🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
Milka1991 wrote:A bardzo dobrze. Nie mogą się naprzytulac i naglaskac. Syn jak to facet popatrzy pogłaska i idzie dalej a córka chce się mocniej angażować, pilnować go, przebierać, nawet pieluchy zmieniać. Także mocno pomocna z własnej inicjatywy 😉
Sreberko wrote:Nie jestem z Wami na bieżąco i ciężko nadrobić poprzednie strony. Wczoraj wypuścili nas do domu i ogarniam powoli nową rzeczywistość rodziny 2+3. Jestem totalnie zakochana w małej, a dziewczyny są bardzo zaangażowane w pomoc nad siostrą. Jest tak jak to sobie wyobrażałam ☺️
Cudownie czytać takie rzeczy! 🥰ReginaPhalange, KaFka, Milka1991, osiecka89 lubią tę wiadomość
Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
Laparoskopia 🆗
12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
Grudzień IVF:
AMH 3,5
stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
11 🥚, 3 zarodki,
12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486
23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️
-
A kupujecie teraz jakieś leki typu paracetamol, ibuprofen itp. tak na zaś?
KaFka lubi tę wiadomość
Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Laparoskopia 🆗
Grudzień IVF:
AMH 3,5
11 🥚, 3 zarodki,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486
-
Anuśla wrote:Kafka, wspominałam raz o mojej przyjaciółce, która urodziła córeczkę z tetralogia Fallota. Ona też była przekonana, że będzie mieć cc że wzgledu na wadę serca dziecka, a właśnie lekarze jej mówili, że dla serduszkowych dzieci lepszy jest sn. Mała urodziła się w terminie, ale przez indukcję. Poród był szybki, nawet tata nie zdążył dojechać. Mała była okruszkiem, 2200 g. Z tego co obserwuje to te porody są stosunkowo łagodne jeśli dziecko oscyluje w okolicach 2 kg. A CC jeśli tylko będzie najmniejszy problem myślę że lekarze, posiadając wiedzę o wadzie serca, wykonają szybko. Im też zależy, żeby poród jak najmniej obciążył dziecko.
Anuśla to rzeczywiście maleńka się ta dziewczynka urodziła. U nas na ostatnich pomiarach było 3200-3300 i lekarz mówił, że to takie standardowe dziecko. Do 3500+3600 powinien dobić. Także niech rośnie 🥰
Tak masz rację, raczej nikt nie będzie ryzykować zdrowiem młodego. Tym bardziej, że na dniach czekać będzie na operację. -
Martanax wrote:Dziewczyny jakie pampersy i ile opakowań kupiłyście na początek?
Jestem przed tym wyborem i od kilku dni mam problem żeby zdecydować
Ja kupiłam po 2 paczki dada extra care, dada pure care i bambiboo w rozmiarze 1. I zobaczymy co się sprawdzi.ReginaPhalange lubi tę wiadomość
-
Milka1991 wrote:A bardzo dobrze. Nie mogą się naprzytulac i naglaskac. Syn jak to facet popatrzy pogłaska i idzie dalej a córka chce się mocniej angażować, pilnować go, przebierać, nawet pieluchy zmieniać. Także mocno pomocna z własnej inicjatywy 😉
Milka1991 to super, że dzieciaczki się odnalazły w nowej sytuacji. A z córki to masz niezłą pomoc🩷Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Rzelka wrote:A kupujecie teraz jakieś leki typu paracetamol, ibuprofen itp. tak na zaś?
Wit. D mamy Vigantol, starsza bierze do dzisiaj. Ale dozowanie średnie i chyba nie należy do najlżejszych.
A z pampków to jesteśmy wierni Pampers Premium Care, u nas się sprawdzały.ReginaPhalange lubi tę wiadomość
-
Sreberko wrote:Nie jestem z Wami na bieżąco i ciężko nadrobić poprzednie strony. Wczoraj wypuścili nas do domu i ogarniam powoli nową rzeczywistość rodziny 2+3. Jestem totalnie zakochana w małej, a dziewczyny są bardzo zaangażowane w pomoc nad siostrą. Jest tak jak to sobie wyobrażałam ☺️
Nie szkodzi. Każda to rozumie. I tak miło z Twojej strony, że jeszcze o nas pamiętasz i dajesz znać 🥰
Cudownie, że Was wypuścili i możecie poznawać się na Waszych zasadach w domowym zaciszu.
Z córek to masz podwójną pomoc 💪ReginaPhalange lubi tę wiadomość
-
Bodajże do 3 mca nie podaje się ibuprofenu.
Z witdamin d jedyna witamina która nie była robiona na bazie oleju był devikap na receptę. Potem niestety zaczęli do niego dodawać olej i wtedy przerzuciłam się na vigantol.ReginaPhalange lubi tę wiadomość
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz."
.........
05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
12.2024 - nieplanowany naturals po przeleczeniu zakrzepicy żył głębokich.
-
Anuśla wrote:Bodajże do 3 mca nie podaje się ibuprofenu.
Z witdamin d jedyna witamina która nie była robiona na bazie oleju był devikap na receptę. Potem niestety zaczęli do niego dodawać olej i wtedy przerzuciłam się na vigantol.
Dobrze, że jeszcze nie zaczęłam zakupów w aptece, bo bym zupełnie zapomniała o witaminie D.Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Laparoskopia 🆗
Grudzień IVF:
AMH 3,5
11 🥚, 3 zarodki,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486
-
Hej dziewczyny, ja z lipcowych 2025 i też sierpniowych ale 2023, tylko wpadłam życzyć wam POWODZENIA, bo właśnie zaczął się wasz miesiąc! Trzymam kciuki za wszystkie i będę was podglądać
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 02:43
Abcdeka, Bbbuuu, KaFka, Jasmin1517, osiecka89, Dysia08, ReginaPhalange, Zielona2024, Anuśla, Milka1991, Roxanne lubią tę wiadomość
👰🤵 2016 married
👶🩷 .17.08.2023
18.10.2024 ⏸️
Niedoczynność tarczycy - letrox 100
Wizyta 7.11 0,5cm
Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
Wizyta 26.11 2,25cm
Wizyta 21.12 6,74cm
Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
07.01 wizyta 9,79cm🩷
04.02 wizyta 295g🩷
17.02 połówkowe 388g🩷
04.03 wizyta 590g🩷
25.03 wizyta 965g
22.04 wizyta 1800g
23.04 prenatalne 1600g🩷
22.05 wizyta 2,5kg
03.06 wizyta 2,9kg
17.06 wizyta 3,4kg
24.06 wizyta 3,5kg
01.07 wizyta 3,9kg
-
Jejku, fakt, już sierpień 🫣 Zmobilizowałam się do włożenia do pralki rożków, kokona, spiworkow.
A łóżeczko dalej w połowie w piwnicy...
U nas teraz w pkolu 2-tyg przerwa. Nie wiem jak sobie dam rady w domu z 4,5 latka. Babcia ja bierze w góry na 4 dni ale to dopiero 12 sierpnia. Do tego czasu będzie jazda bez trzymanki...3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz."
.........
05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
12.2024 - nieplanowany naturals po przeleczeniu zakrzepicy żył głębokich.
-
Anuśla wrote:Jejku, fakt, już sierpień 🫣 Zmobilizowałam się do włożenia do pralki rożków, kokona, spiworkow.
A łóżeczko dalej w połowie w piwnicy...
U nas teraz w pkolu 2-tyg przerwa. Nie wiem jak sobie dam rady w domu z 4,5 latka. Babcia ja bierze w góry na 4 dni ale to dopiero 12 sierpnia. Do tego czasu będzie jazda bez trzymanki...
No z 6 latka nie jest łatwo, a co dopiero 4,5. Mi srogo weszło wicie gniazda xD, mąż lata z szafami, pralka i suszarka lecą na 100%. GBS wyszedł negatywny, ufff. Jak coś to robiłam wymaz w poniedziałek, a dzisiaj wynik się pojawił - w Diagnostyce.
KaFka lubi tę wiadomość
-
Hej laski ja po KTG. Wysłali mnie na badanie krwi i moczu bo nie podoba im się moje ciśnienie i że białka jest coraz więcej😩. Także czekam na wyniki i na decyzję czy zostaje w szpitalu czy wracam do domu. Wstępnie dowiedziałam się, że jak wrócę to w poniedziałek lub wtorek stawiam się w szpitalu i w środę zaczynamy indukcje 🫣
Waga małego z dzisiaj 3500 z możliwością błędu pomiaru do 600g. Szyjka zabunkrowana i daleko. Ciężko było ją znaleźć.
Myślałam, że dzisiaj będzie tylko KTG i powiem szczerze, że jestem w ogóle nie przygotowana, walizka w domu, okna nie pomyte, laktator nie wyparzony....
Trzymajcie kciuki, żebym mogła wrócić do domu 🙏 -
KaFka wrote:Hej laski ja po KTG. Wysłali mnie na badanie krwi i moczu bo nie podoba im się moje ciśnienie i że białka jest coraz więcej😩. Także czekam na wyniki i na decyzję czy zostaje w szpitalu czy wracam do domu. Wstępnie dowiedziałam się, że jak wrócę to w poniedziałek lub wtorek stawiam się w szpitalu i w środę zaczynamy indukcje 🫣
Waga małego z dzisiaj 3500 z możliwością błędu pomiaru do 600g. Szyjka zabunkrowana i daleko. Ciężko było ją znaleźć.
Myślałam, że dzisiaj będzie tylko KTG i powiem szczerze, że jestem w ogóle nie przygotowana, walizka w domu, okna nie pomyte, laktator nie wyparzony....
Trzymajcie kciuki, żebym mogła wrócić do domu 🙏
Trzymam kciuki! Jakby Cię jednak zostawili to musisz zrobić dokładną listę mężowi i na pewno ogarnie
osiecka89 lubi tę wiadomość
-
KaFka wrote:Hej laski ja po KTG. Wysłali mnie na badanie krwi i moczu bo nie podoba im się moje ciśnienie i że białka jest coraz więcej😩. Także czekam na wyniki i na decyzję czy zostaje w szpitalu czy wracam do domu. Wstępnie dowiedziałam się, że jak wrócę to w poniedziałek lub wtorek stawiam się w szpitalu i w środę zaczynamy indukcje 🫣
Trzymajcie kciuki, żebym mogła wrócić do domu 🙏
Bobas będzie miał w pupie oknamoje w tym roku jeszcze ani razu nie były myte 😅 tak jak Regina napisała, chłop w razie czego ogarnie resztę. Teraz na spokojnie skup się na sobie, wszelkie techniki relaksacyjne czas start. Jesteś pod kontrolą lekarzy, więc zostało czekać na nieuniknione:) czekamy na pierwsze sierpniowe bobo (mam na myśli to urodzone w sierpniu, bo sierpniowych bobasow już trochę jest).
@reginaphalange jest coś czego do suszarki nie wrzucasz? Jakieś pieluchy muślinowe albo coś innego? Mam wizję, że wszystkie ubranka mi się skurczą 😃
@anuśla trzymam kciuki za zdrowie psychicznepamiętaj dawanie z siebie teraz niezbędnego minimum to aż nadto!
Ja wróciłam z lidla z zakupów obiadowych. I dziś była chyba moja ostania jazda autem, za dużo nerwów (3 razy użyłam klaksonu,uzasadnione to było, ale still). Btw zakupiłam przekąski na poród, zgodnie z zaleceniami dietetyczki. Myślę, że jakieś 15 tysi kcal mam siatce 😏Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:17
-
Trzymajcie kciuki, żebym mogła wrócić do domu 🙏 -
Haha moje okna też nie myte i tylko przetrę od wewnątrz , jeżeli wgl 🫣😂. Ja piorę i suszę pokrowce na materace. Udało nam się kupić w Ikei drugie łóżeczko to zielone za pół ceny, będzie jako dodatkowe w salonie i materac mam, ale pokrowiec musiałam wyprać - to i z innych łóżek wrzuciłam. Dziecięcych rzeczy nie suszę w suszarce też mam stracha, że się skurczą. Następnym razem pieluchę wrzucę na test, zobaczyć czy przetrwa. 😅