X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
Odpowiedz

🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞

Oceń ten wątek:
  • KaFka Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin1517 wrote:
    Z tym wyspaniem to nie poszalałam, bo o 2 mi dokoptowali wspólokatorkę, której już pisały się skurcze i miała podpięte na całą noc ktg 😅
    Tak, będę rodzić w tym samym szpitalu, mam jakieś 10 minut samochodem i pracuje tam mój prowadzący :)

O to nieźle 😅 myślałam, że miałaś spokojną noc.
    Ciekawe jak teraz jest z tym zzo. Może przez te dwa lata coś się zmieniło.

• KaFka Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dysia08 wrote:
    Ja miałam indukcję w pierwszej ciąży. To było 11 lat temu , nie wiem ile się zmieniło . Po oksy skurcze bardziej bolą , zakładanie balonika też jest nieprzyjemne. U mnie stanęło na rozwarciu 6 cm i koniec akcji 🤣 wlewali ta oksytocynę we mnie i jakoś nic się nie działo więcej . Z powodu braku postępu porodu po wspaniałych 19 h od rozpoczęcia indukcji zrobili mi CC. Ja dosłownie biegłam na ten stół do cięcia ,byle tylko mieć już to z głowy.

O masakra 19h 😱 zamęczyć Cię tam chcieli czy co

• KaFka Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaDi wrote:
    Może coś zacznę brać, bo faktycznie tego typu suple odstawiłam. Ostrzykiwania trochę się boję, bo generalnie mam tendencję do bliznowców 😮‍💨 Po laparoskopii dużo uwagi włożyłam w te ranki, żeby je smarować i masować i w sumie nie narosły, a teraz taki 🎁 i już nie wiem co gorsze 😅 Mąż pociesza, że nie jest tak źle, ale jak się dziś przyjrzałam w lustrze to ☠️😵‍💫😵‍💫

Nie przeglądaj się więcej 😅 nie będzie problemu.
    Pocieszaj się, że już bliżej jak dalej. I spróbuj tych supli o których piesze Dysia08. Nie zaszkodzi, a jak nawet nie pomoże to pomoże na włosy i paznokcie👍

• Dysia08 Koleżanka

Wysłany: 21 lipca, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaDi wrote:
    Może coś zacznę brać, bo faktycznie tego typu suple odstawiłam. Ostrzykiwania trochę się boję, bo generalnie mam tendencję do bliznowców 😮‍💨 Po laparoskopii dużo uwagi włożyłam w te ranki, żeby je smarować i masować i w sumie nie narosły, a teraz taki 🎁 i już nie wiem co gorsze 😅 Mąż pociesza, że nie jest tak źle, ale jak się dziś przyjrzałam w lustrze to ☠️😵‍💫😵‍💫
    Po pierwszej ciąży miałam brzuch jak pręgowany kocur. 😅 Ostrzykiwanie w sam rozstęp nie powinno zostawić absolutnie żadnego śladu . To ma na celu wypełnienie tego ubytku i myślę ,że gdybyś chciała się tego podjąć to dobry lekarz po wysłuchaniu Cię już sam wiedziałby czy taki zabieg warto czy nie warto. Jeśli tych rozstępów jest mało ,a są duże to już w ogóle warto .
    A co do suplementów to fakt polecam. Na ten świąd rozstępów to bez problemu możesz pić wapno. Odrobinę łagodzi objawy.

‹‹ 370 371 372 373 374
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ