X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
Odpowiedz

🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞

Oceń ten wątek:
  • Bbbuuu Ekspertka

Wysłany: 4 lipca, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo dziewczyny, jakie jest wasze podejście do kosza na pampy dla malucha? Widziałam w necie angelcare, ale cena wkładów trochę mnie przeraża. Zastanawiam się czy nie kupić zwykłych woreczków akuku i nie wrzucać pod zlew do kosza. Jak robicie?

Ona: 29l AMH: 5,9
    endometrioza III lub IV stopień, jajowody drożne
    On: 29l
    morfologia 2% plemników, bardzo duża ilość

Starania od 02.2023
    05, 06, 07. 2024: 3x IUI
    09. 2024:start stymulacji
    26.09 punkcja
    24 dojrzałych
    17 zapłodnionych
    3 doba 12 zarodków
    5 doba 3 ❄️ 4 jeszcze do obserwacji
    6 doba zostały ostatecznie 3 ❄️
    11.2024: przygotowania do transferu
    29.11- tranfer zarodka 4AB
    6.12- najpiękniejszy prezent na mikołajki, beta 206 8dpt
    9.12- beta 1008

preg.png[/url]
  • KaFka Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sreberko wrote:
    Ja też zaczęłam puchnąć. Palce u dłoni jak serdelki, czuję bolesność stawów. Stopy tak samo. Ogólnie ciężko przechodzę upały. Jestem człowiekiem, który kocha śnieg, więc w ciąży męczę się podwójnie. Na prenatalnych teraz lekarka stwierdziła, że mam wysokie ciśnienie i mam pić więcej wody, więc od wczoraj 2 butelki 1,5 l wleciały, ale mam wrażenie, że wysikałam z 5l 🙈 no udręka chodzić co godzinę do toalety.

Hej, myślałam wczoraj o Tobie i o Twoich prenatalnych. Udało się zrobić ładne zdjęcie? Wszystko ok? Ciekawy sposób na obniżenie ciśnienia, oby pomógł🙂 współczuję częstych odwiedzin toalety, mój mały czasami tak się ustawi , że co chwila bym chodziła toalety. Albo coś tam gmera 😵‍💫 U mnie póki co ciśnienie jest wręcz książkowe, a na pierwszych prenatalnych wyszło mi podwyższone ryzyko preeklamsji i miałam zalecenie przyjmować acard do 36tc. W 28 tc zmiana, że odstawiamy i trochę się martwiłam jak to będzie... Póki co na liczniku 35+1tc i jest ok, nie wiem kiedy to zleciało, serio 🫣
    Sreberko jak długo Twoja córeczka była na sondzie nim mogłaś zacząć ją przystawiać do piersi?

• Jasmin1517 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbbuuu wrote:
    Hejo dziewczyny, jakie jest wasze podejście do kosza na pampy dla malucha? Widziałam w necie angelcare, ale cena wkładów trochę mnie przeraża. Zastanawiam się czy nie kupić zwykłych woreczków akuku i nie wrzucać pod zlew do kosza. Jak robicie?
    My mieliśmy coś takiego z Lidla (teraz już chyba niedostępny): https://images.app.goo.gl/95oP1VQiJuQ9gAA19
    Wkładaliśmy do niego normalne worki na śmieci. Nam się zdecydowanie sprawdził, bo nikomu nie chciało się latać z każdym woreczkiem do kuchni jak na początku te pamperki szły hurtem. Na początku trzeba było zmieniać worek co 2 dni, potem trochę rzadziej, ale zamknięty świetnie trzymał zapach, szczególnie po rozszerzeniu diety jak te 💩 już nie są takie urocze i bezzapachowe 😅 Z wad to szybko oderwałam tą rączkę jak walczyłam z upchaniem czubatego kosza, ale w sumie bez niej jest dużo wygodniej 🙈

KaFka lubi tę wiadomość

👩‍🦳 33 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 2 l.

29.11.24 ⏸️
    2.12.24 beta 135,7 mIU/mL
    4.12.24 beta 290,0 mIU/mL progesteron 33,4 ng/mL
    20.12.24 wizyta ❤️
    23.01.25 kolejna wizyta 🤞
    31.01.25 prenatalne 🤞

preg.png
  • KaFka Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osiecka89 wrote:
    Cześć wszystkim! Ile nowych postów, wooow:)
    Ja dalej lecę z wyprawką, czekam na łóżeczko, dziś zamawiam materac. Przy okazji kupna materaca odkryłam, że fizjomommy i mama fizjoterapeuta to dwie różne osoby ;) babybrain...
    Zaczęłam suplementacje żelazem i póki co jest ok, nie ma jakichś skutków ubocznych (najbardziej się bałam zaparć). Dalej sporo ćwiczę i spaceruję. Chociaż ostatnio moje spacery to śmiech na sali. Ilość postojów na ilość kroków przeraża! Ale cóż, bo pewnych rzeczy nie przeskoczymy w 3 trymestrze:) Zaliczyłam szczepienie na krztusiec, rsv pod koniec lipca. Na szczęście bez zamieszania z receptami itp, od razu odpowiedni kod.
    Co do karmienia to ja planuję piersią, ale ustawiam sobie w głowie, że moze być różnie i nie mam na to kompletnie wpływu.

P.s na czerwcowych mamach pojawił się spoko wątek odnośnie wyprawki, co im się przydało a co nie (1908 zaczynają się posty)

Miłego weekendu dla wszystkich i normalnych temperatur!
    Witaj ReginaPhalange ;) fajny nick!

Hej na jaki materac się zdecydowałaś jak mogę spytać? ☺️ U mnie od ponad miesiąca suplementacja żelazem, na szczęście przynosi efekt i tak jak Ty najbardziej bałam się zaparć. Super, że i Ciebie to ominęło. Ja spaceruje, a moje ćwiczenia leżą i kwiczą... Miałam zacząć w drugim trymestrze 🤣 może jeszcze zdążę. Dzięki za informacje o czerwcówkach zaraz tam zajrze.
    Również miłego weekendu, u nas dzisiaj idzie oddychać 🙂

Ktoś kiedyś pisał, że w Rossmanie można dostać Pampersy. Dalej jest to aktualne? Bo mój małż wyczytał gdzieś na ich stronie, że teraz dają oliwkę dla dzieci. Wolałabym Pampersy lub smoczek 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca, 13:33

• KaFka Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Odnośnie wyprawki, mogę Wam dziewczyny przesłać mój plik, przy wyczekanym pierwszym dziecku miałam hopla i oprócz wyprawki i komentarzy do niej mam tam różne notatki, porady itd😁 Mogę podesłać chętnym na maila, to wyślijcie maila na priv. Mnie się akurat przydały prawie wszystkie rzeczy z mojej wyprawki 🙂

Co do żelaza, ja mam już od dłuższego czasu anemię i teraz lekarz mnie oświecił, że żelazo się pije na czczo. Zalecił też laktoferynę, bo ona zwiększa wchłanianie.

Chętnie skorzystam☺️

• KaFka Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kreska41 wrote:
    Ja mam zalec9ny tardyferon 3x dziennie.
    Zaparcia są,ale.do przeżycia.
    Kawa,woda i siemię lniane dają radę.

Też biorę Terdyferon tylko z kwasem foliowym. Rano i wieczorem. Przez 4 tygodnie hemoglobina wzrosła mi z 11.1 na 12.4 a ferytyna z 6🫣 na 18.

Też zastanawiam się nad tym koszem lub workami zapachowymi 🤔 ale ja mam w sobie duszę cebuli i trochę mi kasy szkoda na ten kosz 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca, 11:08

• Sreberko Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbbuuu wrote:
    Zwykłe woreczki na pieluszki dają świetnie radę. Teraz też kupiłam 6 paczek ( w paczce 100 sztuk) na początek 🙂

KaFka lubi tę wiadomość

👱 35 🧑36
    2017 A 🩷🤱 39+2
    2018 Z 🩷🤱34+2

07.2024 ciąża pozamaciczna 💔
    11.2024 biochem 💔

17.12.2024 🫄
    Widzimy się w sierpniu M 🩷

preg.png
  • Sreberko Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaFka wrote:
    Hej, myślałam wczoraj o Tobie i o Twoich prenatalnych. Udało się zrobić ładne zdjęcie? Wszystko ok? Ciekawy sposób na obniżenie ciśnienia, oby pomógł🙂 współczuję częstych odwiedzin toalety, mój mały czasami tak się ustawi , że co chwila bym chodziła toalety. Albo coś tam gmera 😵‍💫 U mnie póki co ciśnienie jest wręcz książkowe, a na pierwszych prenatalnych wyszło mi podwyższone ryzyko preeklamsji i miałam zalecenie przyjmować acard do 36tc. W 28 tc zmiana, że odstawiamy i trochę się martwiłam jak to będzie... Póki co na liczniku 35+1tc i jest ok, nie wiem kiedy to zleciało, serio 🫣
    Sreberko jak długo Twoja córeczka była na sondzie nim mogłaś zacząć ją przystawiać do piersi?
    Mam 4 piękne zdjęcia buźki i po raz trzeci urodzi się kopia tatusia 😄 nosek i usta córki mają po mężu 😄 wszystkie pomiary idealne. Jedynie Myszka uparciuch, nadal głowę ma w żebrach, nóżki w kroczu. No, ale jeszcze ma czas na obrót.
    Zosia miała tydzień sondę, bo miała też wspomaganie oddychania i leżała w inkubatorze. Jak jej wyjęli to trochę zaczęła lecieć z wagą, ale szybko ogarnęła karmienie i nadgoniła straty.

👱 35 🧑36
    2017 A 🩷🤱 39+2
    2018 Z 🩷🤱34+2

11.2024 biochem 💔

17.12.2024 🫄

preg.png
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaFka wrote:
    Hej na jaki materac się zdecydowałaś jak mogę spytać? ☺️ U mnie od ponad miesiąca suplementacja żelazem, na szczęście przynosi efekt i tak jak Ty najbardziej bałam się zaparć. Super, że i Ciebie to ominęło. Ja spaceruje, a moje ćwiczenia leżą i kwiczą... Miałam zacząć w drugim trymestrze 🤣 może jeszcze zdążę. Dzięki za informacje o czerwcuwkach zaraz tam zajrze.
    Również miłego weekendu, u nas dzisiaj idzie oddychać 🙂

Ktoś kiedyś pisał, że w Rossmanie można dostać Pampersy. Dalej jest to aktualne? Bo mój małż wyczytał gdzieś na ich stronie, że teraz dają oliwkę dla dzieci. Wolałabym Pampersy lub smoczek 😅

Tak, dają pampersy za 1 grosz. Musisz mieć apke i dodać w niej dziecko. Możesz odebrać pieluchy min 6 tygodni przed terminem porodu.

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
    .........
    05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
    12.2024 - nieplanowany naturals po przeleczeniu zakrzepicy żył głębokich.

202508227451.png
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbbuuu wrote:

Przy przewijaniu pielucha zwinięta na podłogę i potem przy okazji do zwykłego kosza na śmieci 😁 To mąż, bo ja pieluchowalam wielorazowo i miałam na pieluchy worek z materiału pul. Teraz też zamierzam iść w wielo jeśli tylko odkopie pieluchy po córce 🫣

Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    .........

202508227451.png
  • SandraH.97 Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również biorę żelazo w baletkach, tarydyferon 2 razy dziennie po 1 tabletce, rano i wieczorem 😊 biorę krótko i wyniki poszły ładnie do góry ^^ na szczęście nie mam zaparć, ale ja musze brać go razem z posiłkiem bo ze względu na IBS moje jelito naczczo nie dźwiga żelaza 😅

Co do kosza na pieluchy to u Nas trafił on na listę przydasi "prezentów' jak ktoś chce coś kupić z bliskich, no i moja przyjaciółka go wybrała właśnie ^^ ale co do wkładów to widziałam, że są filmiki które pokazują.jak założyć tam zwykle worki, albo zamienniki tych oryginalnych 😊

Ona👱‍♀️ 27 On🧔 28 Starania 👶 od 12.2021 2xCP, Krwotok i usu. jajo.
    wizyta u M.P. 06. 2024--> histero.,(adeno.)08.24--> 1 stym.😍--> 0 blasto.💔11.24-->2 stymu. ❤️ 5 zarodków ^^ świ.tra. 5AA i 4 ❄️5DPT 12.8 6- 26.0 Prog.17.4 ng,7-46.5 9- 131,0 mIUProg. 23.0 ng11- 285.0 12- 412.0 14- 858.0Prog. 35.4 ng 16- 1758,0 p.ciążo.i żół.🥹21DPT 1.8 mm Orzeszka z❤️🥹6w6d CRL 1,11 cm❤️8w6d CRL 2.16 cm❤️10w2d Tańczący Orzeszek ❤️🥰11w6d I pren.-->5.57 cm,160❤️ Karyo Plus zdrowa córeczka 🥹🩷14w1d Księżniczki😍15w5d Księżniczka z bijącym ❤️17w2d Pannicy😍🩷19w6d II prenatalne, 337 g 🐱😍 21w1d ślicznej kobietki ❤️24w2d 776 g Księżniczki ❤️24w6d echo serca Oki, 835 g 🐭28w2d 1470 g Królewny ❤️30w6d 3 prena. 1730g Słodziaka 😍
    preg.png
  • Domel98 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SandraH.97 wrote:
    Ja również biorę żelazo w baletkach, tarydyferon 2 razy dziennie po 1 tabletce, rano i wieczorem 😊 biorę krótko i wyniki poszły ładnie do góry ^^ na szczęście nie mam zaparć, ale ja musze brać go razem z posiłkiem bo ze względu na IBS moje jelito naczczo nie dźwiga żelaza 😅

Co do kosza na pieluchy to u Nas trafił on na listę przydasi "prezentów' jak ktoś chce coś kupić z bliskich, no i moja przyjaciółka go wybrała właśnie ^^ ale co do wkładów to widziałam, że są filmiki które pokazują.jak założyć tam zwykle worki, albo zamienniki tych oryginalnych 😊

Podobno spoko zamienniki tych drogich wkładów są na SHEIN- na pewno warto sprowac z nimi 🫡

SandraH.97 lubi tę wiadomość

• KaFka Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sreberko wrote:
    Mam 4 piękne zdjęcia buźki i po raz trzeci urodzi się kopia tatusia 😄 nosek i usta córki mają po mężu 😄 wszystkie pomiary idealne. Jedynie Myszka uparciuch, nadal głowę ma w żebrach, nóżki w kroczu. No, ale jeszcze ma czas na obrót.
    Zosia miała tydzień sondę, bo miała też wspomaganie oddychania i leżała w inkubatorze. Jak jej wyjęli to trochę zaczęła lecieć z wagą, ale szybko ogarnęła karmienie i nadgoniła straty.

O to super macie pamiątkę 🙂 był kiedyś taki mem, że 9 miesięcy nosisz pod sercem ileś tam godzin rodzisz, a dziecko okazuje się podobne do tatusia 😂 dobrze, że z córeczką wszystko jest ok. U nas na ostatnich badaniach w skończonym 32 tc młody w końcu ułożony był główkowo i mam nadzieję, że już tak zostanie. Chociaż ostatnio znowu czułam go po bokach 😵‍💫
    Czyli wszystko się dobrze skończyło. Myślałam, że mała potrzebowała więcej czasu na ogarniecie piersi ☺️

Apke mam to nie zostaje mi nic innego jak polecieć do Rossmana .

Też przez głowę przechodziły mi myśli o wielo, ale już mi przeszło . Mimo wszystko życzę powodzenia i podziwiam 🙂

To fajny prezent, chętnie też bym taki przygarnęła. Ale no cóż, nie ma tak dobrze 😂

• ReginaPhalange Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam woreczki Rossmanna, ostatnim razem mieliśmy śmietniczek z Ikei ten na przewijak i woreczki związane tam lądowały, ale zdecydowanie często trzeba było to wynosić, chociaż zapach się nie wydobywał.

U mnie jeszcze nie ma anemii, ale ferrytyna na poziomie 7. Badam co tydzień krew i jak spadnie to dostane skierowanie na wlew, a jeżeli będzie się utrzymywać to po porodzie mi zrobią, żeby połog był łatwiejszy. Ogólnie u mnie zaparcia po tabletkach niemiłosiernie, dlatego leki w moim przypadku odpadają.

• KaFka Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Ja polecam woreczki Rossmanna, ostatnim razem mieliśmy śmietniczek z Ikei ten na przewijak i woreczki związane tam lądowały, ale zdecydowanie często trzeba było to wynosić, chociaż zapach się nie wydobywał.

U mnie jeszcze nie ma anemii, ale ferrytyna na poziomie 7. Badam co tydzień krew i jak spadnie to dostane skierowanie na wlew, a jeżeli będzie się utrzymywać to po porodzie mi zrobią, żeby połog był łatwiejszy. Ogólnie u mnie zaparcia po tabletkach niemiłosiernie, dlatego leki w moim przypadku odpadają.

Ojej, współczuję, a próbowałaś może ratować się zakwasem z buraka lub wątróbką od czasu do czasu?

Wysłany: 4 lipca, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie to ja się czuję znakomicie, z zaparciami w końcu sobie poradziłam błonnikiem z apteki i slow mag’iem. Tylko wystarczy tabletka lub suplement z żelazem i problem wraca. Mąż mnie karmi mięsem czerwonym od miesiąca, popijam po tym wodą z cytryna i anemii brak, ale poziom ferrytyny nie skoczył. Teraz właśnie lekarz mówił, że mogę wlecieć z wątróbką, bo podobno ogólnie nie jest zalecana. Zobaczymy co dalej, ale nie powinno być źle, bardziej się martwiłam zaparciami bo odrazu miałam hemoroidy i jakbym tego nie wyleczyła to ja nie wiem co to by było po porodzie. Po pierwszym była masakra :/

• Anuśla Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Ogólnie to ja się czuję znakomicie, z zaparciami w końcu sobie poradziłam błonnikiem z apteki i slow mag’iem. Tylko wystarczy tabletka lub suplement z żelazem i problem wraca. Mąż mnie karmi mięsem czerwonym od miesiąca, popijam po tym wodą z cytryna i anemii brak, ale poziom ferrytyny nie skoczył. Teraz właśnie lekarz mówił, że mogę wlecieć z wątróbką, bo podobno ogólnie nie jest zalecana. Zobaczymy co dalej, ale nie powinno być źle, bardziej się martwiłam zaparciami bo odrazu miałam hemoroidy i jakbym tego nie wyleczyła to ja nie wiem co to by było po porodzie. Po pierwszym była masakra :/

A próbowałaś Feroplex? On jest w formie płynu. Dla mnie Tardyferon to koszmar a Feroplex w żaden sposób mi nie szkodzi, wyprozniam się regularnie.

ReginaPhalange lubi tę wiadomość

7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    .........

202508227451.png

Wysłany: 4 lipca, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    A próbowałaś Feroplex? On jest w formie płynu. Dla mnie Tardyferon to koszmar a Feroplex w żaden sposób mi nie szkodzi, wyprozniam się regularnie.

Dziwne, w aptece Pani powiedziała, że nie ma wesji doustnego żelaza, które nie powoduje problemów z jelitami. Podpytam na wizycie teraz o Feroplex w takim razie, może akurat rownież mi pomoże. Dzięki 🩷

• Bbbuuu Ekspertka

Wysłany: 4 lipca, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Dziwne, w aptece Pani powiedziała, że nie ma wesji doustnego żelaza, które nie powoduje problemów z jelitami. Podpytam na wizycie teraz o Feroplex w takim razie, może akurat rownież mi pomoże. Dzięki 🩷
    Hejo,
    Potwierdziłam, feroplex jest super i praktycznie nie mam żadnych skutków ubocznych. Wcześniej jak brałam sorbifer to toaletę odwiedzałam 3 razy dziennie 🫣

ReginaPhalange lubi tę wiadomość

Ona: 29l AMH: 5,9
    endometrioza III lub IV stopień, jajowody drożne
    On: 29l
    morfologia 2% plemników, bardzo duża ilość

Starania od 02.2023
    05, 06, 07. 2024: 3x IUI
    09. 2024:start stymulacji
    26.09 punkcja
    24 dojrzałych
    17 zapłodnionych
    3 doba 12 zarodków
    5 doba 3 ❄️ 4 jeszcze do obserwacji
    6 doba zostały ostatecznie 3 ❄️
    11.2024: przygotowania do transferu
    29.11- tranfer zarodka 4AB
    6.12- najpiękniejszy prezent na mikołajki, beta 206 8dpt
    9.12- beta 1008

preg.png[/url]
  • Sreberko Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ginekolog przepisał tardyferon i niestety zaparcia są. Radzę sobie jedząc suszone śliwki i kefir.

ReginaPhalange, KaFka lubią tę wiadomość

👱 35 🧑36
    2017 A 🩷🤱 39+2
    2018 Z 🩷🤱34+2

11.2024 biochem 💔

17.12.2024 🫄

preg.png
‹‹ 352 353 354 355 356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ