🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
osiecka89 wrote:Hej, witam w ten piękny (bo bez upału piątek)
fajne dyskusje sie toczą, robię notatki, bo jednak miło zamówić konkretny produkt bez researchu! U mnie wyprawka znów nabrała tempa i mam nadzieję do środy zamknąć temat (pewnie ciuszki, butelki i smoczki jeszcze mi zostaną).
W ogóle jest bardzo dobra promka na Amazonie na nosiboo pro (jeśli masz konto na prime), plus kupiłam sterylizator Philipsa też w spoko cenie (może nie ma szalowej promocji, ale porównując ceny z innymi sklepami czy olx to wciąż korzystnie)
Co do koszul to próbowałam znaleźć na vinted, ale ceny i stan tych rzeczy odstraszają. Ludzie też powinni się zastanowić zanim wystawią produkt, co oznacza labelka, że stan jest bardzo dobry
@Kafka u mnie ból bioder ustąpił na rzecz bólu żeber 😂 jednak nie będę narzekać, bo naprawdę spoko funkcjonuję i wciąż mogę uznać, że ciąża jest dla mnie łaskawa!
A piątek może i bez upału, ale dzisiaj ranek mnie sponiewierał trochę. Było mi duszno, kręciło się w głowie i w żołądku jak przy kacu-gigancie, nie mogłam się ułożyć do dalszego spania, bo plecy bolały, mały się wiercił. Jak już się obłożyłam poduszkami z każdej strony i udało mi się zasnąć to miałam takie paskudne sny, że zastanawiałam się na co mi była ta walka o sen. Na koniec jak wstałam to prawie nogi wykręciłam, bo mi nie weszły w klapki... Nigdy wcześniej tak nie miałam, a tu drugi dzień wolnego i tako... Normalnie tylko zadzwonić do pracy, że wracam, bo bez pracy puchnę. 🤪 A wczoraj miałam taki super dzień...KaFka lubi tę wiadomość
Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
Laparoskopia 🆗
12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
Grudzień IVF:
AMH 3,5
stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
11 🥚, 3 zarodki,
12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486
23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️
-
osiecka89 wrote:Hej, witam w ten piękny (bo bez upału piątek)
fajne dyskusje sie toczą, robię notatki, bo jednak miło zamówić konkretny produkt bez researchu! U mnie wyprawka znów nabrała tempa i mam nadzieję do środy zamknąć temat (pewnie ciuszki, butelki i smoczki jeszcze mi zostaną).
W ogóle jest bardzo dobra promka na Amazonie na nosiboo pro (jeśli masz konto na prime), plus kupiłam sterylizator Philipsa też w spoko cenie (może nie ma szalowej promocji, ale porównując ceny z innymi sklepami czy olx to wciąż korzystnie)
Co do koszul to próbowałam znaleźć na vinted, ale ceny i stan tych rzeczy odstraszają. Ludzie też powinni się zastanowić zanim wystawią produkt, co oznacza labelka, że stan jest bardzo dobry
@Kafka u mnie ból bioder ustąpił na rzecz bólu żeber 😂 jednak nie będę narzekać, bo naprawdę spoko funkcjonuję i wciąż mogę uznać, że ciąża jest dla mnie łaskawa!
Hej! Który sterylizator? Ten co też suszy? Daj proszę znać czy jest ogromny? Widziałam, że nie trzeba na raz korzystać z obu poziomów. Można tylko ten niższy położyć jak np. sterylizujesz tylko smoczki? -
Rzelka wrote:Ja naiwna myślałam, że do dzisiaj zamknę wyprawkę dla dziecka i dla siebie i pojadę urlopować na działce, ale gdzie tam. To już taki etap że po pracy nie chciało się kompletnie nic. Na szczęście pogoda ma być taka sobie w nadchodzącym tygodniu, więc jeszcze bez żalu zostanę w domu, spokojnie pochodzę na zakupy póki jeszcze normalnie chodzę, poodbieram paczki, wstępnie spakuję torbę do szpitala i wypisową... I wtedy z czystym sumieniem ucieknę z miasta 😄
A piątek może i bez upału, ale dzisiaj ranek mnie sponiewierał trochę. Było mi duszno, kręciło się w głowie i w żołądku jak przy kacu-gigancie, nie mogłam się ułożyć do dalszego spania, bo plecy bolały, mały się wiercił. Jak już się obłożyłam poduszkami z każdej strony i udało mi się zasnąć to miałam takie paskudne sny, że zastanawiałam się na co mi była ta walka o sen. Na koniec jak wstałam to prawie nogi wykręciłam, bo mi nie weszły w klapki... Nigdy wcześniej tak nie miałam, a tu drugi dzień wolnego i tako... Normalnie tylko zadzwonić do pracy, że wracam, bo bez pracy puchnę. 🤪 A wczoraj miałam taki super dzień...
Wiesz, ja chyba od maja mówię/myślę o wyprawce a mamy połowę lipca:D niestety zostawianie rzeczy na ostania chwilę nie mija w ciąży. Najgorzej, że syn też taki pewnie będzie. Ojciec też mu taki gen przekaże
Współczuję tego fatalnego samopoczucia. Oby organizm szybko się przestawił na tryb urlopowy i obyło się bez telefonu do pracymasz jakiś plan na czas spędzony na działce?
-
ReginaPhalange wrote:Hej! Który sterylizator? Ten co też suszy? Daj proszę znać czy jest ogromny? Widziałam, że nie trzeba na raz korzystać z obu poziomów. Można tylko ten niższy położyć jak np. sterylizujesz tylko smoczki?
Kupiłam model ten model https://www.philips.pl/c-p/SCF293_00/avent-sterylizator#see-all-benefits powiem ci, że nie bardzo sprawdzałam wymiary itp. jak przyjdzie to dam znaćReginaPhalange, KaFka lubią tę wiadomość
-
Milka1991 wrote:Dziewczyny a jak u Was z apetytem ? U mnie dziwne rzeczy bo go nie mam w ogóle. Jem na siłę 😅 A do tej pory był i to spory. Pierwszy raz waga idzie w dół a nie w górę 🫣 Czy to jakiś objaw zbliżającego się porodu czy co
No to ja tak samo, muszę się zmusić, żeby coś zjeść, może to ciąża, a może lato.Milka a kiedy masz jakaś kolejna wizytę? Czy te ciuszki 50 okrutnie maleńkie?
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
ReginaPhalange wrote:No to ja tak samo, muszę się zmusić, żeby coś zjeść, może to ciąża, a może lato.
Milka a kiedy masz jakaś kolejna wizytę? Czy te ciuszki 50 okrutnie maleńkie?
Następna wizyta 22.07.
Ubranka nie są aż tak bardzo malutkie. Tak ze 2cm krótsze od 56ReginaPhalange lubi tę wiadomość
-
Nie wiem o co chodzi, że nie mogę dodać postu. 😡
Najpierw jakiś błąd przy dodawaniu, potem że moje konto zostało zablokowane, a teraz już dodaje. A się rozpisałam... ☹️Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca, 13:20
Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
Laparoskopia 🆗
12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
Grudzień IVF:
AMH 3,5
stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
11 🥚, 3 zarodki,
12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486
23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️
-
Sreberko wrote:To ja uwielbiałam te siateczkowe.
To te siateczkowe majteczki też dobrze potem w domu mieć?
Był temat prania pokrowca do materacyka i w sumie nie wiem, pierzecie? Druga sprawa pranie tych ruchomych, materiałowych części z fotelika samochodowego - co myślicie? 😁
Pogoda nam służy dziewczyny, jest chłodno, dobrze chodzić z brzuszkiem 😁Dziewiarka, KaFka lubią tę wiadomość
-
Smerfetkaa wrote:To te siateczkowe majteczki też dobrze potem w domu mieć?
Był temat prania pokrowca do materacyka i w sumie nie wiem, pierzecie? Druga sprawa pranie tych ruchomych, materiałowych części z fotelika samochodowego - co myślicie? 😁
Pogoda nam służy dziewczyny, jest chłodno, dobrze chodzić z brzuszkiem 😁
Ja wszystko uprałam, nawet ręcznie pasy od fotelika 🫣. Teraz czekam znowu na ładną pogodę i będę prała całą kołyskę, na tyle ile da mi się ją rozłożyć.Smerfetkaa, KaFka lubią tę wiadomość
-
ReginaPhalange wrote:Ja wszystko uprałam, nawet ręcznie pasy od fotelika 🫣. Teraz czekam znowu na ładną pogodę i będę prała całą kołyskę, na tyle ile da mi się ją rozłożyć.
Też myślałam o upraniu pasów od fotelika! Czyli to całkiem normalne podejście 🤭 a rzeczy od fotelika do pralki czy ręcznie? Trochę się cykam nowy fotelik wrzucić w pralkę, ale chyba na 30 stopni będzie okejWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca, 17:10
-
Ja fotelika nie piorę, w sumie nawet o tym nie pomyslalam i nie wiem czy się da... Leży gdzieś na strychu u teściów i dopiero go będziemy zabierać. Przejadę pewnie gąbka namydlona😁 No i stary podjedzie do fotelik.info żeby bazę zamontowali bo sam sobie nie ufa😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca, 17:16
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz."
.........
05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
12.2024 - nieplanowany naturals po przeleczeniu zakrzepicy żył głębokich.
-
Smerfetkaa wrote:Też myślałam o upraniu pasów od fotelika! Czyli to całkiem normalne podejście 🤭 a rzeczy od fotelika do pralki czy ręcznie? Trochę się cykam nowy fotelik wrzucić w pralkę, ale chyba na 30 stopni będzie okej
Ja mam cybexa starszego i normalnie wrzuciłam do prania tak jak mówisz na 30 stopni i nic się z tym nie stało, tylko naklejka co jest ostrzeżenie się sprała i no to już nie wygląda ładnie. Ja kupiłam letnia tapicerkę Cybex więc mi to przykryło. Ale tak mój fotelik był na strychu, dlatego prałam wszystko, ale nowy nie wiem czy musisz np. pasy, moje były już lekko żółte, a po praniu jak nowe. -
Smerfetkaa wrote:Też myślałam o upraniu pasów od fotelika! Czyli to całkiem normalne podejście 🤭 a rzeczy od fotelika do pralki czy ręcznie? Trochę się cykam nowy fotelik wrzucić w pralkę, ale chyba na 30 stopni będzie okej
Ja wychodzę z założenia, że nadmierna sterylizacja też nie jest zdrowa 😅 i po prostu mi się nie chce wszystkiego tak prać. Część rzeczy po prostu wytrę chusteczkami nawilżonymi.Smerfetkaa, osiecka89 lubią tę wiadomość
'94 AMH 0,29, MTHFR A1298 i PAI-1 4G/5G hetero, kariotypy ✅
18.02 ⏸️ naturalnie
27.03 poronienie zatrzymane 💔
👼 Miłosz trisomia 22
Sierpień ciąża biochemiczna 💔
11.09 IVF MZ 26.09 ET 4BB nieudany 💔 11.10 start drugiej stymulacji 26.10 mamy 1 zarodek 4AB transfer odroczony
1.12 ⏸️ naturalny cud
2.12 10 dpo beta 15,55 prog 23,44 🥹
4.12 12 dpo beta 67,89 prog 28,27 🥹
6.12 14 dpo beta 200,03 🥹
10.12 18 dpo beta 1202,29 prog 37,74 🥹
23.12 USG jest ❤️ CRL 4,5 mm
13.01 USG ❤️ 167bpm CRL 26,34 mm
21.01 USG ❤️ 171bpm CRL 36 mm
28.01 Wyniki Nifty Pro- ryzyka niskie, czekamy na Córeczkę 🥹🌸
6.02 I prenatalne ❤️ 7,2 cm Cudu 🥰
17.02 9,5 cm Bobasa 💖
10.03 200 g Dziewczynki 🌸
15.04 połówkowe 500 g zdrowej Dzidzi 😍
16.06 1650 g i prawidłowe III prenatalne ☺️
-
ReginaPhalange wrote:Ja mam cybexa starszego i normalnie wrzuciłam do prania tak jak mówisz na 30 stopni i nic się z tym nie stało, tylko naklejka co jest ostrzeżenie się sprała i no to już nie wygląda ładnie. Ja kupiłam letnia tapicerkę Cybex więc mi to przykryło. Ale tak mój fotelik był na strychu, dlatego prałam wszystko, ale nowy nie wiem czy musisz np. pasy, moje były już lekko żółte, a po praniu jak nowe.
To może ręcznie upiorę, bo ta naklejka to spora jest i w centralnym punkcie, więc dobrze że o tym napisałaś 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca, 18:21
ReginaPhalange lubi tę wiadomość
-
Dziewiarka wrote:Ja wychodzę z założenia, że nadmierna sterylizacja też nie jest zdrowa 😅 i po prostu mi się nie chce wszystkiego tak prać. Część rzeczy po prostu wytrę chusteczkami nawilżonymi.
Poniekąd masz rację, ale jak pomyślę że te materiały leżały gdzieś w fabryce na podłodze no to nie mogę inaczej 😅Dziewiarka lubi tę wiadomość
-
Hejka. Ja znowu długo bo sporo zaległości i nie wiem czy komuś będzie się chciało czytac te moje wypociny... 🙈 My wczoraj mieliśmy wizytę, bobas ma już ponad 3300(36tc)😱 i mam nadzieję, że to błąd pomiaru i jest jednak trochę mniejszy, ułożony główką w dół 👍
Bbbuuu ale poszaleli... Trochę to słabe... Ale co zrobisz jak nic nie zrobisz. Mogła Cię chociaż na osobności przeprosić. Na pocieszenie masz kilka fantów 🙂
Rzelka dzięki spróbuje nastepnym razem tym sposobem. Z pracą to wow, że tak długo dałaś radę ja co chwila mam jakieś zawieszki. Jak z kimś rozmawiam to zapominam o czym albo nie dokończę i jestem już na innym temacie 🤣 wczoraj jak jechałam na badanie to naszykowalam sobie leki i witaminy (euthyrox, wit d, żelazo, magnez i witaminy ciążowe). Jak miałam wziąć euthyrox to nie mogłam go znaleźć w torebce ( były same witaminy ciążowe+magnez) więc pomyślałam, że pewnie wypadły z torebki i się zgubiły - trudno. Po powrocie do domu euthyrox leżał na stole w kuchni, wit d na szafce w korytarzu, a żelazo zostało na szafce nocnej przy łóżku 🙈 jak do tego doszło? - nie wiem 😅 zaznaczę tylko, że nie spieszyłam się jakoś bardzo to i nie mogę tego zwalić na pośpiech.
Dysia08 jak to czytam to aż mnie ciarki przechodzą. Nie chcę sobie nawet wyobrażać jak to się mogło skończyć. Dobrze, że wróciłaś do przedszkola i udzielono Ci pomocy.
Co do imienia to przed ciążą miałam jakieś wybrane. Dla chłopca Leonard po moim dziadku, a dla dziewczynki podobała mi się Laura lub Łucja. A u nas jest taki problem z imieniem, że mój mąż określić się nie może. Co bym nie zaproponowała to nie albo musi pomyśleć ( był Leon, Janek, Józek, Krzyś, Michał, Irek, Lucek - po jego dziadku, Mikolaj😂 i jeszcze kilka propozycji) ostatnio stanęło, że jak nic innego nie wymyślimy to będzie Antek. Chociaż jak tak dalej pójdzie to podzielę los Twojej kuzynki, tylko u mnie nie z wyboru i imię wybierzemy po porodzie 😅 może mój też potrzebuje najpierw go zobaczyć żeby wybrać imię?🙈
Sreberko 😍 jak miło czyta się coś takiego . Super, że tak się złożyło, że będzie 3 córeczka. U nas po pierwszych prenatalnych tez miała być dziewczynka, a później wyrosło co wyrosło 🫣
Rzelka oby Wam się podobało to najważniejsze. Reszta się przyzwyczai.
Dobrze, że masz już ten urlop skoro tam tyle tych ciuszków.
Bbbuuu to ja może nie będę pisać ile tego kupiłam🙈 bo czytając Was wychodzi, że u mnie ten połóg będzie trwał z pół roku ( 13 paczek podkładów i podpasek poporodowych 😶🌫️ jak dobrze liczę)
Kreska41 polubiłam jako wsparcie 😢
Dysia08 kawał chłopa. Mój w 32,1 miał miał 2005 kg.
ReginaPhalange ja kupiłam wielorazową wkładkę z lansinoh i sama nie wiem czy dobrze czy nie. Może lepiej było kupić jednorazowe 🤔
Sreberko u mnie młody głową czasami tak napiera, że toaleta co 2 minuty. Dzisiaj jechałam do mechanika, żeby opony zmienić to myślałam, że gdzieś w lesie będę przystawać 😅 a w domu 2 kropelki.
Milka1991 trzymam kciuki, żebyś jak najdłużej chodziła w dwupaku i żeby to był tylko taki straszak.
Sreberko na kij ja tyle tego canapola na kupowałam? 😵💫 Z Bella mam 3 paczki, a pozostałe to canapola...
Osiecka89 powiem tak. Ja też uważam, że nie mam na co narzekać. Myślałam, że dużo gorzej zniosę ciążę jak nasłuchałam się kilku opowieści lub czytałam wcześniejsze wątki i ktoś pisał o samopoczuciu lub dolegliwościach, a ja się cieszę (głupia), że je mam bo dopóki nie czułam ruchów to panikowałam strasznie.... Jeszcze jak ktoś napisał, że w 13 czy 14 tc już czuję, a ja nie to w głowę zachodziłam czy wszystko jest ok. Nie wspominając jak zrobiłam z siebie wariatkę przede położną 🙈 Może to też nastawienie psychiczne? A może rzeczywiście ciąża obchodzi się ze mną łaskawie.
Rzelka 😂 o ja cie. Ewidentnie nie nadajesz się do siedzenia w domu (żart).
Milka1991 u mnie też apetyt słaby tylko u mnie jakoś tak waga idzie do góry, a nie w dół 😂 ale z tym też nie mam co narzekać. Może za dużo lodów, a zbyt mało spacerów bo pogoda słaba😅
Smerfetkaa ok tak, pogoda dla nas jest super😉 pokrowiec z materacyka będę prać, a z fotelika nic nie ruszam (bo jeszcze nie mam) i ruszać nie będę.
ReginaPhalange o matko, że Ci się chciało 😂 ja to chyba zbyt leniwa jestem. Zrobię tak jak Sreberko. Chyba, że mnie natchnienie weźmie.
Z tą koszulą rozpinaną z tyłu to dałyście mi do myślenia... Kupiłam 4 i nie planowałam więcej - do teraz 🫣. Muszę przemyśleć sprawę🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca, 20:18
Milka1991, Dysia08 lubią tę wiadomość
-
Dysia08 wrote:A co ze szlafrokiem do szpitala ? Bierzecie jakiś ? Macie jakieś dobre marki ?
Kupiłam jeden na Vinted marki for mommy . Ale dramat jakościowo przyszedł .
Ja kupiłam taki cieniutki z rękawem do łokcia, bo pewnie w szpitalu będzie ukrop. W zasadzie będzie mi pewnie tylko służył na obchody albo USG co by sutami nie świecić przed lekarzami
Dziewczyny podziwiam za te foteliki. Ja jak nowy kupilam to mi nawet przez myśl nie przeszło żeby go przetrzeć 🫣Dysia08 lubi tę wiadomość
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz."
.........
05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
12.2024 - nieplanowany naturals po przeleczeniu zakrzepicy żył głębokich.
-
Dysia08 wrote:A co ze szlafrokiem do szpitala ? Bierzecie jakiś ? Macie jakieś dobre marki ?
Kupiłam jeden na Vinted marki for mommy . Ale dramat jakościowo przyszedł .
Ja kupiłam z dolce sono i wydaje się ok. Chociaż po pierwszym praniu chyba w 30°C lub 40°C lekko zblakł albo mi się wydaję.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca, 20:17
Dysia08 lubi tę wiadomość