X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
Odpowiedz

🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞

Oceń ten wątek:
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Aktualizacja u mnie. Jak wróciłam do domu to odszedł mi całkowicie czop, trochę krwi się też polało. Na izbie ktg i tam duży psikus. Małemu zaczęło spadać tętno, bardzo...szybka zbiórka lekarzy i szukanie tętna
    Co ja tam przeżyłam 🫣 jedną nogą na CC. Ale w końcu znaleźli. Wydłużony zapis o godzinę, dokładne badanie ginekologiczne i USG i podjęcie decyzji co dalej. Dzwonili też do mojego lekarza żeby się skonsultować. I ustalili że jakby to był 37tc to od razu CC ale ze 36tc to jeszcze wolą poczekać. Kolejne zapisy na oddziale i jak powtórzy się spadek tętna to cc a jak nie to czekamy aż akcja sama się rozwinie żeby urodzić naturalnie. Poczekają do tygodnia i jak się samo nie rozkręci to rozwiąza bo mały i tak już nie rośnie... także tyle z moich perypetii. Waga po dokładnych pomiarach ma izbie ok 2400
    Trzymam za was kciuki kochana, oby jeszcze jak najdłużej bezpiecznie w dwupaku 🙏💛

Co do pomiarów wagi maluszków w brzuchu to niezależnie jak dokładnie lekarze mierzą nigdy nie ma gwarancji że taka waga będzie.

Na pocieszenie u mnie Leę mierzyło ostatecznie 3 lekarzy w odstępie kilku dni - wszystkim wychodziła waga ok 2,6kg a Lea urodziła się 3,2

Milka1991 lubi tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osiecka89 wrote:
    A i w temacie wyprawki (nie wiem czy pytałam już albo czy temat się przewinął, więc wybaczcie w razie powtórki), ale jaka mate na przewijak polecacie? Twarda czy miękka? Mam najzwyklejszy przewijak z Ikei i szukam czegoś o wymiarach 50x70. Taki sztywny wydaje się dobry w utrzymaniu czystości, z kolei miękki fajny dla bobasa, bo miękki:)

Miałam przy córce przewijak zwykły usztywniany, położony na komodzie. U rodziców z kolei na stole ten materacyk dmuchany do przewijania z Ikei. Oba się fajnie sprawdziły, z tym że na tym usztywnianym można było ćwiczyć leżenie na brzuszku. Teraz mam polkoprzewijak i na niego taka płaska podusie.

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
    .........
    05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
    12.2024 - nieplanowany naturals po przeleczeniu zakrzepicy żył głębokich.

202508227451.png
‹‹ 371 372 373 374 375
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ