X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
Odpowiedz

🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞

Oceń ten wątek:
  • Flowers30 Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Panie 😊
    Od jakiegoś czasu podglądam Wasze historie i czerpię wiedzę z przydatnych wskazówek i Waszych doświadczeń, ale postanowiłam, że w końcu się „odważę” i przyłączę się do dyskusji. Też planowo będę rodzić w sierpniu, Spodziewam się córeczki i chyba dobrze jej w brzuszku, bo póki co nie odczuwam jakichś symptomów zbliżającego się porodu, w przyszłym tygodniu wizyta lekarska więc może dowiem się czy coś się „ruszyło”. Trzymam mocno kciuki za wszystkie mamusie i gratuluję już rozpakowanym! ❤️ dużo zdrówka dla Was 😊

ReginaPhalange, Milka1991, Dysia08, KaFka lubią tę wiadomość

• KaFka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Nie daj się im tam w szpitalu, pytaj o wszystko i przypominaj co się da. Słuchaj siebie i tego jakie masz przeczucia, aż ktoś cię przekona, że naprawdę wie o co chodzi z twoim maluchem. Szpital to zbieranina straszna, różnych lekarzy i naprawdę można trafić różnie, trzeba tam walczyć o swoje!

Balonika się nie bój, bo to całkiem spoko sposób na wywołanie, ja go wgl nie czułam. Podobno najmniej inwazyjny sposób. Tylko upewnij się, że dla twojego maleństwa na bank jest ok :)

Dzięki. Trochę się przestraszyłam niewiedzą lekarza, ale już jestem spokojniejsza 🙂 zresztą to niedziela więc wiemy jak to jest.
    Też to słyszałam o baloniku i on mnie bardzo nie martwi. Bardziej ta moja szyjka, która jest zamknięta i ciężko się do niej dostać. W piątek dwóch lekarzy miało problem 🫣

• KaFka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sreberko wrote:
    KaFka u mnie przed obchodem zanim lekarz cokolwiek mówił to zawsze czytał kartę pacjentki czy też dziecka. To powinien być standard. Mam nadzieję, że podejmą w porozumieniu z Tobą najbezpieczniejszą opcję sprowadzenia malucha na świat. Trzymam za to mocno kciuki.

Nie damy się im tak łatwo 💪 tak jak Regina radziła wyżej będę o wszystko pytać i nie dam się tak latwo zbyć.

• ReginaPhalange Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaFka wrote:
    Dzięki. Trochę się przestraszyłam niewiedzą lekarza, ale już jestem spokojniejsza 🙂 zresztą to niedziela więc wiemy jak to jest.
    Też to słyszałam o baloniku i on mnie bardzo nie martwi. Bardziej ta moja szyjka, która jest zamknięta i ciężko się do niej dostać. W piątek dwóch lekarzy miało problem 🫣

Ok, to trzymam kciuki, że założenie będzie bezproblemowe. Najwyżej jak się nie da, to mają inne sposoby. :)

KaFka lubi tę wiadomość

• Odiodi Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaFka wrote:

Nie daj się lekarzom i personelowi, lepiej 2x więcej pójść do gabinetu i odbyć wyczerpującą rozmowę co będzie najlepsze dla Ciebie i dla dziecka niż raz za mało, polecam wszystko co Cię martwi sobie zapisać i podejść do lekarza później i wszystko mu powiedzieć. Na indukcję musisz wyrazić też zgodę więc też nie zrobią nic wbrew Tobie. Przepraszam, ale nie mogę się połapać, jak to się stało, że jesteś w tym szpitalu? Czytałam o tym, że miałaś gorsze wyniki i dlatego, ale rozumiem, że planowałaś też tam rodzić tak? Masz tam lekarza prowadzącego? :)

KaFka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Jasmin1517 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba dzisiaj wypadł częściowo czop śluzowy.. To już większy progres niż w pierwszej ciąży 🙈

Milka1991, Sreberko, KaFka, ReginaPhalange lubią tę wiadomość

👩‍🦳 33 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 2 l.

29.11.24 ⏸️
    2.12.24 beta 135,7 mIU/mL
    4.12.24 beta 290,0 mIU/mL progesteron 33,4 ng/mL
    20.12.24 wizyta ❤️
    23.01.25 kolejna wizyta 🤞
    31.01.25 prenatalne 🤞

preg.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaFka wrote:
    Hej, u mnie po obchodzie. Lekarz mówił coś o zakładaniu balonika dzisiaj 😱 ale ma się jeszcze skonsultować z pediatrami po usłyszeniu o wadzie serca. Nie wiem czy oni sprawdzają jakieś dane o pacjencie przed obchodem bo brak znajomości takiej wiedzy może źle się skończyć. Przecież w tym przypadku to warto jednak pogadać z neonatologami to po pierwsze, a po drugie to może jakiś kontakt z centrum zdrowia dziecka czy np. jest miejsce? ( wiem, że dzieci się tak szybko nie rodzą 😅 ale byłabym spokojniejsza wiedząc cokolwiek)
    Poza tym jeszcze wyników nie ma, a on mi już będzie proponował indukcję bo 39 tc skończony,nie znając choroby dziecka... Trochę straciłam do nich zaufanie i zaczynam się stresować czy to była dobra decyzja wybierając ten szpital.

A czemu CZD ? Wtrącam się w temat bo nas czeka pobyt tam w najbliższym czasie. Nie pisałam nic bo za dużo nie wiem. Myślę, że dowiem się wszystkiego we wtorek jak dostanę skierowanie...

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • Dysia08 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowers 30- Witamy na pokładzie ! 😊

KaFka- nie sądzę ,żeby balonik zakładali w niedzielę w takiej sytuacji . Zwłaszcza ,że połowy kadry nie ma przez weekend . Może lekarz chciał zabłysnąć na obchodzie ,że ma jakiś plan i po coś tam leżysz , a Ty go zaskoczyłaś. Myślę ,że czeka Cię kolejna niedziela w ciąży,ale raczej napewno ostatnia ☺️

Jestem za założeniem nowego wątku tylko ,że ja w ogóle się na tym nie znam i nie umiem tego prowadzić ,więc trochę odpadam . Ja w internety jestem słaba,umiem tylko dobrze kupować ☺️ Mój mąż mówi na mnie inpościara ,bo ciągle odbiera tylko jakieś paczki.

Ja mam oficjalny kryzys związany ze zbliżającym się terminem. Może to hormony ? A może nawał niezbyt przyjemnych wydarzeń ? Mam trochę panikę jak poradzę sobie w tej nowej roli mamy trójki dzieci .
    Mój najstarszy syn właśnie zaczął wchodzić w wiek dojrzewania i buntu . On też wychowuje się w spektrum autyzmu ,więc mamy często problem z nawiązaniem dialogu i nazwaniem emocji choćby . Widzę ,że zaczyna się bać o to ,że będzie młodsze rodzeństwo .
    Jakby było tego mało to w piątek mój tato ,który z racji wieku już choruje na serce zemdlał w domu i upadł na stół . Oczywicie wezwaliśmy pogotowie , pojechaliśmy do szpitala na tk głowy i konsultacje kardiologiczną. Cały dzień wyjety z życia ,stres i kolejny dzień remontu gratis . Na dodatek na koniec dnia uświadomiłam sobie, że za chwilę być może będę miała trójkę dzieci i ojca pod opieką. Bo zaczyna być już coraz gorzej . Bardzo się tak po ludzku tego wszystkiego boję.

Wysłany: Dzisiaj, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin1517 wrote:
    U mnie chyba dzisiaj wypadł częściowo czop śluzowy.. To już większy progres niż w pierwszej ciąży 🙈

Uuuu i to w 39 tygodniu, może coś się niedługo zadzieje, trzymam kciuki :D!

Wysłany: Dzisiaj, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odiodi wrote:
    Ja chętnie dołącze do wątku letniego ☺️☺️

ReginaPhalange - oki dzięki.
    Lipiec był całkiem ok, ale dokładnie tydzień temu zaczeły łapać mnie silne skurcze pachwin, skurcze podbrzusza i całego brzucha, doszła mocna bezsenność, bo mała mocno wariowała w brzuchu, kilka skurczy było naprawdę silnych, potrafiły mnie wybudzić - przypomniało mi się jedynie, że to będzie boleć 🙈 Do tego od niedzieli doszła biegunka kilka razy dziennie i codziennie na papierze znajdowałam brunatny czop. Każdego dnia myślałam, że może to już, ostatecznie w czwartek psychicznie już nie wytrzymałam, przepłakałam cały dzień, myśle, że było to spodowane tym, że sama się nakręcałam, że coś się zacznie i po prostu przebodźcowałam się, myślałam tylko o tym. Od wczoraj wszystkie objawy przeszły, brzuch mam względnie miękki, mała się uspokoiła troszkę, śluz wrócił do normy i nawet humor mi wrócił i chęć zajmowania się synkiem. Istny rollercoaster.
    Macie może podobnie czy cierpliwie i spokojnie czekacie?
    Przyznam, że czuje się jak pierworódka. Nie wiem w ogóle czego sie spodziewać, bo poerwszy poród miałam indukowany, bez zadnych objawów zbliżającego się porodu 😮‍💨😮‍💨

No po takich akcjach też bym już miała nadzieję, że rodzę. Zwłaszcza, że tak jak Ty byłam indukowana i w tej ciąży też doszukuję się już objawów zbliżającego porodu, mimo że dopiero dzisiaj jakoś mam ciążę donoszą. Brzuch mi twardnieje codziennie, dość często, mam wrażenie, że się obniżył, ale tak to nic się nie dzieje :/. Pozostało czekanie xD

• KaFka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odiodi wrote:
    Nie daj się lekarzom i personelowi, lepiej 2x więcej pójść do gabinetu i odbyć wyczerpującą rozmowę co będzie najlepsze dla Ciebie i dla dziecka niż raz za mało, polecam wszystko co Cię martwi sobie zapisać i podejść do lekarza później i wszystko mu powiedzieć. Na indukcję musisz wyrazić też zgodę więc też nie zrobią nic wbrew Tobie. Przepraszam, ale nie mogę się połapać, jak to się stało, że jesteś w tym szpitalu? Czytałam o tym, że miałaś gorsze wyniki i dlatego, ale rozumiem, że planowałaś też tam rodzić tak? Masz tam lekarza prowadzącego? :)

W piątek przyjechałam na KTG i ustalić termin indukcji. Dopatrzyli się w wynikach, że z badania na badanie wzrasta białko w moczu i miałam podwyższone ciśnienie więc odesłali mnie na sor pobrać próbkę moczu i krwi do badań. Badania krwi wyszły ok, ale białko było wyższe niż w poniedziałek i musiałam zostać😩
    Mój prowadzący tu nie pracuje. Trochę mam do niego żal, że mnie nie uprzedził, że moze tak to się skończyć bo widział wyniki, w środę u niego byłam.
    Nie planowałam tu rodzić. U mojego bobasa wykryli wade serca i zostałam tutaj skierowana🥺

• KaFka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin1517 wrote:

Coś się zaczyna 👍

• KaFka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    A czemu CZD ? Wtrącam się w temat bo nas czeka pobyt tam w najbliższym czasie. Nie pisałam nic bo za dużo nie wiem. Myślę, że dowiem się wszystkiego we wtorek jak dostanę skierowanie...

Mały zaraz po urodzeniu będzie tam przetransportowany i będzie czekał na operację.
    To możliwe, że się miniemy albo będziemy w podobnym czasie.... Choć życzę Ci, żeby na wtorkowej wizycie okazało się, że jednak nie będziecie musieli tam przyjeżdżać ❤️

‹‹ 386 387 388 389 390
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ