X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
Odpowiedz

🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞

Oceń ten wątek:
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    A bardzo dobrze. Nie mogą się naprzytulac i naglaskac. Syn jak to facet popatrzy pogłaska i idzie dalej a córka chce się mocniej angażować, pilnować go, przebierać, nawet pieluchy zmieniać. Także mocno pomocna z własnej inicjatywy 😉

Sreberko wrote:
    Nie jestem z Wami na bieżąco i ciężko nadrobić poprzednie strony. Wczoraj wypuścili nas do domu i ogarniam powoli nową rzeczywistość rodziny 2+3. Jestem totalnie zakochana w małej, a dziewczyny są bardzo zaangażowane w pomoc nad siostrą. Jest tak jak to sobie wyobrażałam ☺️

Cudownie czytać takie rzeczy! 🥰

ReginaPhalange, KaFka, Milka1991, osiecka89 lubią tę wiadomość

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

preg.png
  • ReginaPhalange Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:
    Cudownie czytać takie rzeczy! 🥰
    Zgadzam się w 100% 🥰😍

Milka1991 lubi tę wiadomość

2019🩷
    2025🩵

Wysłany: 31 lipca, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w tak pytam na zaś. Jaka witaminę D dla malucha polecacie? Bo ja już nie pamiętam co moja brała, a wolałabym coś najlżejszego dla brzucha i łatwego w dozowaniu. Ktoś się orientuje może ? 🙏😬

2019🩷
    2025🩵
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kupujecie teraz jakieś leki typu paracetamol, ibuprofen itp. tak na zaś?

KaFka lubi tę wiadomość

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Laparoskopia 🆗
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    11 🥚, 3 zarodki,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486

preg.png
  • KaFka Ekspertka

Wysłany: 31 lipca, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Kafka, wspominałam raz o mojej przyjaciółce, która urodziła córeczkę z tetralogia Fallota. Ona też była przekonana, że będzie mieć cc że wzgledu na wadę serca dziecka, a właśnie lekarze jej mówili, że dla serduszkowych dzieci lepszy jest sn. Mała urodziła się w terminie, ale przez indukcję. Poród był szybki, nawet tata nie zdążył dojechać. Mała była okruszkiem, 2200 g. Z tego co obserwuje to te porody są stosunkowo łagodne jeśli dziecko oscyluje w okolicach 2 kg. A CC jeśli tylko będzie najmniejszy problem myślę że lekarze, posiadając wiedzę o wadzie serca, wykonają szybko. Im też zależy, żeby poród jak najmniej obciążył dziecko.

Anuśla to rzeczywiście maleńka się ta dziewczynka urodziła. U nas na ostatnich pomiarach było 3200-3300 i lekarz mówił, że to takie standardowe dziecko. Do 3500+3600 powinien dobić. Także niech rośnie 🥰

Tak masz rację, raczej nikt nie będzie ryzykować zdrowiem młodego. Tym bardziej, że na dniach czekać będzie na operację.

• KaFka Ekspertka

Wysłany: 31 lipca, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martanax wrote:
    Dziewczyny jakie pampersy i ile opakowań kupiłyście na początek?

Jestem przed tym wyborem i od kilku dni mam problem żeby zdecydować

Ja kupiłam po 2 paczki dada extra care, dada pure care i bambiboo w rozmiarze 1. I zobaczymy co się sprawdzi.

ReginaPhalange lubi tę wiadomość

• KaFka Ekspertka

Wysłany: 31 lipca, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    A bardzo dobrze. Nie mogą się naprzytulac i naglaskac. Syn jak to facet popatrzy pogłaska i idzie dalej a córka chce się mocniej angażować, pilnować go, przebierać, nawet pieluchy zmieniać. Także mocno pomocna z własnej inicjatywy 😉

Milka1991 to super, że dzieciaczki się odnalazły w nowej sytuacji. A z córki to masz niezłą pomoc🩷

Milka1991 lubi tę wiadomość

• Jasmin1517 Ekspertka

Wysłany: 31 lipca, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:
    Paracetamol się może przydać od początku. Zalecany jest m.in. do podania przed meningo i po szczepieniu, jeśli wystąpi gorączka.
    Wit. D mamy Vigantol, starsza bierze do dzisiaj. Ale dozowanie średnie i chyba nie należy do najlżejszych.
    A z pampków to jesteśmy wierni Pampers Premium Care, u nas się sprawdzały.

👩‍🦳 34 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 3 l.

age.png
  • KaFka Ekspertka

Wysłany: 31 lipca, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sreberko wrote:
    Nie jestem z Wami na bieżąco i ciężko nadrobić poprzednie strony. Wczoraj wypuścili nas do domu i ogarniam powoli nową rzeczywistość rodziny 2+3. Jestem totalnie zakochana w małej, a dziewczyny są bardzo zaangażowane w pomoc nad siostrą. Jest tak jak to sobie wyobrażałam ☺️

Nie szkodzi. Każda to rozumie. I tak miło z Twojej strony, że jeszcze o nas pamiętasz i dajesz znać 🥰
    Cudownie, że Was wypuścili i możecie poznawać się na Waszych zasadach w domowym zaciszu.
    Z córek to masz podwójną pomoc 💪

• KaFka Ekspertka

Wysłany: 31 lipca, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:

Ja kupiłam delicol, Espumisan , dicoflor, vigantol i pedicentamol z leków.

ReginaPhalange, Odiodi lubią tę wiadomość

• Anuśla Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bodajże do 3 mca nie podaje się ibuprofenu.

Z witdamin d jedyna witamina która nie była robiona na bazie oleju był devikap na receptę. Potem niestety zaczęli do niego dodawać olej i wtedy przerzuciłam się na vigantol.

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
    .........
    05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
    12.2024 - nieplanowany naturals po przeleczeniu zakrzepicy żył głębokich.

202508277452.png
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Bodajże do 3 mca nie podaje się ibuprofenu.

Z witdamin d jedyna witamina która nie była robiona na bazie oleju był devikap na receptę. Potem niestety zaczęli do niego dodawać olej i wtedy przerzuciłam się na vigantol.
    O kurczę, faktycznie.
    Dobrze, że jeszcze nie zaczęłam zakupów w aptece, bo bym zupełnie zapomniała o witaminie D.

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Laparoskopia 🆗
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    11 🥚, 3 zarodki,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486

preg.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 02:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja z lipcowych 2025 i też sierpniowych ale 2023, tylko wpadłam życzyć wam POWODZENIA, bo właśnie zaczął się wasz miesiąc! Trzymam kciuki za wszystkie i będę was podglądać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia, 02:43

Abcdeka, Bbbuuu, KaFka, Jasmin1517, osiecka89, Dysia08, ReginaPhalange, Zielona2024, Anuśla, Milka1991, Roxanne, Odiodi lubią tę wiadomość

👰🤵 2016 married
    👶🩷 .17.08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta 295g🩷
    17.02 połówkowe 388g🩷
    04.03 wizyta 590g🩷
    25.03 wizyta 965g
    22.04 wizyta 1800g
    23.04 prenatalne 1600g🩷
    22.05 wizyta 2,5kg
    03.06 wizyta 2,9kg
    17.06 wizyta 3,4kg
    24.06 wizyta 3,5kg
    01.07 wizyta 3,9kg

age.png
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, fakt, już sierpień 🫣 Zmobilizowałam się do włożenia do pralki rożków, kokona, spiworkow.
    A łóżeczko dalej w połowie w piwnicy...

U nas teraz w pkolu 2-tyg przerwa. Nie wiem jak sobie dam rady w domu z 4,5 latka. Babcia ja bierze w góry na 4 dni ale to dopiero 12 sierpnia. Do tego czasu będzie jazda bez trzymanki...

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
    .........
    05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
    12.2024 - nieplanowany naturals po przeleczeniu zakrzepicy żył głębokich.

202508277452.png

Wysłany: 1 sierpnia, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Jejku, fakt, już sierpień 🫣 Zmobilizowałam się do włożenia do pralki rożków, kokona, spiworkow.
    A łóżeczko dalej w połowie w piwnicy...

U nas teraz w pkolu 2-tyg przerwa. Nie wiem jak sobie dam rady w domu z 4,5 latka. Babcia ja bierze w góry na 4 dni ale to dopiero 12 sierpnia. Do tego czasu będzie jazda bez trzymanki...

No z 6 latka nie jest łatwo, a co dopiero 4,5 :/. Mi srogo weszło wicie gniazda xD, mąż lata z szafami, pralka i suszarka lecą na 100%. GBS wyszedł negatywny, ufff. Jak coś to robiłam wymaz w poniedziałek, a dzisiaj wynik się pojawił - w Diagnostyce.

KaFka lubi tę wiadomość

2019🩷
    2025🩵
  • KaFka Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski ja po KTG. Wysłali mnie na badanie krwi i moczu bo nie podoba im się moje ciśnienie i że białka jest coraz więcej😩. Także czekam na wyniki i na decyzję czy zostaje w szpitalu czy wracam do domu. Wstępnie dowiedziałam się, że jak wrócę to w poniedziałek lub wtorek stawiam się w szpitalu i w środę zaczynamy indukcje 🫣
    Waga małego z dzisiaj 3500 z możliwością błędu pomiaru do 600g. Szyjka zabunkrowana i daleko. Ciężko było ją znaleźć.
    Myślałam, że dzisiaj będzie tylko KTG i powiem szczerze, że jestem w ogóle nie przygotowana, walizka w domu, okna nie pomyte, laktator nie wyparzony....
    Trzymajcie kciuki, żebym mogła wrócić do domu 🙏

Wysłany: 1 sierpnia, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaFka wrote:
    Hej laski ja po KTG. Wysłali mnie na badanie krwi i moczu bo nie podoba im się moje ciśnienie i że białka jest coraz więcej😩. Także czekam na wyniki i na decyzję czy zostaje w szpitalu czy wracam do domu. Wstępnie dowiedziałam się, że jak wrócę to w poniedziałek lub wtorek stawiam się w szpitalu i w środę zaczynamy indukcje 🫣
    Waga małego z dzisiaj 3500 z możliwością błędu pomiaru do 600g. Szyjka zabunkrowana i daleko. Ciężko było ją znaleźć.
    Myślałam, że dzisiaj będzie tylko KTG i powiem szczerze, że jestem w ogóle nie przygotowana, walizka w domu, okna nie pomyte, laktator nie wyparzony....

Trzymam kciuki! Jakby Cię jednak zostawili to musisz zrobić dokładną listę mężowi i na pewno ogarnie :)

osiecka89, KaFka lubią tę wiadomość

2019🩷
    2025🩵
  • osiecka89 Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaFka wrote:

Bobas będzie miał w pupie okna :) moje w tym roku jeszcze ani razu nie były myte 😅 tak jak Regina napisała, chłop w razie czego ogarnie resztę. Teraz na spokojnie skup się na sobie, wszelkie techniki relaksacyjne czas start. Jesteś pod kontrolą lekarzy, więc zostało czekać na nieuniknione:) czekamy na pierwsze sierpniowe bobo (mam na myśli to urodzone w sierpniu, bo sierpniowych bobasow już trochę jest).

@reginaphalange jest coś czego do suszarki nie wrzucasz? Jakieś pieluchy muślinowe albo coś innego? Mam wizję, że wszystkie ubranka mi się skurczą 😃

@anuśla trzymam kciuki za zdrowie psychiczne ;) pamiętaj dawanie z siebie teraz niezbędnego minimum to aż nadto!

Ja wróciłam z lidla z zakupów obiadowych. I dziś była chyba moja ostania jazda autem, za dużo nerwów (3 razy użyłam klaksonu,uzasadnione to było, ale still). Btw zakupiłam przekąski na poród, zgodnie z zaleceniami dietetyczki. Myślę, że jakieś 15 tysi kcal mam siatce 😏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia, 13:17

KaFka lubi tę wiadomość

rocznik 89
    Mutacja V Leidena (heterozygotyczna)
    przygotowanie do starań 01.2024
    rozpoczęcie starań 12.2024
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

preg.png
  • Dysia08 Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaFka wrote:
    Niczym się nie stresuj i nie przejmuj ,a juz napewno nie oknami ! Błagam Cię 😅 Walizkę i laktator musi ogarnąć mąż. Wyparzanie tego wcale nie jest trudne. Każ mu najwyżej wrzucić i gotować trochę . Może mogłabyś ewentualnie poprosić o pomoc kogoś z doświadczeniem ? Siostra ,przyjaciółka , sąsiadka ?

KaFka lubi tę wiadomość

Wysłany: 1 sierpnia, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha moje okna też nie myte i tylko przetrę od wewnątrz , jeżeli wgl 🫣😂. Ja piorę i suszę pokrowce na materace. Udało nam się kupić w Ikei drugie łóżeczko to zielone za pół ceny, będzie jako dodatkowe w salonie i materac mam, ale pokrowiec musiałam wyprać - to i z innych łóżek wrzuciłam. Dziecięcych rzeczy nie suszę w suszarce też mam stracha, że się skurczą. Następnym razem pieluchę wrzucę na test, zobaczyć czy przetrwa. 😅

2019🩷
    2025🩵
‹‹ 385 386 387 388 389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ