X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
Odpowiedz

🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞

Oceń ten wątek:
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    A bardzo dobrze. Nie mogą się naprzytulac i naglaskac. Syn jak to facet popatrzy pogłaska i idzie dalej a córka chce się mocniej angażować, pilnować go, przebierać, nawet pieluchy zmieniać. Także mocno pomocna z własnej inicjatywy 😉

Sreberko wrote:
    Nie jestem z Wami na bieżąco i ciężko nadrobić poprzednie strony. Wczoraj wypuścili nas do domu i ogarniam powoli nową rzeczywistość rodziny 2+3. Jestem totalnie zakochana w małej, a dziewczyny są bardzo zaangażowane w pomoc nad siostrą. Jest tak jak to sobie wyobrażałam ☺️

Cudownie czytać takie rzeczy! 🥰

ReginaPhalange, KaFka, Milka1991, osiecka89 lubią tę wiadomość

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

preg.png
  • ReginaPhalange Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:
    Cudownie czytać takie rzeczy! 🥰
    Zgadzam się w 100% 🥰😍

Milka1991 lubi tę wiadomość

Wysłany: 31 lipca, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w tak pytam na zaś. Jaka witaminę D dla malucha polecacie? Bo ja już nie pamiętam co moja brała, a wolałabym coś najlżejszego dla brzucha i łatwego w dozowaniu. Ktoś się orientuje może ? 🙏😬

• Rzelka Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kupujecie teraz jakieś leki typu paracetamol, ibuprofen itp. tak na zaś?

KaFka lubi tę wiadomość

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Laparoskopia 🆗
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    11 🥚, 3 zarodki,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486

preg.png
  • KaFka Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Kafka, wspominałam raz o mojej przyjaciółce, która urodziła córeczkę z tetralogia Fallota. Ona też była przekonana, że będzie mieć cc że wzgledu na wadę serca dziecka, a właśnie lekarze jej mówili, że dla serduszkowych dzieci lepszy jest sn. Mała urodziła się w terminie, ale przez indukcję. Poród był szybki, nawet tata nie zdążył dojechać. Mała była okruszkiem, 2200 g. Z tego co obserwuje to te porody są stosunkowo łagodne jeśli dziecko oscyluje w okolicach 2 kg. A CC jeśli tylko będzie najmniejszy problem myślę że lekarze, posiadając wiedzę o wadzie serca, wykonają szybko. Im też zależy, żeby poród jak najmniej obciążył dziecko.

Anuśla to rzeczywiście maleńka się ta dziewczynka urodziła. U nas na ostatnich pomiarach było 3200-3300 i lekarz mówił, że to takie standardowe dziecko. Do 3500+3600 powinien dobić. Także niech rośnie 🥰

Tak masz rację, raczej nikt nie będzie ryzykować zdrowiem młodego. Tym bardziej, że na dniach czekać będzie na operację.

• KaFka Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martanax wrote:
    Dziewczyny jakie pampersy i ile opakowań kupiłyście na początek?

Jestem przed tym wyborem i od kilku dni mam problem żeby zdecydować

Ja kupiłam po 2 paczki dada extra care, dada pure care i bambiboo w rozmiarze 1. I zobaczymy co się sprawdzi.

ReginaPhalange lubi tę wiadomość

• KaFka Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    A bardzo dobrze. Nie mogą się naprzytulac i naglaskac. Syn jak to facet popatrzy pogłaska i idzie dalej a córka chce się mocniej angażować, pilnować go, przebierać, nawet pieluchy zmieniać. Także mocno pomocna z własnej inicjatywy 😉

Milka1991 to super, że dzieciaczki się odnalazły w nowej sytuacji. A z córki to masz niezłą pomoc🩷

Milka1991 lubi tę wiadomość

• Jasmin1517 Ekspertka

Wysłany: 31 lipca, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:
    Paracetamol się może przydać od początku. Zalecany jest m.in. do podania przed meningo i po szczepieniu, jeśli wystąpi gorączka.
    Wit. D mamy Vigantol, starsza bierze do dzisiaj. Ale dozowanie średnie i chyba nie należy do najlżejszych.
    A z pampków to jesteśmy wierni Pampers Premium Care, u nas się sprawdzały.

👩‍🦳 33 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 2 l.

29.11.24 ⏸️
    2.12.24 beta 135,7 mIU/mL
    4.12.24 beta 290,0 mIU/mL progesteron 33,4 ng/mL
    20.12.24 wizyta ❤️
    23.01.25 kolejna wizyta 🤞
    31.01.25 prenatalne 🤞

preg.png
  • KaFka Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sreberko wrote:
    Nie jestem z Wami na bieżąco i ciężko nadrobić poprzednie strony. Wczoraj wypuścili nas do domu i ogarniam powoli nową rzeczywistość rodziny 2+3. Jestem totalnie zakochana w małej, a dziewczyny są bardzo zaangażowane w pomoc nad siostrą. Jest tak jak to sobie wyobrażałam ☺️

Nie szkodzi. Każda to rozumie. I tak miło z Twojej strony, że jeszcze o nas pamiętasz i dajesz znać 🥰
    Cudownie, że Was wypuścili i możecie poznawać się na Waszych zasadach w domowym zaciszu.
    Z córek to masz podwójną pomoc 💪

• KaFka Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:

Ja kupiłam delicol, Espumisan , dicoflor, vigantol i pedicentamol z leków.

• Anuśla Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bodajże do 3 mca nie podaje się ibuprofenu.

Z witdamin d jedyna witamina która nie była robiona na bazie oleju był devikap na receptę. Potem niestety zaczęli do niego dodawać olej i wtedy przerzuciłam się na vigantol.

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
    .........
    05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
    12.2024 - nieplanowany naturals po przeleczeniu zakrzepicy żył głębokich.

202508277452.png
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Bodajże do 3 mca nie podaje się ibuprofenu.

Z witdamin d jedyna witamina która nie była robiona na bazie oleju był devikap na receptę. Potem niestety zaczęli do niego dodawać olej i wtedy przerzuciłam się na vigantol.
    O kurczę, faktycznie.
    Dobrze, że jeszcze nie zaczęłam zakupów w aptece, bo bym zupełnie zapomniała o witaminie D.

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Laparoskopia 🆗
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    11 🥚, 3 zarodki,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486

preg.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 02:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja z lipcowych 2025 i też sierpniowych ale 2023, tylko wpadłam życzyć wam POWODZENIA, bo właśnie zaczął się wasz miesiąc! Trzymam kciuki za wszystkie i będę was podglądać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 02:43

Abcdeka, Bbbuuu, KaFka, Jasmin1517, osiecka89, Dysia08, ReginaPhalange, Zielona2024, Anuśla, Milka1991, Roxanne lubią tę wiadomość

👰🤵 2016 married
    👶🩷 .17.08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta 295g🩷
    17.02 połówkowe 388g🩷
    04.03 wizyta 590g🩷
    25.03 wizyta 965g
    22.04 wizyta 1800g
    23.04 prenatalne 1600g🩷
    22.05 wizyta 2,5kg
    03.06 wizyta 2,9kg
    17.06 wizyta 3,4kg
    24.06 wizyta 3,5kg
    01.07 wizyta 3,9kg

age.png
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, fakt, już sierpień 🫣 Zmobilizowałam się do włożenia do pralki rożków, kokona, spiworkow.
    A łóżeczko dalej w połowie w piwnicy...

U nas teraz w pkolu 2-tyg przerwa. Nie wiem jak sobie dam rady w domu z 4,5 latka. Babcia ja bierze w góry na 4 dni ale to dopiero 12 sierpnia. Do tego czasu będzie jazda bez trzymanki...

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
    .........
    05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
    12.2024 - nieplanowany naturals po przeleczeniu zakrzepicy żył głębokich.

202508277452.png

Wysłany: Dzisiaj, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Jejku, fakt, już sierpień 🫣 Zmobilizowałam się do włożenia do pralki rożków, kokona, spiworkow.
    A łóżeczko dalej w połowie w piwnicy...

U nas teraz w pkolu 2-tyg przerwa. Nie wiem jak sobie dam rady w domu z 4,5 latka. Babcia ja bierze w góry na 4 dni ale to dopiero 12 sierpnia. Do tego czasu będzie jazda bez trzymanki...

No z 6 latka nie jest łatwo, a co dopiero 4,5 :/. Mi srogo weszło wicie gniazda xD, mąż lata z szafami, pralka i suszarka lecą na 100%. GBS wyszedł negatywny, ufff. Jak coś to robiłam wymaz w poniedziałek, a dzisiaj wynik się pojawił - w Diagnostyce.

KaFka lubi tę wiadomość

• KaFka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski ja po KTG. Wysłali mnie na badanie krwi i moczu bo nie podoba im się moje ciśnienie i że białka jest coraz więcej😩. Także czekam na wyniki i na decyzję czy zostaje w szpitalu czy wracam do domu. Wstępnie dowiedziałam się, że jak wrócę to w poniedziałek lub wtorek stawiam się w szpitalu i w środę zaczynamy indukcje 🫣
    Waga małego z dzisiaj 3500 z możliwością błędu pomiaru do 600g. Szyjka zabunkrowana i daleko. Ciężko było ją znaleźć.
    Myślałam, że dzisiaj będzie tylko KTG i powiem szczerze, że jestem w ogóle nie przygotowana, walizka w domu, okna nie pomyte, laktator nie wyparzony....
    Trzymajcie kciuki, żebym mogła wrócić do domu 🙏

Wysłany: Dzisiaj, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaFka wrote:
    Hej laski ja po KTG. Wysłali mnie na badanie krwi i moczu bo nie podoba im się moje ciśnienie i że białka jest coraz więcej😩. Także czekam na wyniki i na decyzję czy zostaje w szpitalu czy wracam do domu. Wstępnie dowiedziałam się, że jak wrócę to w poniedziałek lub wtorek stawiam się w szpitalu i w środę zaczynamy indukcje 🫣
    Waga małego z dzisiaj 3500 z możliwością błędu pomiaru do 600g. Szyjka zabunkrowana i daleko. Ciężko było ją znaleźć.
    Myślałam, że dzisiaj będzie tylko KTG i powiem szczerze, że jestem w ogóle nie przygotowana, walizka w domu, okna nie pomyte, laktator nie wyparzony....

Trzymam kciuki! Jakby Cię jednak zostawili to musisz zrobić dokładną listę mężowi i na pewno ogarnie :)

osiecka89 lubi tę wiadomość

• osiecka89 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaFka wrote:

Bobas będzie miał w pupie okna :) moje w tym roku jeszcze ani razu nie były myte 😅 tak jak Regina napisała, chłop w razie czego ogarnie resztę. Teraz na spokojnie skup się na sobie, wszelkie techniki relaksacyjne czas start. Jesteś pod kontrolą lekarzy, więc zostało czekać na nieuniknione:) czekamy na pierwsze sierpniowe bobo (mam na myśli to urodzone w sierpniu, bo sierpniowych bobasow już trochę jest).

@reginaphalange jest coś czego do suszarki nie wrzucasz? Jakieś pieluchy muślinowe albo coś innego? Mam wizję, że wszystkie ubranka mi się skurczą 😃

@anuśla trzymam kciuki za zdrowie psychiczne ;) pamiętaj dawanie z siebie teraz niezbędnego minimum to aż nadto!

Ja wróciłam z lidla z zakupów obiadowych. I dziś była chyba moja ostania jazda autem, za dużo nerwów (3 razy użyłam klaksonu,uzasadnione to było, ale still). Btw zakupiłam przekąski na poród, zgodnie z zaleceniami dietetyczki. Myślę, że jakieś 15 tysi kcal mam siatce 😏

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:17

rocznik 89
    przygotowanie do starań 01.2024
    rozpoczęcie starań 12.2024
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

preg.png
  • Dysia08 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaFka wrote:
    Niczym się nie stresuj i nie przejmuj ,a juz napewno nie oknami ! Błagam Cię 😅 Walizkę i laktator musi ogarnąć mąż. Wyparzanie tego wcale nie jest trudne. Każ mu najwyżej wrzucić i gotować trochę . Może mogłabyś ewentualnie poprosić o pomoc kogoś z doświadczeniem ? Siostra ,przyjaciółka , sąsiadka ?

Wysłany: Dzisiaj, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha moje okna też nie myte i tylko przetrę od wewnątrz , jeżeli wgl 🫣😂. Ja piorę i suszę pokrowce na materace. Udało nam się kupić w Ikei drugie łóżeczko to zielone za pół ceny, będzie jako dodatkowe w salonie i materac mam, ale pokrowiec musiałam wyprać - to i z innych łóżek wrzuciłam. Dziecięcych rzeczy nie suszę w suszarce też mam stracha, że się skurczą. Następnym razem pieluchę wrzucę na test, zobaczyć czy przetrwa. 😅

‹‹ 384 385 386 387 388
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ