tymi ciuszkami! Ja póki co przeglądam vinted i namiętnie lajkuje. Czas w końcu zacząć zakupy i odfajkowywanie listy ciuszkowej. -
Wiesz co, ja nie wiem, ale wydaje mi się nieprzyjemnie leżeć na kocu rozłożonym na podłodze. Są też puzzle piankowe jak ktoś ma mało miejsca. W sumie my z córką mieszkaliśmy przez 9 m-cy w mieszkaniu 30 m. Duża mata zajmowała pół salonu, ale spędzaliśmy tam mnóstwo czasu, nawet córka tam drzemki miała 😂KaFka lubi tę wiadomość
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
.........
-
Ja akurat miałam mate przy 1 córce,żałuję że się zniszczyła...była kolorowa z literkami i zwierzątkami i wogóle 🥹
Więc teraz też na pewno kupię zamiast dywanu
KaFka lubi tę wiadomość
12.12.2019- 4kg,54cm- zdrowa Izabela!
03.10.202💔 3480g,58cm,38tc Różyczka.👼😭
Mutacje hetero pai1 i mthfr1
12.12.24--->II 🤰
8.02.25----> I prenatalne. Bez zastrzeżeń!
22.08.2025---> termin 🙏
Heparyna,acard,metylowany kwas foliowy,...duphrason,
Nie da się zastąpić utraconego dziecka. Ale wiarą w Niego jest niezłomna. Kocham Was dzieci !
Świat rozsypal się jak cienkie lustro. Na miliony kawałków a ja trwam.
Boże,dlaczego wymyśliłeś los człowieka który musi iść przez życie sam? Całkiem Sam. -
Anuśla wrote:Wiesz co, ja nie wiem, ale wydaje mi się nieprzyjemnie leżeć na kocu rozłożonym na podłodze. Są też puzzle piankowe jak ktoś ma mało miejsca. W sumie my z córką mieszkaliśmy przez 9 m-cy w mieszkaniu 30 m. Duża mata zajmowała pół salonu, ale spędzaliśmy tam mnóstwo czasu, nawet córka tam drzemki miała 😂
Anuśla lubi tę wiadomość
Starania od 02.2023
26.09 punkcja
24 dojrzałych
17 zapłodnionych
3 doba 12 zarodków
9.12- beta 1008
[/url]
-
No ten koc, o którym ja myśle to raczej coś ciężkiego, pikowanego tak jak Bbbuuu pisze. Później mieliśmy puzzle piankowe, córka to szybko rozwalała, w takim przypadku na bank lepsza mata. Problem taki, że ja to bym chciała wszystko przemyśleć i mieć przed porodem, a to chyba tak się nie da 😂
-
osiecka89 wrote:Kurna, ale ci zazdroszczę z tymi ciuszkami! Ja póki co przeglądam vinted i namiętnie lajkuje. Czas w końcu zacząć zakupy i odfajkowywanie listy ciuszkowej.
No to ja tak samo jak ty xD, całe vinted w ciuszkach. Co prawda mam dużo od kuzynki, ale brakuje mi rampersów i kopertowych na krótki rękaw. Bardzo mi sie podobają Lindex i Polarn O Pret bo dużo kolorowych jest dla chłopców, a nie beżowo-szarych jak w sklepach. Ja fanka kolorow 🫣. Lindex ma fajne podwójne napy, więc z dzieckiem rośnie ubranko. -
ReginaPhalange wrote:No ten koc, o którym ja myśle to raczej coś ciężkiego, pikowanego tak jak Bbbuuu pisze. Później mieliśmy puzzle piankowe, córka to szybko rozwalała, w takim przypadku na bank lepsza mata. Problem taki, że ja to bym chciała wszystko przemyśleć i mieć przed porodem, a to chyba tak się nie da 😂
Myślę, że i tak dostaniemy sporo książeczek, kocyków i innych gadżetów od znajomych i rodziny. Jak coś trzeba będzie dokupić to po prostu domówię.
Starania od 02.2023
26.09 punkcja
24 dojrzałych
17 zapłodnionych
3 doba 12 zarodków
9.12- beta 1008
[/url]
-
Bbbuuu wrote:Ja mam podobnie 😊. Też chciałabym mieć wszystko przemyślane i pod kontrolą, ale raczej z takim maluchem ciężko to ogarnąć. Sama widzę na Vinted, że mnóstwo jest ciuchów lub gadżetów nowych, nieużywanych z metką lub bez dla takiego malucha do roku czasu. Są też rzeczy użyte i maluchowi nie przepadły po prostu do gustu. Od siostry dostałam chustę do noszenia w której jej dziecko było dokładnie raz, bo mu nie przypasowała. Ja już zakupową wyprawkę skończyłam i muszę jedynie kupić pampy
Myślę, że i tak dostaniemy sporo książeczek, kocyków i innych gadżetów od znajomych i rodziny. Jak coś trzeba będzie dokupić to po prostu domówię.
No to widzę, że jesteś już mega przygotowana, zazdroszczę. Ja w powijakach, mam wszystkiego po trochę, ale nic nie pukładane do tego remont łazienki w trakcie 🙄. Termin masz na początek sierpnia?
-
My mamy w ciągłym użyciu 3 maty piankowe, kojec 2x1,5m, a jak młoda się wykluje to jeszcze dołożymy mate edukacyjną z pałąkami 😅 Też ambitnie planowaliśmy, że nie będziemy sobie zagracać mieszkania, ale starsza sobie przywłaszczyła pół salonu i jeden pokój na własność 🤷🏻♀️ Nie wyobrażam sobie kłaść koca na panele, szczególnie jak maluchy zaczynają się przemieszczać. Zdecydowanie lepsza rozkładana mata, przy okazji zawsze ja braliśmy też ze sobą jak gdzieś jeździliśmy z wizytą.
-
Jasmin1517 wrote:My mamy w ciągłym użyciu 3 maty piankowe, kojec 2x1,5m, a jak młoda się wykluje to jeszcze dołożymy mate edukacyjną z pałąkami 😅 Też ambitnie planowaliśmy, że nie będziemy sobie zagracać mieszkania, ale starsza sobie przywłaszczyła pół salonu i jeden pokój na własność 🤷🏻♀️ Nie wyobrażam sobie kłaść koca na panele, szczególnie jak maluchy zaczynają się przemieszczać. Zdecydowanie lepsza rozkładana mata, przy okazji zawsze ja braliśmy też ze sobą jak gdzieś jeździliśmy z wizytą.
A z ciekawości na jak długo kojec starcza? W sensie kiedy starsza córka(?) potrafiła z niego wyjść?
-
ReginaPhalange wrote:A z ciekawości na jak długo kojec starcza? W sensie kiedy starsza córka(?) potrafiła z niego wyjść?
KaFka lubi tę wiadomość