X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
Odpowiedz

🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞

Oceń ten wątek:
  • Bbbuuu Ekspertka

Wysłany: 9 lipca, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam ze szkoły rodzenia i każda z nas dostala torbę z jakimiś próbkami i pierdolami dla dziecka. Zgadnijcie kto dostał dwa razy większą od pozostałych 😒😏

Ona: 29l AMH: 5,9
    endometrioza III lub IV stopień, jajowody drożne
    On: 29l
    morfologia 2% plemników, bardzo duża ilość

Starania od 02.2023
    05, 06, 07. 2024: 3x IUI
    09. 2024:start stymulacji
    26.09 punkcja
    24 dojrzałych
    17 zapłodnionych
    3 doba 12 zarodków
    5 doba 3 ❄️ 4 jeszcze do obserwacji
    6 doba zostały ostatecznie 3 ❄️
    11.2024: przygotowania do transferu
    29.11- tranfer zarodka 4AB
    6.12- najpiękniejszy prezent na mikołajki, beta 206 8dpt
    9.12- beta 1008

preg.png[/url]
  • Sreberko Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbbuuu wrote:
    Właśnie wróciłam ze szkoły rodzenia i każda z nas dostala torbę z jakimiś próbkami i pierdolami dla dziecka. Zgadnijcie kto dostał dwa razy większą od pozostałych 😒😏
    Mąż? 😆

Bbbuuu, KaFka lubią tę wiadomość

👱 35 🧑36
    2017 A 🩷🤱 39+2
    2018 Z 🩷🤱34+2

07.2024 ciąża pozamaciczna 💔
    11.2024 biochem 💔

17.12.2024 🫄
    Widzimy się w sierpniu M 🩷

preg.png
  • Bbbuuu Ekspertka

Wysłany: 9 lipca, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Ja tam psikalam kikuta octeniseptem, jak mi położna pokazała i odpadł szybciutko. Albo też pielęgnacja na sucho, żeby nie smarować niczym po zmianie pieluchy i wpedzilam tym córkę w okropne odparzenia. A wystarczyło po prostu po każdej zmianie pieluchy smarnac linomagiem. Tak że mądrości wokół nas mnóstwo i trzeba znalezc złoty środek.
    Mi z kolei ta moja ze szkoły rodzenia mówi że octanisept to zło i czyścić patyczkiem do uszu z granuseptem i najlepszą na wszystkie odparzenia jest mąka ziemniaczana. 😂🤣

Starania od 02.2023
    26.09 punkcja
    24 dojrzałych
    17 zapłodnionych
    3 doba 12 zarodków
    9.12- beta 1008

preg.png[/url]
  • Bbbuuu Ekspertka

Wysłany: 9 lipca, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sreberko wrote:
    Mąż? 😆
    Oj niestety były to zajęcia z karmienia piersią bez panów. Jednak myślę, że mój Maciek i tak by sobie lepiej poradził ode mnie gdyby tylko byl 🤣.

KaFka lubi tę wiadomość

Starania od 02.2023
    26.09 punkcja
    24 dojrzałych
    17 zapłodnionych
    3 doba 12 zarodków
    9.12- beta 1008

preg.png[/url]
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbbuuu wrote:
    Dziękuję bardzo sreberko za radę. Napisałam e-maila grzecznie i stanowczo, że raczej nie będę uczestniczyć w tych zajęciach ze względu na prowadzącą i wyjaśniłam dlaczego. Dostałam odpowiedź, że pani prowadzącej będzie bardzo przykro jeśli się nie pojawię i im jako szkole tak samo. Liczy się dla nich profesjonalizm i starają się chwalić ojców jak najbardziej żeby uwierzyli w siebie. Takie blablabla….

Komentarz był również że pani prowadząca mogła się źle czuć przez upały co były xd 🤣
    Co za idiotyczne tłumaczenie. A matki nie muszą wierzyć w siebie? Odpisującej chyba też upał zaszkodził...

Dusia - ja bym jednak po ugryzieniu psa brała antybiotyk. To są naprawdę paskudne rany. Już nie chodzi o ból czy bliznę, ale ryzyko z tym związane.

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

preg.png
  • Bbbuuu Ekspertka

Wysłany: 9 lipca, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:
    Co za idiotyczne tłumaczenie. A matki nie muszą wierzyć w siebie? Odpisującej chyba też upał zaszkodził...

Dusia - ja bym jednak po ugryzieniu psa brała antybiotyk. To są naprawdę paskudne rany. Już nie chodzi o ból czy bliznę, ale ryzyko z tym związane.
    No dokładnie. Tym bardziej, ze mój mąż jak wyszedł z szkoły rodzenia to cały obrósł w piórka, bo był gwiazdą spotkania, a ja sobie mówiłam nigdy więcej tam nie pójdę… Wtedy mi się odechciało wszystkiego, bo po co szykować wyprawkę, łykać te wszystkie suplementy i pamiętać o wizytach skoro i tak mój mąż jest tak wspaniały, a ja nie.
    Btw
    Mój mąż jest tak wspaniały że w piątek wysłałam mu wanienkę i termometr na podczerwień na allegro żeby zamówił i do tej pory tego nie ogarnąl i też wgl nie wie co mamy w szafie dla małego. 🤣
    Dzisiaj też na wstępie ta baba mówiła, że jest dumna z naszych partnerów/ mężów jak oni sobie wspaniale radzili podczas ostateniego spotkania i powinniśmy z korzystać ile się da 😆 Przypadek, nie sądzę.

Starania od 02.2023
    26.09 punkcja
    24 dojrzałych
    17 zapłodnionych
    3 doba 12 zarodków
    9.12- beta 1008

preg.png[/url]
  • Sreberko Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo, trzeba wspierać ojców i zachęcać ich do aktywnej opieki nad noworodkiem, ale nie róbmy z nich superbohaterów. Nam nikt medalu nie daje za wychowywanie dziecka, za zarwane noce, poranione krocze, pocięte brzuchy, a wręcz przeciwnie - czasem oczekiwania z kosmosu wzięte. Partner jest pełnoprawnym rodzicem. Wiadomo, na początku maluszek bardziej potrzebuje mamy, ale z wiekiem to się zaciera.

KaFka, Dysia08, Bbbuuu lubią tę wiadomość

👱 35 🧑36
    2017 A 🩷🤱 39+2
    2018 Z 🩷🤱34+2

07.2024 ciąża pozamaciczna 💔
    11.2024 biochem 💔

17.12.2024 🫄
    Widzimy się w sierpniu M 🩷

preg.png
  • ReginaPhalange Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sreberko wrote:
    Wiadomo, trzeba wspierać ojców i zachęcać ich do aktywnej opieki nad noworodkiem, ale nie róbmy z nich superbohaterów. Nam nikt medalu nie daje za wychowywanie dziecka, za zarwane noce, poranione krocze, pocięte brzuchy, a wręcz przeciwnie - czasem oczekiwania z kosmosu wzięte. Partner jest pełnoprawnym rodzicem. Wiadomo, na początku maluszek bardziej potrzebuje mamy, ale z wiekiem to się zaciera.

Dokładnie- jest pełnoprawnym rodzicem i co z tego, jak mam wrażenie, że dla starszego pokolenia nieważne co by facet robił to i tak dostanie medal, pochwalę itp., a matka? Ma ogarniać dziecko, pracować i myśleć tylko o rodzinie bo to jej obowiązek i tyle, nikt za to nie chwali niestety. Jeszcze jak się trafi na jakieś starsze położne w szpitalu to ci powiedzą, że naturalnie wszystko powinnaś wiedzieć co i jak z dzieckiem robić, a jak zrobisz jak ci pasuje to ci powiedzą, że źle.

Polecam nikogo nie słuchać tylko siebie, bo inaczej można oszaleć. Co kobieta to inna rada, inne podejście. Dla mnie jest mąż i ja i metody prób i błędów, aż coś na dziecko zadziała - to jest ten instynkt macierzyński, tygodnie cieżkiego docierania się i poznawania. 🫡

KaFka, Dysia08, Bbbuuu lubią tę wiadomość

• Zielona2024 Koleżanka

Wysłany: 9 lipca, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dysia08 wrote:
    Przykre to . Żeby tak kobieta kobiecie robiła i to ktoś kto za zadanie ma wspierać młode matki. Sam fakt ,że formułowania wypowiedzi w taki sposób już stawia wątpliwość czy ta Pani nadaje się do prowadzenia zajęć. Używanie zwrotów jak źle , niepoprawnie ,niedobrze niczemu nie służy . To jest przecież szkoła jakby nie patrzeć , więc to ta Pani ma za zadanie pokazać jak zmienić technikę karmienia , jak prawidłowo przewinąć itd . Przykro mi ,że zostałaś tak potraktowana. Ja bym więcej nie poszła ,bo szkoda kasy i nerwów . Szkole rodzenia można zmienić , zajęcia są też on line i mnóstwo poradników w sieci.

Ja niestety miałam bardzo niemiła przygodę i właśnie leżę w domu. Jestem zła i smutna. Wczoraj po odprowadzeniu synka do przedszkola pogryzł mnie pies. Zaatakował bez przyczyny . Facet miał tego psa na smyczy ,ale regulowanej i rozmawiał przez telefon . Pies doskoczył do mnie . Oslonilam odruchowo brzuch i chciałam się cofnąć ,ale niestety pies zdążył chwycić mnie za nogę i zrobić ranę szarpaną. Była policja ,pogotowie , szycie w szpitalu. Na szczęście jestem już po tym szczepieniu 3w1 i mam ochronę przed tężcem . Pies podobno szczepiony ,więc ryzyko wścieklizny niskie . Mimo wszystko muszę leżeć ,a rana boli . Miałam w tym tygodniu ruszyć z wyprawką w kontekście takich przygotowań jak torba do szpitala , pranie pościeli , prasowanie itd . Chciałam mieć to z głowy . Teraz leże, bo to musi się goić na dodatek chirurg mówił ,że może się to " babrać" ,bo psy zębów nie myją i takie rany lubią ropieć i długo się regenerować. Boli mnie to ,ale nie chce brać leków ze względu na ciążę .
    Współczuję tego pogryzienia :( ja sama strasznie boję się psów od momentu, kiedy pies babci - który nigdy nic nikomu nie zrobił - próbował mnie ugryźć jak byłam dzieckiem - taka trauma została, jak widzę psa, nawet na smyczy, przechodzę na drugą stronę ulicy :/ trzymam kciuki żebyś szybko wydobrzała ♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca, 19:15

preg.png
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbbuuu wrote:
    Mi z kolei ta moja ze szkoły rodzenia mówi że octanisept to zło i czyścić patyczkiem do uszu z granuseptem i najlepszą na wszystkie odparzenia jest mąka ziemniaczana. 😂🤣

No właśnie nie wiem o co chodzi z tym octeniseptem teraz 😁 U nas się sprawdził super.
    Jeśli chodzi o odparzenia to tak mąka jest najlepsza. Mnie chodzi o profilaktykę żeby im zapobiegać. To najlepszy linomag po każdej zmianie.

Kreska41 lubi tę wiadomość

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
    .........
    05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
    12.2024 - nieplanowany naturals po przeleczeniu zakrzepicy żył głębokich.

202508227451.png
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra z tym psem! Ja kocham zwierzęta, miałam psa od dziecka, ale nic mnie tak nie wkurza jak obcy pies podbiegający do mojej nogi bo właściciel smyczy nie skrócił. A to się zdarza prawie codziennie. Chyba zacznę zwracać uwagę...

Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    .........

202508227451.png
  • Dysia08 Koleżanka

Wysłany: 9 lipca, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Masakra z tym psem! Ja kocham zwierzęta, miałam psa od dziecka, ale nic mnie tak nie wkurza jak obcy pies podbiegający do mojej nogi bo właściciel smyczy nie skrócił. A to się zdarza prawie codziennie. Chyba zacznę zwracać uwagę...
    Wiesz mnie ugryzł w kolano . Ale ja dosłownie 3 minuty wczensiej przechodziłam tam z dzieckiem swoim. Zdążyłam tylko odprowadzić syna i wyjść na ulicę. Gdyby ten pies skoczył tak na jakieś dziecko czy złapał je za brzuch ,udo...

Bbbuuu- z tą szkoła rodzenia to jakieś jaja. Co ta torba miała wynagrodzić ? Ktoś zachował się niekompetentnie i darmowe próbki nie odratuja wizerunku .

Niestety to co większość z Was pisze tu powyżej to jest racja i przykra rzeczywistość. Ojców ,którzy zajmują się własnymi dziećmi to się kreuje na bohaterów. Nawet jeśli nie robią niczego szczególnego to są zawsze traktowani wyjątkowo . Jednak tego samego zachowania nie ma w stosunku do kobiet . I ( o zgrozo!)
    to najczęściej kobiety kobietom robią wyrzuty ,przytyki , uwagi.
    Jak u Was z imionami dla dzieci ? Wszystkie macie już wybrane na 100 procent? Są jeszcze osoby co się wahają ? Dajecie drugie ?

• KaFka Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny co tam, jak tam? 🙂 Trochę mnie nie było, ale już nadrabiam.

Anuśla jeszcze raz dzięki ❤️ mega mi się przydał Twój plik wyprawkowy. Mam tylko pytanie o termometr. Jaki model? Termoscan 7, Termoscan 3, termoscan 7+ connect, termoscan 5 itd.🫣 Może pamiętasz ?
    Ps. Mąż znalazł śrubki?😉

osiecka89 i jak biodra? Ja miałam z tym problem od świąt do połowy Maja. Oszaleć szło, ledwo nogami pod wieczór ciągałam. Najśmieszniejsze w tym jest to, że jak pogadam z fizjoterapeutką na szkole rodzenia o moim problemie to na drugi dzień mi przeszło i obyło się bez żadnych ćwiczeń 😅

Smerfetkaa ciężkie pytanie z tym w czym będzie spał. Nie mam pojęcia bo nie wiem jaka będzie pogoda jak wyjdziemy ze szpitala😅

Rzelka podziwiam za pracę prawie na końcówce ciąży, jak Ty dajesz radę ?🤯
    Ja już jestem na końcówce prania i prasowania uff..

Bbbuuu też myślałam, żeby na początku tak rozwiązać ten problem. Kocyk i zabawki👍

Osiecka89 no i teraz mam mętlik w głowie 😂 i metraż podobny. No cóż chyba zamówie tą mate co polacala Anuśla.

Domel98 to stresa miałaś przez to łożysko 😮 dobrze, że już jest dobrze i że mała ustawina głową w prawidłową stronę (i tak wiem , że dzieci mogą zrobić psikusa i się obrócić, jednak będę trzymać kciuki, żeby tak zostało jeśli planujesz poród Sn☺️)

Bbbuuu "ryczę" z tego "ogarnij się...'' 🤣
    Co do prowadzącej to uważam tak samo jak Sreberko. Już czytając Twój wpis mi się ciśnienie podniosło 😤 dobrze, że odpisałaś swoją sytuację i odczucia, może coś z tą babą zrobią. Broda do góry mała, będziesz super mamą! A tą Panią się nie przejmuj.

Dysia09 😱 ale jazda. Współczuję bardzo i to jeszcze teraz. Trzymaj się tam i dochodz jak najszybciej do zdrowia. Niech rana się szybko goi🥺

Sreberko zgadza się z tym początkiem, że dziecko potrzebuje najbardziej mamy, a w tym czasie tata powinien zajmować się mamą. Śniadanie, zmywanie itp. Niby nic, a zawsze coś.

Anuśla tak trzeba reagować. Tak samo jak w drugą stronę, nie powinno się głaskać obcych psów bez zgody właściciela.

Dobra, nadrobiłam wszystko 🙂 i miałam coś jeszcze napisać, ale już zapomniałam 🫣☺️

A tak wgl to jak to robocie, że w jednej wiadomości cytujcie kilku użytkowników?🤔

• Anuśla Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dysia08 wrote:
    Wiesz mnie ugryzł w kolano . Ale ja dosłownie 3 minuty wczensiej przechodziłam tam z dzieckiem swoim. Zdążyłam tylko odprowadzić syna i wyjść na ulicę. Gdyby ten pies skoczył tak na jakieś dziecko czy złapał je za brzuch ,udo...

Bbbuuu- z tą szkoła rodzenia to jakieś jaja. Co ta torba miała wynagrodzić ? Ktoś zachował się niekompetentnie i darmowe próbki nie odratuja wizerunku .

Niestety to co większość z Was pisze tu powyżej to jest racja i przykra rzeczywistość. Ojców ,którzy zajmują się własnymi dziećmi to się kreuje na bohaterów. Nawet jeśli nie robią niczego szczególnego to są zawsze traktowani wyjątkowo . Jednak tego samego zachowania nie ma w stosunku do kobiet . I ( o zgrozo!)
    Jak u Was z imionami dla dzieci ? Wszystkie macie już wybrane na 100 procent? Są jeszcze osoby co się wahają ? Dajecie drugie ?

Nad tym się zastanawiałam. Przykladowo dziecko zostanie ugryzione w nogę. Człowiek chce biec do domu, opatrzyć ranę a przecież policję trzeba wezwać. Czy karetka do takiego przypadku przyjedzie?

U nas Łucja na 100%, drugie imię Maria, po mojej chrzestnej, która zmarła w zeszłym roku.

7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    .........

202508227451.png
  • KaFka Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dysia08 wrote:

Ja nie mam wybranego 🙈

• Bbbuuu Ekspertka

Wysłany: 9 lipca, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dysia08 wrote:

Zawartość mojej torby mocno wyróżniała się w stosunku do innych dziewczyn. Dostałam aż 4 smoczki, 2 butelki, książeczki, całe opakowanie supli femibion 3. Do tego mnóstwo próbek kremów, maści, kaszek, płynów do prania, jakieś osłonki na brodawki, pieluchy tetrowe, ogólnie multum wszystkiego. Fajnie, że dostałam dużo rzeczy tylko szkoda, że prowadząca nie wyciągnęła żadnych wniosków i nie powiedziała coś w stylu przepraszam lub bardzo jej przykro, że tak się poczułam 😏 Dla mnie to by było o wiele lepsze niż dawanie mi tak dużej torby gdy wszystkie inne uczestniczki dostały takie same. Jednak czego to nie wymyślą żebym tylko nie wystawiła słabej oceny w google.

Tak, będzie Adam po moim dziadku i pradziadku męża. Staś fajnie by się nadawał po ukochanym dziadku mojego męża który zmarł chwilę po naszym ślubie, ale teraz co 4 chłopiec mam wrażenie, że ma tak na imię. Nie dajemy drugiego imienia, bo nawet nie mamy pomysłu jakie by mogło być.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca, 23:27

Starania od 02.2023
    26.09 punkcja
    24 dojrzałych
    17 zapłodnionych
    3 doba 12 zarodków
    9.12- beta 1008

preg.png[/url]
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaFka wrote:

[...]

A tak wgl to jak to robocie, że w jednej wiadomości cytujcie kilku użytkowników?🤔

Dzisiaj już pierwszy dzień wolnego 🥳
    A dawałam radę w miarę normalnie. Ostatnie dwa tygodnie już czułam, że chodzenie do pracy i z powrotem piechotą (około 2km w jedną stronę) mnie trochę męczy i brzuch zaczyna ciągnąć, ale jeszcze przechodziłam. No i zaczęłam wolniej pracować, robić błędy, ciągle miałam coś do poprawienia, czyli to już czas na koniec pracy. Wczoraj już się pożegnałam i z ulgą zaczęłam urlop.

Ja robię cytuj, kopiuję dany post, potem przechodzę do kolejnego i cytuję, wklejam poprzedni i kopiuję te dwa itd. Trochę uciążliwe, ale wolę tak niż pisać kilka postów z pojedynczymi cytatami.

Bbbuuu lubi tę wiadomość

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

preg.png
  • Dysia08 Koleżanka

Wysłany: 10 lipca, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Nad tym się zastanawiałam. Przykladowo dziecko zostanie ugryzione w nogę. Człowiek chce biec do domu, opatrzyć ranę a przecież policję trzeba wezwać. Czy karetka do takiego przypadku przyjedzie?

U nas Łucja na 100%, drugie imię Maria, po mojej chrzestnej, która zmarła w zeszłym roku.
    No myślę ,że karetka musi przyjechać . Jeszcze w przypadku dziecka przy takim większym psie to mogą być poważne konsekwencje takiego ugryzienia. Musi to zobaczyć chirurg i ocenić czy jest to do szycia. Ja ze stresu i bólu wróciłam do przedszkola ,żeby poprosić panie o dezynfekcję . Panie wyjęły apteczkę i jak podciągnęłam spodnie to dopiero zobaczyłam krew i wypadające ze spodni kawałki mojej skóry . I wtedy zrobiło mi się trochę słabo ,więc cieszyłam się ,że jestem w tym przedszkolu ,bo Panie mnie położyły w sali i dały mi wody . Wezwały pogotowie od razu , a pogotowie powiadomiło policję z miejsca. Trochę byłam zaskoczona ,bo się zrobiła z tego akcja na pół osiedla 😅
    Ale z drugiej strony nikt nie bagatelizował problemu i nie zostawił mnie z tym samej. Nikt nie zignorował też tej sytuacji mówiąc ,że to tylko piesek i pewnie się wystraszył. Dobrze ,że ten pies jest pod obserwacją,bo jednak ryzyko tego ,że mógł ugryźć nawet jakieś dziecko jakby Panie z dziećmi gdzieś wychodziły.

Bbbuuu- właśnie o to chodzi ,że fajne te gadżety ,ale niesmak pozostał . Myślę ,że gdybyś dostała taka sama torbę jak reszta ,ale Pani podeszłaby po zajęciach i wprost powiedziała ,że przeprasza ,że nie wiedziała ,że mogłaś poczuć się źle, że ona wyciągnie z tego lekcje. Porozmawiała szczerze twarzą w twarz.

U nas imię jest wybrane od dawna, obyło się nawet bez większego marudzenia rodziny😅 Tylko moja mama miała inną wizję oczywiście i musiała dać znać ,że jej nie bardzo się podoba to co wybraliśmy. A tak mnie to denerwuje jak mi się ktoś wtrąca i chce za nas wybrać.
    U nas będzie Ernest. 🙂

• Dysia08 Koleżanka

Wysłany: 10 lipca, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaFka wrote:
    Ja nie mam wybranego 🙈
    Chcesz dać imię dopiero jak zobaczysz już dzidziusia ? Czy macie z mężem inne ,odmienne pomysły i nie ma porozumienia ?
    Moja kuzynka czekała z gotową pulą imion ,żeby zobaczyć córkę i zdecydować co najbardziej pasuje.

KaFka lubi tę wiadomość

• Anuśla Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaFka wrote:
    Hej dziewczyny co tam, jak tam? 🙂 Trochę mnie nie było, ale już nadrabiam.

Anuśla jeszcze raz dzięki ❤️ mega mi się przydał Twój plik wyprawkowy. Mam tylko pytanie o termometr. Jaki model? Termoscan 7, Termoscan 3, termoscan 7+ connect, termoscan 5 itd.🫣 Może pamiętasz ?
    Ps. Mąż znalazł śrubki?😉

osiecka89 i jak biodra? Ja miałam z tym problem od świąt do połowy Maja. Oszaleć szło, ledwo nogami pod wieczór ciągałam. Najśmieszniejsze w tym jest to, że jak pogadam z fizjoterapeutką na szkole rodzenia o moim problemie to na drugi dzień mi przeszło i obyło się bez żadnych ćwiczeń 😅

Smerfetkaa ciężkie pytanie z tym w czym będzie spał. Nie mam pojęcia bo nie wiem jaka będzie pogoda jak wyjdziemy ze szpitala😅

Bbbuuu też myślałam, żeby na początku tak rozwiązać ten problem. Kocyk i zabawki👍

Osiecka89 no i teraz mam mętlik w głowie 😂 i metraż podobny. No cóż chyba zamówie tą mate co polacala Anuśla.

Domel98 to stresa miałaś przez to łożysko 😮 dobrze, że już jest dobrze i że mała ustawina głową w prawidłową stronę (i tak wiem , że dzieci mogą zrobić psikusa i się obrócić, jednak będę trzymać kciuki, żeby tak zostało jeśli planujesz poród Sn☺️)

Bbbuuu "ryczę" z tego "ogarnij się...'' 🤣
    Co do prowadzącej to uważam tak samo jak Sreberko. Już czytając Twój wpis mi się ciśnienie podniosło 😤 dobrze, że odpisałaś swoją sytuację i odczucia, może coś z tą babą zrobią. Broda do góry mała, będziesz super mamą! A tą Panią się nie przejmuj.

Dysia09 😱 ale jazda. Współczuję bardzo i to jeszcze teraz. Trzymaj się tam i dochodz jak najszybciej do zdrowia. Niech rana się szybko goi🥺

Sreberko zgadza się z tym początkiem, że dziecko potrzebuje najbardziej mamy, a w tym czasie tata powinien zajmować się mamą. Śniadanie, zmywanie itp. Niby nic, a zawsze coś.

Anuśla tak trzeba reagować. Tak samo jak w drugą stronę, nie powinno się głaskać obcych psów bez zgody właściciela.

Dobra, nadrobiłam wszystko 🙂 i miałam coś jeszcze napisać, ale już zapomniałam 🫣☺️

Cieszę się, że plik się przydał 🙂 Wiesz co, sprawdzam go i nie jest napisany jaki to numer ale jak patrzę w necie to najbardziej podobny do tego 7. Brałabym najnowszy na rynku po prostu.

Dysia, kawałki skóry?? Nawet jak to czytam to mi słabo 🫣 Facet chodzi z agresywnym psem bez kagańca, porażka po prostu... Ja myślę, że mogłabyś go do sądu podać, ale wiem jak to wygląda w ciąży, człowiek nie ma zdrowia i siły żeby się użerać.

Co do imienia to my z pierwszą córka nie mówiliśmy nikomu. Nudzili nas strasznie ale byliśmy nieugięci, bo wiedzieliśmy że będą komentarze, a po co nam one... Dowiedzieli się wraz ze zdjęciem noworodka 😁Okazało się że teściom sie za bardzo nie podobało, teraz za to teściowej się bardzo podoba, a teść zaakceptował. I nikt już sobie nie wyobraża, żeby miała inaczej na imię🙂

KaFka lubi tę wiadomość

7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    .........

202508227451.png
‹‹ 357 358 359 360 361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ