🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
Pajacyki - 2, kaftaniki - 5, koperty - 15, spodenki/półśpiochy - 23, body - 17.
Co byście dokupiły? 😏
Bo tak serio-serio - mało pajacyków, kaftaników, żadnych śpiochów... 🤔Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
Laparoskopia 🆗
12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
Grudzień IVF:
AMH 3,5
stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
11 🥚, 3 zarodki,
12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486
23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️
-
Ja się przygotowuję, że będzie głównie spał zawinięty więc celuje w koperty na krótki i długi rękaw, body i pare rampersów. Reszta to tyle ile dostałam i coś tam jeszcze dokupię, ale tylko jak się zakocham. Resztę też można dokupić jak już dzidziuś będzie.
Dzisiaj pierwszy raz tak mi się chyba wbił w szyjkę, że mnie aż piorun ⚡️ przeszedł, nieciekawe uczucie…Bbbuuu lubi tę wiadomość
-
Rzelka wrote:Pajacyki - 2, kaftaniki - 5, koperty - 15, spodenki/półśpiochy - 23, body - 17.
Co byście dokupiły? 😏
Bo tak serio-serio - mało pajacyków, kaftaników, żadnych śpiochów... 🤔
W jakich masz rozmiarach ciuszki?
Ja liczę same 56-62 rozmiary
Pajacyki/spiochy-10
Body z krótkim i długim- 8
Bluzeczki- 3
Rampers- 1
Spodenki/polspiochy- 6
Kombinezon grubszy rozmiar 62- 1
Mam jeszcze kilka body w rozmiarze 62, ale ich nie liczę bo wydają się większe. Z tych ciuchów prawie nic nie kupowałam tylko dostałam od siostry lub kolezanek.
Znawcą nie jestem, bo to moje pierwsze, ale nasłuchałam sie rad, że pajacyki są super szczegolnie te rozpinane na suwak.Ona: 29l AMH: 5,9
endometrioza III lub IV stopień, jajowody drożne
On: 29l
morfologia 2% plemników, bardzo duża ilość
Starania od 02.2023
05, 06, 07. 2024: 3x IUI
09. 2024:start stymulacji
26.09 punkcja
24 dojrzałych
17 zapłodnionych
3 doba 12 zarodków
5 doba 3 ❄️ 4 jeszcze do obserwacji
6 doba zostały ostatecznie 3 ❄️
11.2024: przygotowania do transferu
29.11- tranfer zarodka 4AB
6.12- najpiękniejszy prezent na mikołajki, beta 206 8dpt
9.12- beta 1008
[/url]
-
Bbbuuu wrote:Hejo,
W jakich masz rozmiarach ciuszki?
Ja liczę same 56-62 rozmiary
Pajacyki/spiochy-10
Body z krótkim i długim- 8
Bluzeczki- 3
Rampers- 1
Spodenki/polspiochy- 6
Kombinezon grubszy rozmiar 62- 1
Mam jeszcze kilka body w rozmiarze 62, ale ich nie liczę bo wydają się większe. Z tych ciuchów prawie nic nie kupowałam tylko dostałam od siostry lub kolezanek.
Znawcą nie jestem, bo to moje pierwsze, ale nasłuchałam sie rad, że pajacyki są super szczegolnie te rozpinane na suwak.
Później przejrzę 62, może tam trafię jakieś pajacyki i śpiochy z zawyżoną rozmiarówką.Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Laparoskopia 🆗
Grudzień IVF:
AMH 3,5
11 🥚, 3 zarodki,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486
-
Hej:) właśnie wróciłam od położnej. Córeczka już ułożona główka w dół, nisko. U mnie dzisiaj z usg 33+5 a z OM 34+4.
U mnie wyprawka ciuszkowa wygląda tak:
Rozmiar 56:
12x bodziaki długi rękaw (głównie kopertowe)
7x bodziaki krótki rękaw
2x komplet dresowy
2x kaftanik
5x polspiochy
5x pajacy
1x kombinezon wełna merino
Wszystkie ciuszki sa głównie z HM, next i lindex
Na rozmiar 62 mam więcej ciuszków.
Mam też kilka sztuk z rozmiaru 50-sam HM.
Będąc w Polsce też kupiłam paczkę ciuszków nowych z hm na Vinted na rozmiar 44, ponieważ było duże zagrożenie wczesnym porodem przez łożysko przodujące ( na szczęście się podniosło 🙏) tutaj za 8 bodziakow i 8 polspichow zapłaciłam 35zl.
Hm wychodzi bardzo duży na tle np. Sinsay. Rozmiar 56 Sinsay odpowiada rozmiarowi 50 z Hm a nawet może być porównany do HM44 ze względu na to się te z hm się ładnie rozciągają..
Jakościowo uważam, że najlepsza jakość jest w next i lindex.
Kupowałam dużo używanych ciuszków na Vinted i po tych firmach naprawdę nie widać żadnego zużycia.. jestem pewna że odsprzedam za podobno cenę co kupiłam.
Mieszkam w kraju, gdzie temperatura latem nie przekracza 15*C więc u mnie wyprawka wiosenno/jesienna -
ReginaPhalange wrote:No to widzę, że jesteś już mega przygotowana
, zazdroszczę. Ja w powijakach, mam wszystkiego po trochę, ale nic nie pukładane do tego remont łazienki w trakcie 🙄. Termin masz na początek sierpnia?
Nie chce też kupować na siłę, bo wiem że przy pierwszym dziecku sporo dostaniemy. My też zawsze jak odwiedzaliśmy malucha w rodzinie czy u znajomych to dawaliśmy prezenty, a jak już rodzice pisali, że mają wszystko to kupowaliśmy pampersy i chusteczki które na pewno kiedyś się przydadzą 😜 albo dawaliśmy kartę do smyka.ReginaPhalange lubi tę wiadomość
Ona: 29l AMH: 5,9
Starania od 02.2023
26.09 punkcja
24 dojrzałych
17 zapłodnionych
3 doba 12 zarodków
9.12- beta 1008
[/url]
-
Domel98 wrote:Hej:) właśnie wróciłam od położnej. Córeczka już ułożona główka w dół, nisko. U mnie dzisiaj z usg 33+5 a z OM 34+4.
Rozmiar 56:
7x bodziaki krótki rękaw
2x komplet dresowy
2x kaftanik
5x polspiochy
5x pajacy
Będąc w Polsce też kupiłam paczkę ciuszków nowych z hm na Vinted na rozmiar 44, ponieważ było duże zagrożenie wczesnym porodem przez łożysko przodujące ( na szczęście się podniosło 🙏) tutaj za 8 bodziakow i 8 polspichow zapłaciłam 35zl.
Hm wychodzi bardzo duży na tle np. Sinsay. Rozmiar 56 Sinsay odpowiada rozmiarowi 50 z Hm a nawet może być porównany do HM44 ze względu na to się te z hm się ładnie rozciągają..
Kupowałam dużo używanych ciuszków na Vinted i po tych firmach naprawdę nie widać żadnego zużycia.. jestem pewna że odsprzedam za podobno cenę co kupiłam.
Mieszkam w kraju, gdzie temperatura latem nie przekracza 15*C więc u mnie wyprawka wiosenno/jesienna
O zazdroszczę, mnie lato męczy
Strzelam, że Norwegia?
Ja świeżym rodzicom polecam bodziaki z Lidla. Przerobiliśmy chyba wszystkie firmy i to było złoto. Duża dziura na główkę i człowiek się nie bał tego ubierać, że coś zrobi nie tak. Body kopertowe z kolei to udręka dla nas była, szybko się pozbyliśmy. Zapinanie tych napek przy wydzierającym się dziecku, masakra😁3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz."
.........
05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
12.2024 - nieplanowany naturals po przeleczeniu zakrzepicy żył głębokich.
-
Domel98 wrote:Hej:) właśnie wróciłam od położnej. Córeczka już ułożona główka w dół, nisko. U mnie dzisiaj z usg 33+5 a z OM 34+4.
Rozmiar 56:
7x bodziaki krótki rękaw
2x komplet dresowy
2x kaftanik
5x polspiochy
5x pajacy
Mieszkam w kraju, gdzie temperatura latem nie przekracza 15*C więc u mnie wyprawka wiosenno/jesiennachociaż rozum mi podpowiada „ogarnij się Kaśka masz pepco pod domem i zawsze twoj mąż może zejść i dokupić jeśli będzie trzeba 🤣
Ona: 29l AMH: 5,9
Starania od 02.2023
26.09 punkcja
24 dojrzałych
17 zapłodnionych
3 doba 12 zarodków
9.12- beta 1008
[/url]
-
Anuśla wrote:O zazdroszczę, mnie lato męczy
Strzelam, że Norwegia?
Ja świeżym rodzicom polecam bodziaki z Lidla. Przerobiliśmy chyba wszystkie firmy i to było złoto. Duża dziura na główkę i człowiek się nie bał tego ubierać, że coś zrobi nie tak. Body kopertowe z kolei to udręka dla nas była, szybko się pozbyliśmy. Zapinanie tych napek przy wydzierającym się dziecku, masakra😁
Ja na codzień mieszkam w Islandii i tutaj urodzi się córa ❤️
Taaak, zdecydowanie jak podglądam temperatury w Polsce, To Wam mega współczuję a z drugiej strony marzę o ciepełku ❤️
Też się trochę boję tych napów, ale skoro to pierwsze dziecko to wydają mi się i tak prostsze w obsłudze 🤭 jeżeli chodzi o śpiochy/pajace- to tutaj wszystkie mam na zamek 😇Bbbuuu lubi tę wiadomość
-
Rzelka wrote:Pajacyki - 2, kaftaniki - 5, koperty - 15, spodenki/półśpiochy - 23, body - 17.
Co byście dokupiły? 😏
Bo tak serio-serio - mało pajacyków, kaftaników, żadnych śpiochów... 🤔
Nic. Zobaczysz jaka opcja Wam najlepiej spasuje. Nam np wszyscy zachwalali pajace, mieliśmy te z napkami i ciężko było je zapinać bo córka nienawidziła i zmiany pieluchy i ubierania. Najlepszy był dla nas system body przed głowę, spodenki i finito😁 Więc moim zdaniem Twój zestaw jest git a jak czegoś braknie to przecież teraz sklepów jest od groma🙂KaFka lubi tę wiadomość
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
.........
-
Domel98 wrote:Ja na codzień mieszkam w Islandii i tutaj urodzi się córa ❤️
Taaak, zdecydowanie jak podglądam temperatury w Polsce, To Wam mega współczuję a z drugiej strony marzę o ciepełku ❤️
Też się trochę boję tych napów, ale skoro to pierwsze dziecko to wydają mi się i tak prostsze w obsłudze 🤭 jeżeli chodzi o śpiochy/pajace- to tutaj wszystkie mam na zamek 😇
Jejku jak bardzo zazdroszczę. Byliśmy w 2015, objechaliśmy całą wyspę, noclegi w namiocie, wyprawa życia 🙂 Ale Wasz dzieciaczek bedzie miał czyste powietrze 🙂Domel98 lubi tę wiadomość
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
.........
-
Anuśla wrote:Body kopertowe z kolei to udręka dla nas była, szybko się pozbyliśmy. Zapinanie tych napek przy wydzierającym się dziecku, masakra😁
Anuśla wrote:Nic. Zobaczysz jaka opcja Wam najlepiej spasuje. Nam np wszyscy zachwalali pajace, mieliśmy te z napkami i ciężko było je zapinać bo córka nienawidziła i zmiany pieluchy i ubierania. Najlepszy był dla nas system body przed głowę, spodenki i finito😁 Więc moim zdaniem Twój zestaw jest git a jak czegoś braknie to przecież teraz sklepów jest od groma🙂
Chociaż ściąganie spodenek przy każdym przewijaniu szczególnie na początku jak robi 10x dziennie też wydaje się upierdliwe...Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Laparoskopia 🆗
Grudzień IVF:
AMH 3,5
11 🥚, 3 zarodki,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486
-
Cześć. Ja dziś po wizycie. Niestety 1cm rozwarcia i odchodzący czop 😑 Trochę za wcześnie. Przykazanie lekarza to wiadomo: spoczynkowy tryb życia i dużo magnezu. Wytrzymać jeszcze ze dwa tygodnie. Nic więcej nie da się na tym etapie zrobić. Kolejna wizyta za dwa tygodnie, wtedy też pobranie gbs. Waga małego to 2200. Raczej będzie drobny bo w trzy tygodnie przybrał 400g. I chyba muszę w takim razie domówić ubranek na rozmiar 50 🫣
-
Milka1991 wrote:Cześć. Ja dziś po wizycie. Niestety 1cm rozwarcia i odchodzący czop 😑 Trochę za wcześnie. Przykazanie lekarza to wiadomo: spoczynkowy tryb życia i dużo magnezu. Wytrzymać jeszcze ze dwa tygodnie. Nic więcej nie da się na tym etapie zrobić. Kolejna wizyta za dwa tygodnie, wtedy też pobranie gbs. Waga małego to 2200. Raczej będzie drobny bo w trzy tygodnie przybrał 400g. I chyba muszę w takim razie domówić ubranek na rozmiar 50 🫣
Nie zauważyłam najpierw, który dziś tydzień i dzień jesteś.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca, 16:14
Milka1991, Bbbuuu lubią tę wiadomość
-
Milka1991 wrote:Cześć. Ja dziś po wizycie. Niestety 1cm rozwarcia i odchodzący czop 😑 Trochę za wcześnie. Przykazanie lekarza to wiadomo: spoczynkowy tryb życia i dużo magnezu. Wytrzymać jeszcze ze dwa tygodnie. Nic więcej nie da się na tym etapie zrobić. Kolejna wizyta za dwa tygodnie, wtedy też pobranie gbs. Waga małego to 2200. Raczej będzie drobny bo w trzy tygodnie przybrał 400g. I chyba muszę w takim razie domówić ubranek na rozmiar 50 🫣
Na grupie lipcowej czytałam, że jakaś mama chodzi z rozwarciem 3cm od 34 tygodnia i nadal nie urodziła, a chyba już jest w 38. Z ciekawości to tylko w tej ciąży taka niespodzianka czy wcześniej też tak było? -
ReginaPhalange wrote:Na grupie lipcowej czytałam, że jakaś mama chodzi z rozwarciem 3cm od 34 tygodnia i nadal nie urodziła, a chyba już jest w 38. Z ciekawości to tylko w tej ciąży taka niespodzianka czy wcześniej też tak było?
Dlatego też się tym nie stresuje. Co ma być to będzie 😉 Wcześniej szyjka była długa i zamknięta do samego dnia porodu, czyli najpierw w 37tc a potem w 40tcKaFka lubi tę wiadomość
-
Odczuwasz to jakoś? Czy dopiero na USG wyszło?3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
.........
-
Dziewczyny, doradźcie mi proszę. Kilka dni temu byłam w szkole rodzenia na warsztatach o noworodku. Pani prowadząca wyraźnie coś miała do mnie… wszystko czego nie dotknęłam było ŹLE. Ciagle było „Nie robimy tak jak Pani Kasiu”, „Pani Kasiuuu Źle”i tak przy wszystkich cały czas. Za to mój mąż który nie odróżnia body od pajacyka był ten cacy. Smutno mi się zrobiła jak podeszła do nas, męża pochwaliła za coś, mnie oczywiście o to samo skrytykowała i rzuciła tekstem „państwo się jakoś uzupelnia”. Wiem, hormony ciążowe, ale moja samoocena po takim szkoleniu poszła bardzo mocno w dół i po prostu zastanawiam się czy dzisiaj znowu tam iść 🥲. Zastanawiam się czy nie napisać e-maila do szefowej szkoły rodzenia o zaistniałej sytuacji. Sama mam starsze rodzeństwo i ich dzieciaki były mi często podrzucane i oczywiste jest to, że nieraz zmieniałam im pampersa czy nosiłam na rękach. Przez ostatnie szkolenie zaczęłam wątpić czy wgl nadaje się jako matka skoro wszystko jest ŹLE.Ona: 29l AMH: 5,9
Starania od 02.2023
26.09 punkcja
24 dojrzałych
17 zapłodnionych
3 doba 12 zarodków
9.12- beta 1008
[/url]
-
Anuśla wrote:Odczuwasz to jakoś? Czy dopiero na USG wyszło?
Czułam że coś jest nie tak i powiedziałam o tym lekarzowi przed badaniem. Od jakiegoś czasu miewałam takie krótkie bóle jak na okres i ból pleców na dole, plus kłucie i takie dziwne ciągnięcie w szyjce. Noi zamiast wydzieliny pojawiły się takie pojedyncze glutki