X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
Odpowiedz

🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞

Oceń ten wątek:
  • ReginaPhalange Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osiecka89 wrote:
    Dzięki, za podpowiedzi odnośnie przewijaka, już zamówiłam! Bbbuuu no za ten leander nieźle sobie liczą;) ciekawe czy to kwestia mody czy faktycznie niesamowitej użyteczności!

Milka1991 jak się mają sprawy u ciebie? Jakie wieści po obchodzie?

Regina jak twoje samopoczucie?

Britta jak u ciebie i Dominiki? Jak dobrze liczę twoja córka ma już 1,5 miesiąca 🤯

Moje samopoczucie lepsze, dzięki że pytasz. Miałam KTG i super, badanie krwi i moczu też super, nawet nie mam już anemii i ferrytyna podskoczyła do 18- mało, ale tendencja wzrostowa. Jutro mam wizytę u prowadzącego i po tym już totalnie odetchnę.

Dziewczyny, a jak wasze skurcze przepowiadające ? Bo u mnie nawet na KTG się zapisywały, a niektóre to są tak moce, że aż ciężko oddychać.

Milka1991 lubi tę wiadomość

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Moje samopoczucie lepsze, dzięki że pytasz. Miałam KTG i super, badanie krwi i moczu też super, nawet nie mam już anemii i ferrytyna podskoczyła do 18- mało, ale tendencja wzrostowa. Jutro mam wizytę u prowadzącego i po tym już totalnie odetchnę.

Dziewczyny, a jak wasze skurcze przepowiadające ? Bo u mnie nawet na KTG się zapisywały, a niektóre to są tak moce, że aż ciężko oddychać.

U mnie przepowiadające takie mocniejsze pisały się na 30-40. Ale to bezbolesne tylko tak jak mówisz aż zapierało dech. A dziś rano miałam już skurcze 50-60 i one już właśnie bolały okresowo. To te skurcze powiększyły mi rozwarcie z 2 na 4cm

ReginaPhalange lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • Sreberko Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ciekawa jak u mnie będzie, bo bóle okresowe+z krzyża mam z przerwami od wczoraj. Wizyta we wtorek dopiero, ale wydaje mi się, że czop delikatnie zaczął też odchodzić.

Milka1991 lubi tę wiadomość

👱 35 🧑36
    2017 A 🩷🤱 39+2
    2018 Z 🩷🤱34+2

07.2024 ciąża pozamaciczna 💔
    11.2024 biochem 💔

17.12.2024 🫄
    Widzimy się w sierpniu M 🩷

preg.png
  • Sunday92 Koleżanka

Wysłany: 23 lipca, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Dziękujemy dziewczyny. Wagowo ładnie się pokryło z USG. Bo mówili 2400-2600g. I wyszło 2600 wagi a długość 51cm. Dobrze że kupiłam parę ubranek na 50
    Super, że ma powyżej 2.5kg, bo chyba to taka granica w szpitalu. Dużo zdrowia dla Was obojga :)

preg.png
    👶06.2023 G. 💙
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się pochwalę wczoraj na świat przyszedł Wiktor 48cm i 2700 g ( z USG 2200/2300 )

Lia., Księgowa, Nadzieja Ryga, Zielona2024, Luna_ lubią tę wiadomość

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Nadzieja Ryga Koleżanka

Wysłany: 23 lipca, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Hejka. Ja już z malutkim po drugiej stronie brzucha 😍

Krótka historia. Wojtuś z całej trójki najbardziej mi dokuczał w tej ciąży 🫣 Za bardzo mu się spieszyło. W 34tc leżałam tydzień w szpitalu żeby wstrzymać akcje porodową, lekkie rozwarcie i bóle na okres plus odchodzący czop. Noi udało się to wyciszyć. Po wyjściu do domu jak to w domu, nie dało się odpoczywać hehe. Wczoraj miałam wizytę u swojego lekarza. Rozwarcie się lekko powiększyło plus lekarzowi nie podobały się przepływy. Kazał jechać do domu spakować się i wracać do szpitala ale mówił że już raczej bez dziecka nie wyjdę. W domu dodatkowo odszedł mi czop. W szpitalu malutki miał dwa duże spadki tetna. Już prawie zakończyło się CC ale na szczęście po chwili tętno wracalo. Decyzja była taka że to 36tc więc przy kolejnym spadku od razu CC, lub czekamy na rozwój akcji porodowej i wtedy sn lub rozwiązujemy max po tygodniu jeśli samo nie ruszy. Ale dziś rano zaczęłam mieć regularne trochę bolesne skurcze. Zgłosiłam to lekarce i się okazało że 4cm więc kierunek porodówka. Tam prosiłam się o znieczulenie. Mówili żeby poczekać do 6/7cm, po czym przyszedł zaraz lekarz i powiedział że bardzo mu przykro ale muszę rodzic bez znieczulenia bo są trzy nieplanowane CC i lekarz musi tam być. Normalnie słabo mi się zrobiło bo całą ciążę pocieszałam sie że tym razem będzie ze znieczuleniem 😂 lekarz wyszedł, położna stwierdziła że sprawdzi rozwarcie a tam 9cm, nie wiem kiedy bo nie było tak źle na skurczach. Więc znieczulenie i tak byłoby już niepotrzebne. Zawołała lekarza, inne położne i po paru minutach było już 10cm. Noi przemy. Parcie trwało 14 minut ale nie powiem żeby było przyjemne 😵‍💫 mały wyszedł bez perturbacji. Ja bez nacięcia i pęknięcia, tylko 3 szwy na otarcia. Uff jak dobrze mieć to za sobą 🙂 lekki wcześniak ale wszystko ok wychodzi i jest cały czas ze mną 👌
    Gratulacje
    Super szybko poszło
    Teraz odpoczywajcie:*

‹‹ 372 373 374 375 376
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ