X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
Odpowiedz

🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞

Oceń ten wątek:
  • Sreberko Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię dla trzeciej córki mąż miał wybrane od lat. W ogóle nie brał pod uwagę możliwości posiadania syna i nawet nie chciał rozmawiać o potencjalnych imionach dla chłopca. Po pierwszych prenatalnych jak pani dr powiedziała, że dziewczynka to miał dosłownie łzy radości w oczach. Czekamy na Matyldę ❤️

Dysia08, Anuśla, Bella93, KaFka lubią tę wiadomość

👱 35 🧑36
    2017 A 🩷🤱 39+2
    2018 Z 🩷🤱34+2

07.2024 ciąża pozamaciczna 💔
    11.2024 biochem 💔

17.12.2024 🫄
    Widzimy się w sierpniu M 🩷

preg.png
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natchnienie imionowe dopadło męża, a ja nie miałam żadnych alternatyw. Potem zaczęłam szukać innych imion i choć znalazłam dwa, to to jedno od męża już się tak osłuchało, że już mi żadne inne nie pasuje, chociaż na początku byłam bardzo na nie.
    Moja mama rwie włosy z głowy i suszy mi głowę przy każdej okazji, teściowej też się nie podoba, ale poza nimi wszyscy mówią, że ok. 😉

Poprosiłam wczoraj męża, żeby przyniósł z garażu pudełko, w którym dostałam laktator, wyparzacz do butelek i jeszcze jakieś bzdety. Przyniósł, ale zupełnie nie to, tylko pudło w kolejną porcją ubranek 😂 ja nie wiem co ta moja siostra, ona chyba nie prała ubrań tylko kupowała nowe. No ale przynajmniej znalazłam trochę śpiochów, czyli tego czego mi trochę brakowało.

Dysia08, Bbbuuu, Britta, KaFka lubią tę wiadomość

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

preg.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy którejś z Was odchodzi już czop ? Albo ma któraś rozwarcie ? U mnie cały czas powoli odchodzi i szyjka kłuje...Na szczęście już wszystko spakowane, domowilam tylko parę ubranek na 50

Mój młody będzie Wojciech, ja chciałam inne imię ale poddałam się bo pierwsze dwa ja wybierałam 😅

Sreberko lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Bbbuuu Ekspertka

Wysłany: 10 lipca, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja mam jeszcze pytanko o majtki poporodowe. Ile kupujecie sztuk i ile bierzecie do szpitala? Ile kupiłyście podkładów poporodowych?

Ja mam póki co 2 pary wielorazowych siateczkowych horizon i 20 sztuk podkładów. Plus podpaski do zwykłych majtek. Czy tyle styknie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca, 16:31

Ona: 29l AMH: 5,9
    endometrioza III lub IV stopień, jajowody drożne
    On: 29l
    morfologia 2% plemników, bardzo duża ilość

Starania od 02.2023
    05, 06, 07. 2024: 3x IUI
    09. 2024:start stymulacji
    26.09 punkcja
    24 dojrzałych
    17 zapłodnionych
    3 doba 12 zarodków
    5 doba 3 ❄️ 4 jeszcze do obserwacji
    6 doba zostały ostatecznie 3 ❄️
    11.2024: przygotowania do transferu
    29.11- tranfer zarodka 4AB
    6.12- najpiękniejszy prezent na mikołajki, beta 206 8dpt
    9.12- beta 1008

preg.png[/url]
  • Sreberko Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbbuuu wrote:
    Dziewczyny, ja mam jeszcze pytanko o majtki poporodowe. Ile kupujecie sztuk i ile bierzecie do szpitala? Ile kupiłyście podkładów poporodowych?

Ja mam póki co 2 pary wielorazowych siateczkowych horizon i 20 sztuk podkładów. Plus podpaski do zwykłych majtek. Czy tyle styknie?
    Majtek mam 4 sztuki. Można je prać, więc nawet w domu będę z nich korzystać. Dużych podkładów też 20 i paczkę zwykłych podpasek jeszcze sprzed ciąży.

👱 35 🧑36
    2017 A 🩷🤱 39+2
    2018 Z 🩷🤱34+2

11.2024 biochem 💔

17.12.2024 🫄

preg.png
  • Sreberko Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Dziewczyny, a czy którejś z Was odchodzi już czop ? Albo ma któraś rozwarcie ? U mnie cały czas powoli odchodzi i szyjka kłuje...Na szczęście już wszystko spakowane, domowilam tylko parę ubranek na 50

Mój młody będzie Wojciech, ja chciałam inne imię ale poddałam się bo pierwsze dwa ja wybierałam 😅
    Co do rozwarcia nie wiem, ale szyjka się skraca i ostatnio była już lejkowata. Skurcze coraz częściej mam, kłucie w pochwie i bolesne prądy też. Zobaczymy we wtorek na wizycie co tam słychać u M i jak sytuacja z podwoziem 😄

Milka1991 lubi tę wiadomość

👱 35 🧑36
    2017 A 🩷🤱 39+2
    2018 Z 🩷🤱34+2

11.2024 biochem 💔

17.12.2024 🫄

preg.png
  • Kreska41 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystkie imiona miały być "po kims".
    I tak mamy Izabelę ( Bella ze Zmierzchu, Izi z Chirurgów, Łęcka z Lalki)
    Później miało być coś krótkiego,pięknego i była Róża z Tygrys i Róża Małgorzata Musierowicz, Rossie z Titanica 🥺Niestety życie nie pozwoliło mi wołać do niej Rossie. Wracam do niej tylko w snach...
    A teraz będzie.. Nie powiem.
    Ale też "po kims/po czyś"
    Coś znaczy.

KaFka lubi tę wiadomość

12.12.2019- 4kg,54cm- zdrowa Izabela!
    03.10.202💔 3480g,58cm,38tc Różyczka.👼😭
    Mutacje hetero pai1 i mthfr1
    12.12.24--->II 🤰
    8.02.25----> I prenatalne. Bez zastrzeżeń!
    22.08.2025---> termin 🙏
    Heparyna,acard,metylowany kwas foliowy,...duphrason,
    Nie da się zastąpić utraconego dziecka. Ale wiarą w Niego jest niezłomna. Kocham Was dzieci !

Świat rozsypal się jak cienkie lustro. Na miliony kawałków a ja trwam.

Boże,dlaczego wymyśliłeś los człowieka który musi iść przez życie sam? Całkiem Sam.
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbbuuu wrote:

Ja mam 5 tych jednorazowych i na razie nie dokupuje. Pamiętam że bardzo mnie wkurzały i szybko przeszłam na swoje zwykłe bawełniane. Podpasek mam dwie paczki i zobaczę po porodzie czy trzeba będzie dokupować. To zależy od intensywności krwawienia bo to różnie jest

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Sreberko Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kreska41 wrote:
    U nas wszystkie imiona miały być "po kims".
    I tak mamy Izabelę ( Bella ze Zmierzchu, Izi z Chirurgów, Łęcka z Lalki)
    Później miało być coś krótkiego,pięknego i była Róża z Tygrys i Róża Małgorzata Musierowicz, Rossie z Titanica 🥺Niestety życie nie pozwoliło mi wołać do niej Rossie. Wracam do niej tylko w snach...
    A teraz będzie.. Nie powiem.
    Ale też "po kims/po czyś"
    Coś znaczy.
    Przytulam z całych sił 😥 bo nic więcej mądrego nie da się napisać.

Kreska41 lubi tę wiadomość

👱 35 🧑36
    2017 A 🩷🤱 39+2
    2018 Z 🩷🤱34+2

11.2024 biochem 💔

17.12.2024 🫄

preg.png
  • Sreberko Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Ja mam 5 tych jednorazowych i na razie nie dokupuje. Pamiętam że bardzo mnie wkurzały i szybko przeszłam na swoje zwykłe bawełniane. Podpasek mam dwie paczki i zobaczę po porodzie czy trzeba będzie dokupować. To zależy od intensywności krwawienia bo to różnie jest
    To ja uwielbiałam te siateczkowe.

👱 35 🧑36
    2017 A 🩷🤱 39+2
    2018 Z 🩷🤱34+2

11.2024 biochem 💔

17.12.2024 🫄

preg.png
  • Dysia08 Koleżanka

Wysłany: 10 lipca, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:

Teraz nie odchodzi ,ale odchodził mi w pierwszej ciąży w 37 tyg 4 dzień . I generalnie przenosiłam ciążę 😅 Myślałam ,że jak odejdzie czop to akcja lada dzień ,ale nic się nie rozkręciło . Natomiast to było w moim przypadku. Musisz się oszczędzać mocno ,żeby dotrzeć do tego 36. Lekarz nie dał Ci skierowania do szpitala ?

Ja jestem po wizycie . Powiem Wam ,że z tą nogą wejść na ten fotel do badania było wyjątkowo ciężko😅 Natomiast wszystko jest ok , szyjka długa i zamknięta. Całe szczęście ,że ta sytuacja nie odbiła się jakoś na ciąży.Dzisiaj 32+5 i synek waży 2400 już. Myślę ,że to 56 będzie noszone tylko w szpitalu znowu 😅

Milka1991, KaFka lubią tę wiadomość

• ReginaPhalange Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:

Ja ostatnio jak byłam to szyjka się skróciła u mnie do jakoś 2,5, ale trzyma. Od paru dni czuje małego nisko, prądy mnie często przechodzą, no mam wrażenie, że on tam wali mnie w szyjkę. Twardnienia częste, ale to już od dawna. Czasami mam większe ilości śluzu, ale czy to czop to nie mam pojęcia. 🤷. Wizyta dopiero za dwa tygodnie, bo dopiero byłam :/

• Anuśla Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 4 majtki siatkowane i podkłady (podpaski z Belli). Przy pierwszym porodzie miałam jednorazowe fizelinowe i kazali to wyrzucić,.dali siatkowane. Jednorazowe nie oddychają a to ważne po porodzie. Wkładki trzeba zmieniać często ( ze względów higienicznych ). Ja dostałam w szpitalu zjebke że za rzadko zmieniam więc przezornie kupiłam 3 paczki.

Kłucia w pochwie to od połowy ciąży się przytrafiają, więc nie skupiałabym się na tym. Natomiast nie mam pojęcia jak wygląda odchodzący czop. To są jakieś strzępki czegoś?

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
    .........
    05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
    12.2024 - nieplanowany naturals po przeleczeniu zakrzepicy żył głębokich.

202508227451.png
  • ReginaPhalange Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbbuuu wrote:

Ja poleciałam tym razem i kupiłam sobie zestaw chłodzących podkładów z Frida Mom i tam w zestawie są fajne majtki poprodowe plus dokupiłam w Rossmann dwie pary.

KaFka lubi tę wiadomość

• Sreberko Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czop wygląda jak ciągliwe białko kurze, ale podbarwione krwią. Nie da się go pomylić ze śluzem.
    U mnie młoda nadal głową w żebrach siedzi i jak mi wetknie nóżkę w krocze to klękajcie narody 😄

👱 35 🧑36
    2017 A 🩷🤱 39+2
    2018 Z 🩷🤱34+2

11.2024 biochem 💔

17.12.2024 🫄

preg.png
  • Sreberko Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dysia08 wrote:
    Teraz nie odchodzi ,ale odchodził mi w pierwszej ciąży w 37 tyg 4 dzień . I generalnie przenosiłam ciążę 😅 Myślałam ,że jak odejdzie czop to akcja lada dzień ,ale nic się nie rozkręciło . Natomiast to było w moim przypadku. Musisz się oszczędzać mocno ,żeby dotrzeć do tego 36. Lekarz nie dał Ci skierowania do szpitala ?

Ja jestem po wizycie . Powiem Wam ,że z tą nogą wejść na ten fotel do badania było wyjątkowo ciężko😅 Natomiast wszystko jest ok , szyjka długa i zamknięta. Całe szczęście ,że ta sytuacja nie odbiła się jakoś na ciąży.Dzisiaj 32+5 i synek waży 2400 już. Myślę ,że to 56 będzie noszone tylko w szpitalu znowu 😅
    To raczej nie ma reguły. W pierwszej ciąży w ogóle nie zauważyłam, żeby czop odchodził. Z drugą córką zaczął w dniu porodu. Zobaczymy jak będzie teraz.
    Szykuje się spory kawaler ☺️ najważniejsze, że wszystko dobrze.

👱 35 🧑36
    2017 A 🩷🤱 39+2
    2018 Z 🩷🤱34+2

11.2024 biochem 💔

17.12.2024 🫄

preg.png
  • Sreberko Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Ja poleciałam tym razem i kupiłam sobie zestaw chłodzących podkładów z Frida Mom i tam w zestawie są fajne majtki poprodowe plus dokupiłam w Rossmann dwie pary.
    Słyszałam, że te chłodzące podkłady są rewelacyjne. Koniecznie zdaj relację po porodzie jak się spisały.

👱 35 🧑36
    2017 A 🩷🤱 39+2
    2018 Z 🩷🤱34+2

11.2024 biochem 💔

17.12.2024 🫄

preg.png
  • Bbbuuu Ekspertka

Wysłany: 10 lipca, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Regina, mogłabym poprosić o link do takiego zestawu? Ewentualnie mogłabyś napisać gdzie dostać taki zestaw?

Ona: 29l AMH: 5,9
    endometrioza III lub IV stopień, jajowody drożne
    On: 29l
    morfologia 2% plemników, bardzo duża ilość

Starania od 02.2023
    05, 06, 07. 2024: 3x IUI
    09. 2024:start stymulacji
    26.09 punkcja
    24 dojrzałych
    17 zapłodnionych
    3 doba 12 zarodków
    5 doba 3 ❄️ 4 jeszcze do obserwacji
    6 doba zostały ostatecznie 3 ❄️
    11.2024: przygotowania do transferu
    29.11- tranfer zarodka 4AB
    6.12- najpiękniejszy prezent na mikołajki, beta 206 8dpt
    9.12- beta 1008

preg.png[/url]
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dysia08 wrote:

No tak jak mówisz, mogę urodzić jutro, a mogę za miesiąc. Ale w poprzednich ciążach wszystko trzymało do końca tak jak trzeba. Dopiero w tej objawy zbliżającego się porodu tak wcześnie 🤔 Lekarz kazał brać więcej magnezu i odpoczywać. Szpital nic mi nie da na tym etapie. Jedyne co mogą zaproponować to kroplówki z magnezem więc bez sensu.
    To ten Twój synek spory faktycznie. Ciekawe na ile te pomiary się sprawdzą

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Ja mam 4 majtki siatkowane i podkłady (podpaski z Belli). Przy pierwszym porodzie miałam jednorazowe fizelinowe i kazali to wyrzucić,.dali siatkowane. Jednorazowe nie oddychają a to ważne po porodzie. Wkładki trzeba zmieniać często ( ze względów higienicznych ). Ja dostałam w szpitalu zjebke że za rzadko zmieniam więc przezornie kupiłam 3 paczki.

Kłucia w pochwie to od połowy ciąży się przytrafiają, więc nie skupiałabym się na tym. Natomiast nie mam pojęcia jak wygląda odchodzący czop. To są jakieś strzępki czegoś?

Tak jak pisze Sreberko czop to takie białko kurze, ciągnące, grube, przezroczysto żółte. Przy poprzednich porodach odchodził u mnie w całości razem z krwią w trakcie porodu. A teraz trochę inaczej bo po kawałku odchodzi jeszcze bez krwi

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
‹‹ 358 359 360 361 362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ