X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
Odpowiedz

🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞

Oceń ten wątek:
  • Bbbuuu Ekspertka

Wysłany: 4 lipca, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo dziewczyny, jakie jest wasze podejście do kosza na pampy dla malucha? Widziałam w necie angelcare, ale cena wkładów trochę mnie przeraża. Zastanawiam się czy nie kupić zwykłych woreczków akuku i nie wrzucać pod zlew do kosza. Jak robicie?

Ona: 29l AMH: 5,9
    endometrioza III lub IV stopień, jajowody drożne
    On: 29l
    morfologia 2% plemników, bardzo duża ilość

Starania od 02.2023
    05, 06, 07. 2024: 3x IUI
    09. 2024:start stymulacji
    26.09 punkcja
    24 dojrzałych
    17 zapłodnionych
    3 doba 12 zarodków
    5 doba 3 ❄️ 4 jeszcze do obserwacji
    6 doba zostały ostatecznie 3 ❄️
    11.2024: przygotowania do transferu
    29.11- tranfer zarodka 4AB
    6.12- najpiękniejszy prezent na mikołajki, beta 206 8dpt
    9.12- beta 1008

preg.png[/url]
  • KaFka Ekspertka

Wysłany: 4 lipca, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sreberko wrote:
    Ja też zaczęłam puchnąć. Palce u dłoni jak serdelki, czuję bolesność stawów. Stopy tak samo. Ogólnie ciężko przechodzę upały. Jestem człowiekiem, który kocha śnieg, więc w ciąży męczę się podwójnie. Na prenatalnych teraz lekarka stwierdziła, że mam wysokie ciśnienie i mam pić więcej wody, więc od wczoraj 2 butelki 1,5 l wleciały, ale mam wrażenie, że wysikałam z 5l 🙈 no udręka chodzić co godzinę do toalety.

Hej, myślałam wczoraj o Tobie i o Twoich prenatalnych. Udało się zrobić ładne zdjęcie? Wszystko ok? Ciekawy sposób na obniżenie ciśnienia, oby pomógł🙂 współczuję częstych odwiedzin toalety, mój mały czasami tak się ustawi , że co chwila bym chodziła toalety. Albo coś tam gmera 😵‍💫 U mnie póki co ciśnienie jest wręcz książkowe, a na pierwszych prenatalnych wyszło mi podwyższone ryzyko preeklamsji i miałam zalecenie przyjmować acard do 36tc. W 28 tc zmiana, że odstawiamy i trochę się martwiłam jak to będzie... Póki co na liczniku 35+1tc i jest ok, nie wiem kiedy to zleciało, serio 🫣
    Sreberko jak długo Twoja córeczka była na sondzie nim mogłaś zacząć ją przystawiać do piersi?

• Jasmin1517 Ekspertka

Wysłany: 4 lipca, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbbuuu wrote:
    Hejo dziewczyny, jakie jest wasze podejście do kosza na pampy dla malucha? Widziałam w necie angelcare, ale cena wkładów trochę mnie przeraża. Zastanawiam się czy nie kupić zwykłych woreczków akuku i nie wrzucać pod zlew do kosza. Jak robicie?
    My mieliśmy coś takiego z Lidla (teraz już chyba niedostępny): https://images.app.goo.gl/95oP1VQiJuQ9gAA19
    Wkładaliśmy do niego normalne worki na śmieci. Nam się zdecydowanie sprawdził, bo nikomu nie chciało się latać z każdym woreczkiem do kuchni jak na początku te pamperki szły hurtem. Na początku trzeba było zmieniać worek co 2 dni, potem trochę rzadziej, ale zamknięty świetnie trzymał zapach, szczególnie po rozszerzeniu diety jak te 💩 już nie są takie urocze i bezzapachowe 😅 Z wad to szybko oderwałam tą rączkę jak walczyłam z upchaniem czubatego kosza, ale w sumie bez niej jest dużo wygodniej 🙈

KaFka lubi tę wiadomość

👩‍🦳 34 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 3 l.

age.png
  • KaFka Ekspertka

Wysłany: 4 lipca, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osiecka89 wrote:
    Cześć wszystkim! Ile nowych postów, wooow:)
    Ja dalej lecę z wyprawką, czekam na łóżeczko, dziś zamawiam materac. Przy okazji kupna materaca odkryłam, że fizjomommy i mama fizjoterapeuta to dwie różne osoby ;) babybrain...
    Zaczęłam suplementacje żelazem i póki co jest ok, nie ma jakichś skutków ubocznych (najbardziej się bałam zaparć). Dalej sporo ćwiczę i spaceruję. Chociaż ostatnio moje spacery to śmiech na sali. Ilość postojów na ilość kroków przeraża! Ale cóż, bo pewnych rzeczy nie przeskoczymy w 3 trymestrze:) Zaliczyłam szczepienie na krztusiec, rsv pod koniec lipca. Na szczęście bez zamieszania z receptami itp, od razu odpowiedni kod.
    Co do karmienia to ja planuję piersią, ale ustawiam sobie w głowie, że moze być różnie i nie mam na to kompletnie wpływu.

P.s na czerwcowych mamach pojawił się spoko wątek odnośnie wyprawki, co im się przydało a co nie (1908 zaczynają się posty)

Miłego weekendu dla wszystkich i normalnych temperatur!
    Witaj ReginaPhalange ;) fajny nick!

Hej na jaki materac się zdecydowałaś jak mogę spytać? ☺️ U mnie od ponad miesiąca suplementacja żelazem, na szczęście przynosi efekt i tak jak Ty najbardziej bałam się zaparć. Super, że i Ciebie to ominęło. Ja spaceruje, a moje ćwiczenia leżą i kwiczą... Miałam zacząć w drugim trymestrze 🤣 może jeszcze zdążę. Dzięki za informacje o czerwcówkach zaraz tam zajrze.
    Również miłego weekendu, u nas dzisiaj idzie oddychać 🙂

Ktoś kiedyś pisał, że w Rossmanie można dostać Pampersy. Dalej jest to aktualne? Bo mój małż wyczytał gdzieś na ich stronie, że teraz dają oliwkę dla dzieci. Wolałabym Pampersy lub smoczek 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca, 13:33

• KaFka Ekspertka

Wysłany: 4 lipca, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Odnośnie wyprawki, mogę Wam dziewczyny przesłać mój plik, przy wyczekanym pierwszym dziecku miałam hopla i oprócz wyprawki i komentarzy do niej mam tam różne notatki, porady itd😁 Mogę podesłać chętnym na maila, to wyślijcie maila na priv. Mnie się akurat przydały prawie wszystkie rzeczy z mojej wyprawki 🙂

Co do żelaza, ja mam już od dłuższego czasu anemię i teraz lekarz mnie oświecił, że żelazo się pije na czczo. Zalecił też laktoferynę, bo ona zwiększa wchłanianie.

Chętnie skorzystam☺️

• KaFka Ekspertka

Wysłany: 4 lipca, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kreska41 wrote:
    Ja mam zalec9ny tardyferon 3x dziennie.
    Zaparcia są,ale.do przeżycia.
    Kawa,woda i siemię lniane dają radę.

Też biorę Terdyferon tylko z kwasem foliowym. Rano i wieczorem. Przez 4 tygodnie hemoglobina wzrosła mi z 11.1 na 12.4 a ferytyna z 6🫣 na 18.

Też zastanawiam się nad tym koszem lub workami zapachowymi 🤔 ale ja mam w sobie duszę cebuli i trochę mi kasy szkoda na ten kosz 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca, 11:08

• Sreberko Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbbuuu wrote:
    Zwykłe woreczki na pieluszki dają świetnie radę. Teraz też kupiłam 6 paczek ( w paczce 100 sztuk) na początek 🙂

KaFka lubi tę wiadomość

👱 35 🧑36
    2017 A 🩷🤱 39+2
    2018 Z 🩷🤱34+2

07.2024 ciąża pozamaciczna 💔
    11.2024 biochem 💔

17.12.2024 🫄

Witaj córeczko
    26.07.2025 M 🩷 35+1
  • Sreberko Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaFka wrote:
    Hej, myślałam wczoraj o Tobie i o Twoich prenatalnych. Udało się zrobić ładne zdjęcie? Wszystko ok? Ciekawy sposób na obniżenie ciśnienia, oby pomógł🙂 współczuję częstych odwiedzin toalety, mój mały czasami tak się ustawi , że co chwila bym chodziła toalety. Albo coś tam gmera 😵‍💫 U mnie póki co ciśnienie jest wręcz książkowe, a na pierwszych prenatalnych wyszło mi podwyższone ryzyko preeklamsji i miałam zalecenie przyjmować acard do 36tc. W 28 tc zmiana, że odstawiamy i trochę się martwiłam jak to będzie... Póki co na liczniku 35+1tc i jest ok, nie wiem kiedy to zleciało, serio 🫣
    Sreberko jak długo Twoja córeczka była na sondzie nim mogłaś zacząć ją przystawiać do piersi?
    Mam 4 piękne zdjęcia buźki i po raz trzeci urodzi się kopia tatusia 😄 nosek i usta córki mają po mężu 😄 wszystkie pomiary idealne. Jedynie Myszka uparciuch, nadal głowę ma w żebrach, nóżki w kroczu. No, ale jeszcze ma czas na obrót.
    Zosia miała tydzień sondę, bo miała też wspomaganie oddychania i leżała w inkubatorze. Jak jej wyjęli to trochę zaczęła lecieć z wagą, ale szybko ogarnęła karmienie i nadgoniła straty.

👱 35 🧑36
    2017 A 🩷🤱 39+2
    2018 Z 🩷🤱34+2

11.2024 biochem 💔

17.12.2024 🫄

Witaj córeczko
    26.07.2025 M 🩷 35+1
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaFka wrote:
    Hej na jaki materac się zdecydowałaś jak mogę spytać? ☺️ U mnie od ponad miesiąca suplementacja żelazem, na szczęście przynosi efekt i tak jak Ty najbardziej bałam się zaparć. Super, że i Ciebie to ominęło. Ja spaceruje, a moje ćwiczenia leżą i kwiczą... Miałam zacząć w drugim trymestrze 🤣 może jeszcze zdążę. Dzięki za informacje o czerwcuwkach zaraz tam zajrze.
    Również miłego weekendu, u nas dzisiaj idzie oddychać 🙂

Ktoś kiedyś pisał, że w Rossmanie można dostać Pampersy. Dalej jest to aktualne? Bo mój małż wyczytał gdzieś na ich stronie, że teraz dają oliwkę dla dzieci. Wolałabym Pampersy lub smoczek 😅

Tak, dają pampersy za 1 grosz. Musisz mieć apke i dodać w niej dziecko. Możesz odebrać pieluchy min 6 tygodni przed terminem porodu.

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
    .........
    05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
    12.2024 - nieplanowany naturals po przeleczeniu zakrzepicy żył głębokich.

202508277452.png
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbbuuu wrote:

Przy przewijaniu pielucha zwinięta na podłogę i potem przy okazji do zwykłego kosza na śmieci 😁 To mąż, bo ja pieluchowalam wielorazowo i miałam na pieluchy worek z materiału pul. Teraz też zamierzam iść w wielo jeśli tylko odkopie pieluchy po córce 🫣

Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    .........

202508277452.png
  • SandraH.97 Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również biorę żelazo w baletkach, tarydyferon 2 razy dziennie po 1 tabletce, rano i wieczorem 😊 biorę krótko i wyniki poszły ładnie do góry ^^ na szczęście nie mam zaparć, ale ja musze brać go razem z posiłkiem bo ze względu na IBS moje jelito naczczo nie dźwiga żelaza 😅

Co do kosza na pieluchy to u Nas trafił on na listę przydasi "prezentów' jak ktoś chce coś kupić z bliskich, no i moja przyjaciółka go wybrała właśnie ^^ ale co do wkładów to widziałam, że są filmiki które pokazują.jak założyć tam zwykle worki, albo zamienniki tych oryginalnych 😊

Ona👱‍♀️ 27 On🧔 28 Starania 👶 od 12.2021 2xCP, Krwotok i usu. jajo.
    wizyta u M.P.2024--> histero.,(adeno.)08.24--> 1 stym.--> 0 blasto.💔11.24-->2 stymu. ❤️ 5 zarodków, świ.tra. 5AA i 4 ❄️5DPT 12.8 6- 26.0 Prog.17.4 ng,7-46.5 9- 131,0 Prog. 23.0 ng11- 285.0 12- 412.0 14- 858.0Prog. 35.4 ng 16- 1758,0 p.ciążo.i żół.🥹21DPT 1.8 mm Orzeszka z❤️🥹6w6d CRL 1,11 cm❤️8w6d CRL 2.16 cm❤️11w6d I pren.-->5.57 cm,160❤️ Karyo Plus zdrowa córeczka 🥹15w5d Księżniczka z bijącym ❤️17w2d Pannicy😍🩷19w6d II prenatalne, 337 g 🐱😍 21w1d ślicznej kobietki ❤️24w2d 776 g Księżniczki ❤️24w6d echo serca Oki, 835 g 🐭28w2d 1470 g Królewny ❤️30w6d 3 prena. 1730g Słodziaka 😍 34tc 2820g Pannicy😊34tc6d odejście wód, 35 tc Poród SN 44cm i 2600g Szczęścia ❤️
    age.png
  • Domel98 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SandraH.97 wrote:
    Ja również biorę żelazo w baletkach, tarydyferon 2 razy dziennie po 1 tabletce, rano i wieczorem 😊 biorę krótko i wyniki poszły ładnie do góry ^^ na szczęście nie mam zaparć, ale ja musze brać go razem z posiłkiem bo ze względu na IBS moje jelito naczczo nie dźwiga żelaza 😅

Co do kosza na pieluchy to u Nas trafił on na listę przydasi "prezentów' jak ktoś chce coś kupić z bliskich, no i moja przyjaciółka go wybrała właśnie ^^ ale co do wkładów to widziałam, że są filmiki które pokazują.jak założyć tam zwykle worki, albo zamienniki tych oryginalnych 😊

Podobno spoko zamienniki tych drogich wkładów są na SHEIN- na pewno warto sprowac z nimi 🫡

SandraH.97 lubi tę wiadomość

• KaFka Ekspertka

Wysłany: 4 lipca, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sreberko wrote:
    Mam 4 piękne zdjęcia buźki i po raz trzeci urodzi się kopia tatusia 😄 nosek i usta córki mają po mężu 😄 wszystkie pomiary idealne. Jedynie Myszka uparciuch, nadal głowę ma w żebrach, nóżki w kroczu. No, ale jeszcze ma czas na obrót.
    Zosia miała tydzień sondę, bo miała też wspomaganie oddychania i leżała w inkubatorze. Jak jej wyjęli to trochę zaczęła lecieć z wagą, ale szybko ogarnęła karmienie i nadgoniła straty.

O to super macie pamiątkę 🙂 był kiedyś taki mem, że 9 miesięcy nosisz pod sercem ileś tam godzin rodzisz, a dziecko okazuje się podobne do tatusia 😂 dobrze, że z córeczką wszystko jest ok. U nas na ostatnich badaniach w skończonym 32 tc młody w końcu ułożony był główkowo i mam nadzieję, że już tak zostanie. Chociaż ostatnio znowu czułam go po bokach 😵‍💫
    Czyli wszystko się dobrze skończyło. Myślałam, że mała potrzebowała więcej czasu na ogarniecie piersi ☺️

Apke mam to nie zostaje mi nic innego jak polecieć do Rossmana .

Też przez głowę przechodziły mi myśli o wielo, ale już mi przeszło . Mimo wszystko życzę powodzenia i podziwiam 🙂

To fajny prezent, chętnie też bym taki przygarnęła. Ale no cóż, nie ma tak dobrze 😂

• ReginaPhalange Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam woreczki Rossmanna, ostatnim razem mieliśmy śmietniczek z Ikei ten na przewijak i woreczki związane tam lądowały, ale zdecydowanie często trzeba było to wynosić, chociaż zapach się nie wydobywał.

U mnie jeszcze nie ma anemii, ale ferrytyna na poziomie 7. Badam co tydzień krew i jak spadnie to dostane skierowanie na wlew, a jeżeli będzie się utrzymywać to po porodzie mi zrobią, żeby połog był łatwiejszy. Ogólnie u mnie zaparcia po tabletkach niemiłosiernie, dlatego leki w moim przypadku odpadają.

2019🩷
    2025🩵
  • KaFka Ekspertka

Wysłany: 4 lipca, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Ja polecam woreczki Rossmanna, ostatnim razem mieliśmy śmietniczek z Ikei ten na przewijak i woreczki związane tam lądowały, ale zdecydowanie często trzeba było to wynosić, chociaż zapach się nie wydobywał.

U mnie jeszcze nie ma anemii, ale ferrytyna na poziomie 7. Badam co tydzień krew i jak spadnie to dostane skierowanie na wlew, a jeżeli będzie się utrzymywać to po porodzie mi zrobią, żeby połog był łatwiejszy. Ogólnie u mnie zaparcia po tabletkach niemiłosiernie, dlatego leki w moim przypadku odpadają.

Ojej, współczuję, a próbowałaś może ratować się zakwasem z buraka lub wątróbką od czasu do czasu?

Wysłany: 4 lipca, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie to ja się czuję znakomicie, z zaparciami w końcu sobie poradziłam błonnikiem z apteki i slow mag’iem. Tylko wystarczy tabletka lub suplement z żelazem i problem wraca. Mąż mnie karmi mięsem czerwonym od miesiąca, popijam po tym wodą z cytryna i anemii brak, ale poziom ferrytyny nie skoczył. Teraz właśnie lekarz mówił, że mogę wlecieć z wątróbką, bo podobno ogólnie nie jest zalecana. Zobaczymy co dalej, ale nie powinno być źle, bardziej się martwiłam zaparciami bo odrazu miałam hemoroidy i jakbym tego nie wyleczyła to ja nie wiem co to by było po porodzie. Po pierwszym była masakra :/

2019🩷
    2025🩵
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Ogólnie to ja się czuję znakomicie, z zaparciami w końcu sobie poradziłam błonnikiem z apteki i slow mag’iem. Tylko wystarczy tabletka lub suplement z żelazem i problem wraca. Mąż mnie karmi mięsem czerwonym od miesiąca, popijam po tym wodą z cytryna i anemii brak, ale poziom ferrytyny nie skoczył. Teraz właśnie lekarz mówił, że mogę wlecieć z wątróbką, bo podobno ogólnie nie jest zalecana. Zobaczymy co dalej, ale nie powinno być źle, bardziej się martwiłam zaparciami bo odrazu miałam hemoroidy i jakbym tego nie wyleczyła to ja nie wiem co to by było po porodzie. Po pierwszym była masakra :/

A próbowałaś Feroplex? On jest w formie płynu. Dla mnie Tardyferon to koszmar a Feroplex w żaden sposób mi nie szkodzi, wyprozniam się regularnie.

ReginaPhalange lubi tę wiadomość

7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    .........

202508277452.png

Wysłany: 4 lipca, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    A próbowałaś Feroplex? On jest w formie płynu. Dla mnie Tardyferon to koszmar a Feroplex w żaden sposób mi nie szkodzi, wyprozniam się regularnie.

Dziwne, w aptece Pani powiedziała, że nie ma wesji doustnego żelaza, które nie powoduje problemów z jelitami. Podpytam na wizycie teraz o Feroplex w takim razie, może akurat rownież mi pomoże. Dzięki 🩷

2019🩷
    2025🩵
  • Bbbuuu Ekspertka

Wysłany: 4 lipca, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Dziwne, w aptece Pani powiedziała, że nie ma wesji doustnego żelaza, które nie powoduje problemów z jelitami. Podpytam na wizycie teraz o Feroplex w takim razie, może akurat rownież mi pomoże. Dzięki 🩷
    Hejo,
    Potwierdziłam, feroplex jest super i praktycznie nie mam żadnych skutków ubocznych. Wcześniej jak brałam sorbifer to toaletę odwiedzałam 3 razy dziennie 🫣

ReginaPhalange lubi tę wiadomość

Ona: 29l AMH: 5,9
    endometrioza III lub IV stopień, jajowody drożne
    On: 29l
    morfologia 2% plemników, bardzo duża ilość

Starania od 02.2023
    05, 06, 07. 2024: 3x IUI
    09. 2024:start stymulacji
    26.09 punkcja
    24 dojrzałych
    17 zapłodnionych
    3 doba 12 zarodków
    5 doba 3 ❄️ 4 jeszcze do obserwacji
    6 doba zostały ostatecznie 3 ❄️
    11.2024: przygotowania do transferu
    29.11- tranfer zarodka 4AB
    6.12- najpiękniejszy prezent na mikołajki, beta 206 8dpt
    9.12- beta 1008

preg.png[/url]
  • Sreberko Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ginekolog przepisał tardyferon i niestety zaparcia są. Radzę sobie jedząc suszone śliwki i kefir.

ReginaPhalange, KaFka lubią tę wiadomość

👱 35 🧑36
    2017 A 🩷🤱 39+2
    2018 Z 🩷🤱34+2

11.2024 biochem 💔

17.12.2024 🫄

Witaj córeczko
    26.07.2025 M 🩷 35+1
‹‹ 352 353 354 355 356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ